0
Građanska inicijativa “21.maj"
Spajiću ostaje da se - umota u zastavu "srpskog sveta"!

   - Premijer sada može da vidi i dokle su dobacili beogradski ekonomisti koji su se igrali fiskalno-budžetskog eksperimenta u Crnoj Gori. Ipak, jedino što je uspio da uradi, opet na Vučićevo zadovoljstvo, je to što je ubijedio degutantnu opoziciju predvođenu DPS-om da odustane od bojkota nekredibilnog i zavjereničkog popisa. Iza kulisa im je nagovijestio šaku vlasti, da bi ih po zasluzi ismijao ovih dana. Sve u svemu, Spajiću ostaje da se umota u zastavu “srpskog sveta” i da usklikne kako su sve zastave trivijalne, jer je uostalom Crna Gora samo još jedna kripto-valuta na globalnom digitalnom trzištu - zaključuje Građanska inicijativa “21.maj”.

Nakon tri mjeseca od formiranja jasno je da imamo novu izvršnu vlast koja je deklarativno evroatlantska, dok se u praksi radi o dezorijentisanoj vladi koja je na povocu Vučića i njegovih crnogorskih ispostava - saopštila je Građanska inicijativa “21.maj”.
- Spajić je prihvatio da bude talac nacionalističkog i anticrnogorskog beogradskog režima. Osim što je prinuđen da savija kičmu pred Vučićem, koji ga je koliko do juče diskreditovao kao kandidata za predsjednika Crne Gore, politika mu se svela na ustupke Mandiću i Kneževiću, povremeno režanje na Demokrate i sukob sa podmuklom Urom - navodi Građanska inicijativa “21.maj”.
Istovremeno, dodaju, PES koji misli da će ekonomski populizam riješiti probleme crnogorskog društva dodatno pokazuje u kojoj mjeri se radi o promašenoj politici.
- Čak i da zaboravimo na fantomski program “Evropa sad 2” Spajić se sada suočava sa posljedicama sopstvene demagogije, naročito politikom naduvanih zarada i napumpanog javnog sektora bez oslonca u realnoj ekonomiji - navodi Građanska inicijativa “21.maj”.
Ističu da je program “Evropa sad 1” bio čisti populizam namijenjen proizvodnji glasova, koji je nakon toga osnažen od strane Abazovićeve vlade.




Posjeta : 23