Brze Cinjenice - (O)Pozicija

0
Nastavljen parlamentarni dijalog
U užem krugu - brže do dogovora!
    - Date su političke polazne osnove skoro svih subjekata. Naravno, u Crnoj Gori svi želimo da imamo prvjenstvo u idejama, ali moramo imati zajedništvo u konačnom rješenju, bez obzira koliko ko doprinio, dogovor treba da bude svih i – što je još važnije – sprovođenje dogovora sa dobrom vjerom i punom posvećenošću. Idemo na uži politički dijalog predsjednika partija, ali sa manje učesnika. Biće operativniji i svakodnevno iduće sedbice, da bismo za nekoliko dana u užem parlamentarnom dijalogu, došli do Nacrta političkog sporazuma o izbornom povjerenju – istakao je predsjednik SDP Ranko Krivokapić. 
 
0
Izvršni odbor Glavnog odbora "Socijalističke narodne partije" jednoglasno usvojio Polazne osnove za prevazilaženje duboke socio-ekonomske, institucionalne i političke krize
Slobodni izbori - primarni interes!
          - Polazne osnove SNP predstavljaju set kontrolnih mehanizama radi obezbjeđivanja uslova za održavanje fer, slobodnih i demokratskih izbora, koji su primarni interes građana Crne Gore - saopštio je Izvršni odbor Glavnog odbora "Socijalističke narodne partije", koji je večeras, u proširenom sastavu, jednoglasno usvojio Polazne osnove za prevazilaženje duboke socio-ekonomske, institucionalne i političke krize u kojoj se nalazi Crna Gora. 
 
0
Darko Pajović, predsjednik "Pozitivne Crne Gore, na konferenciji za medije
Premijeru šalje - mapu puta!
   - Drago mi je što smo svi svjesni ljekovitosti rješenja koje je ponudila Pozitivna. Drago mi je što nemamo nikakve vrste ucjene i optimističan sam da ćemo koncept koji smo pokrenuli izvesti do kraja. Pominjanje da je neko tražio četiri ministarska mjesta nije tačno. Planom Pozitivne tražen je ulazak opozicije u četiri ministarstva u kojima je prepoznata zloupotreba državnih resursa. Ono što su ostale kolege iz opozicije predložile jeste razrada svega onoga što je obuhvatio naš Plan i raduje nas činjenica da je Plan Pozitivne prihvatljiv za sve. Ono što će Pozitivna predočiti DPS i premijeru jeste da će im trebati mapa puta i vremenski okvir realizacije plana "Pozitivne" - istakao je Darko Pajović, predsjednik "Pozitivne Crne Gore" na današnjoj press konferenciji.
Pajović je rekao da će premijeru poslati mapu puta za prevazilaženje političke krize, da on i poslanica Jasavić nijesu pod policijskom zaštitom i da njemu nikada nije nuđeno mjesto premijera. 
 
0
Sedam partija uputilo dopis predsjedniku Skupštine Crne Gore
U dijalog uključiti - i socijaldemokrate!
      - Imajući u vidu važnost parlamentarnog dijaloga koji se vodi u Skupštini na nivou predsjednika parlamentarnih partija, kao i činjenicu da su SD iskazale spremnost za učestvovanjem u pomenutom dijalogu, smatramo neophodnim da predsjednik te partije, Ivan Brajović bude pozvan na sastanak lidera parlamentarnih partija, koji je zakazan za petak - ukazano je u dopisu kojim sedam partija - DPS, Bošnjačka stranke, HGI, Liberalna partija, "Pozitivna", "Forca" i "Albanska alternativa" - traže od predsjednika Skupštine Crne Gore Ranka Krivokapića da u parlamentarni dijalog uključi i "Socijaldemokrate Crne Gore". 
 
0
Poslanik "DF" i potpredsjednik "Nove Srpske Demokratije" Slaven Radunović
"Timu B" nije do - smjene vlasti!
          - Vrijeme je da gospoda iz Tima "B" (Krivokapić, Lekić, Rakčević, koncern Vijesti, krug "dvojke" oko američke ambasade) skinu rukavice, pogledaju narodu i kolegama iz opozicije u oči i saopšte, ono što je meni odavno jasno: njih ne zanima smjena režima, ako dominantnu ulogu u budućoj vlasti treba da imaju, makar birači tako odlučili, Demokratski front sa gradjanskim organizacijama i pojedincima koji su za temeljne promjene i nacionalno pomirenje, SNP, ali, izgleda i Demokrate. Ili drugim riječima: Srbi, tradicionalni Crnogorci, protivnici NATO integracija, Bošnjaci koji nisu a priori srbomrsci, oni koji su za radikalni obračun sa mafijaškom državom i njenim postulatima. Oni kojima tuđi nacionalni interes nije ispred interesa građana CG. - isiče poslanik "DF" i potpredsjednik "Nove Srpske Demokratije" Slaven Radunović. 
 
3
Na prvom kongresu "Socijaldemokrata Crne Gore" za predsjednika partije jednoglasno izabran Ivan Brajović
Služiće samo - Crnoj Gori!
    - Socijaldemokrate uvijek će bezrezervno služiti samo Crnoj Gori i njenim državnim interesima – poručio je Ivan Brajpvić na prvom kongresu „Socijaldemokrata“, na kojem je jednoglasno izabran za predsjednika partije.
- Za nas ne postoje neprijatelji, osim neprijatelja Crne Gore. Svi ostali su uvaženi sagovornici sa kojimaa ćemo tražiti odgovore na izazove sa kojima se suočava Crna Gora i njeni građani – dodao je Brajović na kongresu održanim pod sloganom „Stabilno i dosljedno“.
Za potpredsjednike partije izabrani su dr Vujica Lazović, Mićo Orlandić i Damir Šehović. 
 
3
Portparol "Pozitivne Crne Gore" Nataša Gojković o negativnoj kampanji političkih oponenata
Vladali bi - osvetom i vrijeđanjem!
- Negativna kampanja koju ovih dana sprovode nasi politički oponenti, samo je dodatna potvrda dobrog kursa "Pozitivne Crne Gore" i opravdanosti nuđenja Plana za rješavanje političke krize, kao uslova za podršku Vladi u Skupštini. Partije koje sprovode ovu kampanju i njihovi medijski zaštitnici su zapravo isti oni koji su nas do juče pozivali da srušimo jedne, a sa drugima da pravimo prelaznu Vladu. Danas, vrlo jasno možemo vidjeti na šta bi ličila ta i takva Vlada i kako bi vladala - osvetom, vrijeđanjima, šikaniranjima, psovkama, raspirivanjem mržnje i sukobima. Potpuni raspad nauma o zaustavljanju evropskih i NATO integracija na ulici, ali i raspad ideje o preuzimanju vlasti mimo izbora medijskih tajkuna i njihovih političkih satelita, očigledno je stvorila veliku bol kod onih koji su to pažljivo i predano planirali - prokomentarisala je negativnu kampanju političkih oponenata portparol "Pozitivne" Nataša Gojković. 
 
3
URA, SDP i "Demos" spremaju platformu za sastanak lidera partija u ponedjeljak
I oni imaju ponudu - i zahtjeve!
    - Sastanak lidera URA, SDP i "Demosa" bio je posvećen definisanju neke vrste platforme uoči sastanaka lidera partija u ponedjeljak. Dobili smo ponudu predsjednika DPS koji je trebalo da bude premijer bez većine, ali nažalost onakvim postupkom jedne navodno opozicione partije, on na taj sastanak dolazi sa već obezbijeđenom većinom. Ima svoju ponudu. To, međutim, neće biti jedina ponuda na stolu. URA, Demos i SDP imaće svoju ponudu. Ta ponuda biće vrlo opsežnija, ne ponuda nego i zahtjevi - isziče ćlan URA Neđeljko Rudović. 
 
2
Predsjedništvo "Demokratskog fronta" uputilo inicijativu partijama koje nisu podržale Vladu Crne Gore
Masovnim okupljanjem do - prelazne vlade!
    - Dramatičnost političkog trenutka iziskuje od svih nas ozbiljnost i odgovornost, i obavezuje nas da na ustavno nasilje damo zajednički, sinhronizovan i najefikasniji odgovor, a to je po nama organizovanje mirnog masovnog okupljanja gradjana Crne Gore sa jasnim zahtjevima. Demokratski front smatra da ideja prelazne Vlade po sistemu kopremijera i koministara jedini je garant da će naredni izbori biti lišeni dosadašnjih vidova zloupotreba manifestovanih u aferi "Snimak", bez obzira na naše poznate programske i koncepcijske razlike, i to mora ostati najmanji zajednički opozicioni imenitelj - navodi se u inicijativi koju je - imajući u vidu da je glasanjem Pozitivne Crne Gore za povjerenje Vladi Mila Đukanovića i zvanično legalizovana politička korupcija - danas Predsjedništvo "Demokratskog fronta" uputilo partijama koje nisu podržale Vladu Crne Gore.  
 
2
Poslanici "DF" glasanje poslanika "Pozitivne" ocijenili sramotnim
Pozivaju sve - protiv režima!
       - Lopov je gotov, neće mu pomoći nijedan izdajnik. Sloboda traži ljude! - nakon sramotnog glasanja poslanika "Pozitivne", poslanici "DF" sa bine ispred zgrade Skupštine najavili su da će koliko je sjutra pozvati sve političke partije koje su glasale protiv povjerenja na konsultacije i dogovor o daljem zajedničkom djelovanju.
Takođe, oni su najavili ubrzo organizaciju veliku antirežimskog protesta u Podgorici na koji će doći cijela Crna Gora. 
 
2
Glavni odbor "Pozitivne Crne Gore" potvrdio
Plan znači - razrješenje krize!
- Plan "Pozitivne" znači razrješenje političke krize čime donosi političku stabilnost, stvaranje uslova za fer i demokratske izbore i nastavak integracionih procesa - potvrdio je Glavni odbor "Pozitivne Crne Gore" koji je sinoć, nakon sinoć održanog sastanka sa DPS i javnih istupa dijela opozicionih stranaka, dodatno razmotrio okolnosti oko "Plana za prevazilaženje političke krize". 
 
2
Na večerašnjem protestu "DF" "Narodna skupština" izglasala nepovjerenje Vladi Crne Gore
Zovu Krivokapića - opozvali Đukanovića!
    Čitanjem zaključaka "DF" da fer izbori nijesu mogući bez pada Vlade, da je potvrđena ispravnost politike protesta jer je DPS, kroz rad Radne grupe parlamentarnog dijaloga, samo dobio vrijeme, a kolege iz opozicije da napuste Skupštinu i radnu grupu i pridruže se protestima, kako bi doveli do fer izbora - završen je protest ispred Skupštine Crne Gore na kojem je "Narodna skupština" izglasala nepovjerenje Vladi Crne Gore.
Istovremeno, učesnici protesta pozvali su predsjednika Skupštine Crne Gore Ranka Krivokapića, SDP, ali i opozicione kolege da im se pridruže.  
 
2
Glavni odbor "Pozitivne Crne Gore" usvojio plan o načinu prevazilaženja političke krize koji je upućen Vladi i svim političkim subjektima
Podrška zavisi - od odgovora!
   - Ponudili smo plan za izlazak iz političke krize u kojoj se nalazi Crna Gora sa preciznim setom mjera, koje upravo imaju za cilj da to poljuljano povjerenje u izborni proces bude povraćeno. Suština onoga što smo predložili jesu prvi slobodni i fer izbori koji se moraju desiti u Crnoj Gori – saopštio je Darko Pajović, predsjednik "Pozitivne Crne Gore", odluku Glavnog odbora ove partije uoči sjutrašnjeg glasanja o (ne)povjerenju Vladi Crne Gore. 
 
2
Uoči sjutrašnjeg izglasavanja (ne)povjerenja Vladi Crne Gore
Večeras - novi protesti!
      - U nedjelju ćemo diktatoru pokazati koliko nas ima, kao i to da je konačno došao kraj njegovoj vlasti, a u ponedjak u 11, na istom mjestu ćemo se okupiti da zajedno pratimo glasanje za povjerenje Vladi. Dođite, da završimo posao koji smo zzajedno započeli 27. septembra. Ko će drugi ako nećemo mi? - apeluju organizatori antirežimskog skupa, koji večeras u 18 počinje ispred Skupštine Crne Gore. 
 
1
Predsjedništvo "Demokratskog fronta" odlučilo da nove proteste organizuje 24. i 25.
Jedini odgovor na - ustavno nasilje!
    - Upravo je ovako najavljeni opstanak Vlade Mila Đukanovića najbolji dokaz političke korupcije i potvrde da je DF bio u pravu kada je 27. septembra otpočeo narodne proteste. Zato i smatramo da je na ovo ustavno nasilje jedini odgovor snažna i sinhronizovana akcija istinskih opozicionih snaga koje neće dozvoliti održavanje još jednih unaprijed pokradenih izbora - saopštilo je Predsjedništvo "Demokratskog fronta" koje je danas odlučilo da nove proteste organizuje 24. i 25. 
 
1
Član predsjedništva "DF" i predsjednik "PzP" Nebojša Medojević o sporazumima sa tužilaštvom
I tužilac ulazi - u zonu odgovornosti!
    - Ukoliko specijalni tužilac za organizovani kriminal i korupciju prihvati sporazume o priznanju krivice sa funkcionerima DPS iz Budve, protiv koje se vodila istraga i prikupljali dokazi godinama i vodila istraga zbog osnovane sumnje da se radi o zločinačkoj organizaciji koja je godinama djelovala organizovano, sinhronizovano, svjesno kršeći zakon i vršeći najteža krivična djela u cilju sticanja protivzakonite dobiti na štetu imovine opštine Budva i države Crne Gore, i sam će ući u zonu krivične odgovornosti zbog zloupotrebe službene dužnosti, sa elementima korupcije i organizovanog kriminala - saopštio je član predsjedništva "DF" i predsjednik "PzP" Nebojša Medojević. 
 
1
"Demokrate Crne Gore" uputile dopis vrhovnom državnom tužiocu
"Limenka" oštetila državu - za 10,5 miliona!
- Cijenili smo da će vam podaci i informacije iz ovog obavještenja, kao i dokumenatacija koju Vam takođe dostavljamo biti od koristi za preduzimanje mjera i radnji iz nadležnosti vašeg Tužilaštva za utvrđivanje krivično-pravne odgovornosti zbog nastupanja direktne materijalne štete po državu Crnu Goru u iznosu ne manjem od 10,5 miliona eura - ukazale su "Demokrate Crne Gore" u dopisu koji su povodom okončanja "slučaja Limenka" uputile vrhovnom državnom tužiocu: 
 
2
"Pozitivna Crna Gora" odgovorila predsjedniku "PzP" i članu predsjedništva "DF"
Politiku naplaćuje - u moneti i mandatima!
   - Politički komesar Andrije Mandića, Nebojša Medojević vođen destrukcijom i mržnjom prema svemu i svakome ko ne misli kao on, najnovijim blaćenjem kolega je nadmašio sve svoje uratke. Priznajemo da to nije bilo lako, ali se on svojski potrudio.
   Dežurna tračara crnogorske političke scene, a od 2007.godine i omiljeni političar Svetozara Marovića, polazeci od sebe, misli da se politika naplacuje, kroz ličnu korist. Nekad od DPS, a danas od NSD. Nekad u nekoj moneti, danas u mandatima od Nove srpske demokratije.
Javnosti, a ne Medojevića radi: Pozitivna Crna Gora neće nikad izjednačavati DPS i državu, već će se uvijek boriti da zaštiti državni interes od destruktivne ekonomske politike DPS-SDP koalicije - saopštila je "Pozitivna Crna Gora", odgovarajući na posljednje istupe predsjednika "PzP" i člana predsjedništva "DF": 
 
2
"Demokratski front" najavio za sjutra u 18 novi protest protiv režima Mila Đukanovića
Šetaće do - TV Crne Gore!
         - Pozivamo sve slobodne građane, bez obzira na političku opredijeljenost, da nam se pridruže u iskazivanju nezadovoljstva stanjem u zemlji i da prošetaju sa nama do zgrade RTCG, koju ćemo opkoliti i pokazati šta mislimo o uređivačkoj politici ove sramotne televizije - saopštio je danas "Demokratski front", najavljujući novi protest protiv režima Mila Đukanovića sjutra u 18 ispred Skupštine Crne Gore. 
 
1
Predsjedništvo "Demokratskog fronta" analiziralo sve aspekte teške političke krize
Nastavljaju proteste - 20. i 23.!
                - Isključivo politikom protesta i demokratskim pritiskom može se doći do formiranja prelazne Vlade i održavanja prvih fer i slobodnih izbora u Crnoj Gori - zaključilo je Predsjedništvo DF koje je danas analiziralo sve aspekte teške političke krize nastale zbog nespremnosti aktuelnog režima da se odrekne od dugogodišnje sistemske i organizovane krađe izbora, zloupotreba državnih resursa i službi i političke korupcije i poručilo:
- Vidimo se 20. i 23. na platou ispred Skupštine Crne Gore, na slobodnoj teritoriji. Sloboda ili ništa! 
 

|1| |2| |3| |4| |5| |6| |7| |8| |9| |10|