1
Socijaldemokrate o sto dana rada vlade Milojka Spajića
Jedino potvrdili - servilnost Mandiću!

- Dostignuća kojima se 44. Vlada kiti pred našim međunarodnim partnerima zapravo su dostignuća Parlamenta, tačnije dostignuća opozicije koja je, ponašajući se konstruktivno, omogućila izbor 7. sudije Ustavnog suda, 3 člana Sudskog savjeta i VDT. S druge stran, nijesmo vidjeli mnogo konkretnih stvari - ističu Socijaldemokrate Crne Gore i zaključuju da Vlada nakon 100 dana djeluje nesinhronizovano i haotično, da nije pokazala neke iskorake, ali jeste - servilnost prema Andriji Mandiću.

- Uskoro će na velika vrata, praćen zvucima ruske “katyusha-e”, na poziciju potpredsjednika Vlade stići neko od kadrova DNP-a, što će dati poseban pečat evropskoj orijentaciji 44. Vlade. A na jesen još veće pojačanje – ostatak kadrova DNP-a, uz saborce iz NSD, ojačaće Spajićev tim i učvrstiti Crnu Goru na njenom evropskom putu. Da ne bude zabune, i Moskva je u Evropi, makar geografski - ističe SD.

Sukobi


- Imali smo otvoreni sukob predsjednika Vlade sa njegovim ministrom pravde u vezi odbijanja izručenja turskog državljanina, kao i sada već trajući sukob na relaciji PES-Demokrate oko imenovanja u bezbjednosnom sektoru. Reklo bi se, posmatrajući sa strane, da su u Vladi u nezboru - ukazuju Socijaldemokrate.




Posjeta : 19