Brze Cinjenice - (O)Pozicija

2
Poslanik DPS Nikola Raković uoči večerašnjeg protesta
Za izbore i vladu - da nas učlani u EU!
       - Ispred Skupštine Crne Goreo okupljamo se zbog borbe za evropsku Crnu Goru i zdrav razum. Tražimo vanredne izbore i stabilnu i gradjansku Vladu nakon izbora, koja će Crnu Goru učlaniti u EU. Za ideju moderne i uspravne Crne Gore - IMA NAS! - poručuje uoči večerašnjeg protestnog skupa poslanik DPS Nikola Raković. 
 
2
Poruka poslanice DPS Aleksandre Vuković
Presudnu riječ - daće građani!
      - Politička elita je zabrljala. Protestom će se stvoriti nova kritička instanca koja će građanina učiniti glavnim političkim subjektom. Njegova presudna riječ mora se čuti na izborima. Vrijeme je za pokret i preokret! Budućnost stvaramo mi, sada. IMA NAS za tu veliku akciju! - poruka je poslanice DPS Aleksandre Vuković. 
 
2
I podgorički liberali pridružuju se pozivima na sjutrašnji protest
Još masovnije, još glasnije i jasnije!
          - U poneđeljak u 18 časova ispred zarobljene Skupštine Crne Gore! Još masovnije, još glasnije i jasnije!
Da pokažemo da nas Ima! I da će nas biti uvijek i đe god da se brane temelji Crne Gore! - i podgorički libberali pridružuju se protest. 
 
2
Socijaldemokrate Crne Gore pozvale sve građanke i građane, članove, aktiviste i simpatizere na protest
Gaženja Ustava i Crne Gore - ne može biti!
- Na nama je da im jasno i glasno poručimo da nas ima i više nego dovoljno da koliko god puta treba pokažemo da gaženja Ustava i Crne Gore ne može biti - zaključuj Socijaldemokrate Crne Gore, koje su pozvale sve građanke i građane, članove, aktiviste i simpatizere, da prisustvuju sjutrašnjem protestu pokreta “Ima nas” koji je zakazan za 18 ispred Skupštine Crne Gore.  
 
2
Poslanica Draginja Vuksanović Stanković uoči sjutrašnjeg protesta
Veliko NE Vučićevim slugama - i rušenju Crne Gore!
       - Hoćemo li dozvoliti Otvoreni Balkan i sprovođenje velikosrpske politike? Hoćemo li dozvoliti da nam unište Crnu Goru i sprovedu etnički inženjering? Zato sjutra ispred Skupštine u 18, veliko NE Vučićevim slugama i rušenju Crne Gore! je vječna Crna Gora! - poručuje na FB, uoči sjutrašnjeg protesta pred Skupštinom Crne Gore poslanica SDP Draginja Vuksanović Stanković. 
 
2
Dr Jevto Eraković, potpredsjesnik DPS, apeluje na novi protest građamskog pokreta "Ima nas" sjutra od 18 ispred Skupštine Crne Gore
Crna Gora zove - idemo još jače!
             - Idemo još jače! Odlučno, strpljivo, mirno, dostojanstveno, demokratski i ni korak jern - Crna Gora zove! I biće nas sve više! apeluje potpredsjednikak nazad - jer DPS dr Jevto Eraković na novi protest građamskog pokreta "Ima nas" sjutra od 18 ispred Skupštine Crne Gore.
Sjutra, 11. dana treće sjednice Drugog redovnog zasijedanja crnogorskog parlamenta - od 12 - poslanici će razmatrati Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o Predsjedniku Crne Gore, Predlog zakona o popisu... 
 
2
Izlaganje predsjednika Crne Gore i DPS na na 26. Kongresu Socijalističke internacionale u Madridu
Odlučno se suprotstaviti - retrogradnim idejama!
- Jedino aktivnim djelovanjem i mijenjanjem nabolje današnjeg svijeta, koji srlja u ekstremizam, nestabilnosti i konflikte, možemo napraviti iskorak prema sigurnijoj i boljoj budućnosti za sve i krenuti putem zajedničke agende, u kojoj nećemo dijeliti samo zajedničke brige, već i zajednička rješenja, bez obzira na brojnost nacije i veličinu zemlje - citirajući Felipa Gonsalesa da Čovjek nije pasivan entitet nego aktivan činilac, koji je pod uticajem prirode i istovremeno reaguje na nju i mijenja je“ - Milo Đukanović, predsjednik DPS, ukazao je na Kongresu SI da u našem regionu ali i širom Evrope i svijeta, od posebnog je značaja naše povezivanje, zajednički rad i jačanje politika, koje opet uporište nalaze u tradicionalnim socijaldemokratskim vrijednostima usmjerenim na rješavanje ekonomskih i društvenih zadataka, jačanju stabilnosti i izgradnji prosperitetnog globalnog društva, zasnivanog na ciljevima i načelima multilateralnih platformi, kakva je i Socijalistička internacionala.
Izlaganje predsjednika Crne Gore i DPS na na 26. Kongresu Socijalističke internacionale u Madridu prenosimo integralno: 
 
1
Potpredsjednik DPS dr Jevto Eraković poziva na drugi protestni skup
Neka pokušaju da nas izbroje...IMA NAS!
- Ima li nas? Slijedi drugi skup za odbranu grašanske, evropske Crne Gore! Za povlačenje Zako
na o Predsjedniku, za izbor sudija Ustavnog suda i za određivanje datuma izbora! Spremite se, neka pokušaju da nas izbroje...IMA NAS! - poručuje ptpredsjednik DPS dr Jevto Eraković.
 
 
1
DPS poziva građane da potpišu peticiju Pokreta “IMA NAS” kojom se zahtijevaju vanredni parlamentarni izbori
Budi dio rješenja, potpiši i ti!
- Potrebni su nam što prije vanredni parlamentarni izbori kako bi Crna Gora dobila snažnu, političku i evropsku Vladu. Budi dio rješenja, potpiši i ti! - DPS poziva građane da potpišu peticiju Pokreta “IMA NAS” u kojoj se zahtijevaju vanredni parlamentarni izbori.
Link peticije: https://peticije.imanas.me/ 
 
1
I potpredsjednik SD reagovao na izjavu poslanika DF Budimira Aleksića u parlamentu
“Ćutolozi” će - relatizovati!
- Naravno, “ćutolozi” i “žmurolozi” neće reagovati na ovakve vrlo svjesne suštinske izjave predstavnika dominantne strukture u vlasti nego će ih po oprobanom receptu prećutati ili relativizovati floskulama o prethodnom režimu i slično - objavio je Boris Mugoša, potpredsjednik SD, reagujući na izjavu poslanika DF Budimira Aleksića da “u novim oklonostima Crnogorci i Egipćani treba da osnuju svoje nacionalne savjete”.
- Možda je važnija dilema je li ponedjeljak neradni dan… - napisao je Mugoša, alludirajući na odluku Demokrata da za Njegošev dan, koji je u nedjelju, oni neće raditi ni u poneđeljak.  
 
1
Portparol i poslanik DPS Miloš Nikolić o GP URA
Postali moneta - za potkusurivanje!
- Ne znamo šta Abazovićeva percepcija kaže, ali svaki od ovih poteza smiješta njegovu stranku na daleku marginu političke scene. Poslije svih neslavnih rekorda, vlade koja je trajala najkraće u istoriji Crne Gore, uspjeće ono što nikom nije pošlo za rukom – da sa mjesta premijera svoju stranku spusti ispod cenzusa, i učini je monetom za potkusurivanje četničkog vojvode i njegovih beogradskih šefova - zaključuje portparol i poslanik DPS Miloš Nikolić. 
 
1
Predsjednik "PzP" Nebojša Medojević
Pali Dritan okončava - razaranje!
- Razaranje političkog sistema , koje je zajedno sa Dakom Davidovićem , Miškom Perovićem i ocem Gojkom započeo 2020, formiranjem protivustavne Vlade , okončava švercom cigareta i sprdanjem sa Ustavom, demokratijom i državom - ukazuje predsjednik "PzP" Nebojša Medojević, uz prethodnu konstataciju:
- Nezamislivo je u ustavnim demokratijama da Vlada koja je izgubila povjerenje šalje Paralmentu predlog zakona o budžetu za naredni godinu. Vlada za to , jednostavmo NEMA MANDAT.  
 
1
Počasni predsjednik SDP Ranko Krivokapić u debati u emisiji "Načiisto" TV "Vijesti"
Brisanje nadležnosti predsjednika - to je puč!
- Ako vi u ustavnoj formi ne dođete predsjedniku na konsultacije, onda poslije ustavnog puča hoćete da imate dijalog, to više nije ni za raspravu, to je elementarna logika. Onda se stvarno desio ustavni puč kad mijenjate odnos između grana vlasti. Ako mislite da izbrišete ovlašćenje predsjednika države da biste nekako postavili vlast, to je puč. U suštini je, ne još uvijek formalno, ali suštinsko nasilje i vodi u nasilje takvo ponašanje - naglasio je počasni predsjednik SDP Ranko Krivokapić u debati u emisiji "Načiisto" TV "Vijesti". 
 
1
Gradonačelnik Podgorice o zaduživanju Vlade Crne Gore u tehničkoma mandatu
Da smo znali - pozajmili bismo Vladi!
       - Da smo znali pozajmili bismo Vladi. Slika1: Vlada Crne Gore koja je, s budžetom od 2,5 milijardi eura, sebe dovela u situaciju da mora pozajmiti 10 miliona jer nema dovoljno novca! Slika2: Glavni grad koji, nakon 40 mil eura realizovanih investicija u 2022, ima preko 21 miliona na računu - objavio je na Twitteru gradonačelnik Podogorice dr Ivan Vuković, reagujući na današnju odluku Vlade Crne Gore u tehničkoma mandatu,, koja je usvojila Informaciju o dugoročnom zaduživanju u cilju obezbjeđivannja nedostajućih sredstava za finansiranje Budžeta za 2022. i stvaranja fiskallne rezerve.  
 
0
Poslanica SDP Draginja Vuksanović Stanković poručila Joanikiju da je nebitan
Vraća se Crna Gora - na pravi put!
    - Nebitan si Joanikije. Sve mi znamo, ti ne treba ništa da nam objašnjavaš sa pozicija okupatorske crkve Srbije. Bez nervoze, vraća se Crna Gora na pravi put. A, to nije sigurno onaj tvoj huškački i poslušnički. Ima nas, budi siguran u to - poručila mu je poslanica SDP Draginja Vuksanović Stanković na Twitteru. 
 
0
Poslaniica SDP Draginja Vuksanović Stanković
Zaustavićemo gaženje - Ustava i institucija!
- Svi danas u 18 ispred Skupštine kojima je Crna Gora u srcu. Zaustavićemo gaženje Ustava i institucija sistema! Dosta ga je bilo! Neće nam niko nikad više rušiti našu Domovinu. Stop izdaji! Ne damo našu majku našu crnogorsku zemlju za koju su ginuli naši preci. Naše sve! - objavila je na Twitteru poslaniica SDP Draginja Vuksanović Stanković. 
 
0
Pokret za promjene izražava zadovoljstvo što je predsjednica Skupštine prihvatila prijedlog o parlamentarnom dijalogu
Konsezusom do - rješenja krize!
- Cijenimo da su se stekli svi politički uslovi da se u Skupštini otvori dijalog između parlamentarnih stranaka, s ciljem postizanja najšireg mogućeg konsenzusa oko rješenja krize koja prijeti destabilizaciji zemlje i zaustavljanju reformskih i integracionih procesa - Pokret za promjene izražava zadovoljstvo što je predsjednica Skupštine prihvatila predlog predsjednika PzP Nebojše Medojevića za otvaranje parlamentarnog dijaloga u cilju postizanja najšireg konsenzusa oko rješenja duboke političke i institucionalne krize u državi. 
 
0
Rekli su - potpredsjednik DPS dr Jevto Eraković
Svi na protest - za Crnu Goru u EU!
             - Svi na mirni, dostojanstveni protest protiv urušavanja Crne Gore Za odbranu države i za Crnu Goru u EU. IMA NAS i to dosta! - poziva potpredsjednik DPS dr Jevto Eraković. 
 
0
Socijaldemokrate Crne Gore
Smijeniti i procesuirati - rukovodioce terora!
    - Scene koje smo preživjeli prošle godine, spisak povrijeđenih i ljekarski izvještaji, kao i video zapisi cijelog događaja svjedoci su policijske torture koju su okupljeni protestanti na Cetinju preživjelii prilikom događaja 4. i 5. septembra prošle godine. Trebalo je više od godinu dana da samo djelić pravde i istine izađe u javnost. Ovaj postupak mora dobiti konačan epilog, rukovodstvo Uprave policije na čelu sa Zoranom Brđaninom mora biti smijenjeno i procesuirano, a svi učesnici ove sramne policijske akcije za koje postoji sumnja da su djelovali suprotno zakonu i pravilima službe suspendovani do okončanja postupka. Ukoliko se utvrdi njihova odgovornost, ne dozvoliti im da ikad više obuku i obrukaju časnu uniformu crnogorske policije - saopštavaju Socijaldemokrate Crne Gore. 
 
3
Nekadašnji ministar odbrane Predrag Bošković o odlazećem premijeru
Sam kreirao - žig izdajnika!
- Jedino što je Dritanu Abazoviću nacrtano jeste žig izdajnika koji je sam sebi svojim djelima kreirao u prethodne dvije godine. Istorija o svemu sudi pa će i o ovim vremenima - poručio je Predrag Bošković, odgovarajući na riječi odlazećeg premijera "da je ovo što se sprema isti scenario kao sa Đinđićem".
- Po ustaljenoj navici, Abazović nastavlja da Laže kao Dritan. Jedino što je Abazoviću nacrtano jeste žig izdajnika koji je sam sebi svojim djelima kreirao u prethodne dvije godine. Istorija o svemu sudi pa će i o ovim vremenima. 
 

|1| |2| |3| |4| |5| |6| |7| |8| |9| |10|