Brze Cinjenice - (O)Pozicija

2
"Demokratski front" o rješenju Višeg suda da Nebojsa Medojević bude zatvoren
Pojedine sudije - "batine" za neistomišljenike!
          - Rješenje koje je dobio lider PzP i član Predsjedištva "DF" Nebojsa Medojević u kojem se nalaže da se "stavi u zatvor" zbog odbijanja da svjedoči, predstavlja novi pravni genocid našeg sudstva. Takođe, ono pokazuje da je režim spreman, da kroz staljinističke metode dodje do svog cilja, koristeći pojedine sudije kao batine za obračun sa neistomišljenicima, uprkos daljoj degradaciji pravosuđa, koje već odavno posrnulo - saopštio je "Demokratski front". 
 
1
Predstavnici "DF" obilježili tri godine od brutalne policijske akcije protiv mirnih demonstranata
Najavili i "šetnju" - za 24.!
       - Jedna od borbi na koju smo najponosniji jeste ona u septembru i oktobru prije tri godine, kada smo ovdje, ispred skupštine napravili slobodnu zonu i šatorsko naselje koje je policija brutalno srušila na današnji dan. Došli smo da podsjetimo na tu torturu - ukazao je portparol "Nove srpske demokratije" Marko Kovačević na današnjem okupljanju predstavnika "DF" kojim su obilježili tri godine od brutalne policijske akcije protiv mirnih demonstranata.
- Obilježićemo i 24. oktobar i najveći protestni skup u Crnoj Gori u 21. vijeku drugom tradicionalnom šetnjom ulicama torture i represije - najavio je Kovačević.  
 
0
"Prava Crna Gora" o kaznama za neustajanja na himnu Crne Gore
Kažnjavanje neustavno - i diskriminatorsko!
- Ukoliko bi bile usvojene predložene izmjene i dopune Zakona o državnim simbolima i Danu državnosti Crne Gore, direktno bi prekršile Ustav Crne Gore i Evropsku konvenciju o ljudskim pravima i to ne samo u garantovanom polju slobode izražavanja, koja je prioritet i suština demokratskog društva već i u domenu zabrane diskriminacije, imajući u vidu lica sa invaliditetom ili lica koja su na drugi način, u trenutku intoniranja himne, fizički onemogućena da stoje - zaključuje advokatski tim "Prave Crne Gore" povodom Prijedloga o izmjenama i dopunama Zakona o državnim simbolima. 
 
0
Jovan Vučurović iz "Demokratskog fronta" o Prijedlogu zakona o državnim simbolima
"Pendrek" neće - promijeniti naš odnos!
          - Najnoviji predlog Zakona o državnim simbolima predstavlja poslednje korake u realizovanju davnažnje želje DPS da izjednači partiju i državu i da simbole koji su odavno prepoznati kao njihovi partijski, jer su doneseni bez dogovora i konsenzusa, silom nametnu svim građanima. Za nas su stihovi Sekule Drljevića koji su nasilno ugurani u himnu CG i nema tih pendreka koji mogu promijeniti naš odnos prema tome - saopštio je Jovan Vučurović iz "Demokratskog fronta". 
 
0
"Prava Crna Gora"
Idu u Knin - na put izvinjenja!
    - Cilj putovanja jeste upućivanje simboličnog izvinjenja bratskom srpskom narodu u Hrvatskoj, ali i uopšte srpskom narodu, povodom nečuvenog prisustva predstavnika VCG na proslavi ´´Oluje´´ - saopšteno je iz "Prave Crne Gore", čiji predsjednik Marko Milačić, i generalni sekretar Vladislav Dajković idu u dvodnevnu posjetu Kninu, gdje će se sastati sa predstavnicima srpskog naroda, ali i više srpskih porodica.  
 
0
"DF" nije uspio da skupi 27 potpisa za vanrednu sjednicu Skupštine Crne Gore na kojoj bi se raspravljalo o prisustvu crnogorskog vojnog atešea proslavi 23. godišnjice "Oluje"
Nema "bure" - zbog "Oluje"!
- Pojedine stranke čak nijesu našle za shodno da makar ispoštuju građane i objasne zbog čega je za njih neprihvatljiva ova inicijativa. Bojkot parlamenta ne moža biti razlog i izgovor jer nijesmo ni tražili da partije koje su u bojkotu učestvuju u zasijedanju, već samo da stave potpis na inicijativu i tako da omoguće da čitava javnost čuje raspravu o jeednom problemu koji će definitivno određivati uduće političke odnose i budućnost Crne Gore. O njihovom ponašanju neka sude građani - sa žaljem je konstatovao "DF", koji nije uspio da skupi 27 potpisa opozicionih poslanika kako bi se sazvala vanredna sjednica Skupštine Crne Gore "povodom prisustva vojno-diplomatskog predstavnika Crne Gore na proslavi obilježavanja etničkog čišćenja Srba iz Hrvatske u zločinačkoj operaciji "Oluja". 
 
0
DPS će inicirati zakonske izmjene finansiranja nacionalnih savjeta zbog zloupotreba
Neće da - finansiraju zloupotrebe!
       - Posljedni pokušaji dijela opozicije da Crnu Goru prikažu kao državu koja diskriminiše svoje građane, još jedan je potez kojim, manipulacijama i neistinama, ova politička grupacija pokušava da spase ono što se spasiti ne može - svoj gubitnički politički rejting - ocijenila je DPS, koja će inicirati zakonske izmjene finansiranja nacionalnih savjeta zbog zloupotreba. 
 
0
Opozicione partije reagovale na prisustvo crnogorskog vojnog atašea u Hrvatskoj na proslavi "Dana pobjede i domovinske zahvalnosti" u Kninu
Za opoziv Mašulovića - i ostavku Markovića!
Demokratski front pokrenuo je danas inicijativu za sazivanje vanredne sjednice Skupštine Crne Gore za 23. avgust sa jednom tačkom dnevnog reda. Traže da Skupština raspravlja o Zaključku povodom prisustva vojno-diplomatskog predstavnika Crne Gore na proslavi obilježavanja akcije Oluja u Kninu.
Na prisustvo crnogorskog vojnog atašea u Hrvatskoj na proslavi "Dana pobjede i domovinske zahvalnosti" u Kninu oštro su reagovale i druge opzicione partije, a njihovi zahtjevi kreću se od opoziva Ivana Mašulovića do ostavke predsjednika Vlade Crne Gore Duška Markovića. 
 
3
Predsjednik "DNP" i jedan od lidera "DF" žalio se Apelacionom sudu
Knežević neće - dobrovoljno u Spuž!
    Povodom odluke Višeg suda da predsjednika "DNP" i jednog d lidera "DF" kazni sa dva mjeseca zatvora, Milan Knežević pdnio je danas žalbu Apelacionom sudu.
- Nemam namjeru da se krijem i da kršenjem Ustava i zakona dobrovoljno odem u Spuž, kako bih učinio ćef ministru pravde Zoranu Pažinu i specijalnom državnom tužiocu Milivoju Katniću i pokazao im da oni u Crnoj Gori mogu da rade šta hoće bez ikakvog otpora - naglasio je Knežević.  
 
1
Vanredna press konferencija "DF" o nastavku političkog progona od strane SDT
Od jeseni - ponovo na proteste!
    - U fazi smo kada ćemo narednih dana kao Predsjedništvo "DF" i predsjedništava konstituienata, razraditi odbrambenu strategiju. Dvije godine potrošili smo na raspravu sa takozvanim institucijama Crne Gore, a znamo da tamo nema nikakvih institucija, da je pravosuđe servis vladajuće elite. Raspoloženje nam je takvo da smo najbliži odluci da od jeseni ponovo krenemo u proteste. Zaljuljali smo ovaj režim 2015. oborili smo ga i da je bilo podrške iz opozicije, od onih koji su samo razmišljali kako da uzmu koji glas od "DF", ad su nam se pridruili, stvar bi bila završena, ali su se oni opredijelili da uđu u vladu Mila Đukanovića, da sjednu za pregovarački sto. "Demokratski front" ima snage zato što nam ljudi vjeruju, imamo dovoljno ideja i hrabrosti da iznesemo sve ono što mislimo da treba da radimo, a sada smo brutalno napadnuti, ne znam po koji put od 2016. Opet počinje priča o saslušanjima, hapšenjima o skidanju imunteta i nećemo reagovati kao do sada.. Dvije godine izgubili smo obavještavajući grašane da smo žrtve jedne nepristojne i pakosne tortura crnogorskog režima, nego ćemo se opredijeliti i vjerujem da ćemo dobiti podršku naših organa za konkretnu samoodbrambenu akciju, u skladu sa demokratskim standardima - naglasio je Andrija Mandić, jedan od lidera "DF", na vanrednoj press konferencija o nastavku političkog progona od strane Specijalnog državnog tužioca. 
 
0
Predsjednik DPS Milo Đukanović na sjednici Savjeta za prećenje realizacije izbornog partijskog programa
Prioriteti - ekonomski rast i kvalitet života!
          - Dva su prioriteta. Jedan je očuvanje i unnaprijeđenje dostignutog dobrog tempa ekonomskog rasta Crne Gore, koji treba da riješi nezaposlenost i u finalu koji treba da obezbijedi rast plata i drugih primanja kao najvažnijeg inputa za unaprijeđenje kvaliteta života naših ljudi. Drugi cilj jeste razvoj naših institucija, bez čega nema unaprijeđene vladavine prava, slobode izražavanja, razvoja demokratije i one prve, jednako važne komponente kvaliteta života svakog građanina. Naše ambicijee su da i 2020. dobijemo mandat građana da i dalje skladno i dinamično razvijamo crnogorsko društvo - naglasio je predsjednik DPS Milo Đukanović na današnjoj sjednici Savjeta za praćenje realizacije izbornog partijskog programa. 
 
2
Predsjednik DPS o rezultatima lokalnih izbora
Tačka na pokušaj - delegitimisanja!
    - Rezultati su politički trijumf DPS, što je još važnije od toga, ovo je još jedna ubjedljiva potvrda istrajnosti crngorske državne politike da nastavi putem evropskog razvoja naše zemlje. Jučerašnje rezultate. u paketu sa onim sa predsjedničkih izbora, doživljavamo kao na finalnu tačku na pokušaj delegitimisanja ostvarenja naše koalicije na parlamentarnimm izborima 2016. Trijumf je odbacio sve sumnje koje je pokušala da iskonstruiše naša političkka konkurencija i ti rezultati pokazali su da građani Crne Gore sve snažnije podržavaju evropski kurs razvoja naše zemlje - prokomentarisao je predsjednik DPS Milo Đukanović rezultate lokalnih izbora. 
 
2
"Ujedinjena Crna Gora"
Danilović se - povukao!
             - Želim da preuzmem odgovornost. To je moralna odgovornost, to saam dužan ljudima koji su vjerovali u ovo što radimo. Neću savjetovati druge, neka svako samjeri svoju odgovornost - istakao je Goran Danilović, koji se povukao sa mjesta predsjednika "Ujedinjene Crne Gore", o čemu će sjutra u pisanoj formi obavijestiti Glavni odbor i Predsjedništvo stranke  
 
1
Predsjedništvo "DF" pozvalo da sjednica Odbora za odbranu i bezbjednost bude otvorena za javnost
Javnost da - čuje odgovore!
    - Javnost ima pravo da čuje odgovore rukovodilaca službi bezbjednosti, funkcionera državnih organa i tužilaštva o aktivnostima i rezultatima njihovog rada u borbi protiv organizovanog kriminala. Imajući u vidu konsekvence narušene bezbjedonosne situacije na političku stabilnost, uznemirenost javnosti, mir i bezbjednost građana, ugrožavanje nastavka EU integracija, predsjedništvo Demokratskog fronta cijeni neophodnim da sjednica Odbora bude otvoren za javnost - saopštilo je Predsjedništvo "DF" koje je uputilo zahtjev predsjedniku Odbora za odbranu i bezbjednost Obradu Mišu Stanišiću da poslanici Nebojša Medojević, Andrija Mandić i Predrag Bulatović prisustvuju toj sjednici Odbora. 
 
0
Poslanički klub "DF" podnijeće ustavnu žalbu zbog unižavanja funkcije poslanika
Traže i - ostavku Stankovića!
          - Poslanički klub "DF" podnijeće ustavnu žalbu zbog unižavanja funkcije poslanika koju kontinuirano sprovdi skupštinski Administrativni odbor na čelu Ljubom Škreljom i pravosudni organi Crne Gore, prije svega zarobljeno crnogorsko tužilaštvo. Administrativni odbor 19. aprila donio je odluku da poslaniku Milanu Kneževiću oduzme pravo na lični dohodak, a istovreeno nagradio je Ivicu Stankovića sa 8000 eura za nekorištenje godišnjeg odmora u 2015. i 2016. Što se nas tiče, vrhovni državi tužilac Ivica Stanković je na trajnom godišnjem odmoru. On se ne miješa u svoj posao i omogućava da se kompletno tužilaštvo bavi kontinuiranim političkim progonom "DF". Zbog nerada i zbog toga što je 8000 eura uyeo kao cijenu da Katniću omogući progon "DF", tražimo ostavku Stankovića, kako ne bi dalje unižavao crnogorsko tužilaštvo - traeno je sa hitne konferencije za medije "DF" povodom novih pritisaka režimskih i kriminalnih krugova na "DF" i njegove lidere. 
 
0
Advokat zatvorenog lidera "DF" tražiće da mu se obezbijedi nesmetano obavljanje političkih funkcija
Kneževiću uskratili - sve!
    - Milan Knežević politički je zatvorenik i njima u DPS to je malo, nego hoće pritiscima na ZIKS, koji je pod direktnom ingerencijom Pažina, da mu ne samo onemoguće da može aktivno učestvovati u političkom životu, što su njegova prava jer je političar, predsjednik jedne partije i poslanik, već Pažin i DPS žele da mu uskrate i taj minimum koji mu pripada u zatvoru, od pokušaja oduzimanja telefona do drugih pogoršanja uslova - naglasio je Predrag Bulatović na press konferenciji "DF" sa koje je poručeno da će advokat Milana Kneževića odmah nakon praznika uputiti zahtjev Pažinu da mu obezbijedi nesmetano obavljanje političkih funkcija.  
 
0
"DF" je tražio javno održavanje Odbora za bezbjednost
Mafija na korak da - porazi državu!
- Svjedoci smo da umjesto javne rasprave imamo spinovanja javnosti i pokušaj smirivanja opravdanog nezadovoljstva zabrinutih građana agresivnom kampanjom predstavnika vlasti i odsustvom bilo kakvog osjećaja sa njihove strane osjećaja odgovornosti - ističe Predrag Bulatović u ime "DF", koji je tražio javno održavanje Odbora za bezbjednost na kojoj bi funkcionalno najodgovorniji u državi podnijeli informaciju o svom neradu zbog čega su terorizam i mafija na korak da poraze državu. 
 
0
Klub poslanika i Predsjednštvo "Demokratskog fronta" uputili pismo članovima PSSE
Politički progon vodi - u nestabilnost!
             - U naše i u ime Milana Kneževića, koji je politički zatvorenik, pozivamo vas da odmah stavite na dnevni red Parlamentarne Skupštine Savjeta Evrope pitanje stanja ljudskih prava i sloboda, demokratije i vladavine prava u Crnoj Gori i da zauzmete određene stavove u vezi sa političkim progonom i takvom zloupotrebom institucija, kakva sigurno vodi eskalaciji političke krize i nestabilnosti u zemlji - klub poslanika i Predsjednštvo "Demokratskog fronta" uputili su pismo članovima PSSE zbog toga što poslanik Milanik Knežević izdržava zatvorsku kaznu od četiri mjeseca. 
 
0
Na za­jed­nič­koj sjed­ni­ca glav­nih od­bo­ra svih kon­sti­tu­e­na­ta "DeF" u proširenom sastavu zatražena kolektivna ostavka Vlade Crne Gore
Jedinstvena podrška - Kneževiću i Bojaniću!
         - Crnogorska vlast ima interes da se ljudi ubijaju. To odgovara njihovom biznisu, to im odgovara da bi prerpadali i zavađali narod. Režimu odgovara da su građani zaplašeni i on istrajava na tome. Ove kozmetičke promjene, ostavka direktora policije i CB, nijesu dovoljne. Ovdje treba da bude smijenjena vlada i "DF" će donijeti odluku da vlada podnese kolektivnu ostavku i da se formira nova vlada koja će se boriti protivterorizma i kriminala i koja će pronaći model da pomirimo Crnu Goru. Režim je formirao sve klanove i manipuliše njihovim ubijanjem i to mora da se zaustavi, a ne može dok se ova vlast ne smijeni i dok se ne uspostavi vlast iza koje će stajati čitav narod. Onda ta vlast može da zaustavi ubistva, da organizuje slobodne izbore i da ovaj narod povede u neku bolju budućnost - naglasio je član Predsjedništva "DF" Andrija Mandić na zajedničkoj sjed­ni­ci glav­nih od­bo­ra svih kon­sti­tu­e­na­ta "De­mo­krat­skog fron­ta" - pod motom "Sloboda za Milana Kneževića - stop progonu "DF"
- na kojoj je aklamacijom usvojena izjava koju je pročitao Strahinja Bulajić, kojom se daje puna podrška Milanu Kneževiću - čija majka je burno pozdravljena - osuđuje progon "DF" i pozivaju građani da masovno izađu na predsjedničke izbore i glasaju za Mladena Bojanića.  
 
3
Nebojša Medojević, predsjednik "Pokreta za promjene" i član Predajedništva "DF",na vanrednoj press konferenciji povodom alarmatne bezbjednosne situacije u Crnoj Gori
Sukobi kriminalaca - postali svakodnevnica!
      - U ovakvoj situaciji, ako već premijer neće da podnese ostavku, treba da smijeni direktore policije i ANB i ministra unutrašnjih poslova koji očigledno nenaju kapaciteta, niti su sposobni da obezbijede mir u Crnoj Gori i bezbjednost građana u njoj. Potrebna je i javna debata o uzrocima, razmjerama i posljedicama organizovanog kriminala u Crnoj Gori i šta to sprečava Katnića, policiju, ANB da djeluju preventivno i da obezbijede mir i stabilnost. Ovi sukobi kriminalnih grupa mogu da eskaliraju i da pređu na nezavisne novinare, lidere opozicije, ugledne javne ličnosti i da dovedu do ozbiljne destabilizacije države. Ukoliko se ne dese promjene - kadrovske, političke, sistemske - ovo će postati naša svakodnevnica i samo je pitanje dana kada će stradati više nevinih ljudi - upozorio je Nebojša Medojević, predsjednik "Pokreta za promjene" i član Predsjedništva "DF",na vanrednoj press konferenciji povodom alarmatne bezbjednosne situacije u Crnoj Gori.  
 

|1| |2| |3| |4| |5| |6| |7| |8| |9| |10|