Brze Cinjenice - (O)Pozicija

1
"Pokret za promjene" zalaže se za izmjene Ustava i uvođenje mehanizama direktne demokratije
Narodu vratiti - moć odlučivanja!
       - Narodu se mora vratiti moć odlučivanja o pitanjima koja bitno utiču na njihova ljudska prava i slobode, a koju je uzurpirala vlast. Zato se "Pokret za promjene" snažno zalaže za izmjene Ustava i uvođenje mehanizama direktne demokratije, pomoću kojih bi građani mogli, u skladu sa propisanim procedurama, da na slobodnom referendumu provjeravaju odluke Vlade i zakone koje usvaja Skupština Crne Gore - naglašava predsjednik "PzP" i jedan od lidera "DF" Nebojša Medojević. 
 
2
Predsjednica SDP uputila pismo političkim subjektima koji su iskazali interes da učestvuju u radu Odbora za sveobuhvatnu reformu izbornog i drugog zakonodavstva
Opozicija da - usaglasi stavove!
    - Nastavak rada u Odboru za sveobuhvatnu reformu izbornog i drugog zakonodavstva čini nas, uvjerena sam, posebno obaveznim da, u komunikaciji sa političkim subjektima i poslanicima koji su javno iskazali interes za rad u Odboru, otvorimo dijalog na temu definisanja opozicionih uslova za stvaranje cjelovitog izbornog ambijenta koji bi garantovao fer i slobodne izbore. Cijenim posebno važnim usaglašavanje naših stavova oko budućeg izbornog zakonodavstva, kao i modela njegove implementacije, i da na temelju takvih zajedničkih stavova uspostavimo dijalog sa predstavnicima vlasti. Vjerujem da je to i put za uspostavljanje izgubljenog povjerenja izmedju različitih opozicionih političkih subjekata koje nam je neophodno u veoma zahtjevnom procesu koji je pred nama - istakla je Draginja Vuksanović Stanković, predsjednica SDP, u pismu političkim subjektima koji su iskazali interes da učestvuju u radu Odbora za sveobuhvatnu reformu izbornog i drugog zakonodavstva. 
 
1
"Demokratski front" o "Demokratama" i "Crnogorskoj"
Zaokružuju projekat - opozicione izdaje!
- Plemišući s "Demokratama" i "Crnogorskom" sve vrijeme bili smo u pravu i tajni dogovor Bogdanovića i Bečića sa DPS ozvaničen 31. jula u Skupštini Crne Gore podrazumijeva nekoliko kvislinških faza kako bi se zaokružio projekat opozicione izdaje - konstatuje "Demokratski front". 
 
0
"Demokratski front" o aferama "Klap" i "Vardar"
Od afera - farsa!
       - Postupanje policije i tuzilastva u aferama "Klap" i "Vardar" u potpunosti dokazuje ocjene DF da ce se sve pretvoriti u farsu jer iza čitave šeme pranja prljavog novca od šverca droge i cigareta stoje braca Đukanović - saopštio je "Demokratski front". 
 
3
"Demokratski front" povodom afere "Klap"
Uhapšeni samo - kolateral!
- Čitava Crna Gora zna da su dosad uhapšena lica u aferama "Klap" i "Vardar" samo kolateral u kriminalnim posllovima Prve familije. Današnje izvođenje kata od Milivoja Katnića predstavlja brutalno izrugivanje pravdi i jasnu poruku da su braća Đukanović godpodari Crne Gore i da za njih ne postoji ni jedan zakon, jer oni donose zakone po svojoj mjeri - saopštio je "Demokratski front" povodom afere "Klap".
 
 
3
"Demokrate" podnijele devet amandmana na Prijedlog Odluke o izmjenama Odluke o obrazovanju odbora za dalju reformu izbornog i drugog zakonodavstva
Rad uslovljen - prihvatanjem svih amandmana!
             - Ukoloiko se usvoje svi predloženi amandmani Demokrata, bez dodatnih izmjena i obesmišljavanja, Demokrate su spremne da zajedno sa svim opozicionim kolegama koji su već članovi Odbora, uzmu učešće u radu Odbora za sveobuhvantu reformu izbornog i drugog zakonodavstva. U suprotnom, nećemo učestvovati u simulaciji demokratije i kozmetičkim reformama - saopštile su "Demokrate", čiji je predsjednik poslaničkog kluba Boris Bogdanović, saglasno sinoć javno objavljenim uslovima za rad na sveobuhvatnim izbornim reformama, podnio jutros 9 amandmana na Prijedlog Odluke o izmjenama Odluke o obrazovanju odbora za dalju reformu izbornog i drugog zakonodavstva. 
 
2
"DF" o sklapanju sporazuma o priznanju krivice sa osumnjičenim iz afere "Vardar"
Državi mrvice - osumnjičenom sloboda!
       - Ovakva skandalozna odluka SDT i Višeg suda da se za stvaranje kriminalne organizacije za poresku utaju i pranje novca sklopi Sporazum bez zatvorake kazne i sa simboličnim novcanim kaznama, ukazuje na opravdanost upozorenja DF da će se slično postupati i sa ostalima sefovima kriminalne grupe i da će se Talik na kraju pohvaliti da se u budzet slilo 1-2 miliona eura od kazni. A to što je opljačkano 300 miliona, to nije važno - saopštio je "DF" o sklapanju sporazuma o priznanju krivice sa vlasnikom preduzeća “DOO Tošković” osumljičenom u aferi "Vardar", koji je priznao je da je kriv za stvaranje kriminalne organizacije i utaju poreza.  
 
2
Nebojša Medojević, član predsjedništva "DF" i predsjednik "Pokreta za promjene" o aferama "Klap" i "Vardar"
Istraga vodi ka - vrhu režima!
    - Opasna mreža kompanija napravljena je prethodnih godina u Crnoj Gori koja sistematski potpomaže funkcionisanje drugih kompanija tako što će preko lažnih faktura, fiktivnih transakcija mnoge kompanije mogu oprati novac, bez plaćanja PDV, podići gotovinu. Radi se o školskom primjeru pranja novca i utaje poreza i činjenica da je to poprimilo tolike razmjere da je SDT i policija pokrenula dvije afere, "Klap" i "Vardar". Međutim, tokom istražnog postupka, kada su došli do informacija koje vode ka vrhu režima, te istrage su stale i kola su se slomila samo na jednom čovjeku, Dejanu Lakiću i njegovoj porodici. Oni koji stoje iza ove kriminalne organizacije na slobodi su - naglasio je Nebojša Medojević, član predsjedništva "DF" i predsjednik "Pokreta za promjene", govoreći na press konferenciji o aferama "Klap" i "Vardar".  
 
2
Na 9. Kongresu SDP za predsjednicu partije jednoglasno izabrana Draginja Vuksanović Stanković
Nove izazove rješavaće - drugi!
    - Želim da donesem novo lice politike. Velika zahvalnost generaciji političara koja je Crnoj Gori obnovila državnost. Tu viziju treba cijeniti i poštovati. Ali, vrijeme donosi nove izazove koje moraju rješavati drugi - naglasila je Draginja Vuksanović Stanković, koja je danas, na 9. Kongresu SDP, jednoglasno izabrana za predsjednicu partije.
Za njenog zamjenika izabran je poslanik uu Skupštini Crne Gore Raško Konjević, dok je osamnaestogodišnji lider partije Ranko Krivokapić imenovan za njenog počasnog predsjednika. 
 
2
Predsjednik DPS Milo Đukanović na Izbornoj konferenciji u Podgorici
Pokušavaju osporiti - naš identitet!
- Suočavamo se sa otporom onih koji zapravo pokušavaju da nas vrate na početak, pokušavaju da ospore naš vjerski identitet, da ospore time naš kulturni identitet, i u finalu to vodi onoj upitanosti podloj, koja je pratila nažalost naše istorijsko trajanje, a to je: A, što će narodu bez svog nacionalnog, kulturnog i vjerskog identiteta država. Zašto bi ljudi istog nacionalnog, kulturnog i vjerskog identiteta živjeli u dvije države, zašto ne živimo u jednoj državi. To je samo produžena zamka kojom se pokušava osporiti ono što smo radili tokom čitavog prethodnog perioda i kojom se pokušava osporiti ovaj završni korak u koji smo ušli, a kojim pokušavamo da u potpunosti utemeljimo državni, kulturni, nacionalni i vjerski identitet Crne Gore i Crnogoraca - ukazao je predsjednik DPS Milo Đukanović na Izbornoj konferenciji u Podgorici. 
 
2
Ujedinjena Crna Gora reagovala povodom incidenta u O.Š. "Dragiša Ivanović"
Osudilii i divljanje - i zataškavanje!
- Nakon što je IN4S objavio da je u jednoj od naših osnovnih škola u Podgorici bilo "nacionalističkg divljanja" i zastrašujućeg ponašanja maloljetne učenice uslijedio je stav Vlade da se radi o raspirivanju nacionalne mržnje lažnim i netačnim informacijama. Uslijedilo je skoro i naređenje Tužilaštvu da reaguje. I uprava škole demantovala je da je bilo nečega sličnog. Ipak, jutrošnje reagovanje jednog roditelja, hrabre majke koja brani svoje dijete od nasrtaja zla, poziva cijelu javnost na snažnu reakciju - Ujedinjena Crna Gora reagovala je povodom incidenta u O.Š. "Dragiša Ivanović", pozivajući nadležne organe da pokrenu hitnu istragu i sankcionišu krivce ovog skandala. 
 
1
Milo Đukanović, predsjednik DPS, sa izborne konferencije DPS u Beranama
Bez otimanja!
       - Vrijeme je da shvate da nosili odijelo ili mantiju, jednako moraju biti odgovorni pred državom Crnom Gorom. Moramo im poslati opomenu da je ovo posljednji trenutak da to shvate, da nas ne dovedu u neprijatnu situaciju da država Crna Gora mora da radi ono što mora raditi prema svakome, uključujući one koji nose mantije. Nema namjeru država Crna Gora, nikada to nije radila, pa ni sada, da otme jedan metar prostora od bilo koga. Nema. Ali, nema namjeru ni da sa povezom preko očiju prepušta bilo kome da otima ono što je državno. Ništa nećemo uzeti od bilo koga, ko god može donijeti jedan dokaz da to što tvrdi da je njegovo da je zaista njegovo, nesumnjivo biće njegovo. Ali, ako misli da zbog toga što se drugačije odijeva i što sebe smatra božijim izaslanikom na zemlji ima pravo da otima od države Crne Gore, nema! - naglasio je Milo Đukanović, predsjednik DPS, na izbornoj konferenciji DPS u Beranama.  
 
1
DPS
Odbacujemo neutemeljene tvrdnje!
         - Današnja Crna Gora je međunarodno priznata građanska država koja svoje zakone donosi u skladu sa važećim međunarodnim standardima i u najboljem interesu svih svojih građana, smatrajući da je multikonfesionalnost jedna od najvećih vrijednosti našeg društva. Zato odbacujemo tendenciozne, neutemeljene, provokativne izjave lidera srpskih partija i pojedinih svještenika u Crnoj Gori o ugroženosti srpskog naroda i SPC u našoj državi, na koje nasijedaju, ili ih svjesno ili nesvjesno podstiču i visoki državni i crkveni zvaničnici Srbije - saopštila je DPS. 
 
1
Press konferencija "Demokratskog fronta"
Predaju interpelaciju - zbog Pažina!
- Ključni razlog zašto sada pokrećemo ovakvu inicijativu prema Skupštini Crne Gore jeste što smo došli do informacije da je ministar pravde Zoran Pažin 23. maja, 14 dana nakon izricanja presude Andriji Mandiću i Milanu Kneževiću od pet godina zatvora zatražio izručenje Jorana Friga Crnoj Gori, garantujući da neće biti mučen ako bude isporučen. Sve je to uradio na osnovu crvene Interpolove potjernice koja je bazirana na nezakonitom određivanju pritvora za ovog čovjeka i na osnovu falsifikovanja optužnice iz aprila 2017., koja se odnosila na ruske i srpske državljsne i lidere DF - istakao je Predrag Bulatović na presss konferenciji DF sa koje je najavljeno da će predati interpelaciju o radu Vlade iz resora ministra pravde. 
 
1
SDP najoštrije osuđuje izjavu Nikole Selakovića o "Crnoj Gori kao klasičnoj srpskoj državi"
Crna Gora je - građanska!
Ž - elimo da poručimo Selakoviću, ali i drugima koji slično misle, da je Crna Gora građanska, multinacionalna i multivjerska država u kojoj je svaki naš građanin svoj na svome sa jednakim pravima, bez obzira kako se zove - SDP najoštrije osuđuje izjavu Nikole Selakovića o "Crnoj Gori kao klasičnoj srpskoj državi" i poziva Ministarstvo vanjskih poslova da po hitnom postupku zatraži od ambasadora te zemlje izjašnjenje da li je ovo zvanični stav države Srbije. 
 
1
Lider "Pokreta za promjene" i jedan od lidera "DF" Nebojša Medojević optužio Vučića i Djukanovića
U Bratislavi dogovorili - napad na SPC!
       - Napad na SPC u Crnoj Gori je dogovoren u Bratislavi izmedju Vučića i Djukanovića, kako bi se skrenula paznja sa izdaje Kosova.I ako je Vučić javno rekao da nijedan političar nije umjesan u lažni državni udar u Crnoj Gori, nije ni riječ rekao kada su lideri Srba u Crnoj Gori osudjeni na 5 godina robije. Izdaja! - napisao je na svom FB profilu lider "Pokreta za promjene" i jedan od lidera "DF" Nebojša Medojević. 
 
1
DPS o pozivu DF na okupljanje 15. u hramu Hristovog vaskrsenja
Mitingovanje u crkvi - skrnavljenje vjere!
                - Ono što na pamet nije palo ni najekstremnijim političkim grupama od fašista do boljševika - da sazivaju političke mitinge usred crkava - smislili su domišljati Mandić, Knežević, Medojević i ostali članovi Predsjedništva DF, koji se ovim činom kandiduju da uđu u istoriju političkog bešćašća i bizarnosti. Zato pristalice DF iz SPC koje im to dozvoljavaju, svjesno zloupotrebljavaju Crkvu, jer ovakvi potezi ne predstavljaju skup vrijednosti istočno - pravoslavnog hrišćanstva, već jeres i skrnavljenje vjere - saopštila je DPS o pozivu DF na okupljanje 15. u hramu Hristovog vaskrsenja. 
 
1
Predsjedništvo "DF" snažno podržalo Mitropoliju crnogorsko primorsku u odbrani od režimskih nasrtaja
Đavoljem šegrtu - poslati jasnu poruku!
       - Smatramo neophodnim da 15. juna osim sveštenstva predvođenog našim arhiepiskopom Amfilohijem, čitav vjerujući pravdoljubivi narod bude u u hramu Hristovog vaskrsenja kako bi Đavoljem šegrtu koji se nalazi na funkciji predsjednika države poslali jasnu podršku da smo u odbrani naših svetinja spremni poloziti i živote, jer "tirjanstvu stati nogom za vrat, to je ljudska dužnost najsvetija" - saopštilo je Predsjedništvo "DF", koje je danas snažno podržalo Mitropoliju crnogorsko primorsku u odbrani od režimskih nasrtaja na njenu imovinu i sveštenstvo.    
 
0
Predsjednik DPS Milo Đukanović na Opštinskoj izbornoj konferenciji DPS Nikšić
Vraćanjem autokefalnosti CPC - ispravljamo nepravdu!
          - Naše osluko nijesu greške već dobro promišljene odluke kojim ispravljamo teškee istorijske nepravde koje su nanijete Crnoj Gori i generaciji naših predaka, da na taj način, prije svega, otvaramo vrlo jasnu viziju evropske budućnosti nama i generaciji naših potomaka, da nas sa tog puta niko ne može skrenuti i da smo veoma nepokolebljivi da u Crnoj Gori izgrađujemo multietničko društvo, da izgrađujemo društvo koje će živjeti poštujući evropski sistem vrijednosti. Na tom putu, poštujući takva opredjeljenja radićemo na daljem snaženju crnogorskog identiteta, da smo neke važne korake na tom planu već ostvarili, da je ostao još jedan važan korak kojim ćemo takođe ispraviti tešku nepravdu učinjenu Crnoj Gori početkom 20. vijeka, a to je obnova crnogorske autokefalne crkve i da, dopadalo li se to nekome ili ne, na tome ćemo vrlo predano raditi jer je to u potpunom dosluhu sa osnovnim principima na kojima počiva demokratska Crna Gora i sa osnovnim programskim načelima DPS kao temeljnog oslonca savremene Crne Gore - naglasio je predsjednik DPS Milo Đukanović na Opštinskoj izbornoj konferenciji DPS Nikšić. 
 
0
Poslanik "DF" Milutin Đukanović na press konferenciji povodom saopštenja o prosječnim zaradama
Hitno smijeniti - direktoricu MONSTAT!
- Direktoricu Monstata treba po hitnoj proceduri smijeniti. Nije ovo njena jedina greška. Učestvovala je u monstruoznoj krađ popisa 2011. Dokazaćemo da ni broj stanovnika nije takav kako ga predstavlja MONSTAT, da ni BDP nije takav kako ga predstavljaju državni organi, da je i procenat nezapooslenih daleko od toga kako ga predstavljaju državni organi. Na svakom koraku brutalne neistine - istakao je poslanik "DF" Milutin Đukanović na press konferenciji povodom saopštenja MONSTAT o prosječnim zaradama.
- Bilo u kojoj zemlji EU prosječna zarada obračunava se prema podacima poreske uprave - objasnio je Đukanović. 
 

|1| |2| |3| |4| |5| |6| |7| |8| |9| |10|