1
Petar Odžić, zamjenik predsjednika SDP, o posljednjoj sjednici skupštinskog Odbora za bezbjednost
I ova vlada sklapa - kriminalne dilove!

- Ni ova ni predhodne vlade ne rade na suzbijanju kriminala, već na sklapanju kriminalnih dilova radi ličnog i partijskog interesa - ocijenio je poslednji Odbor za bezbjednost zamjenik predsjednika SDP Petar Odžić:
- Običan gledalac bi mogao zaključiti da kao pobjednik dana izlazi ministar Milović sa najviše krimi-konekcija i povezanosti sa kriminalnim djelima iz prošlosti. Međutim, iz optužbi se vidi da za njim ne zaostaje ni bivši premijer Abazović, sa svojim pulenima Milošević-Adžić. Relacije je javno potvrdio i šef SPO gosp.Šuković, sa svojim rođačkim i kumovskim linijama. Ipak čuli smo da postoje i druge razlike, navodno podržavaju različite klanove. I tu je prije svega i ključni razlog svađe, jer da su na istom platnom spisku, jasno je da se ne bi javno svađali i iznosili krivična djela pred lice javnosti.

Podsjeća da se najveća rasprava vodila na relaciji PES-URA, jednima se pripisuju bratski odnosi sa Kavčanima a drugima sa Škaljarcima.
- Za vrijeme trajanja te višesatne borbe, Demokrate su po običaju govorile o čojstvu i junaštvu, Jole Vučurović o rekonstrukciji Vlade, dok je Milan Knežević recitovao poeziju i pomagao Dritanu sa padežima! Jedino čudi zbunjenost parlamentarne opozicije koja je sve pratila u šoku i nevjerici", navodi Odžić i zaključuje: "Sve u svemu, jako mučna slika bezbjedonosnog sektora, koja umjesto kriminalcima, utjeruje strah u kosti običnom građaninu, koji posle Odbora za bezbijednost, sa pravom ne vjeruje u postojanje institucija sistema. Naročito kada vidimo i stav premijera na svečanosti povodom 100 dana vlade, koji se ponaša kao da ne zna da se održao Odbor, ili da se to dešava u nekoj drugoj državi".
Na kraju saopštenja Odžić poručuje: "Predstoji nam puno posla kako se ovakve i slične situacije ne bi dešavale, i kako bi u narednom periodu dokazali i građanima i međunarodnim partnerima da ova zemlja može da se izbori protiv korupcije i organizovanog kriminala.




Posjeta : 20