0
Predsjednik DPS i kandidat na predsjedničkim izborima, Milo Đukanović na tribini u Danilovgradu
Moramo biti - uređena evropska država!

- Devetnaestog marta ćemo slaviti još jednu pobjedu demokratske, građanske i evropske Crne Gore. Ovo će biti najvažnija pobjeda Crne Gore u ovom vremenu. Dvadeset i prvog maja 2006. smo na demokratskom referendumu obnovili crnogorsku nezavisnost. Ova bitka 19. marta nije manje važna od te - izjavio je predsjednik DPS i kandidat na sljedećim predsjedničkim izborima, Milo Đukanović u Danilovgradu na tribini.

Đukanović je rekao da je potrebno što prije zaustaviti agoniju kroz koju prolazimo. On je kazao da je ove dvije i po godine, na udaru bila i nezavisnost Crne Gore. Rezultate na izborima 2020, protivnici Crne Gore su shvatili kao otvorena vrata za aneksiju.
- Potrebno je što je moguće brže staviti tačku na agoniju u kojoj se Crna Gora nalazi. Ovo su bile dvije godine ozbiljnog urušavanja tekovina savremene Crne Gore. Nemojte da se zanosimo, na udaru je bila i nezavisnost i članstvo u NATO i evropski put. Protivnici Crne Gore i zagovornici velikodržavnih nacionalizama u regionu su pobjedu na izborima 2020. shvatili kao otvorena vrata za novu aneksiju. Ta aneksija se nije dogodila ne zato što su Crnu Goru branile Krivokapićeva i Abazovića vlada. Suprotno, i jedna i druga su pomagale da do aneksije dođe. Ta aneksija se nije dogodila zato što je Crna Gora imala državno odgovornu opoziciju i što je imala jedan snažno rastući intelektualni građanski pokret - kazao je Đukanović.




Posjeta : 152