Brze Cinjenice - (O)Pozicija

1
Rekli su - Potpredsjednik DPS Svetozar Marović za "Dnevne novine"
Pokušavaju destabilizaciju - u četiri faze!
             - S obzirom da najveći dio biračkog tijela koji podržava Miodraga Lekića nije ni glasao za Crnu Goru, onda taj stepen manje zainteresovanosti i za njenu unutrašnju stabilnost i međunarodni ugled nije neočekivan. Mogli bismo čak reći da je taj politički naum pokušaja destabilizacije Crne Gore imao četiri faze. Prva faza je predizborno stvaranje atmosfete nelegitimnosti izbori - ukazao je za "Dnevne novine" potpredsjednik DPS Svetozar Marović, dodajući da aferu Snimak posmatra u tom kontekstu. 
 
1
DPS o "apelu preko 100 građana"
Čelnici "DF" prizivaju - devedesete!
      - Demokratski front ponovo razobličava sam sebe, šaljući opasne poruke svojim pristalicama koje želi da zloupotrijebi za zaustavljanje integracionih procesa i vraćanje točka istorije nazad u devedesete godine prošlog vijeka - ocijenila je DPS, napominjući da "iako Demokratski front pokušava da se sakrije iza navodno „preko 100 građana“ koji su potpisali „apel“, jasno je da je riječ o istovjetnom rukopisu čelnih ljudi DF". 
 
0
Predsjednik DPS o koaliciji sa SDP
Bliskost veća od - različitih pogleda!
            - Ne, zašto bi došlo. To je sastani dio jednog demokratskog života u jednoj zajednici. Imamo različite poglede u odnosu na kvalitet kandidata, ali to ne dovodi u pitanje ono što su programske bliskosti koje su nas približile i učinile koalicionim partnerima koji, već koliko to 15 ili 17 godina, zajedno učestvujemo u vršenju vlasti u Crnoj Gori - odgovorio je predsjednik DPS Milo Đukanović na pitanje novinara o raskidu vladajuće koalicije. 
 
0
Šef izbornog štaba Miodraga Lekića, Goran Danilović poručio
Lekić pobijedio - nećemo odustati!
    - Nećemo dopustiti da nam bude pokradena izborna pobjeda Miodraga Lekića. Ako misle da su ovo devedesete godine i da je ovo neko predreferendumsko i referendumsko stanje u kojem smo zbog ovakvog ili onakvog stava međunarodne zajednice morali da ćutimo i trpimo, ovoga puta se grdno varaju. Nećemo dopustiti jer nas ima 50 odsto plus jedan i toga moraju biti svjesni - poručio je šef izbornog štaba Miodraga Lekića, Goran Danilović.
On je napomenuo da ne može pričati o političkim potezima koje će povući opozicija jer za to nema kapacitet, ali da je uvjeren da će politički odgovor biti snažan.  
 
0
"Demokratski front" uputio Skupštini Crne Gore prijedlog zaključaka za dugoročni i održivi razvoj aluminijumske industrije
Vlada da - preuzme upravljanje!
      - Skupština Crne Gore obavezuje Vladu Crne Gore da odmah, najkasnije do 12.4., preuzme upravljanje KAP i „Rudnicima boksita“ i da formira menadžment koji će obezbijediti njihovo racionalno funkcionisanje. Skupština Crne Gore zadužuje Vladu Crne Gore da obezbijedi kadrovsku i finansijsku podršku za racionalno funkcionisanje KAP i „Rudnika boksita“ , ne ugrožavajući pri tome likvidnost Budžeta - suština je prijedloga zaključaka za dugoročni i održivi razvoj aluminijumske industrije i ukupnog energetsko-metalurškog repro-lanca u Crnoj Gori koji je "Demokratski front" uputio parlamentu, a koje je danas saopštio član Predsjedništva "DF" i potpredsjednik Skupštine Crne Gore profesor dr Branko Radulović.  
 
2
Predsjednik DPS Milo Đukanović o "aferi snimak"
Tragikomična repriza - američkog "votergejta"!
   - Ovdje se pokušava napraviti neka vrsta reprize, ali dosta tragikomične reprize američkog „votergejta“. Američki „votergejt“, kao što se sjećamo, imao je ambiciju da nešto što je bilo jako tajno učini javnim i to je bilo u korist državno-političkih interesa Amerike. Ovdje se pokušava obrnuto. Nešto što je izrazito javno pokušava se predstaviti kao tajna - ukazao je predsjednik DPS Milo Đukanović komentarišući "aferu snimak". 
 
2
Poslanik "DF" i član Odbora za politički sistem, pravosuđe i upravu ukazuje na skandalozno postupanje Tužilaštva u Baru i Pravosuđa u Podgorici u "slučaja Škerović"
Traže saslušanje - Čarapićeve i Medenice!
          - Smatramo da “slučaj Škerović” ukazuje na opasne opstrukcije koje uticajni dijelovi sudstva i tužilaštva prave naporima MUP da sprovede zakon prema svakome kriminalcu, bez obzira što se u ovom slučaju očigledno radi o “uglednom partijskom aktivisti DPS - ističe poslanik "Demokratskog fronta" i član Odbora za politički sistem, pravosuđe i upravu koji će, povodom skandaloznog postupanja Tužilaštva u Baru i Pravosuđa u Podgorici u "slučaja Škerović", sa Slavenom Radunovićem i Vladislavom Bojovićem tražiti održavanje hitnog kontrolnog saslušanja ministra Raška Konjevića, VDT Ranke Čarapić i predsjednice VS Vesne Medenice.  
 
2
"Pozitivna Crna Gora" obilježila Svjetski dan socijalne pravde
Pomoć i posao - samo za DPS!
         - Crnogorska javnost je konačno saznala da se nažalost samo članovi DPS imaju mogućnost da primaju socijalnu pomoć i da se zaposle - ukazao je poslanik "Pozitivne Crne Gore" Dritan Abazović.
Na konferenciji za novinare, kojom je ova partija obilježila Svjetski dan socijalne pravde, on je iocijenio da je Crna Gora zemlja paradoksa u kojoj opada zaposlenost, raste broj javnih funkcionera, a priliku za zaposlenje imaju samo članovi DPS. 
 
0
"Pozitivna Crna Gora" neće imati kandidata za predsjednika
Za izbore - nemaju para!
            - Moj tim i ja smo dali sve od sebe kako bi zatvorili ono što je nedostajalo za kandidaturu, a to je finansijska konstrukcija, ali i pored svih napora nijesmo uspjeli u tome - objasnio je danas predsjednik "Pozitivne Crne Gore" Darko Pajović zašto ova partija neće učestvovati na predsjedničkim izborima.
Pajović je pozvao članove i pristalice da se u narednih mjesec fokusiraju na lokalne izbore u Andrijevici i Nikšiću i naglasio da će se "Pozitivna" tek po njihovom završetku izjasniti o eventualnoj podršci nekom od kandidata.  
 
0
Glavni odbor SNP
Milić predložio - jednoglasno za Lekića!
    - Na izborima za predsjednika Crne Gore, koji će se održati 7.aprila 2013. SNP Crne Gore podržaće nezavisnog kandidata Miodraga Lekića - na prijedlog predsjednika partije Srđana Milića, to je danas jednoglasmo odlučio Glavni odbor SNP. 
 
0
SNP Crne Gore odgovorio na optužbe Koče Pavlovića iz "DF" o sijanju razdora u opoziciji
Marginalac traži - dežurne krivce!
- Konačno je i vječiti politički marginalac Koča Pavlović riješio da sredi stanje na opozicionom bloku. Za to je pronašao prikladno rješenje da SNP, kao i dalje najjaču opozicionu stranku, “zabrine” svojim političkim nebulozama, tražeći unaprijed dežurne krivce, i izigravajući opozicioni glas savjesti - odgovorio je Medijski centar SNP Crne Gore na optužbe Koče Pavlovića iz "DF" da čelnici SNP siju razdor u opoziciji. 
 
2
"Pozitivna Crna Gora" uvodi novi način komuniciranja sa biračima
Glas građana osluškuju - na Facebooku!
    - Sa ciljem osluškivanja tema i pitanja od značaja za građane Crne Gore, poslanici Pozitivne će odgovarati na pitanja na društvenoj mreži Facebook, na zvaničnoj stranici Pozitivna Crna Gora - najavljuje ova partija da će razgovor građana sa poslanicima organizovati svake srijede od 18 do 20. Tako će sjutra na pitanja odgovarati poslanik Dritan Abazović, politikolog. 
 
1
SNP ponovo inicira skraćenje mandata odbornicima u Podgorici
Jedini izlaz - vraćanje mandata!
    - Jedini demokratski izlaz iz postojeće neregularne situacije u Skupštini Glavnog grada, u kojoj sada vlada nelegitimna i ničim definisana odbornička većina, jeste vraćanje mandata građanima Podgorice - saopštila je SNP, čiji odbornici ponovo će inicirati donošenje odluke o skraćenju mandata u Skupštini Glavnog grada i raspisivanju prijevremenih izbora u Podgorici.. 
 
1
"Pozitivna Crna Gora"
NN tužio - Đurovića i NN!
- Pozitivna Crna Gora dobila je krivičnu prijavu NN lica protiv Draga Đurovića, bivšeg odbornika Pozitivne iz Nikšića, za krivično djelo falsifikovanje isprave, kao i protiv NN izvršioca zbog krivičnog djela prinude - saopštila je ova partija. 
 
1
Potpredsjednica "Pozitivne Crne Gore" dala izjavu i podnijela dokaze nikšićkoj policiji povodom "slučaja Đurović"
Predložila tužiocima da - provjere listinge!
- Uz ranije predatu krivičnu prijavu dostavljen je i CD sa video snimkom sjednice SO Nikšić, kao dokazni materijal, bilo bi korisno za tužilačku istragu i da se provjere listinzi telefonskih brojeva koje je koristio Drago Đurović, kao i da se preduzmu druge radnje dokazivanja radi prikupljanja dokaza - istakla je u izjavi nikšićkoj policiji potpredsjednica "Pozitivne Crne Gore" i poslanica u Skupštini Crne Gore Azra Jasavić, povodom krivične prijave protiv Durovića.  
 
1
"Pozitivna Crna Gora" o izjavi predsjednika Crne Gore da u Nikšiću treba raspisati izbore
Vujanović podržao - političku korupciju!
       - Poruka predsjednika Vujanovića opasna je po crnogorsko društvo i demokratiju, i on je posljednja adresa od koje se očekivalo da da podršku političkoj korupciji - ocijenila je danas "Pozitivna Crna Gora", ističući:
- Jedino rješenje za situaciju koju je nametnula partija kojoj predsjednik Vujanović pripada jeste da DPS vrati mandat koji je nedemokratski otela Pozitivnoj Crnoj Gori 
 
0
"Pozitivna Crna Gora" podnijeće kriivičnu prijavu protiv Draga Đurovića
Sumnjaju u - političku korupciju!
          - Pozitivna Crna Gora će sjutra nadležnim državnim organima, Upravi policije i Tužilastvu podnijeti krivičnu prijavu protiv Draga Đurovića zbog osnovane sumnje za političku korupciju - najavljuje ova partija.
Obratiće se i Upravi policije sa zahtjevom za dostavljanjanje informacija kako su se u sali Skupštine opštine gdje je bila u toku konstitutivna sjednica Skupštine neovlašćeno našla službena lica, pripadnici Uprave policije Crne Gore kao i druga nepoznata lica, i u to toku glasanja od strane odbornika za predsjednika Skupštine opštine. 
 
0
"Pozitivna Crna Gora" pozvala nikšićkog odbornika Draga Đurovića da joj vrati mandat
Krađa narodne volje - kriminalni akt!
      - Đurović mora da zna da je on učinio nešto što je najveći kriminalni akt, a to je krađa narodne volje. Pozitivna Crna Gora je u saznanju informacije koje itekako bacaju svijetlo na ovaj slučaj i to je poražavajuće prije svega za njega, ali i sve one koji ga poznaju. Kada je riječ o sudu koji pominje u svojoj izjavi, neka bude spreman za njega, jer postupci koje je činio svoj epilog treba da dobiju upravo na tom mjestu - odgovorila je "Pozitivna Crna Gora" na navode nikšićkog odbornika Draga Đurovića i još jednom ga pozvala da vrati mandat, "a ne da ga ponizno i besramno poklanja DPS i onima koji su ga natjerali da uradi političku prevaru u Nikšiću". 
 
2
Predsjednik "Pozitivne" Darko Pajović povodom nepostizanja dogovora sa "DF" o formiranju vlasti u Nikšiću
Ne damo Nikšić - nacionalistima i prevarantima!
    - Pozitivna Crna Gora nacionalistima i prevarantima, odnosno pojedincima unutar DF, neće prepustiti rukovođenje grada Nikšića. Mi za to nismo dobili mandate. Naši mandati su dobijeni za poštovanje zakona, mijenjanje Crne Gore nabolje, za interes građana. Niko nam mandate nije dao da lažemo, varamo i izigravamo dogovore. Ne. Niti nam je dao, niti će to ikada biti politika Pozitivne Crne Gore - istakao je predsjednik "Pozitivne" Darko Pajović povodom nepostizanja dogovora sa "DF" o formiranju vlasti u Nikšiću. 
 
0
Predstavnici "Socijalističke narodne partije" i "Pozitivne Crne Gore" razgovarali u Nikšiću
Do dogovora - nema spora!
       - Ne postoji niti jedan sporni element u političkim pr incipima kao preduslovu za formiranje nove vlasti u Nikšiću - naglašeno je u zajedničkom saopštenju "Socijalističke narodne partije" i "Pozitivne Crne Gore" sa današnjeg sastanka u ovom gradu. 
 

|1| |2| |3| |4| |5| |6| |7| |8| |9| |10|