Brze Cinjenice - (O)Pozicija

0
GP "URA" podnio krivičnu prijavu protiv NN lica VDT Ivici Stankoviću zbog izborne krađe u Mojkovcu
Marković razbio - demokratiju!
          - Po prvi put imamo egzaktne dokaze kako izgledaju kupljeni i ucijenjeni glasovi DPS i SD. Ovo je dokaz da Marković nije razbio opoziciju u Mojkovcu već je razbio demokratiju. Danas smo podnijeli krivičnu prijavu protiv NN lica VDT Ivici Stankoviću, a u ponedjeljak ćemo imati kompletan dokazni materijal - naglasio je potpredsjednik pokreta URA Miloš Konatar na press konferenciji na kojoj je ovaj pokret predstavio 426 dokaza kako se afera „Snimak“ praktično sprovodi u djelo! 
 
2
"Demokratski front", povodom jutrošnjeg policijskog pretresa porodične kuće njegovog lidera Andrije Mandića
Zastrašivanje opozicije - po nalogu VDT!
- Ova akcija izvedena je direktno po nalogu VDT, a pod izgovorom navodne istrage protiv sinovca Andrije Mandića, Danila Mandića i sumnjom da se u porodičnoj kući nalaze oružje i eksplozivne naprave. Naravno, kao što je i u zapisniku nakon pretresa evidentirano, ni oružje ni eksplozivne naprave, kao ni bilo šta deugo sumnjivo nije nađeno, ali to očigledno nije ni bio cilj, već novi udar na "DF" i pokušaj zastrašivanja pristalica opozicije - saopšteno je iz "DF" povodom jutrošnjeg policijskog pretresa porodične kuće njegovog lidera Andrije Mandića. 
 
2
Predsjedništvo "Demokratskog fronta" postavilo 10 pitanja specijalnom državnom tužiocu
Ko je organizator - "državnog udara"?
       - Na osnovu kojeg člana zakona i odluke je dodijelio status agenta provokatora Mirku Paji Velimiroviću, osuđivanom kriminalcu, imajući u vidu da je to isključivo u nadležnosti policije, i da je ministar policije javno negirao u Skupštini Crne Gore da je policija učestvovala u dodjeli ovog statusa Velimiroviću ? Da li je Saša Sinđelić 27. septembra deportovan sa moskovskog aerodroma zbog falsifikovanih putnih isprava kao što je to 02. novembra 2016. izjavio pred sudijom za istragu Miroslavom Bašovićem? Ko je organizator tzv. državnog udara u Crnoj Gori, Edvard Širokov ili Eduard Šišmakov? prva su tri od 10 pitanja koje je Predsjedništvo "Demokratskog fronta" postavilo specijalnom državnom tužiocu Milivoju Katniću. 
 
1
Klub poslanika "DF" prihvatio inicijativu Predsjedništva
Tražiće smjenu Stankovića!
       - Klub poslanika "DF" prihvatio je inicijativu Predsjedništva i imamo 18 poslanika koji su spremni da izglasaju smjenu vrhovnog državnog tužioca Ivice Stankovića. Kao politička organizacija koja je godinu dana predmet organizovanog državnog, političkog. medijskog, policijskog, tužilačkog, pravosudnog progons od ovog režima, analizirali smo sve žto je tužilaštvo nezakonito, protivustavno radilo protiv najjače opzicione grupacije - "DF", kršeći sve zakone ove zemlje, međunarodne standarde i izvršavajući političku instrukciju Mila Đukanovića i Duška Markovića da se - "DF" eliminiše sa političke scene Crne Gore, zaključili smo da su se stekli svi po Ustavu i zakonu potrebni uslovi da Ivica Stanković, kao starješina jedinstvenog tužilačkog organa Vrhovnog državnog tužilaštva bude smijenjen - istakao je na današnjoj press konferenciji predsjednk "PzP" i član Predsjedništva "DF" Nebojša Medojević,  
 
1
Press konferencija "DF" povodom odluke Apelacionog suda da Mandića i Radunovića proglasi nevinim za pokušaj državnoog udara 24. oktobra 2015.
Montiranim procesom krili - batinjanje!
- Odmah poslije hapšenja i pokretanja postupka protiv nas izjavili smo da se radi o montiranom procesu, da je cilj bio da se skrene pažnja sa krvničkog odnosa SAJ i crnogorske policije prema svojim građanima, prema nezabilježenom obračunu sa slobodnim, časnim ljudima koji su došli da izraze nezadovoljstvo stanjem u Crnoj Gori. Do dan danas nisu otkriveni ni nalogodavci, ni počinioci najvećeg broja nedjela od te večeri. Ovom odlukom nismo oslobođeni samo mi, oslobođeni su svi građani koji su učestvovali na najvećem opozicionom skupu - ukazao je Slaven Radunović na press konferenciji "DF" povodom odluke Apelacionog suda kojom su on i lider "DF" Andrija Mandić oslobođeni optužbi za pokušaj državnoog udara 24. oktobra 2015. 
 
1
Predsjedništvo "DF" objavilo zvanično saopštenje ruskog minsitra inostranih poslova Sergeja Lavrova
"Udar" montiran - Katnić da odgovara!
    - Crnogorsko Specijalno tužilaštvo protiv Andrije Mandić i Milan Kneževića vodi "montiran" slučaj, kao i da ruski državljani Eduard Šišmakov i Vladimir Popov nikad nisu bili hapšeni ili privođeni na teritoriji Crne Gore, Srbije ili bilo koje druge države - ovo je sažetak saopštenje ruskog minsitra inostranih poslova Sergeja Lavrova deputatu ruske Dume i predsjedniku partije Rodina Alekseju Žuravljovu,a koje crnogorskoj javnosti prenosi Predsjedništvo "DF".  
 
1
Predsjedništvo "DF" zabrinuto za bezbjednost lidera
Crtaju nam - mete na grudima!
       Zabrinjava namjera Duška Markovića, Zorana Pažina i Ivice Stankovića da se kroz instruiranje svedoka saradnika Saše Sindjelića, pokuša kriminalizovati lideri DF, kao navodni naručioci njegovog atentata, čime nam se crta meta na grudima i ugrožava naša bezbednost - ocijenilo je danas Predsjedništvo "DF". 
 
0
"Pokret za promjene" saopštio, policija će utvrditi činjenice
Pokušana likvidacija - profesora Radulovića!
         - Po klasičnom kriminalnom scenariju, koji u najvećem broju slučajeva rezultira tragičnim posledicama, juče je bio izložen profesor dr Branko Radulović, potpredsjednik "PzP" i član Predsjedništva "DF". Bio je pripremljen monstruozni scenario, posebno imajući u vidu, da prof. Radulović svakodnevno putuje bez obezbjeđenja, vozeći svoj automobil, ne skrivajući se od javnosti - saopštio je "Pokret za promjene". 
 
0
"Demokratski front" o provali u kuću poslanika Predraga Bulatovića
Provalili da bi - kompromitovali!
    - Iz kuće ništa nije ukradeno, već se radilo o klasičnoj premetačini. Oni koji su počinili ovo krivično djelo očigledno su imali neke vrlo sračunate motive. Potpuno osnovano sumnjamo da su oni koji vode progon i kampanju protiv "DF" smatrali da mogu pronaći nešto čime bi mogli kompromitovati "DF" i iskoriste u njihovoj montaži i podvalama, ili traže nešto što bi moglo teško da optuži vrh režima - istakao je "DF" povodom provale u kuću poslanika Predraga Bulatovića i dodali da je "DF" koalicija bez ijedne mrlje, tako da "ekipe razbojnika kojima komanduju Milo Đukanović i Duško Marković ne mogu pronaći bilo šta u vezi "DF" što bi koristilo njihovim kriminalnim i delikventnim aktivnostima". 
 
2
Predsjednik "Ujedinjene Crne Gore" uputio otvoreno pismo opozicionim kolegama
Danilović poziva - na jedinstvo!
- Javno vas molim da svi skupa sjednemo za sto, veliki sto - nas 39 opozicionih poslanika izglasanih sa 178 000 glasova građana, sjednemo i dogovorimo se da prekinemo ovu lakrdiju prvi susret kako se ne bi dogodilo da se posvađamo, kao mnogo puta, na tom nesuđenom sastanku; oko stolica, rasporeda sjedjenja, prije nego se ljudski posvađamo za stolom oko čega god vrijednog svađe - napisao je Goran Danilović, predsjednik "Ujedinjene Crne Gore" u otvorenom pismu kojim ih poziva na jedinstvo. 
 
2
Protestnom šetnjom, pod motom Sloboda ili ništa" pristalice "DF" obilježile godišnjicu najvećeg antirežimskog protesta protiv režima u Crnoj Gori
Protiv režima - za slobodne izbore!
Protestnom šetnjom "ulicama narodnog otpora i režimske torture" - pod motom Sloboda ili ništa" - pristalice "DF" obilježile su večeras godišnjicu najvećeg antirežimskog protesta protiv režima u Crnoj Gori i ponovile poruku da ne odustaju od borbe protiv režima, za slobodne izbore.
Prije protestnog marša Predsjedništvo "DF" dobilo je jednoglasnu podršku glavnih odbora konstitutuenata da sjutra na "Premijerskom satu" pita predsjednika Vlade Crne Gore Duška Markovića o suđenju za "državni udar" i o progonu njegovih članova, kao i da pozove opoziciju da im se pridruži u borbi protiv režima. 
 
2
"Demokratski front" obilježava godišnjicu najvećeg antirežimskog protesta protiv režima u Crnoj Gori
Nastavljaju borbu - protiv diktature!
    Pod motom "Sloboda ili ništa" večeras u 19 sa platoa ispred Skupštine Crne Gore pristalice "Demokratskog fronta" krenuće u protestni marš "Ulicama narodnog otpora i režimske torture", kojim će obilježiti godišnjicu najvećeg antirežimskog protesta protiv režima u Crnoj Gori.
- Ne zaboravi borbu, ne zaboravi 24. oktobar. Nastavljamo borbu protiv diktature, Nema predaje, sloboda ili ništa! - naglašava "DF" u spotu kojim poziva na večerašnji skup 
 
1
"Demokratski front" poziva pristalice na protestni marš ulicama Podgorice
Apeluju na - marš slobode!
       “Da bi čovjek bio slobodan on se ne mora samo osloboditi okova, nego mora živjeti na taj način da poštuje i poboljšava slobodu drugih ljudi!" - podsjećajući na riječi Nelsona Mendele "Demokratski front" poziva pristalice na protestni marš kojim će 24. obilježiti godišnjicu najvećeg antirežimskog skupa u istoriji Crne Gore!
- Borba Demokratskog fronta je borba za sve ljude, jer sloboda je pravo svakog čovjeka! Ovo je marš slobode, sjećanja i samopoštovanja! - ukazuje "DF".  
 
1
Press konferencija "Demokratskog fronta" o najnovijim dešavanjima i progonu njeegovih poslanika
Pričaćemo sa - nalogodavcima!
-"Demokratski front" ima obavezu, da kao što je i do sada radio, da na svaku akciju režima odgovori hrabro, dostojanstveno, onako kako očekuju naši glasači i članstvo naših konstituenata. Zatoo je poslanički klub "DF" odlučio da ćemo prvom prilikom, a to je već u srijedu zatražiti određene odgovoore od onih koji upravljaju pravosuđem Crne Gore. Više ne želimo da razgovaramo sa slugama, već sa nalogodavcima. Nalogodavac ovako sramne presude je crnogorski režim, a najodgovorniiji u njemu je Duško Marković, koji će morati da odgovori na pitanja "DF". Svakako, hoćemo da dobijemo i odgovore od ministara sile i ministra pravde koji koordinira i upravlja akcijom gašenja "DF" i koji upravlja akcijom sudskih procesa protiv poslanika "DF". Važno je da pred licem crnogorske javnosti, a to je u Skupštini Crne Gore, da cijela Crna Gora i svaki njen građanin čuje šta mi to tražimo da nam odgovori premijer i njegovi ministari sile i ministar pravde - istakao je jedan od lidera "DF" Andrija Mandić na press konferenciji, ocjenjujući presudu Milanu Kneževiću najsramnijom u crnogorskom pravosuđu. 
 
1
Press konferencija "DF" povodom obilježavavanja dvije godine od razbijanja šatorskog naselja u "Slobodnoj zoni" za vrijeme velikih antirežimskih protesta 2015.
I sada zahtjev - slobodni izbori!
       - Okupili smo se ovdje na slobodnoj teritoriji koju je "DF" ustanovio 2015. da obilježimo dvije godine od brutalnog razbijanja šatorskog naselja, gdje su "DF" i slobodni građani noćili pred Skupštinom Crne Gore sa jednim jedinim zahtjevom da tadašnji premijer Milo Đukanović podnese odtavku da padne njegova vlada, a da njenu ulogu preuzme vlada koja bi organizovala fer i slobodne izbore. Koliko su ti zahtjevi bili problem za tadašnju i sadašnju vlast pokazao je upravo 17. oktobar, kada je policija u ranu zoru brutalno razbila šatorsko naselje i prebijala ljude. Taj 17. oktobar proizveo jje i 24., kada je bio najveći protest protiv režima u 21. vijeku. Obilježićemo i taj datum, imaćemo protestni marš i posjetićemo sva ona mjesta gdje su policajci brutalno prebijali slobodne građane. Imaćemo marš slobode i kako tada, tako i sada želimo prelaznu vladu i fer i slobodne izbore - istaknuto je na press konferenciji "DF" održanoj na "Slobodnoj zoni" za vrijeme velikih antirežimskih protesta 2015. 
 
1
Press-konferencija Кluba poslanika "DF" povodom godišnjice ,,Državnog udara"
Režim ruši - samo hrabrost!
- Uspjeli smo da raskrinkamo i u paramparčad da razbijemo lažnu optužnicu glavnog specijalnog tužioca koji je samo obični izvođač radova u rukama vrhovnog državnog tužioca, a on obični izvođač radova režima na čijem čelu je Milo Đukanović. Nemamo nikakvu dilemu da danas, obilježavajući godišnjicu lažnog državnog udara i velike nepravde koja je nanijeta "DF", da kažemo da ćemo obilježiti i 17. i 4. oktobar kada je "DF" protestovao. Sigurni smo da će građani pratiti politiku koja je časna, poštena i iznad svega hrabra.Jer, ovaj režim može da se pobijedi hrabrošću. Oni u opoziciji koji su se sakrili i od nas udaljili pod firmom kako suu oni građanska opozicija, mnogi od njih nemaju hrabrosti za pravu opzicionu borbu kakva je neophodna potiv ovog režima - napomenuo je Andrija Mandić, jedan od lidera "DF", koji je press konferencijom ipred Skupštine Crne Gore obilježio godišnjicu ,,državnog udara".  
 
0
Konferencija za medije " Demokratskog fronta" o novim dokazima u montiranoj aferi "Državni udar"
"Pronađeno" oružje - podmetnula policija!
          - U svojoj nespretnosti zbog mijenjanja okolnosti onih dana pred 16. oktobar, vrh režima i oni koji ga prate, uključujući Katnića, mijenjali su scenarije kako da zaustave opzicionu pobjedu. Tako je došlo i do greške koju smo iskoristili. Već prripremljeni foto-elaborat, koji je urađen u stilu kriminalističkih filmova, o pronađenom oružju za 500 terorista koji treba da okupiraju Crnu Goru. Oružje koje je navodno pronađeno pripada policiji. Taj dokument ostao je u spisima predmeta, nije povučen, a mi smo ga pronašli i iz njega se jasno vidi o čemu se radi. Sve je namješteno, svi znamo da je ovo oružje dato iz MUP Crne GOre, po nalogu Pejanovića, da bi se smjestilo "Demokratskom frontu" - istakao je poslanik "DF" Slaven Radunović na današnjoj konferenciji za medije o novim dokazima u montiranoj aferi "Državni udar". 
 
2
"Demokratski front" uputio poziv za zajedničko djelovanje opozicionim strankama, akademskoj zajednici i NVO sektoru
Oslobađannje ili - protesti od 1.!
    - "Demokratski front" javno poziva opozicione političke subjekte, civilni sektor i slobodne pojedince na hitan doogovor oko oblika, načina i dinamike zajedničkog djelovanja u cilju stvaranja uslova za opšte, slobodne i fer izbore. Posebno očekujemo da se svi opzicioni politički subjekti javno odrede prema ovoj našoj inicijativi. Činioce civilnog društva, medije, NVO sektor, akademsku zajednicu da djelujee angažovano, profesionalno i autonomno kako bi na taj način dali puni doprinos izgradnji slobodne i prosperitetne Crne Gore. "DF" javno poziva pravosudne organe da do 1. septembra oslobode iz zatvora protivpravno utamničene ppolitičke zatvorenike Miihajla Čađenovića, Dejana Vujisića, Željka Šćepanovića i Momira Nikolića. Ukoliko to ne učine, "DF" otpočeće sa protestima za njihovo oslobađanje - naglasio je lider "DF" Andrija Mandić, upućujući sa današnje press konferencije javni poziv opozicionim strankama, akademskoj zajednici i NVO sektoru. 
 
0
Građanski pokret URA pozvao "Demokrate" i "DF" da prekinu medjusobnu svadju
Dijalogom rješavati - ključna pitanja!
    - Iako je sasvim normalno i legitimno pravo svih učesnika javnog života da kritikuju odrđene politike, svi zajedno moramo pokazati veći stepen zrelosti, jer je protivnik samo jedan. Umjesto bespotrebnog trošenja energije na svađe i prepirke, pozivamo kolege iz Demokratske Crne Gore (DCG) i Demokratskog fronta (DF) da u što skorijem roku otpočnemo konstruktivan dijalog, oko rješavanja ključnih pitanja koji muče crnogorsko društvo, kao i definisanja zajedničkog predsjedničkog kandidata opozicije, koji će bez sumnje deklasirati kandidata korumpirane i kriminalne Demokratske partije socijalista (DPS) - ukazali su u Građanskom pokretu URA. 
 
1
Lider "PzP" Nebojsa Medojević na press konferenciji povodom davanja iskaza u Specijalnom državnom tužilaštvu
Montirani proces - Katnićeva lična odmazda!
- Dao sam jasan iskaz da se Specijalno državno tužilaštvo ponašalo neprofesionalno, neobjektivno, da se radi o politički montiranom procesu koji je posledica lične odmazde glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića isključivo zbog mojih javno izrečenih stavova kao političara, poslanika i lidera jedne opozicione partije. U čitavom apsurdnom postupku tužilaštvo nije prikupilo ni jedan dokaz koji pokkazuje na indiciju da postoji bilo koji ellement krivičnog djela pranja novca. Posebno sam istakao da je ovo vrlo čudna situacija, prvi je put da je Specijalno državno tužilaštvo samoinicijativno pokrenulo postupak za jedno od najtežih krivičnih djela pranja novca stečenog kriminalnim aktivnostima i za finansiranje terorizma. Ovo je protivustavna, protivzakonita i opasna zloupotreba Specijalnog državnog tužilaštva od glavnog specijalnog tužioca zbog lične odmazde za javno izgovorene riječi - ukazao je lider "PzP" Nebojsa Medojević na press konferenciji povodom davanja iskaza u Specijalnom državnom tužilaštvu.  
 

|1| |2| |3| |4| |5| |6| |7| |8| |9| |10|