Brze Cinjenice - (O)Pozicija

0
Predsjendik "PzP" i član Predsjendištva "DF" pisao Ranku Krivokapiću
Ne mogu preživjeti - i Crna Gora i DPS!
             - Krivokapiću, Crna Gora i DPS ne mogu preživjeti. Neko mora nestati - ukazao je predsjendik "PzP" i član Predsjendištva "DF" Nebojša Medojević u pismu dojučerašnjem predsjedniku Skupštine Crnee Gore i predsjedniku SDP Ranku Krivokapiću.  
 
0
Predsjednik "PzP" i član predsjedništva "DF" Nebojša Medojević o jučerašnjoj sjednici Vlade Crne Gore
Zalaganje Vujovića - za tužioca!
    - Zalaganje predstavnika, lazne opozicije DEMOS,URA,SDP u Vladi Djukanovica , potredsjednila Vujovica, da se preispitaju dozvole za Hotel "Kristal" Petrovac je skolski primjer nelegitimnog i nelegelanog lobiranja za intetese Zarka Rakčevića. Ovakav slandalozni nastup Rakčevićevog lobiste ima sve elemente bića krivičnog djela korupcije i morao bi biti predmet paznje specojalnog tuzioca Katnića. Potredsjednik Vujović je javno, drsko i bezobzirno , kao potredsjednik Vlade zastupao privatne poslovne interese Žarka Rakčevića, tražeći da se preispitaju dozvole za hotel "Kristal" Petrovac, koji je poslovna konkurencija Hotelu "Oliva" u Petrovcu u vlasnistvu Žarka Rakčevića - jučerašnju sjednicu Vlade Crne Gore komentariše predsjednik "PzP" i član predsjedništva "DF" Nebojša Medojević. 
 
2
"Demokratski front" i večeras protestovao protiv Vlade izbornog povjerenja
Uz Mila sjede - izdajnici!
          Bez većih incidenata i obraćanja lidera „Demokratskog fronta“, uz skandiranje „Izdaja,izdaja!“ i „Milo lopove!“ i večeras je održan protestni skup pristalica „DF“ protiv Vlade izbornog povjerenja jer „oni koji sjede u Đukanovićevoj vladi nijesu njegovi protivnici nego saveznici i da sve rade po njegovim uputstvima, jer on ima dvotrećinsku većinu i može donijeti bilo kakvu odluku na toj vladi”.
Skupom koji su obezbjeđivale policijske snage, ali i redari “DF” dominirao je transparent “Uzalud bacaš suzavce i otrove, ulice odjekuju Milo lopove!”. Bilo je i zastava Srbije i slika Vojislava Šešelja. Pjevalo se i "Svud su straže, svud su straže...!". 
 
1
DPS o jučerašnjem skandalu u Skupštini Crne Gore
Iniciraće smjenu - Radulovića!
       - Jučerašnji skandal u Skupštini Crne Gore kada su, nakon verbalnog napada poslanika DF na predsjednika Vlade Mila Đukanovića, potpredsjenik Skupštine Branko Radulović i njegov kolega poslanik iz DF Janko Vučinić pokušali fizički da nasrnu na njega, imao je za cilj da koliko – toliko vrati DF u političku arenu, nakon najnovijeg niza političkih poraza, počevši od propalih protesta, zaključno sa rezultatima najnovijeg IPSOS istraživanja. Sve što su uspjeli da urade je da dodatno okrenu najveći dio javnosti protiv sebe i da DPS, na onih IPSOS 45 odsto podrške građana, dodaju još najmanje pet - saopšteno je iz "DPS", koja najavljuje da će "zbog odbrane dignitete crnogorske Skupštine i funkcije njenog potpredsjednika, kao i odbrane dostojanstva države, Demokratska partija socijalista podnijeti inicijativu za smjenu Branka Radulovića".  
 
1
Andrija Mandić, funkcioner "Demokratskkog fronta", o nesvakidašnjem događaju u crnogorskom parlamentu
Pozvaće građane - da ih brane!
       - Iz Skupštine Crne Gore mogu nas izbaciti samo silom, a ako to pokušaju da urade, pozvaćemo građane da nam se priključe i da svoje predstavnike odbrane, da im pomognu da ostanu, kako bi saopštili sve ono što treba da urade danas premijeru Đukanoviću , koga smo pozdravili onako kako su ga pozdravljale destine hiljada građana, oni koji su glasali „DF“ – naglasio je jedan od funkcionera „DF“ Andrija Mandić na press konferenciji poslije nesvakidašnjeg incidenta koji su „frontovci“ danas priredili u crnogorskom parlamentu. 
 
1
Predsjedništvo DPS najoštrije osudilo današnji incident u Skupštini Crne Gore koji su izazvali poslanici "DF"
Najprimitivniji događaj - planiran!
             - Ovaj događaj koji se može nazvati najprimitivnijim u istoriji crnogorskog parlamentarizma za nas nije bio neočekivan. Njemu je svakako doprinio najodgovorniji za ugled institucije Parlamenta, njegov predsjednik Ranko Krivokapić. Pažljivom analizom može se lako zaključiti da je ovaj scenario bio unaprijed isplaniran.
Osuđujući uličarsko, nevaspitano ponašanje u horu ohrabrenih poslanika Demokratskog fronta, koje su u ovaj visoki dom prenijeli sa ulice, gdje se nalaze već devet mjeseci, što im nikako ne smeta da primaju plate i sve druge prinadležnosti po osnovu poslaničkih mandata, Demokratska partija socijalista najodlučnije zahtijeva da predsjednik i kolegijum Skupštine preduzmu adekvatne mjere u skladu sa Etičkim kodeksom poslanika - istakao je zamijenik predsjednika DPS Duško Marković, prenoseći da Predsjedništvo DPS najoštrije osudilo današnji incident u Skupštini Crne Gore koji su izazvali poslanici "DF". 
 
0
Poslanik DF i potpredsjednik NSD Slaven Radunović o smjeni Vlade Crne Gore
Ovo je - test za sve!
       - Ovo je test za sve. Najprostiji način da se provjeri ko je opozicija. Koliko sjutra se može potpisati inicijativa za smjenu vlade, zakazati sjednica po hitnom postupku, a nakon rušenja Đukanovićevog režima, Vujanović mora da imenuje našeg mandatara, nakon čega bi izglasali novu vladu. Imamo odgovor i za eventualnu opstrukciju Vujanovića. Ako bi mu bastalo - naglašava poslanik DF i potpredsjednik NSD Slaven Radunović. 
 
0
Neizvjestan početak četvrte śednice prvog redovnog (proljećnjeg) zasijedanja u 2016.
Radulović odbio – kontrolu na ulasku!
          Početak četvrte śednica prvog redovnog (proljećnjeg) zasijedanja u 2016. na kojoj su poslanici trebali da se izjasne o Prijedlogu zakona o primjeni Sporazuma o stvaranju uslova za slobodne i fer izbore;
Prijedlogu za razrješenje i izbor članova 40. Vlade Crne Gore I o Prijedlogu za razrješenje predśednika Skupštine Crne Gore Ranka Krivokapića, još je neizvjestan, a do incidenta u parlamentu došlo je kada je jedan od funkcionera “DF” Branko Radulović odbio uuobičajenu kontrolu na ukazu.
On, Nebojša Medojević, Miilan Knežević i Andrija Mandić u skupštinskom holuu razvili su transparent “Sloboda, ili ništa”, skandirajući “Milo,lopove!”. 
 
0
Protestni skup pristalica "DF" održan veečeras ispred Skupštine Crne Gore
"Front" se vraća - na megdan!
- Vraćamo se, ali na megdan i nikako drugačije. Zato idemo u ovu takozvanu Skupštinu na megdan, budite uz nas - poručio je Branko Radulović, funkcioner "Demokratskog fronta", koji je večeras - pod motom "Čast i bruka žive dovijeka"! - uoči sjutrašnje sjednice Skupštine Crne Gore, organizovao proteste zbog "lažne oopozicije" koja je potpisala Sporazum o stvaranju uslova za fer i slobodne izbore.
- Džabe vam stoliice, sudiće vam ulice" - bila je jedinstvena poruka govornika na protestu koji je završen bez incidenata, a biće nastavljen ako sjutra bude izabrana Vlada Crne Gore sa predstavnicima opozicionih partija. 
 
0
Glavni odbor SNP ovlastio predsjednika partije da potpiše Sporazum o stvaranju uslova za fer i slobodne izbore
Potpis uslovljen - sa dvije fotelje!
         - Glavni odbor SNP je donio odluku da za kandidata za ministra finansija predloži diplomiranog ekonomistu i potpredsjednika SNP Veselina Bakića, a za ministra poljoprivrede i ruralnog razvoja diplomiranog ekonomistu Radivoja Rašovića. SNP, kao partija sa nespornim izbornim legitimitetom i legalitetom, insistira na principijelnosti u saradnji. Ovaj predlog uputiće svim potpisnicima Sporazuma. ovaj naš predlog mora gledati kao cjelina. U suprotnom, SNP neće glasati za Leks specijalis, niti učestvovati u Vladi izbornog povjerenja - saopšteno je sa Glavnog odbora SNP, koji je ovlastio predsjednika partije Srđana Milića da potpiše Sporazum o stvaranju uslova za fer i slobodne izbore.  
 
0
„Demos“, „URA“ i SDP predložili ministre za Vladu izbornog povjerenja
Za poljoprivredu - čekaju SNP!
       - Očekujemo od kolega iz SNP da, nakon sjednice Glavnog odbora, u toku dana potvrde svoje učešće u Vladi izbornog povjerenja na mjestu ministra poljopprivrede i ruralnog razoja, kako bismo blagovremeno Vladi uputili jedinstvenu listu, shodno Sporazumu i usaglašenom Predlogu zakona o primjeni Sporazuma o stvaranju uslova za slobodne i fer izbore – navedeno je u zajedničkom saopštenju „Demosa“, „URA“ i SDP koje su za potpredsjednika vlade izbornog povjerenja predložen je profesor Milenko Popović, za ministra finansija Raškoo Konjević, Goran Danilović za ministra unutrašnjih poslova, Booris Marić za ministra radda i socijalnog staranja. 
 
0
Novi protesti pristalica "Demokratskog fronta" uoči sjutrašnjeg zasijedanja Skupštine Crne Gore
Protestuju - i protiv opozicije!
            - "Demokratski front je pravio greške i sigurno će ih praviti još, ali jedno vam obećavamo - nama Milo Đukanović nikada, ni pod kojim uslovom neće biti šef. Vidimo se. Do slobode - poručuju iz "DF", koji večeras u 20, pod motom "Čast i bruka žive dovijeka", na platou ispred Skupštine Crne Gore organizuje protestni skup, uoči sjutrašnjeg skupštinskog zasijedanja, "o sramotnom ulasku dijela opozicije u vladu Mila Đukanovića".
Poslanici sjutra treba da se izjasne o "lex specialisu", o promjenama u Vladi Crne Gore i o (ne)povjerenju Ranku Kriivokapiću.  
 
1
Predsjedništvo DF o pregovorima dijela opozicije sa DPS
Sto sati - dosta čekanja!
    - Predsjedništvo DF još jednom upozorava lidere opozicije koji mole Mila Đukanovića da ih uzme sa sobom, da će sjutra biti 96 sati od isteka posljednjeg, šestog roka koji su dali DPS, i da ukoliko prebace 100 sati čekanja, više ne rizikuju ozbiljnu kompromitaciju, već i cenzus koji im neće davati nikakve posljednje rokove - saopštilo je danas Predsjedništvo "Demokratskog fronta". 
 
2
"Pozitivna Crna Gora" zatražiće hitnu sjednicu Kolegijuma predsjednika Skupštine Crne Gore
Krivokapić legalizuje - krađu mandata!
    - Najnovija hajdučija odlazećeg predsjednika Skupštine kojom pokušava da legalizuje krađu mandata tako što je svojevoljno i suprotno Poslovniku formirao Klub poslanika od predstavnika, koji su bili na izbornoj listi Pozitivne Crne Gore, nije ništa drugo do posljednji osvetnički trzaj političkog gubitnika - ukazuje "Pozitivna Crna Gora", koja će danas zbog samovolje i političkog nasilja koje sprovodi predsjednik Parlamenta zatražiti hitnu sjednicu Kolegijuma predsjednika Skupštine Crne Gore. 
 
1
Plan akcionog jedinstva opozicije za organizovanje prvih poštenih i pravičnih izbora jednoglasno podržan na zajedničkoj sjednici glavnih odbora konstituenata „Demokratskog fronta“
Do fer izbora - bez pregovora!
    - Ako se opet uđe u takozvani parlamentarnii dijalog i pregovore sa premijerom, to će biti greška koja se više neće moći ispraviti i na nama je da ih upozorimo – podsjećajući da njihov plan podrazumjeva da partije koje su glasale protiv vlade napuste parlament i da zajedno sa „Frontom“ organizuju proteste i iniciraju izglasavanje nepovjerenja vladi, ukazao je Andrija Mandić na današnjoj zajedničkoj sjednici glavnih odbora konstituenata „Demokratskog fronta“ u proširenom sastavu na kojoj je jednoglasnu podršku dobio je Plan akcionog jedinstva opozicije za organizovanje prvih poštenih i pravičnih izbora koji je „DF“ uputio svim opozicionim parlamentarnim strankama. 
 
0
Petnaest poslanika "DF" predložili plan o akcionom jedinstvu opozicije i konkretnom metodu borbe za prve pravične i poštene izbore u Crnoj Gori
U planu - bojkot i stalni protesti!
    - Tokom bojkota Parlamenta i održavanja kontinuiranih demokratskih protesta, što podrazumijeva naš plan akcionog jedinstva, udružena opozicija treba da pokrene inicijativu za izglasavanje nepovjerenja Vladi, i u Skupštini izabere prelaznu Vladu koja će organizovati prve poštene i pravične izbore - naglašeno je u planu o akcionom jedinstvu opozicije i konkretnom metodu borbe za prve pravične i poštene izbore u Crnoj Gori koji predlažu 15 poslanika "Demokratskog fronta", a sa njima su saglasni i trojica nezavisnih. 
 
2
Predsjedništvo "Demokratskog fronta" o krahu pregovora u Skupštini Crne Gore
Jedino preostali - protesti!
       - Krah pregovora u Skupštini Crne Gore najbolja je potvrda da su protesti jedino preostalo pravo i efikasno sredstvo političke borbe preko kojeg se može doći do stvaranja uslova za fer i poštene izbore. I to na način što je neophodno smijeniti vladu Mila Đukanovića i formirati novu, prelaznu vladu bez njega - ocijenilo je Predsjedništvo "Demokratskog fronta" i zakazalo nove proteste za subotu.
 
 
1
Inicijativu SNP za referendum o pristupanju NATO potpisala 73 494 građanina
Skupili potpisa - duplo više!
    - Od 29. decembra do danas prikupili smo skoro pa duplo više potpisa nego što je predviđeno Ustavom da bi referendum bio legitiman. Svojim potpisom ovoj inicijativi SNP o raspisivanju referenduma o članstvu u NATO pridružilo se 73.494 građana Crne Gore. Imamo svoje zaključke GO koji su polazne osnove, čućemo danas šta ostali misle o našem prijedlogu. Na organima partije ćemo, nakon što dobijemo te odgovore odlučiti šta ćemo uraditi - naglasio je predsjednik SNP Srđan Milić. 
 
1
Deseti dan Parlamentarnog dijaloga o sporazumu za stvaranje uslova za slobodne i fer izbore završen neuspješno
Složili se – da se ne slažu!
- Možda ni Savjet ne obavlja svoju funkciju kako treba, ali ne treba da se vraćamo partijskom upravljanju RTCG. Naše stanovište je vrlo principijelno - uprava parlamenta mora biti izraz većinske podrške. To ne treba da bude predmet sporazuma. Nipošto u tom sporazumu nema mjesta odredbi da postojeća garnitura treba da nastavi da rukovodi parlamentom – ukazao je predsjednik Vlade Crne Gore Milo Đukanović na dva “kamena spoticanja” zbog kojih je 10. dan Parlamentarnog dijaloga o sporazumu za stvaranje uslova za slobodne i fer izbore završen neuspješno.
- Neka premijer prihvati sve ostalo, i istog trena ima moju ostavku – ponudio je predsjednik Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić. 
 
1
"Demokratski front" predstavio svoju platformu
Do reformske vlade - samo protestima!
         - Pad Vlade, formiranje vlade prelaznog karaktera bez Mila Đukanovića, održavanje prvih fer i slobodnih izbora, pobjeda demokratskih snaga na tim izborima i formiranje takozvane reformske vlade, nakon izbora, sa jasnim mandatom - istakao je Branko Radulović, predstavljajući danas platformu "Demokratskog fronta" kojom je poručeno je da se jedino protestima mogu stvoriti uslovi za formiranje reformske vlade i održavanje slobodnih i fer izbora, a ne parlamentarnim dijalogom.  
 

|1| |2| |3| |4| |5| |6| |7| |8| |9| |10|