0
Lider UCG Goran Danilović
Nema nove - rekonstruisane vlade!

- O stavu UCG sam obavijestio i Abazovića - prihvatio je i reka o "da razumije i da nije lako". Nema rekonstruisane ili nove rekonstruisane vlade - ne makar sa nama, a ako imaju 41. poslanika neka je sa srećom.
Ako Miodrag Lekić predloži kabinet u narednih šest dana glasaćemo za jer smo i to obećali - napominje lider UCG Goran Danilović u FB objavi "Njje lijepo lagati".


Njje lijepo lagati

Dragi prijatelji!
- Juče u 9 sati smo se sastali u Skupštini Crne Gore. Mi, predstavnici parlamentarne većine razgovarali smo sat ili nešto kraće. Predloženo je da mandatar Lekić vrati mandat jer nema podršku 41 poslanika, što je on bio spreman da uradi i da se mandat za sastav nove Vlade da Dritanu Abazoviću koji bi sve to morao da uradi za sedam dana. Istina je da su to prihvatili svi predstavnici Stranaka, a da ja nijesam. Zašto!
Rekao sam da je UCG dala pisanu podršku Lekiću, i glasali smo u Skupštini za to, i da smo spremni ako predloži kabinet u narednih sedam dana da bez ucjenjivanja glasamo novu Vladu. Javnost zna da nikada u poslednjih pet godina nijesmo imali komunikaciju, ali nam nije smetalo da ga podržimo za razliku od onih koji nisu dali potpise.
Rekao sam da rekonstrukciju nećemo podržati jer smo tu izjavu dali davno, da iza toga stoje stranački organi i ja lično, da ja neću rekonstruisati Vladu koju smo oborili jer je izabrao DPS i da ne možemo podržati da se mandat ponovo, i to u preostalih šest dana, da Dritanu Abazoviću.
Podsjećam da "Crno na Bijelo" 4. januara nije htjela da prihvati kadrove DF u Vladi, a da se prethodno ne vidi ko su kandidati i "ko će biti predsjednik Skupštine", DF je rekao na konferenciji za novinare da je "kraj ucjenama" i da "idemo na izbore"! Pozdravio sam to i kazao da je u pitanju "najčasnije rješenje".
Od tada do juče je prošlo više od 60 dana i nismo se ni jednom sastali ili razgovarali.
Prije ovog sastanka koji se dogodio juče, o stavu UCG sam obavijestio i Abazovića - prihvatio je i rekao "da razumije i da nije lako".
Prijatelji, dajem vam riječ da niko nije rekao ni jednu riječ prekora, izuzev konstatacije: "Dobro...Nije UCG jedina, idemo da tražimo 41. poslanika".
Danas nakon više od 24 sata su se sjetili da sam "izdajnik"!?
Ja bih, međutim izdao sebe i slagao javno, najkrupnije ikad, da sam pristao na taj dil. Ne! Uradio sam onako kako sam i govorio do sad!
Ni jedno ime, pa ni Medojevićevo nije pominjano niti se i sekunda potrošila na toj temi. Meni je, međutim, bilo čudno da je Medojević glasao da bude u nekoj novoj "rekonstruisanoj" Vladi na čijem je čelu Abazović za kojega je govorio do juče da je "uzeo 21 milion" i da je na čelu mafije, te da bi Novović morao da ga uhapsi.
Toliko o političkoj časti, o istini, o dostojanstvu, o borbi za pošteno društvo.
Sve su znali juče i sve sam im rekao u lice, a danas hoće mene da povežu sa duvanskom mafijom? Taj koji tako govori obićni je lažov i prevarant jer sam ja uradio samo ono što govori Ujedinjena mjesecima.
Rekao sam da nećemo trgovati i nećemo.
   Nema rekonstruisane ili nove rekonstruisane vlade - ne makar sa nama, a ako imaju 41. poslanika neka je sa srećom.
Ako Miodrag Lekić predloži kabinet u narednih šest dana glasaćemo za jer smo i to obećali.
Jasno mi je!
Kampanja protiv moje kandidature se nastavlja. Samo naprijed, činite mi čast. Ipak, nije lijepo lagati i nalagivati na drugoga. Ja prezirem podjednako duvansku i svaku drugu Mafiju, od Zemunske do Škaljarske i izborne.
Svako dobro i živjeli.




Posjeta : 152