Brze Cinjenice - (O)Pozicija

0
DPS o smjeni v.d. direktora ANB Sava Kentere
Abazovićeva odmazda zbog - Rusa i šverca!
- Dajemo podršku nadležnim institucijama da uprkos ovakvim i sličnim pritiscima, do kraja istraže ovo ali i sva druga krivična djela u kojem su pojedinci iz državnih organa, predvođeni Abazovićem, imali namjeru da nanesu neprocjenjivu štetu državi Crnoj Gori - saopštila je DPS cijenjujući:
- Smjena v.d. direktora ANB Sava Kentere je grubi čin Abazovićeve odmazde zbog akcije koju je ova agencija vodila protiv lica povezanih sa ruskom službom, ali i izraz straha da će kraci istrage koju je ANB pokrenuo povodom suzbijanja ruskog uticaja, dovesti do samog premijera. Takođe, smjena Kentere je poruka svim institucijama i pojedincima koji se bave istragom šverca zaplijenjenih cigareta pod kišobranom vrha države, kako će proći ukoliko se usude da do kraja istraže ko stoji iza ovog kriminalnog čina. 
 
0
Predrag Bošković, poslanik DPS, o smjeni direktora ANB
Abazović - pion Rusije i Srbije!
- Čovjeku kome SPC nije ekstremistička, nacionalistička a Rusija imperijalistička naravno da smetaju crnogorske institucije i ljudi koji se zalažu za crnogorske nacionalne interese. Zbog toga i smjena prvog čovjeka ANB. I ovim potezom je pokazao da je samo pion u opasnoj igri koja se igra iz Rusije i Srbije - objavio je na Twitteru, povodom odluke Vlade Crne Gore u tehničkom mandatu, a na prijedlog odlazećeg premijera Dritana Abazovića, da smijeni direktora ANB Sava Kenteru. 
 
0
DPS pozdravlja akciju ANB i SDT u otkrivanju šverca cigareta
"Zeleno svijetlo" dao - Abazović!
- Jasno je da se oove kriminalne aktivnosti nijesu mogle sprovesti bez ključne uloge starješina državnih organa ove vlasti. Neupitno je da je ovo krijumčarenje, zamaskirano populističkim predstavama spaljivanja cigareta, imalo zeleno svjetlo predsjednika Vlade, koji je ujedno i partijski šef, pomenutim starješinama - saopštila je DPS koja pozdravlja akciju Agencije za nacionalnu bezbjednost i Specijalnog državnog tužilaštva u otkrivanju šverca cigareta. Ohrabruje inicijativnost Specijalnog tužilaštva, da započne akciju i identifikuje počinioce ovih kriminalnih radnji, o kojima javnost bruji već nekoliko mjeseci.  
 
0
Predsjednik "PzP" i jedan od idera DF Nebojša Medojević o načinu izlaska iz krize
Dijalogom do - vanrednih izbora!
- Crna Gora mora da izađe iz ovoga. Abazović bezobrazno, drsko iskorišćava što zna da DF nikada neće praviti koaliciju sa DPS. Postoje dva puta za izlazak iz krize. Jedan je da se ništa ne radi, da ostavimo ovako, a prebacivanje ping-pong lopte Predsjednika i Skupštine odgovara Abazoviću koji ostaje premijer. Možda mu treba vrijeme da počisti dokaze, reguliše neke svjedoke i da spriječi istragu koja će lako doći do njega za šverc cigareta i kokaina. Drugi način je da se otpočne parlamentarni dijalog. Pozivam predsjedniicu parlamenta da pokrene parlamentarni dijalog u kojem bi se pparlamentarne stranke dogovorile o mirnom i demokratskom izlazu iz krize, spuštanju tenzija i koji neće destabiizovati državu koja je već veoma ugrožena zbog neodgovornih vlada i vlasti. Trebalo bi da se dogovorimo o održavanju vanrednih parlamentarnih izbora, njihovim spajanjem sa predsjedničkim izborima, o formiranju tehničke vlade, kompleetiranju Ustavno suda i Sudskog savjeta. Kada su teme od državnog značaja svi treba da pokažemo neophodnu dozu ozbiljnosti i odgovornosti, patriotizma i spremnosti na dijalog. Crna Gora zaslužuje da građani izaberu novu Vladu, novog Predsjeddnika kji će štititi njihve interese i omgućiti da ova zemlj krene normalnim putem - naglasio je na press konferenciji predsjednik "PzP" i jedan od idera DF Nebojša Medojević. 
 
0
Draginja Vuksanović Stanković, poslanica SDP, pronalasku kamiona cigareta vrijednih milion eura
Naravno "našli" - Rade šapnuo Dritanu!
- Naravno da su pronađene, kad ti Dritane znaš đe su. Šapnuo ti je Rade. Vjerujem da će nadležni državni organi bez šale ispitati ovo drugovanje i saradnju Dritana i Rada. Sve će se brzo znati, ne sjekiraj se Dritane, samo relaksirano - prokomentarisala je Draginja Vuksanović Stanković, poslanica SDP, pronalazak nestalog kamiona cigareta vrijednih milion eura.  
 
0
Lider "Pokreta za promjene" Nebojša Medojević o hapšenjima za šverc cigareta
Dritan je sve znao - i imao svoj tal!
       - Još jednom Medo je sveupravu. Kada sam ja javno upozoravao da se šverc cigareta intezivirao za vrijeme Vlade Krivokapića i Abazovića i da je istina što su javno jedan drugog optuživali za šverc cigareta i droge, njihovi bijedni botovi su me napadali da radim za Mila Đukanovića. Evo zašto Dritan traži monopol u bezbjednosnom sektoru. Ne zbog međunarodnih obaveza i EU, nego zbog ličnih interesa i uzimanja miliona od šverca - lider "PzP" Nebojša Medojević tvrdi da je sinoćnje hapšenje Rada Miloševića i ostalih osumnjičenih za organizovanje kriminalne grupe i šverc (krijumčarenje) cigareta dokaz da su njegova ukazivanja bila istinita. 
 
0
Rekli su - gradonačelnik Podgorice dr Ivan Vuković
Pobijedićemo da - niko ne izgubi!
- Apsolutno sam uvjeren da će svi oni koji tako razmišljaju i koji žele dobro svom gradu, bez obzira na to kako su glasali 2006. i kako su glasali na izborima nakon toga, 23. oktobra, biti uz nas. Otud i moja poruka – pobijedićemo 23. oktobra, kako niko u Podgorici ne bi izgubio - poručio je u razgovoru za "Pobjedu" gradonačelnik Podgorice dr Ivan Vuković, koji je i nosilac liste "Svi za naš grad - dr Ivan Vuković" na lokalnim izborima 23. oktobra. 
 
0
Portparol i poslanik DPS Miloš Nikolić
Abazović moćan - pod dejstvom supstanci?!
- Imajući u vidu učestalost ovih Abazovićevih ispada, težinu optužbi koje izriče na račun nevinih ljudi, targetiranje novinara, ugrožavanje njihovih života, tendenciozno crtanje meta pojedincima, a uzimajući u obzir njegove konekcije sa narko klanom, opravdano sumnjamo da je ovako njegovo stanje rezultat dejstva određenih supstanci koje kod osobe prouzrokuju nekontrolisano ponašanje praćeno paranojom i osjećajem neograničene moć - prokomentarisao je portparol i poslanik DPS Miloš Nikolić. 
 
0
Poslanik DPS Predrag Bošković odgovorio premijeru u tehničkom mandatu
Mala je ovo zemlja - koliki si lažov i izdajnik!
- Dok god bude na ovakav način govorio o meni i mom radu, znam da sam na pravom putu i da adekvatno zastupam interese države kojoj služim. Na kraju – polako brate Abaze, čemu nervoza? Nije valjda da te zabrinula nedavna istraga ANB o špijunaži i procesuiranje izdajnika? Mala je ovo zemlja koliki si ti lažov i izdajnik - objavio je na Twitteru poslanik DPS Predrag Bošković komentarišući večerašnje tvrdnje premijera kojem je izglasano nepovjerenje Dritana Abazovića. 
 
3
Poslanica SDP Draginja Vuksanović Stanković
Bježanija od izbora!
          - Nije usvojen dnevni red o skraćenju mandata Skupštini. Prepali se od izbora oni koji znaju da će na njima biti poraženi. Bježanija na sve strane. Uhapšeni oni koji su sarađivali sa ruskim obavještajnim službama. Biće interesantno da vidimo ko su oni koji sarađuju sa BIA? Ništa nije slučajno - primjećuje poslanica SDP Draginja Vuksanović Stanković. 
 
2
Rekli su - poslanici u Skupštini Crne Gore
Rektora Univerziteta postavili - SPC i DF!
- Rektora Univerziteta Crne Gore Vladimira Božovića postavili su SPC i Demokratski front - ukazao je danas poslanik Branko Radulović, a uz ocjenu da je to skandalozno ponovio ih je i poslanik Danijel Živković:
- To je autonomija Univerziteta, da su SPC i DF doveli rektora Univerziteta. Ovo je skandal, ovo što je danas ovdje rečeno i što smo čuli danas. Ovo je poraz i obrazovanja i sistema.
Inače, Božović je bio ambasador Republike Srbije u Crnoj Gori, proglašen je za personu non grata.  
 
2
Poslanik DPS u Skupštini Crne Gore Luiđ Škrelja o putu Dritana Abazovića
Promovisao se - novcem građana!
    - Abazović je predizbornu kampanju svoje stranke započeo u Americi, o trošku građana Crne Gore. Preko stotinu hiljada eura potrošeno je da bi predsjednik Ure, čak hiljadama kilometara daleko od svoje države, lansirao predizbornu platformu svoje stranke. Grandiozno je iz Vašingtona i Njujorka izbacivao PR floskule o borbi protiv kriminala i korupcije, nejakoj Uri kao najsnažnijem bedemu buduće vlasti, o tonama droge koju je navodno on zaplijenio, nekakvim zelenim politikama svoje stranke… Da, to je legitimni politički marketing, ali sve dok ga finansira lično Abazović ili njegova stranka. U suprotnom, on predstavlja grubu zloupotrebu državnog novca, u promotivne svrhe jedne osobe - ukazao je poslanik DPS u Skupštini Crne Gore Luiđ Škrelja. 
 
2
Izvršni koordinator GI “21. maj” Ljubomir Filipović u emisiji “Pressing” na Gradskoj RTV
Izbori u Podgorici - trasiraće put države!
- Rezultati izbora u Podgorici će umnogome trasirati put crnogorske političke budućnosti - ocijenio je izvršni koordinator Građanske inicijative “21. maj” Ljubomir Filipović u emisiji “Pressing” na Gradskoj RTV. 
 
2
Rekli su - direktorica Socijaldemokrata Irma Nišić
Vanrednim izborima izbjeći - zamku OB!
    - Krajnje je vrijeme da se uozbiljimo i da ispunimo očekivanja EU partnera, kako bi izbjegli zamrzavanje pregovora koje upravo prijeti Srbiji, čime bi naša država nesumnjivo postala lak plijen zamke zvane Otvoreni Balkan i rusko-srpskog sveta, koja je sada očigledna.
Takvom konceptu, koji nažalost ima podršku i među crnogrskim političarima, mora se stati na put, jasno profilisanom i EU orjentisanom spoljnom politikom, a jedini način su vanredni parlamentarni izbori - upozorava direktrica Socijaldemokrata Irma Nišić. 
 
2
Nekadašnji premijer, poslanik DPS Duško Marković u emisiji "Hej Sloveni" Gradske RTV
Postoji sprega - mafije, crkve i političara!
    - Ovdje postoji sprega mafije, crkve i političara. To je problem za državu, za društvo, za svakog građanina, za normalan život. Ovo nam govori, ako hoće, vidim da postoji takva kampanja, zavjet ćutanja na ovu temu. Ali, ovo je trag koji ne može biti izbrisan, ovo je poruka za sve koji će se ubuduće baviti državnim poslovima da ovakve stvari više nikada ne dozvole. Da sam ja u toj poziciji, ili neko drugi blizak meni u DPS, zvona bi zvonjela do Vašingtona, u Crnoj Gori se ne bi spavalo, mediji bi pisali u nastavcima, protesti bi bili na ulicama, zahtjevi za ostavkama bili bi veliki, nalozi za hapšenja bili bi svakog dana. Danas postoji zavjet ćutanja na tu temu - istakao je nekadašnji premijer, poslanik DPS Duško Marković u emisiji "Hej Sloveni" Gradske RTV. 
 
2
Iz "Demokratskog fronta" poručuju
Đukanović će brzo - biti razriješen!
      - Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović vrlo brzo biće razriješen striktno poštujući Ustav Potpis 41 poslanika koji traže razrješenje Đukanovića, u ovom trenutku predstavlja jedini ustavni mehanizam koji će stati na kraj njegovoj samovolji i obezbijediti nesmetano funkcionisanje institucija do izbora sudija Ustavnog suda. Vrijeme je da u Crnoj Gori najzad zaživi vladavina prava, i da svi oni, a prvenstveno Đukanović, koji zloupotrebljavaju službeni položaj moraju odgovarati pred nezavisnim pravosudnim organima - poručuju iz "Demokratskog fronta", a poslanika DPS Danijela Živkovića savjetuju "da što prije napusti Titanik". 
 
2
Danijel Živković, šef Kluba poslanika DPS Crne Gore, o liderima Demokratskog fronta
Prijete praznom puškom!
- Sudski postupak protiv lidera Demokratskog fronta, za pokušaj jednog državnog udara (iz oktobra 2016.) još nije pravosudno završen, a oni najavljuju novi, i prijete praznom puškom. Ustav je jasan da bez odluke Ustavnog suda potpisi koje su prikupili za inicijativu smjene predsjednika države, imaju efektivno dejstvo taman koliko i onih 41 koje su skupili dan pošto je istekao rok za predlaganje mandatara - zaključuje šef Kluba poslanika DPS Crne Gore Danijel Živković. 
 
2
Mihailo Anđušić, poslanik DPS u Skupštini Crne Gore, o inicijativi za razriješenje Predsjednika Crne Gore
Šibicarski blef - nedostojan politike!
- Oni ne samo što na sve načine pokušavaju pobjeći od suda građana, već još jednom izvode očajničku tačku, šibicarski blef nedostojan i politike na nivou mjesne zajednice, viđen već toliko puta - naglasio je poslanik DPS Mihailo Anđušić u saopštenju povodom inicijative 41 poslanika parlamentarne većine od 30. avgusta 2020. koji su Skupštini Crne Gore podnijeli inicijativu o razriješenju Predsjednika Crne Gore zbog povrede Ustava. 
 
2
Odbornik DPS u Skupštini Glavnog grada Andrija Klikovac o inicijativi za smjenu Predsjednika Crne Gore
Destabilizuju državu - i sve u njoj!
    - Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović nije prekršio Ustav, zato što je istekao rok za predlog mandatara.      
Destabilizuju državu i sve u njoj, žele da predstave predsjednika kao tehničko osoblje u državi i to im neće proći – i to im je Đukanović ukazao više puta”, navodi Klikovac, dodajući da su predstavnici ovih partija dobili priliku dva puta da formiraju dvije neuspješne vlade - ukazao je, Gostujući u emisiji “Pressing” Gradske RTV, odbornik DPS u Skupštini Glavnog grada Andrija Klikovac. 
 
2
Rekli su - poslanik i potpredsjednik Demokratske Crne Gore Albin Ćeman
Abazović sve srušio!
- U sred pregovaračkog procesa, kad smo bili na korak od dogovora da prikupimo potpise za mandatara, izašao je i na svojoj Konvenciji saopštio: “dajte parlamentarne izbore”. Vikao je “dajte parlamentarne izbore”, a ne “dajte Vladu”. Ušao je u pregovore kako bi izazvao izbore, a ne kako bi izabrali Vladu. Jednom iznajmljen, zauvijek politički kupljen - saopštio je za "Analitiku" poslanik i potpredsjednik Demokratske Crne Gore Albin Ćeman. 
 

|1| |2| |3| |4| |5| |6| |7| |8| |9| |10|