Brze Cinjenice - (O)Pozicija

0
Od ukidanja imuniteta Nebojši Medojeviću, poslanici "DF" ne napuštaju Skupštinu Crne Gore
Opozicija ih - (ne)voljno podržava!
    - Očekujemo i dalje podršku kakvu imamo ovih dana, javlja nam se na hiljade ljudi. Evo, dočekali smo, od nekoga voljnu od nekoga nevoljnu podršku, solidarnost praktično svih opozicionih stranaka. Za nas je sloga najvažniija, to je uslov da se sruši Milo Đukanović. Neka ova iskazana podrška budeprvi kamen u građenju zajedničke kuće kojaa treba da bude dovoljno jaka da joj Đukanović ne može ništa - "raportirao" je Slaven Radunović, poslanik "DF", koji sa ostalim kolegama boravi u Skupštini Crne Gore od ukidanja poslaničkog imuniteta Nebojši Medojeviću.
Sa njima je od danas i Aleksandar Damjanović, nekadašnji član SNP, a "Frontu" je stigla podrška i sa Kongresa Partije Rodina ciji je osnivac Dmitrij Rogozin i od Demokratske stranke Srbije. 
 
3
Andrija Mandić, lider "DF", na večerašnjoj press konferenciji
Nasilnike privesti - poznaniju praava!
          - Otkad je policija upala u stan Nebojše Medojevića i u prostorije "PzP", imamo veliki broj poziva naših aktivista, redara, simpazitera, prijatelja iz čitave Crne Gore koji se spremaju da krenu prema Podgorici. Obavještavam ih da to ne rade, da sačekaju naš poziv, a mi ćemo onog trenutka kada bude potrebno odavde, ili sa nekog drugog mjesta, pozvati sve građane da krenu prema Skupštini, kako bi odbranili mir, kako bi zaštitili ustavni poredak i kako bi zaustavili državno nasilje nad porodicom Nebojše Medojevića, "PzP" i "DF" - naglasio je Andrija Mandić, lider "DF", na večerašnjoj press konferenciji.
On je pozvao Ivicu Stankovića, da uradi isto što i u slučaju Mandića i Kneževića i da ne diskriminiše Medojevića i da na njemu "treniraju strogoću" i upozorio:
- Ubrzano se primičemo crvenim linijama koje smo definisali. Moramo da sačuvamo mir, ali i da nasilnike privedemo poznaniju prava! 
 
1
Andrije Mandić, lider "DF", na press konferenciji povodom napada na njegove pratioce
Crna Gora na ivici - građanskog rata!
    - Ne mora niko da se opterećuje, sve će riješiti "DF". Probleme koje imamo sami rešavamo, jer znamo u kakvoj zemlji živimo, znamo sa kim problem imamo i da bi željeli da nas usmjere na sitne narko dilere i kriminalce da se sa njima raspravlja "DF". Naravno, to nećemo raditi jer znamo ko može da bude jedini nalogodavac ovakvih nemilih scena i drugih napada, pogotovo poslije onoga što sam rekao da sam spreman da preuzmem odgovornost za sva dešavanja koja će uslijediti. Sa ovim najnovijim dešavanjima, Crna Gora se nalazi na ivici građanskog rata. Napadi na DF, povrijeđivanje ljudi iz nekada elitnog sedmog bataljona ne mogu ostati bez odgovora. Lično preuzimam odgovornost za odgovor koji ćemo dati i pozivam ljude iz Vlade Crne Gore da se dozovu pameti, jer imamo loša iskustva sa građanskim sukobima u Crnoj Gori. Pozivamo crnogorsku vlast i pravosuđe da nudu na nivou odgovrnosti za ono što može da zahvati Crnu Goru. Ovdje ne može da pomogne NATO, ni američka avijacija. Problem je ovdje među nama i ovdje mora da se riješi - naglasio je lider "DF" Andija Mandić na press konferenciji povodom "mučkog napada na pratioce" Dejana Gojkovića i Gorana Nikezića. 
 
1
Andrija Mandić na press konferenciji "DF", na kojoj je predstavljen još jedan dokument o aferi "državni udar"
Režim imao plan - sličan "Oluji"!
       - "Demokratski front" istrajan je u namjeri da odbrani prava građana Crne Gore da svi budemo jednaki pred zakonom i da Ustav važi jednako za sve. Zato smo danas ovdje, da još jednim dokumentom pokažemo koliko je smiješno sve oko državnog udara, koji smo mi razriješili. Crnogorski režim pokušao je da zloupotrijebi institucije Srbije, kako bi se obračunavao sa nama. Srbi u Crnoj Gori ne pristaju na ono što je planirano, da nas istjeraju iz Crne Gore. Postojao je plan sličan "Oluji", da nas strpaju u kamione, vozove i traktore i da nas protjeraju sa ovih prostora. Ovo je država koju su gradili naši preci i niko nas neće ubijediti da uradimo nešto što je suprotno našim nacionalnim i vlastitim interesima. Pozivamoo opoziciju da stane uz rame DF i da oborimo ovu nenarodnu vladu - naglasio je lider "DF" Andrija Mandić na današnjoj press konferenciji na kojoj je prikazan još jedan dokument koji pokazuje da je afera "državni udar" montirana. 
 
1
Lider "PzP" i "DF" pisao poslanicima Sabora Republike Hrvatske
Tražio postupak - protiv Katnića!
- Koristim ovu priliku da Vas zamolim da u skladu sa vašim proceduralnim ovlašćenjima pokrenete paramentarnu proceduru kroz koju bi dobili neopohodne informacije od Ministarstva pravde , u kakvom se statusu nalazi bivši kapetan KOS I JNA Milivoje Katnić, da li se protiv njega vodi krivični postupak i šta je sve država Hrvatska uradila da se rasvjetle i procesuiraju optužbe velikog broja gradjana Cavtata i Konavala, na postupanja Milioja Katnića - napisao je poslaničkim klubovima hrvatskog Sabora lider "PzP" i "DF" Nebojša Medojević, za kojeg je - na zahtjev Specijalnog tužilaštva - Administrativni odbor Skupštine Crne Gore predložio skidanje poslaničkog imuniteta.
Pismo Nebojše Medojevića poslanicima Sabora Republike Hrvatske prenosimo integralno: 
 
1
Povodom odlučivanja o imunitetu lideru "Pokret za Promjene" Nebojši Medojeviću
"Front" poziva - na protest!
- Nema predaje! Do slobode! moto je i sjutrašnjeg protestnog skupa kojji "Demokratski front" u 13 organizuje iispred Skupštine Crne Gore, povodom najave da će režim, članu predsjedništva "DF - Mi ili On" i lideru "Pokret za Promjene" Nebojši Medojeviću, ukinuti poslanički imunitet i odrediti pritvor. 
 
0
Press- konferencije "DF", povodom potvrđivanje optužnice u slučaju "državni udar"
Optužnica potvrđena - pod pritiskom!
       - Nama je Duško Marković već presudio 24. maja. Nemamo povjerenja u crnogorsko pravosuđe. Ovo je posljednji u nizu dokaza, nemamo povjerenje u sve ono što radi tužilaštvo jer način na koji je tužilaštvo pisalo ovu optužnicu, pronnalazilo specijalne svjedoke i svi ovi propusti o kojima smo govorili kada je optužnica razbijena u paramparčad, govore o tome da sudsko vijeće ne samo da nije imalo hrabrosti, nego je, očigledno, bilo pod pritiskom Milivoja Katnića, Đukanovića i Markovića da prihvati optuđnicu - istakao je Milan Knežević na press konferenciji "DF", povodom potvrđivanje optužnice u slučaju "državni udar". 
 
0
Press konferencija "DF" povodom najave protesta zbog skidanja imuniteta Nebojši Medojeviću
Protiv diktature - plišanim protestom!
    - Protestni skup "Svi smo mi Medo" održaćemo u ponedjeljak u vrijeme kada Administrativni odbor Skupštine Crne Gore bude odlučivao o skidanju imuniteta Nebojši Medojeviću. Ovaj problem koji danas imamo nije problem Nebojše Medojevića, problem je svih nas. Problem je da živimo u totalitarnom režimu, gdje svako od nas može biti na meti državnog tužioca koji se bavii insinuacijama. Njegov zahtjev Administrativnom odboru pun je mašte, bez dokaza i u stanju je da pogodi bilo koga od nas, ako mu padne na pamet. Pozivam sve slobodne i hrabre građane da nam se pridruži na plišanom prrotestu, jer je diktatura počela da poprima zabrinjavajuće dimenzije. Kolege iz opozicije neću posebno pozivati, doćiće svi slobodni i hrabri, jer ne želimo da neko bude zatvaran zbog drugačijeg političkog mišljenja - istakla je Branka Bošnjak na press konferencija "DF" povodom najave protesta zbog skidanja imuniteta Nebojši Medojeviću. 
 
0
Petnaest poslanika DF i SNP iniciiraju ocjenu ustavnosti Zakona o potvrđivanju sjevernoatlanskog ugovora
Usvajanje mimo Ustava - nema pravne posljedice!
    - Usvajanje zakona nije sprovedeno u skladu sa Ustavom kao najvišim pravnim aktom, odnosno nije ispoštovana procedura u vezi s potrebnom većinom za usvajanje zakona zbog čega se isti, "sa stanovišta najvišeg pravnog akta, mora smatrati neusvojenim i ne može proizvoditi pravne posljedice" - naglačavaju 15 poslanika DF i SNP koji iniciiraju ocjenu ustavnosti Zakona o potvrđivanju sjevernoatlanskog ugovora i protokola uz sjevernoatlanski ugovor o pristupanju Grčke i Turske sa Ustavom Crne Gore. 
 
3
Lider "Pokreta za promjene" Nebojša Medojević o zahtjevu da mu se oduzme imunitet
Nastavak progona - Đukanovića i Katnića!
      - Ovo nije ništa što nismo očekivali. Znali smo da je DF predmet političkog progona lično predsjednika DPS Mila Đukanovića, koji je našao jednu ličnost kao što je Milivoje Katnić da 2017. kada je Crna Gora pred vratima EU, provodi nezapmćen, politički, protivustavni, protivzakoniti progon najjače opozicione strukture u Crnoj Gori - "DF" - istakao je na konferenciji za novinare lider "Pokreta za promjene" Nebojša Medojević, za koga je glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić danas podnio Skupštini Crne Gore Zahtjev za odobrenje da se može pokrenuti krivični postupak i odrediti pritvor, zbog sumnje da je, s još četiri osobe, učestvovao u pranju novca.  
 
2
Građanski pokret URA predstavio program „Ideje za Crnu Goru - Posao za sve!“
Za oporavak - 51 mjera!
         - Nema srećne zemlje bez ekonomski nezavisnih građana, ali ni istinski slobodnog društva bez demokratije i vladavine prava - naglasio je Dritan Abazović, predsjednik Građanskog pokreta URA koji je danas predstavio program „Ideje za Crnu Goru - Posao za sve!“.
U izradi programa koji ima 51 mjeru učestvovali su brojni crnogorski stručnjaci, univerzitetski profesori, uspješni privrednici i istaknuti ekonomisti. 
 
1
Nebojša Medojević, lider "PzP" i "DF" na press konferenciji poslije saslušanja u Specijalnom državnom tužilaštvu
DF neće - miran transfer vlasti!
    - Oni znaju da DF neće pristati na to, i zbog toga nas progone. Đukanović je zainteresovan za miran transfer vlasti. Pozivam kolege iz opozicije da odbiju taj opasan predlog. Crnoj Gori nema spasa ukolio uradimo ono što su uradili Srbi 5. oktobra 2000. godine - saopštio je Medojević na konferenciji za medije - aludirajući da neke "kolege iz opozicije manje otporne na preporuke iz stranih ambasada" dogovaraju miran transfer vlasti i aboliciju bivšeg premijera Mila Đukanovića - upozorio je Nebojša Medojević, lider "PzP" i "DF" na press konferenciji poslije saslušanja u Specijalnom državnom tužilaštvu zbog političkih saopštenja. 
 
0
Press služba PzP o specijalnom tužiocu
Nastavlja progon - aktivista DF!
       - Specijalni tužilac Mila Đukanovića i DPS Milivoje Katnić nastavlja nezakoniti i protivustavni progon aktivista DF. Više aktivista i funkcionera PzP dobilo je poziv od Specijalnog policijskog tima Milivoja Katnića da sjutra dođu na saslušanje. Upozoravamo bivšeg operativca KOS Milivoja Katnića, da će za svaku protivustavnu i protivzakonitu radnju, koju sprovodi protiv DF, a po nalogu Mila Đukanovića, kad tad odgovarati. Mi znamo šta je major Katnić radio po Cavtatu i Kovalima prilikom operacija oko Dubrovnika - saopštava press služba "Pokreta za promjene". 
 
2
Uoči današnje Skupštine Crne Gore "DF" organizovao protestni skup "Za referendum"
Protiv "kapitulacije" - zapalili zastavu NATO!
    - Tamo lijevo, u zgradi Zetske banovine, potpisuje se kapitulacija našeg vremena, tamo su ljudi koji ovog trenutka dižu ruke i pripremaju Crnuu Goru za aneksiju. Osnažujemo naše odluke iz Murina, da ćemo u pogodnom trenutku promijeniti ovu odluku, da ćemo zakon staviti van snage i ako NATO države prihvate ovu kapitulantsku odluku krnjeg Sinđinog parlamenta, mi ćemo da zamrznemo članstvo i da odemo na referendum i volja naarodna će odlučiti, anemamo dileme kakva će biti ta volja - istakao je Andrija Mandić, jedan od lidera "Demokratskog fronta", koji je danas na Cetinju, uoči Skupštine Crne Gore, organizovao mirni protestni skup "Za referendum" o članstvu u NATO.
Sa skupa je poručeno da je ya njih obavezujuća odluka istorijske sjednice narodnih izabranih predstavnika Crne Gore, a ne današnja. Zapaljena je i zastava NATO. 
 
2
Press konferencija "DF" uoči Skupštine Crne Gore na kojoj treba da bude ratifikovan sporazum o pristupanju NATO
Odluka Sinđinog parlamenta - ne obavezuje!
       - Nakon jučerašnje istorijske sjednice narodnih izabranih predstavnika Crne Gore, sjutra organizujemo veliki narodni skup na Cetinju i želimo da pozovemo sve građane - kako one koji se zalažu za učlanjenje Crne Gore u NATO, tako i one koji se zalažu protiv učlanjenja, a svi se zalažu za referendum, da nam se pridruže na mirnom skupu, gdje ćemo poslati jasnu poruku Sinđinom koruptivnom i krnjem parlamentu da je odluka koju će eventualno sjutra izglasati potpuno ništavna i neobavezujuća za većinsku Crnu Goru - istakao je lider "DNP" i član Predsjedništva "DF" Milan Knežević na press konferenciji "DF" sa koje je pozvao građane koji su za referendum o pristupanju Crne Gore NATO da se okupe na protestu koji ispred SO Cetinje počinje sjutra u 13. 
 
2
Skupština narodnih predstavnika naroda Crne Gore u Murinu
O NATO - referendum!
      - Da li ste za to da Crna Gora pristupi NATO savezu kroz potvrdjivanje Sjevernoatlantskog ugovora i Protokola uz Sjevernoatlantski ugovor o pristupanju Grčke i Turske?" - pitanje je koje će građanima Crne Gore biti postavljeno na referendumu, za koji je odluku o raspisivanju danas donijela Skupština narodnih predstavnika naroda Crne Gore u Murinu.  
 
2
Predsjednik pokreta "Otpor beznađu" podsjetio predsjednika Crne Gore na obećanja iz predsjedničke kampanje 2013.
Vujanović da inicira - referendum o NATO!
       Predsjednik pokreta "Otpor beznađu" Mladen Bojanić na danaćnjoj press konferenciji podsjetio je kako je predsjednik Crne Goe Filip Vujanović tokom predsjedničke kampanje 2013. bio prilično glasan "da se građanima da argumentacija za i protiv i neka građani odluče da li će Crna Gora biti član NATO, ili ne"
- Ali, vaše ćutanje danas na temu referenduma glasnije je nego 2013. Ustav Crne Gore daje vam mogućnost da podneste inicijativu za organizovanje referenduma. Ove vaše riječi su vaša lična i moralna obaveza da se držite toga što ste obećavali - podsjetio je Bojanić Vujanovića i pozvao ga da orgamizuje referendum o crnogorskom članstvu u NATO.  
 
2
Press konferencija "DF" o pristupanju NATO, referendumu i protestimaa
Do referenduma o NATO - iz Murina!
       - Predsjedništvo "DF" danas je odlučilo da saopšti niz aktivnosti koje će ići u pravcu ideje o održavanju referenduma, ali i potpunog marginalizovanja odluke koju će krnja Skupština Crne Gore donijeti 28. na Cetinju. Tako ćemo mi 26. u Murini, simbolu stradanja od NATO, organizovati alternativnu skupštinu, alternativni narodni sabor kojem će prisustvovati svi poslanici "DF". Pozivamo poslanike "Demokrata", "DEMOS". "SNP" i "URA" da nam se pridrće na toj alternativnoj skupštini na kojoj ćemo donijeti obavezujuće odluke o raspisivanju referenduma i poništavanje odluke koju će Skupština Crne Gore donijeti 28. na Cetinju - istakao je član Predsjedništva "DF" Milan Knežević na današnjoj press konferenciji. 
 
1
Press konferencija "DF"
Optužnicu razbili - u paramparčad!
          - Što god dođe mi smo mu naredni i ako neko vjeruje da očekujemo od crnogorskih institucija da će funkcionisati u skladu sa zakonom i sa Ustavom, to ne očekujemo i pažljivo ćemo izanalizirati ko je dobio taj predmet u sudu, izanaliziraćemo i istorijat presuda svakog od onih ko se bude bavio našim slučajem. Nemamo nikakve dileme da se radi o politički montiranom procesu, da se ovo radi kako bi se umanjila naga DF, kako bi se režim obračunao sa opozicijom, a posebno je važan onaj dio koji dominantno kreira snagu opozicije. Nismo u panici, jer znamo da je iza nas pravda i istina, za razliku od bivšeg premijera. Odazvaćemo se na svaki sudski poziv, ali da vidimo hoće li sud potvrditi optužnicu koja se temelji na izjavama dvojice svjedoka. Jedan od njih opovrgao je sve što je rekao, a drugi je nekredibilan svjedok - istakao je Andrija Mandić, jedan od lidera "DF" na današnjoj press konferenciji povodom optužnice koju je Specijalno državno tužilaštvo dostavilo Višem sudu u Podogorici, a na kojoj se nalaze njegovo i ime Milana Kneževića. 
 
1
Nebojša Medojević, predsjednik "Pokreta za promjene" i jedan od lidera "DF" u emisiji "Iz pravog ugla" Televizije Crne Gore
Očekujem optužnice - odgovorićemo adekvatno!
- On je montirao lažni državni udar na dan izbora 16. oktobra. Katnić je omogućio pobjedu DPS-a, onemogućio pobjedu opozicije, paralizovao parlamentarni život i doveo Crnu Goru na ivicu nestabilnosti. Očekujem da će Katnić, po instrukcijama Mila Đukanovića, optužiti lidere DF, ali mi ćemo na to dati adekvatni odgovor - saopštio je večeras Nebojša Medojević, predsjednik "Pokreta za promjene" i jedan od lidera "DF" u emisiji "Iz pravog ugla" Televizije Crne Gore. 
 

|1| |2| |3| |4| |5| |6| |7| |8| |9| |10|