0
Građanska inicijativa "21. maj"
Država i društvo postavljeni - naglavačke!

- Odista, ko ne shvata da je crnogorska politika odavno postala suprostavljena društvenoj dobrobiti i primjer destruktivne parade partija, mantija, marioneta i javnosektorskih krpelja, onda ne shvata ništa - zaključuje Građanska inicijativa "21. maj", koja konstatuje:
- Država je svedena na partijski i klerikalni plijen i lične interese, poklekla pred Vučićeviim režimom i ispražnjena od patriotske lojalnosti. Tzv. politička elita je skup nedostojnih, nesposobnih, nezrelih i taštih pojedinaca koji ilustrativno svjedoče o crnogorskom beznađu. Predsjednik, premijer, ministri, poslanici, gradonačelnici, lideri stranaka, stranački aktivisti samo su inspirativni za pučke komedije ili nasušno potrebni politički teatar.

Državu, kako navode iz "21. maja", mahom vode i u opoziciji uglavnom sjede "providni populisti i nepismeni demagozi, neutemeljeni karijeristi, marionete i doušnici, lukrativni foliranti i dugi niz osoba posvećenih samo sopstvenom interesu."
- Crna Gora je postala primjer praznog politikantstva u kojoj su bagatelisani seriozna uvjerenja, ideološki narativi, ozbiljna misao ili maštovite ideje. Zato su i “dojmljivi” politički i društveni analitičari koji udvornički i kalkulantski marširaju po brojnim navijačkim i srozanim medijima ne bi li objasnili “domete” vladajuće politike ili “kompleksnost” političkih okolnosti.




Posjeta : 21