Brze Cinjenice - (O)Pozicija

0
Lider "Pokreta za promjene na facebooku objavio
Vlada “12 apostola” - gubljenje vremena!
- Bez radikalnih politickih reformi nema demokratije. Bez demokratije nema vladavine prava. Bez vladavine prava nema efikasne ekonomije. Bez efikasne ekonomije nema prosperiteta i normalnog zivota gradjana. Nema preskakanja koraka. Sve je povezano u jedan slozeni drustveno politicki proces koji se zove tranzicija - objavio je danas na facebooku Lider "Pokreta za promjene" NebojšaMedojević, koji zaključuje:
- Nazalost, Vlada “12 apostola” ne moze to da isporuci biracima. Bice to dodatno izgubljeno vrijeme i nastavak lutanja i tumaranja po tamnim hodnicima tranzicije u kojima se krecemo od pada Berlinskog zida. 
 
2
"Demokratski front" pisao ambasadorki SAD u Crnoj Gori
Pitaju Ameriku - mogu li u Vladu!
   - Kako smo informaciju o miješanju stranog faktora dobili u razgovoru sa mandatarom Krivokapićem, a cijeneći njegovu zabrinutost kako bi mu nepoštovanje ovog ultimatuma pravilo probleme u budućim odnosa Crne Gore sa Zapadom, tražimo da nam Vi, kao ambasadorka najmoćnije zapadne države, jasno iznesete Vaš stav o ovom pitanju, da bi građani Crne Gore mogli da procijene šta znači ovaj ultimatum, ako je saopštenje sa vaše strane - pisao je "Demokratski front" otvoreno pismo pisao ambasadorki SAD u Crnoj Gori Džudi Rajnzer Rajnke. 
 
2
Konferencija za medije "Demokratskog fronta" povodom pet godina od protesta
Datumi kada su - začete promjene!
    - "DF" danas obilježava pet godina od onih velikih događaja 24. oktobra 2015., kada smo ovdje, boreći se za slobodu, sukobili se sa falangama režima Mila Đukanovića i otpočeli sa drugim metodama borbe koje su za rezultat imale 30. avgust i promjenu vlasti. Dva nesumnjivo najvažnija događaja u opozicionoj borbi. Čast pripada DF. Ti oktobarski događaji 2015. i decembarski 2019. nesumnjivo su dva važna datuma za promjenu vlasti - naglasio je jedan od lidera "DF" Andrija Mandić na konferenciji za medije povodom pet godina od protesta ispred Skupštine Crne Gore. 
 
2
Nekadašnji predsjednik crnogorskog parlamenta Ranko Krivokapić u "Dnevniku2" TV CG
Ustav je da - ustavi lošu vlast!
    - Oni nijesu odustali što ne žele, nego što ne mogu i ne smiju. Ne mogu da ospore te vrijednosti i onda se traži način da se to ostvari, jer ono što govore je protiv osnovnih vrijednosti Ustava. Ako negirate 9. maj, antifašističke promjene, ako govorite o Crnoj Gori kao srpskoj državi... Upravo je funkcija Ustava da zaustavi nekad lošu vlast. Ustav je ustavio vlast da ruši temelje tog Ustava - istakao je u "Dnevniku2" TV CG, odgovarajući na pitanje o sporazumu vladajućih koaliciaja - a povodom 13. godišnjice Ustava Crne Gore, nekadašnji predsjednik crnogorskog parlamenta Ranko Krivokapić. 
 
2
Press konferencija lidera "Pokreta za promjene"
U vladu - samo uz kompromis!
    - Odustaću od pozicije ministra odbrane, ukoliko prihvate ovo drugo, potpredsjednika vlade za reforme i demokratsku tranziciju, koordinaciju borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije. Nadam se da će mandatar sagledati interes zemlje i ono što je najvažnije za nas ogromna očekivanja birača. "PzP" osvojio je pet mandata, "Crno na bijelo" četirii ne tražimo više od njih. Svešćemo ponudu na jedno potpredsjedničko mjesto bez portfelja koje će se baviti reformama. Nažalot, vlasnici Vijesti imaju veći uticaj na mandatara nego koalicija Za budućnost Crne Gore. Miško Perović, Željko Ivanović, Daka Davidović, Gojko Perović, uz asistenciju Vlada Božovića, formiraju vladu. Imaju više uticaja nego kredibilne političke partije koje su učestvovale na izborima - itakao je lider "PzP" Nebojša Medojebić na press konferenciji. 
 
2
Rekli su - poslanik "Liberalne partije" Andrija Popović
Počela je - okupacija Crne Gore!
       - Principijelno i dosljedno, mislimo da je od 23. septembra i konstituisanja ove skupštine, počela okupacija Crne Gore, da je to repriza Podgoričke skupštine iz 1918. Država je u opasnosti i u skladu s tim Liberalna partija će se ponašati u narednom periodu. Imamo parlamentarnu većinu, taj trojni pakt koji je naoravljen postizbornim inženjeringom, đe je suverenistička većina na parlamentarnim izborima postala manjina u parlamentu. Imamo parlamentarnu većinu opasnih namjera. Takva će biti i vlada, takav je i mandatar, tako da LP dok vlada ne ispuca svojih sto dana neće podržati ni jedan akt, ni jedno imenovanje, ni razriješenje u Skupštini Crne Gore. Kada je država u opasnosti, spremni smo za politički rat koji će trajati, Crna Gora se mora spašavati - istakao je poslanik "Liberalne partije" Andrija Popović. 
 
1
DPS o postupcima nove vladajuće većine
Spriječavaju Vojsku - podrivaju bezbjednost!
    - Populističkim i politikantskim potezima, poput ovog današnjeg Abazovićevog na Sinjajevini, buduća vlast otvoreno spriječava Vojsku da obavlja svoje zadatke i dužnosti. Obuka i vježba koje su planirane, ni u kom smislu ne bi narušile prirodni ambijent ovog područja, i zato je svaka akcija spriječavanja aktivnosti Vojske Crne Gore, ugrožavanje njene borbene gotovosti a samim tim i podrivanje nacionalne bezbjednosti države i njenog kredibiliteta u okviru NATO saveza - saopštila je DPS. 
 
0
Socijaldemokrate reagovale na postupak nastavnice iz Bara
Ne damo djecu - našu najveću svetinju!
      - “Prosvjetnoj radnici” Višnjić i njoj sličnima šaljemo samo jednu poruku – Djeca su naša najveća svetinja – Ne damo djecu! - poručuju Socijaldemokrate, povodom poziva na molenban koji je učenicimma uputila nastavnica OŠ"Jugoslavija" u Baru. 
 
0
Poziv DPS Institutu za javno zdravlje Crne Gore
Na koronu testirati - sveštenstvo SPC!
    - Zbog konfuzije koja se stvorila u javnosti i oprečnih informacija u vezi sa zdravljem mitropolita Amfilohija a imajući u vidu opasnost od širenja virusa korone i ugrožavanja zdravlja građana, pozivamo Institut za javno zdravlje da postupa jednako prema svim građanima, pa i prema sveštenstvu SPC, i testira sve one na koje se sumnja da su nosioci virusa CoVid-19 uključujući i Mitropolita - saopštila je DPS. 
 
0
Predsjednica SDP i potpredsjednik podnijeli ostavke na Glavnom odboru partije
Novo rukovodstvo - na kongresu!
    Predsjednica SDP Draginja Vuksanović Stanković, potpredsjednik Raško Konjević i veći dio rukovodstva partije, imajući u vidu takve rezultate, podnošenjem ostavke iskazalo je svoj odgovoran odnos koji je u duhu najviših demokratskih standarda - saopšteno je poslije sjednice GO SDP na kojoj je odlučeno o održavanju Kongresa, zbog nezadovoljavajućeg izbornog rezultata na parlamentarnim izborima održanim 30. avgusta.
Partiju će do održavanja Kongresa voditi GO na čelu sa predsjednikom dr Izetom Bralićem.  
 
0
Predsjednik "Pokrete za promjene"
NKT da odgovara - za veleizdaju!
       - Ulazak u dramaticnu recesiju, povecanje deficita budzeta, krah turisticke privrede i eksplozija pandemije su direktna posledica odluka NKT i oni bi morali krivicno odgovarati za sve posledice i veleizdaju zemlje - smatra predsjednik "Pokrete za promjene" Nebojša Medojević, koji je to objavio na FB profilu: 
 
3
Predsjedništva DPS uputiće prijedlog Glavnom odboru da do polovine decembra organizuje vanredni kongres partije
Cilj kongresa - kadrovska reforma!
             Upućivanje prijedloga Glavnom odboru da se organizuje vanredni kongres do polovine decembra, što ima za cilj sveobuhvatnu kadrovsku reformu, unaprjeđenje i dinamiziranje rada partije na svim nivoima - jednoglasna je odluka Predsjedništva DPS koje je ocijenilo da je podrška od 143.515 glasova na izborima izuzetno značajna, utoliko više jer je ostvarena u izbornom procesu koji je pratilo direktno uplitanje stranog faktora i otvoreno učešće Srpske pravoslavne crkve.  
 
2
DPS o prijedlogu potencijalnog mandatara da se u Crnoj Gori ubuduće ne slavi Dan pobjede nad fašizmom 9. maj
Epizodista potire - antifašizam i NOB!
    - Poručujemo Krivokapiću i svima koji misle kao on da im je sve uzalud. Većinska Crna Gora je prepoznala njegove skrivene namjere, i mentora čiji je pion, odlučna i spremna da odbrani antifašističku tradiciju, temelje svog identiteta i svoj evropski put. Krivokapić i njemu slični su samo epizodisti moderne crnogorske istorije - zaključuje DPS saopštenje povodom prijedloga potencijalnog mandatara Zdravka Krivokapića da se u Crnoj Gori ubuduće ne slavi praznik koji cio svijet slavi - Dan pobjede nad fašizmom 9. maj! 
 
2
Andrija Mandić, predsjednik "Nove srpske demokratije" za "Novo jutro" beogradske TV "Happy"
Nećemo podržati - Abazovićeve zahtjeve!
             - Abazović je rekao da resore odbrane i bezbjednosti ne mogu da drže Srbi, a da u vladu mogu da uđu samo oni koje bi probrao on, ili neko ko stoji iza te koalicije. Jedan medijski koncern i švercersko kriminalni klan žele da kadriraju u budućoj Vladi Crne Gore, a da za njih niko nije glasao. Imamo "Vijesti" i ekipu oko njih koji žele da ovu famoznu pobjedu, dominantno pobjedu srpskog naroda, pretvore u nečiju tuđu pobjedu. Neki bi sa četiri mandata ne samo da smnjenjuju Mila Đukanovića, već da smjenjuju i po Srbiji i po regionu. To nam je neprihvatljivo i to smo svima saopštili. Vjerujem da će našu argumentaciju prihvatiti i razumjeti oni do kojih nam je stalo. Ne slažem se da će biti teško formirati vladu. Nećemo podržati zahtjeve Dritana Abazovića - istakao je Andrija Mandić, predsjednik "Nove srpske demokratije" za "Novo jutro" beogradske TV "Happy". 
 
1
Iz DPS poručuju URA da se ne hvata za izmišljotine i besmislice
"Senzacijama" maskiraju - sramnu ulogu!
          - Bilo bolje da se URA ne hvata za izmišljotine i besmislice poput one nedavne Abazovićeve o srebreničkom genocidu, i ili ove današnje o zapošljavanju, jer ništa od tih “senzacija” ne može da zamaskira sramnu ulogu koja je dodijeljena ovoj grupi, niti da sakrije njihovu odgovornost pred građanima Crne Gore - saopštila je DPS. 
 
1
Savjet i Predsjedništvo mladih DPS
Neće dozvoliti - igru sa sudbinom Crne Gore!
                   - Demokratska partija socijalista i nakon parlamentarnih izbora 30. avgusta, predstavlja najjaču političku partiju u Crnoj Gori, sa jasnom programskom vizijom za bolju budućnost svih građana naše države, a pogotovo mladih. Mladi neće dozvoliti nikome da se igra sa sudbinom Crne Gore, da osujeti njen građanski koncept i multietnički sklad. Nećemo dati nikome da nas vraća u srednji vijek - poručeno je sa Savjeta i Predsjedništva Savjeta "Demokratske partije socijalista". 
 
0
Predsjedništvo "Socijaldemokratske" ocijenilo je da je partija na izborima ispunila očekivanja
Najoštrije osudili - šovinizam i fašizam!
       - Nikada nijesmo, niti ćemo kalkulisati sa državnim interesima, bez obzira da li djelujemo iz vlasti ili ne. Nama je temelj političkog djelovanja vazda bila građanska, multietnička, antifašistička, sekularna, evropska i evroatlantska Crna Gora. Tome smo istinski posvećeni bili devedesetih, a bićemo i danas kada se Crna Gora, nažalost, ponovo nalazi u istoj dilemi, da li želi da se izgrađuje kao građanska i sekularna ili kao nacionalistička i teokratska - Predsjedništvo "Socijaldemokratske" ocijenilo je da je partija na izborima ispunila očekivanja građana i najoštrije osudilo otvoreni šovinizam i fašizam koji se ovih dana širi Crnom Gorom. 
 
0
Nosilac liste "Crno na bijelo" za "Al Jazeeru" o dešavanjima u Pljevljima
Nijesmo ni izašli - iz devedestih!
    - Nemili događaji sinoć su se ponovili u Pljevljima, ali mi nikada nijesmo ni izašli iz devedesetih. Prvi put u svojoj istoriji promijenili smo vlast prije tri dana i ako je neko mislio da će se to desite uz ruže, aplauze i fanfare to nije bilo logično razmišljanje. Žao mi je što se sve dešava, ali malo vidim i ruku vlasti. Kada sam bio u Pljevljima pojavilo se 15 inspektora, a sva ta policija ne može da identifikuje dvije, tri ili 10 osoba koje to rade tri dana. Tenzije odgovaraju onima koji su izgubili vlast. Njimma su uvijek odgovarale. Kriminalom i korupcijom sticali su ogromno bogatstvo, a građanima uvijek davali podjele po nacionalnim i vjerskim šavovima. Ne kažem da ne postoje desničarske snage i najbrutalnije ih osuđujem, kao i ikonografiju koja nije bila pprimjerena - prokomentarisao je Dritan Abazovič, nosilac liste "Crno na bijelo", za "Al Jazeeru" dešavanja u Pljevljima.  
 
0
Kandidat za poslanika koalicije "Crno na bijelo" Miloš Konatar
Predstavnica DPS - otuđila kupone!
          - Ovlašćena predstavnica DPS tokom kontrole izbornog materijala otuđila je kupone, jedan je stavila ispod stopala, drugi ispod stolice. Na insistiranje našeg člana u Izbornoj komisiji Glavnog grada, Izborna komisija podnijela je krivičnu prijavu po službenoj dužnosti. Pozivam predstavnike DPS da očuvamo mir u Crnoj Gori, da budu minimalno dostojanstveni i omoguće mirnu tranziciju vlasti i poštovanje izborne volje građana koja je apsolutno jasna. Sada su sve oči uprte u DIK i Izbornu komisiju Glavnog grada - ukazao je na press konferenciji kandidat za poslanika koalicije "Crno na bijelo" Miloš Konatar.  
 
0
DPS i koalicioni partneri iz Skupštine Crne Gore formirali Savez za evropsku, građansku, antifašističku Crnu Goru koojii je otvoren i za druge
Čuvaće tekovine - strijemiti Evropi!
          Zajedničko djelovanje u Savez za evropsku, građansku, antifašističku Crnu Goru, koji će biti posvećen očuvanju tekovina i temeljnih vrijednosti po kojima je naša zemlja danas prepoznatljiva, i doprinositi demokratskom i ekonomskom razvoju i dostizanju evropskog kvaliteta života naših građana - jednoglasno je dogovoren na sastanku DPS kao inicijatora sa koalicionim partnerima u Parlamentu, na kom su, pored lidera DPS učestvovali lideri Socijaldemokrata, Bošnjačke stranke, Albanske alternative, Demokratske unije Albanaca, Demokratske partije, Force, Liberalne partije i HGI. 
 

|1| |2| |3| |4| |5| |6| |7| |8| |9| |10|