1
Građanska inicijativa "21. maj" o staroj i novoj vlasti
Oba režima zaslužila - "put za gulag"!

       - Stari režim je fingirao put u EU, novi režim je postavio barikade na tom putu. Stari režim je malokrvno branio Crnu Goru, novi režim je Vučiću državu predao na pladnju. Stari režim je trgovao sa SPC, novi režim je za SPC trgovački otpad. Stari režim je bio nenadmašan u kleptokratiji i korupciji, novi režim je krenuo istim putem. Stari režim je od pravne države napravio partijski i kriminalni brlog, novi režim je od prvog dana uveo neustavnost i bezakonje - saopštava Građanska inicijativa "21. maj", upoređujući stari režim (DPS, sateliti i klijenti) je prisvojio državu i novi (PES, DF, Demokrate, Ura) je bagatelisao.

Stari režim je, kako dodaju, stvorio partitokratiju, novi režim sve čini da je očuva.
- Stari režim je zadužio zemlju, podstakao nejednakost i osiromašio građane, novi režim je povećao dug, ujednačio nejednakost i siromaštvo krenuo da rješava “prodajom magle”. Stari režim je kreirao anemičnu privredu, novi režim će je dotući - ističe se u saopštenju.
Stari režim je, poručuju iz GI, stvorio neodrživ i korumpiran javni sektor, novi režim je od javnog sektora napravio parazitsku nakazu usmjerenu protiv privrede i građana.
- Stari režim je stavio omču oko vrata Crnoj Gori, novi režim je na putu da je zadavi. Stari režim je zaslužio “put za gulag”, novi režim zaslužuje da mu se pridruži - zaključuje se u saopštenju "21. maja."




Posjeta : 16