0
Ključne poruke predsjedničkih kandidata sa prve debate na TV Crne Gore
Tuđe sluge - protiv Crne Gore!

Šta će biti prioritet tokom mandata ukoliko budu izabrani za predsjednika, šta je potrebno da se uradi kako bi se napravio korak naprijed ka Evropskoj uniji, te kakvi su odnosi Crne Gore sa zemljama regiona? Između ostalog, to su pitanja na koja su, u emisiji "Argumenti", odgovarali kandidati za predsjednika Crne Gvot ornih partiaja ore, odgovor je logičan - predstavnici državotvornih partija aktuelni Predsjednik Crne Gore i lidr DPS Milo Đukanović i poslanica i predsjednički kandidat SDP Draginja Vuksanović Stanković za prosperitet su evropske, antifašističke, građanske i skladne multietničke Crne Gore, ostali su protiv njih, za vraćanje Crne Gore u prošloast, teokratsku prosrpsku Crnu- Goru kao dio "srpskog sveta".

REPLIKE

Milo Đukanović ---> Jakov Milatović
Nije neočekivano da su se svi kandidati manje ili više obraćali meni i da su neki od njih kao njavažniji prioritet istakli da treba pobjediti aktuelnog predsjednika.
Kandidat Milatović je govorio o mom iskustvu od prethodnih 20 godina, na koje sam veoma ponosan na to iskustvo i to je moja legitimacija. Važno je istaći da nije dobro da se u debati služimo insinuacijama. Nijesam ni ja kandidat koji otvara ofšor račune, biznisom sam se bavio u vremenu kada nijesam bio predsjednik.
Jakov Milatović ---> Milo Đukanović
Vi i Vaša partija ste bez političke volje opstruirali naše pregovore sa EU, i nadam se da ću u petogodišnjem mandatu zaokružiti taj proces i uvesti Crnu Goru u EU. Na šta ste tačno ponosni? Da li ste ponosno što ste ugasili fabrike, na minimalnu platu ili penziju, na prosjećnu zaradu od 500 eura? Ovoj zemlji je iza vas ostalo apsolutno ništa.
Jakov Milatović ---> Aleksa Bečić
Volio bih da gospodin Bečić prokomentariše na koga ga podsjeća tekst "Onaj koji je 90-ih prvo mrzio Hrvate i šahovnicu, pa je nakon toga prešao na progon Bošnjaka, onoga koji je napadao crnogorske liberale na Cetinju, pa organizovao prvi crnogorski udar, i na kraju udario na Srbe, ostavio poharu i ništa iza sebe.."
Aleksa Bečić ---> Jakov Milatović
Ovo podsjeća na politiku aktuelnog predsjednika Crne Gore i DPS-a. Vidimo i ovih dana da je krenuo u lov na izdajnike. Po njemu su ovih 30 godina svih bili izdajnici, samo u različitim decenijama, nekada su to bili Crnogorci stoprocentni, nekada liberali, nekada vjernici, crkva, samo je on, po njegovom sudu, bio i ostao patriota. Posljedica te politike i tog patriotizma je da sada imamo razorenu privredu, pljačkašku privatizaciju, da imamo penzije i plate od 220, odnosno 140 eura. Pokazuje se da je to politika prošlosti, koja je poražena.
Andrija Mandić ---> Milo Đukanović
Godpodine Đukanoviću, pobijedili smo vas 30. avgusta 2020. i vi ste taj poraz priznali. Sada, imamo oslobođenu Crnu Goru u kojoj niko ne strijepi da ga neko prisluškuje i da li može izgovoriti ono što misli. Vi ste bili simbol podjela Crne Gore gotovo 30 godina. Kako vam izgleda na stotine radnih mjesta koja se otvaraju i kako vam izgleda oslobođenje Crne Gore?
Milo Đukanović ---> Andrija Mandić
Svoju politiku nijesam gradio na neprijateljstvu protiv bilo koga. Gospodin Mandić, kao i ja, zna da je Crna Gora podijeljena i da su korijeni podjela duboko u crnogorskoj istoriji. Nikada nijesam dijelio Crnu Goru. Trudio sam se da objedinjujem potencijale, u nekoliko navrata je išla pružena ruka i prema partiji gospodina Mandića i prema partijama koje su se deklarisale kao pratije koje zastupaju srpske nacionalne interese da postanu dio crnogorske vlade, s druge strane nije bilo pomirljivog odgovora.
Goran Danilović ---> Milo Đukanović
Gospodine Đukanoviću, ako nas pogodi politička nesreća da vi budete u drugom krugu i nastavite da budete predsjednik, hoćete li dovršiti posao da ćete napraviti crkvu? Hoćete li progoniti SPC? Kako se osjećate kao neko ko je za 34 godine proizveo na stotine kadrova koji su završili u zatvoru, a bili su vam prvi saradnici, i nijednog, izuzev Filipa Vujanovića, koje biste mogli da predložite za predsjednika Crne Gore?
Šta je potrebno uraditi da bi se napravio korak naprijed   ka EU, jer je očigledan zastoj na evropskom putu Crne Gore?
.:-Đukanović: Nastavak reformi nacionalni interes

Potrebno je da Crna Gora dobije Vladu. Najprije smo imali premijera koji je vjerom pomjerao planine, to je bila vlada u kojoj je bilo mnogo slučajnih prolaznika, u kojoj je radila žena četnik, a čiji ministar pravde ne priznaje genocid u Srebrenici. A, onda smo dobili drugu vladu, čija je karakteristika da joj duže traje tehnički nego politički mandat.
Najvažniji nacionalni interes je nastavak reformi, dostizanje evropskih standarda i članstvo u EU, koji garantuje evropski kvalitet života.




Posjeta : 155