Brze Cinjenice - (O)Pozicija

1
Predsjedništvo "DF" o predsjedničkom kandidatu
Sva opozicija - za vanstranačku ličnost!
    - Imajući u vidu da je "DF" posvećen smjeni režima, Predsjedništvo smatra da je opozicija dužna da postigne istorijski dogovor o kandidatu. Javnosti i kolegama iz opozicije je veoma dobro poznat naš predlog vanstranačkog kandidata, koji sasvim sigurno može da ispuni očekivanja svih opozicionih birača, ali uprkos toj činjenici, Predsjedništvo "DF" je otvoreno i za druge predloge - saopštilo je Predsjedništvo "DF", koje je istaklo superiornost stava DF da je optimalni model nastupa opozicije - jedinstvena podrška ozbiljnom vanstranačkom kandidatu koji će sigurno pobijediti bilo kojeg kandidata DPS. 
 
0
Medijski centar "DF" o izjavi predsjednice Vrhovnog suda
Završni čin - urušavanja pravosuđa!
       - Današnja izjava predsjednice Vrhovnog suda Vesne Medenice da je gostovanje Saše Sinđelića na jednoj televiziji za vrijeme izborne šutnje sasvim zakonito, i da se ne radi o štićenoj ličnosti, predstavlja završni čin urušavanja crnogorskog pravosuđa - saopštio je Medijski centar "Demokratskog fronta" i pozvao je na TV duel sa bilo kojim od lidera "DF". 
 
0
Ministarstvo javne uprave donijelo je rješenje o upisu "Prave Crne Gore" u Registar političkih partija
Vjekovna ideja - za nove generacije!
      - Ovo je veliki dan za našu partiju, ali, ubijeđen sam, i za širi društveno-politički ambijent Crne Gore, jer riječ je o istorijskom, pionirskom poduhvatu tranzicije jedne velike i vjekovne ideje na novu generaciju političara - naglašava Marko Milačić, lider "Prave Crne Gore", za koju je Ministarsvo javne uprave danas donijelo rješenje o upisu u Registar političkih partija, čime je formalizovano postojanje novog političkog subjekta u Crnoj Gori.  
 
0
Javni poziv "Ujedinjene Crne Gore"
Opoziciju da okupi - nestranački kandidat!
    - U svijetlu informacije da se lider "Demokrata" Aleksa Bečić neće kandidovati na predstojećim predsjedničkim izborima, ali da će podržati nestranačku ličnost, Ujedinjena Crna Gora očekuje da "Demokratski front" organizuje sastanak svih opozicionih, parlamentarnih subjekata u najkraćem roku kako bismo razgovarali o nestranačkom kandidatu - napisao je Goran Danilović, predsjednik "Ujedinjene Crne Gore" u javnom pozivu opoziciji i ocjenjuje "nemamo više ni jedan dan za nadgornjavanje i gubljenje. Ili brzi dogovor i ulazak u jaku zajedničku kampanju ili da se više ne zamajavamo i gubimo dragocjeno vrijeme". 
 
0
Konferencija za medije "DF" podom podizanja optužnice protiv bivšeg gradonačelnika Podgorice Miomira Mugoše
Obezbijedio se - prijeteći Đukanoviću!
          - Nakon par godina iskustva, možemo da rekapituliramo da je specijalno tužilaštvo formirano isključivo da proganja "DF" i da zataškava afere koje vode ka vrhu DPS. Katnić, u dogovoru sa Pažinom, a pod kontrolom Đukanovića, sprovodi selektivnu pravdu, pa protiv visokog funkcionera DPS podiže optužnicu za 6,7 miliona, a ne traži pritvor. U slučaju Mugoše radi se o farsi, dogovoru, jer Mugoša nije Svetozar Marović. Mugoša je poslao jasnu poruku braći Đukanović da ako on bude uhapšen, da će svu dokumentaciju o teškim krivičnim djelima braže Đukanović objaviti medijima. Na osnovu takvog upozorenja, napravljen je film kojem prisustvujemo. Mugoša nije uhapšen, niti je tužilaštvo tražilo njegovo privođenje. Mugoša im je zaprijetio da će sve biti otvoreno - o tenderima, o kupovini glasova.... Očigledno, Mugoša je u komunikaciji sa Đukanovićem uspio da sebi obezbijedi povlašćen, zaštiće položaj u ovom slučaju - istakao je Nebojša Medojević, jedan od lidera"DF", na konferenciji za medije podom podizanja optužnice protiv bivšeg gradonačelnika Podgorice Miomira Mugoše. 
 
0
Predsjedništvo "DF" o gostovanju Saše Sinđelića u "Živoj istini"
Šuković Mugoši - izdiktirao presudu!
- Kad joj saopštimo da izvuče presudu iz fioke, sudija Mugoša patetično povišenim glasom saopštava da ne postoji nikakva fioka i da ona u nju neće zavlačiti ruke. A nije ni do kuće došla, a kamoli se za kvaku dohvatila, fioku je otvorio Darko Šuković i izdiktirao joj presudu da je Saša Sinđelić govorio istinu, a da su Edi i lideri DF - a organizovali državni udar - saopštilo je Predsjedništvo "DF" povodom gostovanja Saše Sinđelića, svjedoka saradnika u sudskom procesu za pokušaj terorizma na dan parlamentarnih izbora 2016., u "Živoj istini".  
 
0
Predsjednik "PzP" o izjavi predsjednika Vlade Crne Gore kosovskoj televiziji
Premijer ponizio - građane i državu!
      - Da je ovo izjavio Predsjednik Vlade u bilo kojoj normalnoj, demokratskoj državi, bio bi iz istih stopa smijenjen, jer bi na ovaj način ponizio dignitete države, dostojanstvo građana, suverenitet države koja počiva na suverenosti građana i jasno sebe predstavio kao ili otvorenog neprijatelja demokratije ili najobičnijeg eksponenta interesa drugih država - ocijenio je predsjednik "PzP" Nebojša Medojević izjavu predsjednika Vlade Crne Gore Duška Markovića kosovskoj televiziji. 
 
3
Član Predsjedništva "DF" Nebojša Medojević povodom dluke Višeg suda kojom je Milan Knežević osuđen na četiri mjeseca zatvora
Na svako nasilje - odgovorićemo adekvatno!
- Ova presuda, nije važno ko je potpisao, znamo ko je diktirao. Diktirao je Milo Đukanović, a sudijama Višeg suda donio je Zoran Pažin. Ova presuda jje veoma opasna. Ovom presudom ustanovvljava se pravo nekolicine vlastodržaca u Crnoj Gori da shodno svojim ličnim interesima, procjenama, svojim politčkim interesima krše Ustav, zakon, međunarodne konvencije i sprovodi teror i progon nad svojim najopasnijim političkim protivnikom - "Demokratskim frontom". Đukanović, kao i svaki diktator, mora računai da u Crnoj Gori postoji jedna grupacija, jedna iskra, jedno snažno političko jezgro, a to je "DF", koji će na svako nezakonito, protivustavno djelovanje, na svako nasilje adekvatno odgovoriti - poručio je u ime Predsjedništva "DF" Nebojša Medojević povodom dluke Višeg suda kojom je Milan Knežević osuđen na četiri mjeseca zatvora.  
 
2
Jedan od lidera "DF" Andrija Mandić o kandidatu za predsjedničke izbore
Opozicija treba - nestranačka ličnost!
          - Stav "DF" je poznat i danas će GO "DF" osnažiti stav Predsjedništva da je opoziciji u Crnoj Gori potreban jedan kandidat. Predlažemo da taj kandidat iza koga bi stala sva opozicija i da to treba da bude nestranačka ličnost. Imamo u vidu čitavu lepezu ljudi koji bi mogli da zadovolje kriterijume. Svakako da Andrija Jovićević zavređđuje poštovanje "DF", ali to nije pitanje za nas, već za njega. Dosadašnja ponuda kandidata nije zadovoljavajuća, oni najbolji tek treba da se pojave - odgovoorio je novinarima jedan od lidera DF Andrija Mandić na pitanje o kandidatu za predsjedničke izbore. 
 
2
Lideri "Demokratskog fronta" potpisali Deklaraciju o pomirenju
Imperativ - protiv svih podjela!
       - Polazeći od neophodnosti eliminisanja svih mogućih sukoba, imajući u vidu duboku podijeljenost crnogorskog i srpskog naroda, radećei na pomirenju u pravoslavnom biću kao neophodnom preduslovu za novi trajni dogovor sa svim manjinskim narodima, prepoznajući aktuelni društveni trenutak kao produbljivanje starih podjela, ostajući dosljednji tradicionalnoj njegoševskoj Crnoj Gori, koja počiva na kosovskom zavjetu i poštovanju predaka, donosimo Deklaraciju o pomirenju u koja je odnos naše generacije prema nekadašnjim podjelama u Crnoj Gori i zato je zajednički uspostavljamo kao naš ustavni, ljudski i moralni imperativ - pročitao je predsjednik DNP Milan Knežević i sa predsjednikom NSD Andrijom Mandićem i predsjednikom PzP Nebojšom Medojevićem danas u Srpskoj kući potpisao Deklaraciju o pomirenju.  
 
2
Predsjednik DNP i član Predsjedništva DF Milan Knežević o odluci Višeg suda kojom je osuđen na četiri mjeseca zatvora
Kulminiralo - kriminalno-koruptivno djelovanje!
         - Odluka Višeg suda kojom sam pravosnažno osuđen na četiri mjeseca zatvora zbog pružanja pasivnog otpora policajcu koji je učestvovao u protivzakonitom razbijanju mirnih demonstracija DF predstvalja kulminaciju kriminalno koruptivnog djelovanja`Višeg suda koji je postao obična agentura Mila Đukanovića i Duška Markovića - ocijenio je Predsjednik DNP i član Predsjedništva DF Milan Knežević i dodao: 
 
2
Crnogorski premijer o predstojećim predsjedničkim izborima u Crnoj Gori i kandidatu DPS
Naš kandidat pobjeđuje - u prvom krugu!
    - Vidjećemo, to je na organima partije. Ovih dana ćemo to imati na dnevnom redu. U svakom slučaju kandidat DPS-a ko god bio po imenu i prezimenu, sigurno će ubjedljivo pobijediti. Ja čak vjerujem i u prvom krugu – odgovorio je novinarima predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković novinarima u Bijelom Polju na pitanje o predstojećim predsjedničkim izborima u Crnoj Gori i kandidatu DPS. 
 
2
"Demokratski front" novom press konferencijom nastavio "demontažu" procesa "državni udar"
Režim "prevaspitao" Sinđelića!
- Svjedok saradnik suočio se sa monstruoznim režimom koji vlada Crnom Gorom, koji ga je slomio, prevaspitao i zloupotrijebio za najniže političke ciljeve. Srpsko speciijalno tužilaštvo 31.10 vrlo precizno obavještava crnogorsko speciijalno tužilaštvo o zapisniku o uručenju poziva Saši Sinđeliću. I pored molbi Sinđelića da ga ne isporučuju Crnoj Gori, oni se odlučuju za varijantu da uspostave kontakt Sinđelića sa Milivojem Katnićem i Sašom Čađenovićem. Avionom Vlade Crne Gore stiže Saša Sinđelić u Podgoricu, preuzima ga specijalnii policijski tim. Prvi put u igru se uvodi ime Aleksandar 4.11. kada je priveden u ZIKS. Crnogorski kriminalci koji se nalaze u institucijama Crne Gore - u Vladi, u Višem sudu, u Specijalnom tužilaštvu - mijenjaju mu identitet da bi ga mogli upotrijebiti u obračunu protiv političkih protivnika - istakao je Andrija Mandić, lider "DF", na današnjoj press konferenciji - nastavku "demontaže" procesa "državni udar". 
 
2
Press konferencija Predsjedništva "DF"
Demontaža "udara" - u tri dijela!
- Predsjedništvo "DF", zahvaljujući poštenim i hrabrim ljudima iz SDT, dobilo je CD sa saslušanja Saše Sinđelića u srpskom tužilaštvu 27. oktobra 2016. kojem je prisustvovao i Saša Čađenović. Na osnovu tog CD izmijenjen je status Saši Sinđeliću, na osnovu tog CD Boris Savić potvrdio mu je status svjedoka saradnika i Predsjedništvo "DF" će u tri segmenta prezentovati javnosti samo kljućno sa ovog saslušanja. Saša Sinđelić je zloupotrijebljen zbog zločina u Hrvatskoj, zbog robije u Srbiji i čitava montaža trajala je više od godinu. Sinđelić ni jednom nije spomenuo "DF", ni jednog od lidera "DF", niti je spomenuo da se priprema bilo kakvo krvoproliće u Crnoj Gori, kao ni nabavku orušja i opreme za 16. oktobar i istakao je Milan Knežević, jedan od lidera "DF" na današnjoj press konferencii Predsjedništva "DF", najavljenoj kao "završni udarac montaži u režiji Duška Markovića, Mila Đukanovića, Zorana Pažina, čiji je izvođač bio Milivoje Š. Katnić, zajedno sa svjedokom saradnikom Sašom Sinđelićem".  
 
1
Zajednička press konferencija "DF" i ruske partije "Rodina"
"Državni udar" kao - Kafkin "Proces"!
- Protiv država koje su bile partner Rusije zapadne sile održavaju državne udare. U ovom slučaju oni to pripisuju našim partnerima iz "DF". Sudski proces u slučaju "državni udar" ravan je "Procesu" Franca Kafke - istakao je Fjodor Birjukov iz ruske partije "Rodina" na press konferenciji sa "DF".
- "DF" i Rusija nisuumiješani u pokušaj državnog udara. To je bio zamajac za ulazak u NATO i jačanje antiruske histerije - ukazao je jedan od lidera "DF" Milan Knežević.  
 
0
"DF" saopštio da je u podne istekao rok za inicijativu koju su ponudili opoziciji
Čekaće još - do ponedjeljka!
          - Do danas pozitivno su nam odgovorili "Ujedinjena Crna Gora" i poslanik Aleksandar Damjanović. Ostatak opozicije, koji inače predstavlja manjinu opzicionih poslanika - 18 od 39, odgovorio je negativno, ili je ignorisao naš poziv i inicijativu. Time su pokazali ne samo svoj odnos prema "DF", nego i prema zajedništvu opozicije za koje smo sigurni da ga priželjkuju opzicioni birači - istakao je Jovan Vučurović, podsjećajući da je danas u 12 istekao rok koji je "DF" dao opozicioniim strankama da odgovore da li su spremni da sa "DF" po principu "bijelog papira" počnu razgovore o zajedničkim akcijama. 
 
0
Predsjednik GP "URA" uputio otvoreno pismo ambasadorima EU, Velike Britanije, SAD i OSCE
Ne dozvolite Crnu Goru - nalik Somaliji!
- Taktika „zatvaranja očiju“ pred problemima i očiglednom politčkom krizom koja već dugo traje nije od pomoći ni nama građanima Crne Gore, ni Vama. Ne dozvolite da Crna Gora, koja ima sve što je potrebno da bude uspješna evropska priča, zemlja za primjer, država zadovojnih i bogatih građana, postane nalik Somaliji u kojoj će na svakim izborima naoružana lica određivati njenu sudbinu - ukazao je ambasadorima EU, Velike Britanije, SAD i OSCE u otvorenom pismu predsjednik GP "URA" Dritan Abazović:  
 
0
Predsjedništvo "Demokratskog fronta" pozvalo opozicione kolege na zajedničke akcije
Ili konsenzus - ili će u parlament!
       - Pozivamo vas da u vrlo kratkom roku, do petka, odgovorite na vrlo prosto, ali veoma važno pitanje da li ste spremni da sa "DF" po principu "bijelog papira" sjednete za sto i otpočnete razgovore kako bismo stvari pokrenuli sa mrtve tačke i u najkraćem roku preduzeli zajedničke akcije koje bi dovele do ispunjenja očekivanja naših podržavalaca. Ukoliko se ne obezbijedi konsenzus opozicionih parlamentarnih subjekata za ovaj naš, sigurni smo, razuman, a prije svega neophodan predlog, obaveštavamo vas da ćemo preduzeti unilateralne korake na zaštiti interesa svojih glasača. Prvi među njima biće povratak u Skupštinu Crne Gore u punom kapacitetu - navedeno je u pismu koje je "DF" poslao opzicionim kolegama. 
 
0
GP "URA" podnio krivičnu prijavu protiv NN lica VDT Ivici Stankoviću zbog izborne krađe u Mojkovcu
Marković razbio - demokratiju!
          - Po prvi put imamo egzaktne dokaze kako izgledaju kupljeni i ucijenjeni glasovi DPS i SD. Ovo je dokaz da Marković nije razbio opoziciju u Mojkovcu već je razbio demokratiju. Danas smo podnijeli krivičnu prijavu protiv NN lica VDT Ivici Stankoviću, a u ponedjeljak ćemo imati kompletan dokazni materijal - naglasio je potpredsjednik pokreta URA Miloš Konatar na press konferenciji na kojoj je ovaj pokret predstavio 426 dokaza kako se afera „Snimak“ praktično sprovodi u djelo! 
 
2
"Demokratski front", povodom jutrošnjeg policijskog pretresa porodične kuće njegovog lidera Andrije Mandića
Zastrašivanje opozicije - po nalogu VDT!
- Ova akcija izvedena je direktno po nalogu VDT, a pod izgovorom navodne istrage protiv sinovca Andrije Mandića, Danila Mandića i sumnjom da se u porodičnoj kući nalaze oružje i eksplozivne naprave. Naravno, kao što je i u zapisniku nakon pretresa evidentirano, ni oružje ni eksplozivne naprave, kao ni bilo šta deugo sumnjivo nije nađeno, ali to očigledno nije ni bio cilj, već novi udar na "DF" i pokušaj zastrašivanja pristalica opozicije - saopšteno je iz "DF" povodom jutrošnjeg policijskog pretresa porodične kuće njegovog lidera Andrije Mandića. 
 

|1| |2| |3| |4| |5| |6| |7| |8| |9| |10|