Brze Cinjenice - (O)Pozicija

0
Socijaldemokrate Crne Gore
Smijeniti i procesuirati - rukovodioce terora!
    - Scene koje smo preživjeli prošle godine, spisak povrijeđenih i ljekarski izvještaji, kao i video zapisi cijelog događaja svjedoci su policijske torture koju su okupljeni protestanti na Cetinju preživjelii prilikom događaja 4. i 5. septembra prošle godine. Trebalo je više od godinu dana da samo djelić pravde i istine izađe u javnost. Ovaj postupak mora dobiti konačan epilog, rukovodstvo Uprave policije na čelu sa Zoranom Brđaninom mora biti smijenjeno i procesuirano, a svi učesnici ove sramne policijske akcije za koje postoji sumnja da su djelovali suprotno zakonu i pravilima službe suspendovani do okončanja postupka. Ukoliko se utvrdi njihova odgovornost, ne dozvoliti im da ikad više obuku i obrukaju časnu uniformu crnogorske policije - saopštavaju Socijaldemokrate Crne Gore. 
 
3
Nekadašnji ministar odbrane Predrag Bošković o odlazećem premijeru
Sam kreirao - žig izdajnika!
- Jedino što je Dritanu Abazoviću nacrtano jeste žig izdajnika koji je sam sebi svojim djelima kreirao u prethodne dvije godine. Istorija o svemu sudi pa će i o ovim vremenima - poručio je Predrag Bošković, odgovarajući na riječi odlazećeg premijera "da je ovo što se sprema isti scenario kao sa Đinđićem".
- Po ustaljenoj navici, Abazović nastavlja da Laže kao Dritan. Jedino što je Abazoviću nacrtano jeste žig izdajnika koji je sam sebi svojim djelima kreirao u prethodne dvije godine. Istorija o svemu sudi pa će i o ovim vremenima. 
 
2
Poslanik DPS Nikola Rakočević na Twitteru
DF traži partnera u - rušenju Ustava!
- Ko god bude učestvovao u izrugivanju sistema, neustavno mijenjajuci zakon o Predsjedniku, legitimisaće se pred medjunarodnom zajednicom, a naravno i građanima, kao ruski satelit DF i sluga A. Vučića, saučesnik u izazivanju naručene egzekucije institucija naše države - poručio je na Twitteru poslanik DPS Nikola Rakočević, ukazujući da DF traži partnera u rušenju Ustava, i očigledno računa da će ga naći među parlamentarnom većinom 
 
2
Lider "Pokretaza promjene" Nebojša Medojević o švercu cigara za Gradsku TV
SDT ima dokaza - protiv vrha URA!
          -Imam saznanja da su i naši državni organi, na inicijativu stranaca, prikupili dovoljan broj dokaza, i da, praktično, specijalni državni tužilac već u ovom trenutku ima dovoljan obim dokaza za kreiranje osnovane sumnje i podizanje krivičnih prijava i otvaranje istrage. Pitanje je volje glavnog specijalnog tužioca Vladimira Novovića da li će sprovesti istragu - zaključio je u razgovoru za Gradsku TV lider "Pokretaza promjene" Nebojša Medojević. 
 
2
Tatjana Knežević Perišić, nekadašnja predsjednica Patriotsko komitskog saveza, reagovala na izjavu odlazećeg premijera
Komite ne pomažu - izdajici!
       - Kad gospodine Smijenjeni, pominjete Komite, prisagnite glavu put dolje. Ne zbog nas današnjih, nego Njih prijašnjih. A znajte i sledeće: da se nijedan današnji, koji poštuje žrtvu tih prijašnjih, nikad ne bi toliko ponizio da baš vama ili bilo kojem predstavniku vlasti koja je počinila veleizdaju Crne Gore, prodavajući našu baštinu Srbiji, bilo šta kaže ili pomogne u vašem izdajničkom poslu. Naučite više: Crna Gora je Crnogoraca, tako je bilo i tako će biti, govorio je naš poslednji kralj prije vijek. Danas su Crnogorci građani svih vjera i nacija, kojima je Crna Gora svetinja i dom i isto vam to poručuju!
A taj, koji vam je nešto špijao i lažno se predstavljao kao komita, eto vam ga. Zaslužujete jedan drugoga! - reagovala je na izjavu odlazećeg premijera nekadašnja predsjednica Patriotsko komitskog saveza Tatjana Knežević Perišić.  
 
1
Predsjednik DNP i jedan od lidera DF Milan Knežević sumnja u regularnost nabavke dva "embrajera"
"Kontrolu leta" - da obavi SDT!
                      - Neko od nadležnih u avio kompaniji "Montenegroairlines" i avio kompaniji "ToMontenegro", ali i u 42. Vladi Zdravka Krivokapića oštetio državu Crnu Goru i njene poreske obveznike najmanje za 11,2 američkih dolara, a sebi obezbijedilli, sumnjam da se radi o organizovanoj kriminalnoj grupi, najmanje isto 11,2 američkih dolara - naglasio je predsjednik DNP i jedan od lidera DF Milan Knežević da je to razlog št je sazvao konferenciju za medije...i za tužilaštvo!  
 
1
Majka osobe sa mentalnim invaliditetom i Građanska inicijativa “21. maj” podnijeli su zajedničku pritužbu Zaštitniku ljudskih prava i sloboda Crne Gore
Spot URA - narušava integritet ličnosti!
          - U političko-propagandnom spotu prisutan je neprimjeren i neprihvatljiv pristup prema osobama sa mentalnim invaliditetom. Prepoznaje se i njihovo omalovažavanje i narušavanje integriteta ličnosti. Spot, dijelom svog sadržaja, širi predrasude i ne doprinosi pravilnom razumijevanju invaliditeta i društvenom prihvatanju osoba sa invaliditetom. Takav pristup je posebno uvrijedilo aktiviste Pokreta osoba sa invaliditetom i brojne roditelje i članove porodica djece i odraslih osoba sa neuro-vegetativnim problemima - ocijenila je GI "21. maj", koja je sa majkom osobe sa mentalnim invaliditetom podnijela pritužbu Zaštitniku ljudskih prava i sloboda Crne Gore zbog sadržaja “Trećeg predizbornog spota koalicije "Ovo je naš grad - Može Podgorica” koju predvodi Građanski pokret (GP) “Ura”. 
 
1
Ministar odbrane Raško Konjević
Dokumenta su tu - đe su cigare?
- Mikeli tu su dokumenta. No dje su cigare to je muka. Nije Rade sam palio - odgovorio je ministar odbrane Raško Konjević poslaniku URA Milošu Konataru, koji je na Twitteru podijelio snimak na kojem šef te partije i odlazeći premijer Dritan Abazović pita ministe Raška Konjevića i Ranka Krivokapića gdje su dokumenta, misleći na dokumenta koja bi potvrdila njegovu umiješanost u šverc cigareta. 
 
1
Poslanik DPS Predrag Bošković u emisiji “Aritmija” Gradske TV
Vlada bježi - od izbora!
    - Namjera odlazećeg premijera Dritana Abazovića, da smijeni ministre odbrane i vanjskih poslova Raška Konjevića i Ranka Krivokapića, članove Vlade kojoj je parlament izglasao nepovjerenje, je za rubriku vjerovali ili ne, kazao je poslanik DPS Predrag Bošković, u emisiji “Aritmija”, autorke Tamare Nikčević na Gradskoj TV.
Umjesto da, kako smatra, iskažu političku odgovornost pred građanima, Vlada kojoj je izglasano nepovjerenje, odnosno njen premijer, bježi od izbora i ide iz greške u grešku.  
 
1
Aleksandar Pavićević, član Izvršnog odbora DPS Crne Gore o Dritanu Abazoviću
Zapleo se u svoje laži - kao „pile u kučine"!
- Dritan Abazović se zapleo u svoje laži kao „pile u kučine“. Čak i da nije one njegove histerije, povišenog tona, gestikulacije, običnom posmatraču bi bilo jasno da se radi o osobi koja pokušava javnim performansom, intrigarenjem, krupnim riječima da spasi ono što se nikako spasiti ne može. A šta to on spašava – svoju političku karijeru, svoje mjesto u stranci ili nešto mnogo vrijednije, brzo ćemo saznati - naglasio je član Izvršnog odbora DPS Crne Gore Aleksandar Pavićević. 
 
1
Poslanički klub DF stavio u proceduru Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o Predsjedniku Crne Gore
Vještački izaziva - institucionalnu blokadu!
    - Poslanički klub DF stavio je u proceduru Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o Predsjedniku Crne Gore i tražili smo da u skladu sa poslovnikom zahtijevamo hitni postupak donošenja ovog zakona zbog činjenice da Predsjednik Crne Gore nije shodno svojoj ustavnoj obavezi dodijelio mandat za sastav Vlade kandidatu koji je dobio podršku većine od ukupnog broja poslanika Skupšine Crne Gore, čime je u opasnost doveo ustavni poredak države. Osnovni razlog za donošenje ovog zakona jeste zaštita javnog interesa i ustavnog poretka i otklanjanje već evidentnih štetnih posledica za državu zbog činjenice da nije predložen mandatar ua sastav Vlade koji ima podršku većine od ukupnog broja poslanika, čime se vještački izaziiva institucionallna blokada, Predložena je i primjena povratnog dejstva za određene članove koje treba inkorprirati u Zakon o Predsjedniku Crne Gore - istakao je jedan od lidera DF Andrija Mandić. 
 
1
Rekli su - predsjednica Opštine Kolašin Marta Šćepanović
Najava smjene - potez očajnika!
      - Najava smjene ministara Raška Konjevića i Ranka Krivokapića od strane premijera kojem je izglasano n   epovjerenje Dritana Abazovića je potez očajnika - ocijenila je predsjednica Opštine Kolašin Marta Šćepanović u emisiji “Znam da znaš” na Gradskoj RTV. 
 
1
Premijer u tehničkom mandatu, na inicijativu predsjednika "Prave Crne Gore"
Tražiće smjenu - Krivokapića i Konjevića?!
    Premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović danas će Skupštini podnijeti prijedlog za razrješenje ministara odbrane i vanjskih poslova iz Socijaldemokratske partije (SDP) Raška Konjevića i Ranka Krivokapića, saznaju “Vijesti”.
Abazović je nedavno smijenio Konjevića sa mjesta šefa koordinatora službi bezbjednosti, optuživši ga je da je izvođač radova “nekih struktura”, dok je Konjević Abazovića optužio da je umiješan u šverc cigareta, zaplijenjenih u Luci Bar. 
 
1
Predsjednik Crne Gore i lider DPS Milo Đukanović na završnoj konvnciji izborne liste "Prava stvar, da pobjede Pljevlja"
Ko povjeruje palikućama - ne misli dobro djeci!
    - Na našu veliku žalost, svih Crnogoraca, i jedna i druga vlada doprinosile su ciljevima onih koji su željeli da Crne Gore više ne bude. Crnu Goru je odbranila državotvorna opozicija. Ako je neko poslije ovogog dvogodišnjeg iskustva spreman da ovim palikućama, koji su trenutna državna vlast u Crnoj Gori, pokloni povjerenje, taj ne misli dobro svojoj djeci - poručio je predsjednik Crne Gore i lider DPS Milo Đukanović na završnoj konvnciji izborne liste "Prava stvar, da pobjede Pljevlja" i najavio da će odmah poslije lokalnih izbora u januaru raspisati i vanredne parlamentarne 
 
1
Funkcioner Liberalne partije Ammar Borančić u emisiji "Pressing" Gradske TV
Pravo vrijeme - da raskrstimo!
- Crna Gora je u protekle dvije godine potpuno urnisana i pravo je vrijeme da raskrstimo sa tim eksperimentom. Svi su imali priliku, svi su se pokazali i rezultat njihovog dvogodišnjeg rada je urnisano zdravstvo, prosvjeta, ekonomija, a sa druge strane kao što je Oana Kristina Popa rekla potpuno skretanje sa političke evropske agende - ukazao je, gostujući u emisiji "Pressing" Gradske TV, funkcioner Liberalne partije Ammar Borančić. 
 
1
Predsjednik "Prave Crne Gore" uputio inicijativu premijeru u tehničkom mandatu
Pokrenuti razješenje - Krivokapića i Konjevića!
- S obzirom na činjenicu da ste u govoru prilikom izglasavanja nepovjerenja Vladi, u Skupštini Crne Gore, naveli da je aktuelni ministar odbrane Raško Konjević izvođač radova "nekih struktura", te da ste duže vremena navodili da ministri Krivokapić i Konjević "nisu dio tima", kao i da ste više puta naknadno iznijeli slične kvalifikacije o ovim ministrima, a sa čime se slaže generalna javnost, predlažemo da Skupštini dostavite zahtjev za njihovo razrješenje u skladu sa ovlašćenjima premijera iz člana 105 stav 3 Ustava Crne Gore - naveo je Marko Milačić, predsjednik "Prave Crne Gore", u inicijativi koju je uputio inicijativu premijeru u tehničkom mandatu Dritanu Abazoviću. 
 
1
Rekli su - predsjednik DPS Milo Đukanović na predstavljanju liste “PRAVA STVAR, ZAJEDNO BAR” koalicije DPS, SDP i LP u Starom Baru
Ne, i zauvijek ne - izdaji Crne Gore!
          - U ove dvije godine suočili smo se sa brutalnom izdajom, sa brutalnom prodajom državnih interesa Crne Gore. Zato, pobjedom na parlamentarnim izborima moramo da kažemo ,,Ne, i zauvijek ne, izdaji Crne Gore" - naglasio je predsjednik DPS Milo Đukanović na predstavljanju liste “PRAVA STVAR, ZAJEDNO BAR” koalicije DPS, SDP i LP u Starom Baru.
 
 
1
Predsjednik SD Damir Šehović o Vladi Dritana Abazovića
Umjesto evropskih - tuđi pririteti!
- Svako obećanje Abazovićeve Vlade je očigledno bilo netačno. Sada je napokon svima jasno da su joj umjesto evropskih, preči bili tuđi - antievropski prioriteti. Nakon ovakvog “crno-na-bijelo” izvještaja EK, svaki pokušaj odlazeće vlasti da ubijedi građane da djeluje proevropski, može se okvalifikovati kao jeftina propaganda, koja ima za cilj da nas udalji od jedinog održivog rješenja ove društvene i političke agonije: izlaska na izbore - ukazao je predsjednik SD Damir Šehović. 
 
1
Poslanica SDP Draginja Vuksanović Stanković o Izvještaju Evropske komisije
Evropska presuda - savezu URA-SNP!
       - I zvanična evropska presuda savezu URA-SNP za krah EU pregovora. SPC ispred EU. Interes Beograda ispred interesa građana - prokomentarisala je na Twitteru poslanica SDP Draginja Vuksanović Stanković Izvještaj Evropske komisije i dodala:
- Na kratko su zadovoljili Vučićev interes da zaustave Crne Gore na evropskom putu ali se zato danas u međunarodnim krugovima ne pravi razlika između URE i DF. Svakome je sve jasno ko za koga igra kao i đe ta igra završava. 
 
0
Poslanica DPS Aleksandra Vuković
Stop URAlizovanim prodavcima - Crne Gore!
       - Ne pominjemo mi URA i Abazovića zato što imaju snagu, nego zato što srušeni, bez podrške u parlamentu, uzurpiraju vlast i pod krinkom borbe protiv kriminala štite svoje koruptivne i kriminalne radnje. Stop URAlizovanom kriminalu! Stop URAlizovanim prodavcima Crne Gore - napisala je na Twitteru poslanica DPS Aleksandra Vuković i dodala:
- Moramo građanima reći sve što znamo o ovome skandalmejkeru koji se lažno predstavlja kao premijer. Upozoravamo NATO i EU partnere na veliku opasnost koju on predstavlja za naše zajedničke interese. 
 

|1| |2| |3| |4| |5| |6| |7| |8| |9| |10|