Brze Cinjenice - (O)Pozicija

1
DPS o "lažima koje "MANS" i "Dan" kreiraju u funkciji Demokratskog fronta"
Donatori omogućili - plasiranje neistina!
    - Skrećemo pažnju i predstavnicima institucija EU u Crnoj Gori, a posebno donatorima koji su nažalost nesvjesno omogućili da se u sred izborne kampanje, umjesto priče o kvalitetu i ponudi izbornih programa, nametne priča kojom se konstantno plasiraju brutalne neistine od strane DAN i MANS u funkciji Demokratskog fronta. Posebno zahtijevamo od državnih organa da pod hitno procesuiraju i privedu kreatore najnovije prevare o navodnoj kupovini glasova za DPS objavljenoj na naslovnoj strani jučerašnjeg „DAN-a“ i obavijeste javnost o rezultatima tih postupaka - istakao je predsjednik Odbora DPS Glavnog grada Vladan Vučelić na konferenciji za medije povodom "najbrutalnije laži i prljavštine koje već mjesecima u kontinuitetu režiraju NVO MANS i dnevene novine „DAN“, a u funkciji Demokratskog fronta". 
 
1
Predsjednik DPS Milo Đukanović u emisiji “U centar“ TV Crne Gore
"Pozitivna" osnovana za - destrukciju Crne Gore.
    - Ne mislim da je atakovanje na mjesto premijera atakovanje na stabilnost države, niti je potencijalna promjena vlasti sama po sebi ugrožavanje stabilnosti države, ali u našim uslovima, kada vam neko najavljuje da i ne mari mnogo za izbore u Podgorici, da ne mari za biračko opredjeljenje, ili povjerenje građana Podgorice, već da mu ti glasovi trebaju da bi politički korumpirao jednu drugu koaliciju, SDP – „Pozitivna“, da bi izmakao podršku koju sada daje SDP državnoj koaliciji, na lokalnom nivou, onda ne mogu a da ne primjetim da nije u pitanju osnovna posvećenost izborima u Podgorici, nego osnovna posvećenost političkoj destrukciji Crne Gore - ukazao je predsjednik DPS Milo Đukanović, gostujući u emisiji "U centar" TVCG i pojasnio: 
 
0
Izborna skupština "Pokreta za promjene" jednoglasno podržala dosadašnjeg lidera
Mugoša neće - poraz pred penziju!
          - Valjda vam je jasno zašto se Mugoša nije kandidovao. I on ima istraživanja koja i mi imamo i neće da pred penziju bude tako brutalno poražen u Podgorici - istakao je predsjednik "Pokreta za promjene" Nebojša Medojević, koji je danas dobio jednoglasnu podršku na izbornoj skupštini, koju je nazvao "prvim predizbornim skupom".
Medojević na skupštini poručio da njegovu partiju, ali i Demokratski front i kompletnu opoziciju, očekuje rat za Podgoricu i ostale opštine lokalnim na izborima koji su zakazani za 25. maj.  
 
0
Uoči lokalnih izbora u Beranama
"Pozitivna" će - tužiti Mandžukića!
         - Pozitivna Crna Gora podnijeće krivičnu prijavu protiv Ervina Mandžukića zbog, kako su istakli, pokušaja pritisaka i ucjena kako bi 24. kandidat na listi Pozitivne podnio ostavku.
- On je na taj način prekršio više zakonskih normi za koje slijede krivične sankcije - saopšteno je iz Pozitivne.
Pozitivna Crna Gora osuđuje, kako su rekli, dodatnu manipulaciju Ervina Mandžukića “jer da je kojim slučajem Jašović zaista podnio ostavku ona bi morala biti stranački zavedena”. 
 
0
Misterija djevojke u bijelom razriješena
"Misteriozna" prenosila - poruku SNP!
       Misterija djevojke u bijelom koja se četiri dana pojavljivala na podgoričkog glavnom trgu je otkrivena - njen "performans" je politički trik Opštinskog odbora Socijalističke narodne partije. Djevojka se tačno u 12 pojavila na trgu, gdje su joj se pridružili i simpatizeri SNP, a svi su držali zatvorene poruke. Tri minuta kasnije otvorili su svoje poruke na kojima je pisalo "Odgovoran narodu", "Aleksa Bečić", "Hoću na posao", "Hoću i više i bolje", "Hoću poštenog gradonačelnika", "Hoću gradsko pozorište", "Mladost. Mudrost. Hrabrost.".
Djevojka u bijelom je nosila poruku "Ovu priliku ne smijemo da propustimo". 
 
2
Sinoć na beogradskom aerodromu
Pejović napao Medojevića!
               - Predsjednik Pokreta za Promjene i član predsjedništva Demokratskog fronta Nebojša Medojević napadnut je večeras na beogradskom aerodromu kada se sa promocije svoje knjige koja je juče održana u Beogradu vraćao za Podgoricu. Predsjednika PzP napao je Veselin Pejović, vlasnik firme "Uniprom" - saopšteno je sinoć iz "PzP". 
 
1
Predsjedništvo Demokratskog fronta
Odlučili da - bojkotuju parlament!
             - Ovim neodgovornim činom DPS dodatno je produbljeno nepovjerenje izmedju opozicije i vlasti nastalo brutalnom izbornom kradjom i zloupotrebom državnih resursa na predsjedničkim izborima održanim 07.04.2013. godine. Na ovaj način DPS je direktno preuzeo odgovornost za nastavak parlamentarne i ukupne političke krize u Crnoj Gori - razmatralo političke posljedice odbijanja DPS da glasa za Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o izboru odbornika i poslanika, zaključilo je predsjedništvo "Demokratskog fronta" i odlučilo da totalno bojkotuje parlament. 
 
0
Oglasio se nekadašnji lider LSCG
Perović obnovio partiju!
    - Od ovoga časa sveti Liberalni savez je obnovljen. Dolje izdajnici. Živjela sloboda - napisao je na svom blogu bivši lider LSCG Slavko Perović.
On je Liberalni savez ugasio u martu 2005. na Cetinju, nakon čega se preselio u Prag, odakle na svom blogu povremeno komentariše dešavanja u Crnoj Gori. 
 
0
Dosadašnji šef Medijskog Centra SNP napustio partiju
Koprivica prelazi - u "DF"!
          - Osnovni razlog zbog kojeg sam odlučio da konačno napustim SNP je što ta partija već poodavno ne liči na sebe. Uostalom, javnost Crne Gore to i sama prepoznaje, tako da posebno obrazloženje i nije potrebno - naveo je profesor dr Dragan Koprivica, dosadašnji šef Medijskog centra SNP, koji je napustio ovu partiju i pristupiće "Demokratskom frontu".
- Pristupanje Dragana Koprivice Demokratskom frontu lični je čin i stvar slobode svakog da izabere svoj politički put - saopštio je Medijski centar SNP. 
 
2
DPS izrazila zadovoljstvo što današnji protest u organizaciji opozicionih partija nije imao epilog kao njihova ranija okupljanja
Rezultate priznali - Lekić i Milić!
       - Na današnjem skupu Miodrag Lekić je napravio demokratski iskorak time što je kazao da nije važno što on neće ući u kancelariju predsjednika države, čime je potvrdio pobjedu FIlipa Vujanovića. Ništa manje značajno je i to što smo konačno od Srđana Milića čuli priznanje da je Miodrag Lekić osvojio 154.000 glasova, što je za gotovo 8000 manje od podrške koju je osvojio Filip Vujanović, što je ranije nedvosmisleno saopštila Državna izborna komisija - saopštila je - povodom današnjeg protestnog skupa - DPS. 
 
1
Predsjednik "Demokratskog fronta" Miodrag Lekić o sjutrašnjim protestima
Prvi zahtjev - novi izbori!
    - Zahtjevi su da se zaštiti Ustav, zakon i zakonitost. Predsjednički izbori jesu uzrok, ali donekle i povod ovom okupljanju. Poruke će biti ka pravnoj državi, ka dekriminalizaciji crnogorskog društva, ka boljitku Crne Gore. Biće protest „ZA“, ali i protiv političke korupcije koja se dogodila Tražiće se aktivan odnos skupštine, koja ima narodni legitimitet, da raspiše nove izbore i pokrene istragu o aferi „Snimak“ - istakao je predsjednik "Demokratskog fronta" Miodrag Lekić, govoreći u emisiji "Iz mog ugla" TV "Vijesti" o sjutrašnjem protestu ispred zgrade predsjednika Crne Gore. 
 
1
Nezavisni predsjednički kandidat najavio subotnji građanski protest
Lekić demantuje - "propagandu vlasti"!
             - Oštro demantujem propagandu režima o vaninstitucionalnom djelovanju. Cijelo vrijeme djelujemo institucionalno, podnoseći žalbe na regularnost izbora - istakao je predsjednički kandidat Miodrag Lekić, najavljujući subotnji građanski protest ispred zgrade predsjednika Crne Gore zbog odluke Državne izborne komisije da odbije prigovore njegovog izbornog štaba kojima je traženo poništenje izbora za predsjednika Crne Gore na biračkim mjestima gdje se glasalo putem pisma.
Najavljeni protest podržali su SNP i "Pozitivna Crna Gora", a Lekić je najavio i žalbu Ustavnom sudu i ocijenio da protesti ne sprječavaju institucije da rade svoj posao. 
 
1
Predsjedništvo "Demokratskog fronta" o odluci DIK da odbije prigovore predsjedničkog kandidata Miodraga Lekića
Protiv krađe - najšire konsultacije!
      - Takva odluka nameće potrebu hitnih konsultacija nadstranačkog tipa oko slijedećeih demokratskih koraka u borbi protiv izborne krađe koju je DPS počinio građanima Crne Gore - zaključak je predsjedništva "Demokratskog fronta" povodom odluke Državne izborne komisije "da bez zakonskog utemeljenja odbaci" sve prigovore koje je podnio Izborni štab predsjedničkog kandidata Miodraga Lekića.  
 
1
Predsjednik Centralnog izbornog štaba Miodraga Lekića, Goran Danilović na "Facebooku"
Hajka zbog - straha od protesta!
   - Krenula je hajka na mene. Naravno, ne zbog mene nego zbog toga što naš štab radi pravi posao. Dokazali smo da su lopovi lopovi i da im je sad uzalud. Hajka treba da skrene pažnju sa njihovog straha od protesta - napisao je na svom "Facebook" profilu Predsjednik Centralnog izbornog štaba Miodraga Lekića, Goran Danilović. 
 
1
Rekli su - Potpredsjednik DPS Svetozar Marović za "Dnevne novine"
Pokušavaju destabilizaciju - u četiri faze!
             - S obzirom da najveći dio biračkog tijela koji podržava Miodraga Lekića nije ni glasao za Crnu Goru, onda taj stepen manje zainteresovanosti i za njenu unutrašnju stabilnost i međunarodni ugled nije neočekivan. Mogli bismo čak reći da je taj politički naum pokušaja destabilizacije Crne Gore imao četiri faze. Prva faza je predizborno stvaranje atmosfete nelegitimnosti izbori - ukazao je za "Dnevne novine" potpredsjednik DPS Svetozar Marović, dodajući da aferu Snimak posmatra u tom kontekstu. 
 
1
DPS o "apelu preko 100 građana"
Čelnici "DF" prizivaju - devedesete!
      - Demokratski front ponovo razobličava sam sebe, šaljući opasne poruke svojim pristalicama koje želi da zloupotrijebi za zaustavljanje integracionih procesa i vraćanje točka istorije nazad u devedesete godine prošlog vijeka - ocijenila je DPS, napominjući da "iako Demokratski front pokušava da se sakrije iza navodno „preko 100 građana“ koji su potpisali „apel“, jasno je da je riječ o istovjetnom rukopisu čelnih ljudi DF". 
 
0
Predsjednik DPS o koaliciji sa SDP
Bliskost veća od - različitih pogleda!
            - Ne, zašto bi došlo. To je sastani dio jednog demokratskog života u jednoj zajednici. Imamo različite poglede u odnosu na kvalitet kandidata, ali to ne dovodi u pitanje ono što su programske bliskosti koje su nas približile i učinile koalicionim partnerima koji, već koliko to 15 ili 17 godina, zajedno učestvujemo u vršenju vlasti u Crnoj Gori - odgovorio je predsjednik DPS Milo Đukanović na pitanje novinara o raskidu vladajuće koalicije. 
 
0
Šef izbornog štaba Miodraga Lekića, Goran Danilović poručio
Lekić pobijedio - nećemo odustati!
    - Nećemo dopustiti da nam bude pokradena izborna pobjeda Miodraga Lekića. Ako misle da su ovo devedesete godine i da je ovo neko predreferendumsko i referendumsko stanje u kojem smo zbog ovakvog ili onakvog stava međunarodne zajednice morali da ćutimo i trpimo, ovoga puta se grdno varaju. Nećemo dopustiti jer nas ima 50 odsto plus jedan i toga moraju biti svjesni - poručio je šef izbornog štaba Miodraga Lekića, Goran Danilović.
On je napomenuo da ne može pričati o političkim potezima koje će povući opozicija jer za to nema kapacitet, ali da je uvjeren da će politički odgovor biti snažan.  
 
0
"Demokratski front" uputio Skupštini Crne Gore prijedlog zaključaka za dugoročni i održivi razvoj aluminijumske industrije
Vlada da - preuzme upravljanje!
      - Skupština Crne Gore obavezuje Vladu Crne Gore da odmah, najkasnije do 12.4., preuzme upravljanje KAP i „Rudnicima boksita“ i da formira menadžment koji će obezbijediti njihovo racionalno funkcionisanje. Skupština Crne Gore zadužuje Vladu Crne Gore da obezbijedi kadrovsku i finansijsku podršku za racionalno funkcionisanje KAP i „Rudnika boksita“ , ne ugrožavajući pri tome likvidnost Budžeta - suština je prijedloga zaključaka za dugoročni i održivi razvoj aluminijumske industrije i ukupnog energetsko-metalurškog repro-lanca u Crnoj Gori koji je "Demokratski front" uputio parlamentu, a koje je danas saopštio član Predsjedništva "DF" i potpredsjednik Skupštine Crne Gore profesor dr Branko Radulović.  
 
2
Predsjednik DPS Milo Đukanović o "aferi snimak"
Tragikomična repriza - američkog "votergejta"!
   - Ovdje se pokušava napraviti neka vrsta reprize, ali dosta tragikomične reprize američkog „votergejta“. Američki „votergejt“, kao što se sjećamo, imao je ambiciju da nešto što je bilo jako tajno učini javnim i to je bilo u korist državno-političkih interesa Amerike. Ovdje se pokušava obrnuto. Nešto što je izrazito javno pokušava se predstaviti kao tajna - ukazao je predsjednik DPS Milo Đukanović komentarišući "aferu snimak". 
 

|1| |2| |3| |4| |5| |6| |7| |8| |9| |10|