1
Predsjednički kandidat DPS Milo Đukanović na Žabljaku
Nezavisna Crna Gora - životno djelo!

      - Nezavisna, građanska i multietnička Crna Gora životno djelo je svakog od nas. Životno djelo svakog čovjeka u Crnoj Gori koji misli kao mi. Sada je ta, najveća vrijednost, naše najveće životno djelo, još jednom na iskušenju. Ubijeđen sam da tokom svog predsjedničkog mandata mogu da uvedem u EU. Istovremeno, to je moj odgovor na ponude da budemo dijelovi OB i „srpskog sveta“ i ostalih trulih alternativa koje se nude našem statusu države članice EU. Nepokolebljivo vjerujem u taj put - poručio je sa Žabljaka predsjednički kandidat DPS Milo Đukanović.

- Kada smo tražili pravo da obnovimo nezavisnost, mnogi naši evropski saveznici pitali su nas zašto? Odgovor nije bio da namirujem nepravde iz istorije, bez obzira što smo pretrpjeli teške kao država. Posebno, onu na početku 20. vijeka. Moj odgovor bio je – želimo da kormilo naše budućnosti bude u našim rukama. Tu će mu biti najsigurnije. Pokazalo se da sam bio u pravu. U periodu od 2006. potvrdili smo da imamo viziju šta želimo sa našom državom. Kazali smo da Crna Gora ne smije da samo geografski bude dio Evrope - ukazao je Đukanović i zaključio:
- Ona je dio evropske kulture, ona treba da bude i dio evropskog sistema vrijednosti. Znali smo kako se dolazi do tog cilja, kroz reforme, Prosto, svako ko želi da bude stanovnik te prestižne kuće, mora živjeti po pravilima te kuće.
- Ne nudimo iluzije, kažemo idemo u EU, realizujemo reforme, usvajamo evropski sistem vrijednostiNije to priča na dugi rok, ostvarujemo je u mom mandatu za pet godina, a to je put kako se održivo unaprijeđuje životni standard, kako se povećavaju plate i penzije, a ne kroz iluzije koje nude moji politički konkurenti.




Posjeta : 157