0
Šef poslaničkog kluba DPS Andrija Nikolić o peračima političke biografije predsjednika Skupštine Crne Gore
Mandić svađa Crnu Goru - podstiče ga PES!

    - Ovo nikad nije ni bila vlada, nego kockarnica u kojoj se prebijaju dugovi, i u kojoj je (Milojko) Spajić stečajni upravnik. Kako god, i Spajić i Mandić treba da znaju da od rasprave u Skupštini ne mogu pobjeći, jer će inicijativa za smjenu Mandića biti razmatrana na prvoj narednoj sjednici Skupštine, jer će je opozicija uvrstiti u dnevni red kao svoju tačku, na temelju prava koje joj garantuje Poslovnik - poručio je Šef poslaničkog kluba DPS Andrija Nikolić u izjavi za Agenciju Mina.
On je ocijenio da su PES i Milojko Spajić prijedlogom da se inicijativa za smjenu Andrije Mandića skine sa dnevnog reda predstojeće sjednice Skupštine, potvrdili da podržavaju antidržavnu, antisusjedsku i antievropsku politiku predsjednika Skupštine.

- Umjesto da na djelu pokažu da su moderna evropska stranka koja je u stanju da povuče Crnu Goru naprijed, oni su pristali na ponižavajuću ulogu koja im je dodijeljena - da budu perači političke biografije Andrije Mandića - podvukao je Nikolić.
Zato smatra da nikoga više ne bi trebalo da čudi zašto je Andrija Mandić za njih Dalaj Lama, zašto ćute na Dodika i rušenje dobrosusjedskih odnosa, zašto se prave ludi kada se u Skupštini govori o srpskom svetu, zašto ih nije briga za Mandićevo nelegalno dvojno državljanstvo, zašto žmure na zastavu druge države u kabinetu predsjednika Skupštine i zašto dozvoljavaju šovinističke ispade Mandićevih partijskih kolega iz Pljevalja i Nikšića.
- Ko ima oči i zeru zdravog razuma, jasno mu je da Mandić svađa i muti po Crnoj Gori, a od danas je jasno da takvo ponašanje otvoreno legitimišu i podstiču PES i Milojko Spajić. Ne interesuje nas čime ih sve Mandić ucjenjuje, ali je očigledno da su Spajić i PES izabrali najbrži mogući put da davno započeto rastakanje svoje stranke završe nestankom sa političke scene i neminovnim padom vlade - dodao je Nikolić i zaključio da su sada stvari ogoljene do kraja.




Posjeta : 15