1
Građanska inicijativa "21. maj" o sto dana rada Vlade Crne Gore
Izvršna vlast odlijepljena - od stvarnosti!

- Spajićeva vlada se slavodobitno obratila javnosti i saopštila da je za sto dana rada ostvarila izvanredne rezultate. Osim što se radi o izjavi koja može da posluži za kafanske viceve, ova Spajićeva poruka upečatljivo govori o izvršnoj vlasti koja se odlijepila od stvarnosti - saopšteno je iz Građanske inicijative "21. maj".

U saopštenju podsjećaju "da se radi o Vladi koja niti ima ekonomskog programa, niti je u stanju da prozbori jednu riječ protiv partitokratske degeneracije države, niti zna što da radi u oblasti pravnog sistema i bezbjednosti, niti smije da zucne protiv klerikalne primitivizacije drštva, niti je u stanju da pruži bilo kakav otpor Vučiću i njegovoj agenturi u Crnoj Gori."
GI "21. maj" navodi da je takođe, riječ o Vladi koja misli da će ekonomskim propagandizmom, sumanutom javnom potrošnjom, destimulacijom biznisa i Monstatovom obmanjivačkom statistikom pokrenuti crnogorsku privredu i podići životni standard.
- Primjera radi, Vlada bi mogla da obaveže Monstat da konačno objavi medijalnu zaradu u Crnoj Gori, objavi kupovnu moć minimalne zarade u odnosu na period od prije godinu dana i da kaže što će da čini sa patološkom nelikvidnošću u privredi. Ili, da objasni zašto smo postali primjer administrativno zagušene ekonomije, poreskih vlasti koje sabotiraju povraćaj pdv-a, zemlja od koje strani investitori sve više dižu ruke što državu vodi u bankrot, odnosno država u kojoj mladi žele da parazitiraju u javnom sektoru. Ili, što Vlada misli o tome da banke i trgovački lanci profitiraju dok ostali biznis propada ili kakav je to poslovni ambijent koji uništava i destimuliše mala i mikro preduzeća koja čine preko 95% nacionalne ekonomije dok Vlada i Parlament usvajaju antipreduzetničke propise poput nedavnog Zakona o sprječavanju pranja novca ili najavljenih izmjena Zakona o privrednim drustvima a da ne spominjemo niz važećih konfuznih, besmislenih i limitirajućih propisa - navode u saopštenju iz GI "21. maj".




Posjeta : 20