1
Potpredsjednica Liberalne partije Jelena Marković poziva nadležne da reaguju što će Pljevlja slaviti praznik Srbije
Otvoreno ponižavaju - naše državne simbole!

- Počeli su otvoreno da ponižavaju naše državne simbole, sprdaju se sa našim državnim praznicima i propagiraju tuđu zastavu, izvode pjesme druge države i slave praznike druge države, poručila je potpredsjednica Liberalne partije Jelena Marković, reagujući na to da će u Pljevljima, u organizaciji lokalne vlasti, biti proslavljeni državni praznici susjedne Srbije.
Markvoić je pozvala je nadležne institucije da reaguju.

- VDT treba da reaguje i pokrene krivični postupak protiv predsjednika Pljevalja Vraneša, nije njemu prvi put da radi protiv teritorjalnog i Ustavnog poretka Crne Gore. Stvorili su se uslovi da se pokrene ktivični postupak i spriječi namjera ovog čovjeka da destabilizuje Crnu Goru. Tražim da se predsjednik Crne Gore Jakov Milatović i premijer Milojko Spaić oglase sa ličnim stavom povodom ovog dešavanja u Pljevljima - poručila je Marković.
Tvrdi da Vučić na ovaj način skreće pažnju sa dešavanja u Srbiji.
- Takođe pozivam EU, SAD i Nato da se pod hitno uključe u resavanju bezbjedonosnih prilika u Crnoj Gori, jer ovaj otvoreni atak Vučića ne obećava nista dobro, želi da sa problema koje ima u Srbiji skrene pažnju i zato se ovo dešava u Crnoj Gori - zaključila je Marković.




Posjeta : 19