Brze Cinjenice - (O)Pozicija

2
Na večerašnjem protestu "DF" "Narodna skupština" izglasala nepovjerenje Vladi Crne Gore
Zovu Krivokapića - opozvali Đukanovića!
    Čitanjem zaključaka "DF" da fer izbori nijesu mogući bez pada Vlade, da je potvrđena ispravnost politike protesta jer je DPS, kroz rad Radne grupe parlamentarnog dijaloga, samo dobio vrijeme, a kolege iz opozicije da napuste Skupštinu i radnu grupu i pridruže se protestima, kako bi doveli do fer izbora - završen je protest ispred Skupštine Crne Gore na kojem je "Narodna skupština" izglasala nepovjerenje Vladi Crne Gore.
Istovremeno, učesnici protesta pozvali su predsjednika Skupštine Crne Gore Ranka Krivokapića, SDP, ali i opozicione kolege da im se pridruže.  
 
2
Glavni odbor "Pozitivne Crne Gore" usvojio plan o načinu prevazilaženja političke krize koji je upućen Vladi i svim političkim subjektima
Podrška zavisi - od odgovora!
   - Ponudili smo plan za izlazak iz političke krize u kojoj se nalazi Crna Gora sa preciznim setom mjera, koje upravo imaju za cilj da to poljuljano povjerenje u izborni proces bude povraćeno. Suština onoga što smo predložili jesu prvi slobodni i fer izbori koji se moraju desiti u Crnoj Gori – saopštio je Darko Pajović, predsjednik "Pozitivne Crne Gore", odluku Glavnog odbora ove partije uoči sjutrašnjeg glasanja o (ne)povjerenju Vladi Crne Gore. 
 
2
Uoči sjutrašnjeg izglasavanja (ne)povjerenja Vladi Crne Gore
Večeras - novi protesti!
      - U nedjelju ćemo diktatoru pokazati koliko nas ima, kao i to da je konačno došao kraj njegovoj vlasti, a u ponedjak u 11, na istom mjestu ćemo se okupiti da zajedno pratimo glasanje za povjerenje Vladi. Dođite, da završimo posao koji smo zzajedno započeli 27. septembra. Ko će drugi ako nećemo mi? - apeluju organizatori antirežimskog skupa, koji večeras u 18 počinje ispred Skupštine Crne Gore. 
 
1
Predsjedništvo "Demokratskog fronta" odlučilo da nove proteste organizuje 24. i 25.
Jedini odgovor na - ustavno nasilje!
    - Upravo je ovako najavljeni opstanak Vlade Mila Đukanovića najbolji dokaz političke korupcije i potvrde da je DF bio u pravu kada je 27. septembra otpočeo narodne proteste. Zato i smatramo da je na ovo ustavno nasilje jedini odgovor snažna i sinhronizovana akcija istinskih opozicionih snaga koje neće dozvoliti održavanje još jednih unaprijed pokradenih izbora - saopštilo je Predsjedništvo "Demokratskog fronta" koje je danas odlučilo da nove proteste organizuje 24. i 25. 
 
1
Član predsjedništva "DF" i predsjednik "PzP" Nebojša Medojević o sporazumima sa tužilaštvom
I tužilac ulazi - u zonu odgovornosti!
    - Ukoliko specijalni tužilac za organizovani kriminal i korupciju prihvati sporazume o priznanju krivice sa funkcionerima DPS iz Budve, protiv koje se vodila istraga i prikupljali dokazi godinama i vodila istraga zbog osnovane sumnje da se radi o zločinačkoj organizaciji koja je godinama djelovala organizovano, sinhronizovano, svjesno kršeći zakon i vršeći najteža krivična djela u cilju sticanja protivzakonite dobiti na štetu imovine opštine Budva i države Crne Gore, i sam će ući u zonu krivične odgovornosti zbog zloupotrebe službene dužnosti, sa elementima korupcije i organizovanog kriminala - saopštio je član predsjedništva "DF" i predsjednik "PzP" Nebojša Medojević. 
 
1
"Demokrate Crne Gore" uputile dopis vrhovnom državnom tužiocu
"Limenka" oštetila državu - za 10,5 miliona!
- Cijenili smo da će vam podaci i informacije iz ovog obavještenja, kao i dokumenatacija koju Vam takođe dostavljamo biti od koristi za preduzimanje mjera i radnji iz nadležnosti vašeg Tužilaštva za utvrđivanje krivično-pravne odgovornosti zbog nastupanja direktne materijalne štete po državu Crnu Goru u iznosu ne manjem od 10,5 miliona eura - ukazale su "Demokrate Crne Gore" u dopisu koji su povodom okončanja "slučaja Limenka" uputile vrhovnom državnom tužiocu: 
 
2
"Pozitivna Crna Gora" odgovorila predsjedniku "PzP" i članu predsjedništva "DF"
Politiku naplaćuje - u moneti i mandatima!
   - Politički komesar Andrije Mandića, Nebojša Medojević vođen destrukcijom i mržnjom prema svemu i svakome ko ne misli kao on, najnovijim blaćenjem kolega je nadmašio sve svoje uratke. Priznajemo da to nije bilo lako, ali se on svojski potrudio.
   Dežurna tračara crnogorske političke scene, a od 2007.godine i omiljeni političar Svetozara Marovića, polazeci od sebe, misli da se politika naplacuje, kroz ličnu korist. Nekad od DPS, a danas od NSD. Nekad u nekoj moneti, danas u mandatima od Nove srpske demokratije.
Javnosti, a ne Medojevića radi: Pozitivna Crna Gora neće nikad izjednačavati DPS i državu, već će se uvijek boriti da zaštiti državni interes od destruktivne ekonomske politike DPS-SDP koalicije - saopštila je "Pozitivna Crna Gora", odgovarajući na posljednje istupe predsjednika "PzP" i člana predsjedništva "DF": 
 
2
"Demokratski front" najavio za sjutra u 18 novi protest protiv režima Mila Đukanovića
Šetaće do - TV Crne Gore!
         - Pozivamo sve slobodne građane, bez obzira na političku opredijeljenost, da nam se pridruže u iskazivanju nezadovoljstva stanjem u zemlji i da prošetaju sa nama do zgrade RTCG, koju ćemo opkoliti i pokazati šta mislimo o uređivačkoj politici ove sramotne televizije - saopštio je danas "Demokratski front", najavljujući novi protest protiv režima Mila Đukanovića sjutra u 18 ispred Skupštine Crne Gore. 
 
1
Predsjedništvo "Demokratskog fronta" analiziralo sve aspekte teške političke krize
Nastavljaju proteste - 20. i 23.!
                - Isključivo politikom protesta i demokratskim pritiskom može se doći do formiranja prelazne Vlade i održavanja prvih fer i slobodnih izbora u Crnoj Gori - zaključilo je Predsjedništvo DF koje je danas analiziralo sve aspekte teške političke krize nastale zbog nespremnosti aktuelnog režima da se odrekne od dugogodišnje sistemske i organizovane krađe izbora, zloupotreba državnih resursa i službi i političke korupcije i poručilo:
- Vidimo se 20. i 23. na platou ispred Skupštine Crne Gore, na slobodnoj teritoriji. Sloboda ili ništa! 
 
1
"NOVA"u subotu organizuje anti NATO protest ispred Skupštine Crne Gore
Govoriće i - Momir Bulatović!
    - Anti-NATO protest koju organizuje "NOVA" biće održan u subotu. Svako ćutanje pojedinih političkih partija na temu NATO integracija predstavlja direktnu podršku DPSu, poručio je lider Demokratske narodne partije Milan Knežević.
Na protestu koji počinje u 18 sati govoriće i bivši predsjednik Crne Gore i Vlade SRJ Momir Bulatović.  
 
0
Vujica Lazović o upisu "Socijaldemokrata Crne Gore" u registar političkih partija
Ojačalo nas - pravno nasilje!
       - Ono što je trebalo da se desi prije četiri mjeseca, kroz normalnu proceduru, u skladu sa onim što je Ustavom definisano, kao sloboda političkog udruživanja, desilo se tek sada. To je bilo u zoni pravnog nasilja, ali mi kao partija bili smo strpljivi i mudri i pokazalo se da smo u pravu. To nas je samo ojačalo i činjenica da smo registrovani, ušli u paket političkih subjekata na prostoru Crne Gore. Parlamentarna smo stranka, u značajnom broju opština participiramo u vlasti i siguran sam da to predstavlja dodatnu energiju za naše aktivnosti u narednom periodu - istakao je Vujica Lazović povodom upisa "Socijaldemokrata Crne Gore" u registar političkih partija. 
 
0
Poslanica "Demokratskog fronta" Branka Bošnjak o formiranju radne grupe za izborne zakone
Kupuju vrijeme - za Krivokapića!
       - Pristajanje na ponovno formiranje neke radne grupe koja će opet po ko zna koji put da „pretresa“ set izbornih zakona je ništa drugo do kupovina vremena za Ranka Krivakopića kao poslednje linije odbrane Mila Đukanovića i njegovih izbornih krađa - ocijenila je poslanica "Demokratskog fronta" Branka Bošnjak. 
 
3
Funkcioner "DF" Koča Pavlović o elektronskoj identifikaciji birača
Spisak i MUP - epicentar izborne krađe!
    - Elektronska identifikacija nije sama po sebi nikakva prepreka za izborne krađe, a opozicija mora kontrolisati i Konjevićevo i Lazovićevo ministarstvo - ocijenio je funkcioner "DF" Koča Pavlović.
On je rekao da se ministar unutrašnjih poslova Raško Konjević „pravi lud” kada tvrdi da je biometrijske lične karte skoro nemoguće falsifikovati. 
 
2
Lider "PzP" i član Predsjedništva "DF" najavio subotnji protestni skup u Nikšiću
Zahtjevi opravdani - cilj ostaje isti!
- Nastavljamo sa našim protestima, politički ciljevi su isti, zahtjevi opravdani. Veliki broj građana koji prisustvuje svakom našem protestu pokazuje da su prihvatili proteste DF kao način političke borbe i nema razloga da metod i tehniku koja donosi dobre rezultate mijenjamo - najavom protestnog skupa prekosjutra u Nikšiću lider "PzP" i član Predsjedništva "DF" Nebojša Medojević zaključio je današnju konferenciju za medije na kojoj je kritikovao i ekonomsku politiku Vlade Crne Gore. 
 
1
Mladi "DF", zvižducima i transparentima, ometali otvaranje Sportskog i kulturnog centra Univerziteta Crne Gore
I Univerzitet - zarobljen!
    Mladi "DF" danas su skrenuli pažnju javnosti na to kako su Univerzitet Crne Gore i ostale institucije zarobljene od režima, pa su zvižducima i transparentima na originalan način ometali premijera u otvaranju Sportskog i kulturnog centra Univerziteta Crne Gore koji se nalazi kod zgrade Rektorata.  
 
1
Sa protestnog performansa "Opkoljeni ste", u organizaciji "Demokratskog fronta"
Palili svijeće - ometali novinarku!
         - Prelazna vlada jedina je tema o kojoj predstavnici ! "Demokratskog fronta" mogu da razgovaraju sa ostalim parlamentarnim subjektimma - ponovio je na sinoćnjem performansu "Opkoljeni ste" član Predsjedništva "DF" Milan Knežević.
Okupljeni građani formirali su "živi lanac", kojim su opkolili državne institucije, palili su svijeće za premijera, baklje, a članica "Pokreta za promjene" i "DF" Iva Pavlović onemogućila je reporterki Ivani Šebek direktno uključenje u "Dnevnik" RTCG - "najmračnijoj, najnesposobnijoj, najzatvorenijoj medijskoj kući u ovom dijelu Evrope” 
 
1
Iz "Demokrratskog fronta", iako nisu dobili odobrenje MUP, potvrdili da će u nedjelju organizovati protestni performans "Opkoljeni ste"
Narod se probudio - nema stajanja!
   - Na taj način želimo da probudimo savjest i vladajuće elite, da shvate da se narod probudio, i nemamo pravo da stanemo, niti želimo da stanemo. Nisu nas uplašil ni suzavci ni šok bombe. Zajedno ćemo formirati lanac oko institucija sistema, biće to nešto što do sada u Crnoj Gori nije viđeno. Biće to mirni način da se pokaže naš građanski bunt protiv 26 godina vladavine diktatora. Oni nama ne moraju da daju papir da su dozvolili, već samo ako zabrane. Dužni su bili to da učine do danas, a pošto nisu, pretpostavljam da to znači da je skup odobren - istakla je poslanica "DF" Branka Bošnjak na press konferenciji na kojoj je potvrdila da će protestni performans "Opkoljeni ste" biti održan u nedjelju i pozvala policiju da postupa profesionalno - „Zamisao protesta je takva da praktično ne postoji mogućnost da dođe do nereda“.  
 
1
DPS o novom antirežimskom skupu u o organizaciji "Demokratskog fronta" koji je zakazan za 15. novembar
"Opkoljeni ste" - anticrnogorsko kolo!
    - Kao i svaka priča Demokratskog fronta, i najava predstojećeg „opkoljavanja“ pretvorila se unaprijed u farsu. Nakon što su danima ispred šatora pozivali građane da im se pridruže jer „Crnogorci ne ljube lance“, sad te iste ljude zovu u pomoć da prave, ni manje ni više nego lanac za simbolično opkoljavanje jezgra crnogorske državnosti–njenih institucija. Biće zanimljivo pratiti kako će na poklič „Opkoljeni ste“ nagovoriti Crnogorce da se uhvate u njihovo anticrnogorsko kolo - saopštila je DPS o novom antirežimskom skupu u o organizaciji "Demokratskog fronta" koji je zakazan za 15. novembar. 
 
0
Predsjedništvo "Demokratskog fronta" odlučilo da u nedjelju organizuje novi protestni skup u Podgorici "Opkoljeni ste"
Opkoljavaju režim - privatnike i CNP!
          - Ideja skupa, koji će se sastojati od protestne šetnje, je da formiramo živi lanac gdje će svaka karika biti jedan slobodni čovjek. Sa tim živim lancem opkolićemo najvažnije državne institucije i neke privatne firme koje su prepoznate kao oslonac režima – naglasio je Andrija Mandić, član predsjedništva “Demokratskog fronta” koje je danas odlučilo da u nedjelju organizuje protestni skup “Opkoljeni ste”, na kojem će ponovitii zahtjev za formiranje prelazne vlade do organizovanja prvih demokratskih izbora.
Nakon nedjeljnog skupa, protesti će biti nastavljeni i u drugim crnogorskim gradovima, zaključno sa velikim protestnim skupom koji će biti uskoro organizovan u Podgorici. 
 
0
Orgaanizacija "slobodatražiljude" inicira smjenu ministra unutrašnjih poslova i direktora Uprave policije Crne Gore
Za smjenu i - online peticija!
- Mi, slobodni građani Crne Gore, podnosimo inicijativu za hitnu smjenu, ministra unutrašnjih poslova, Raška Konjevića i direktora UP, Slavka Stojanovića, kao odgovornih lica koja su shodno svojoj poziciji i komandnoj odgovornosti, bili nadležni za donošenje direktnih odluka o upotrebi policije i njihovom dejstvovanju u svakom konkretnom slučaju, pri čemu su zloupotrijebili svoj službeni položaj, zbog čega su u pravnom i etičnom domenu nedostojni vršenja funkcija koje obavljaju - naglašavaju na portalu slobodatražiljude koji ssu pokrenuli inicijativu i online peticiju za smjenu ministra unutrašnjih poslova i direktora Uprave policije Crne Gore. 
 

|1| |2| |3| |4| |5| |6| |7| |8| |9| |10|