Sedmica - Sport

23.07.19
Na SP vaterpolista u Južnoj Koreji Crna Gora - Japan 14:7 (3:1, 4:2, 4:3, 3:1)
Za "utjehu" - "ajkule" se raspucale!
    Vaterpolo reprezentacija Crne Gore savladala je Japan 14:7 u borbi za 9. mjesto na Svjetskom prvenstvu u južnokorejskom Kvangdžuu. "Ajkule" na šampionatu oèekuje još jedan meè, sa selekcijom SAD-a koja je bila ubjedljiva protiv Južne Afrike 19:3. Taj duel igra se u èetvrtak od 4.  
 
10.07.19
Vaterpolo reprezentacija Crne Gore drugoplasirana na meðunarodnom turniru u Kini
U finalu - slavile SAD!
    Vaterpolo reprezentacija Crne Gore kao drugoplasirana završila je nastup na meðunarodnom turniru u Kini. Crnogorski vaterpolisti poraženi su danas u finalnom meèu od selekcije Sjedinjenih Amerièkih Država 8:4 (2:2, 3:2, 0:0 i 3:0). 
 
09.07.19
Najbolji crnogorski vaterpolisti u finalu kineskog turnira igraæe protiv selekcije SAD
"Ajkule" savladale - i Kinu!
    Poslije pobjeda nad Kanadom i SAD, "ajkule" su u treæem kolu bile bolje 17:5 i od Kine, domaæina turnira koji je najboljim crnogorskim vaterpolistima posljedna provjera pred SP u Južnoj Koreji.
U finalu turnira izabranici Vladimira Gojkoviæa igraæe protiv selekcije SAD, od koje su veæ bili bolji 14:13. 
 
04.07.19
Mediteranska rukometna konfederacija
Jednoglasno - predsjednik Radojičić!
    Nekadašnji predsjednik Rukometnog saveza Crne Gore Zoran Radojičić, koji je u protekle četiri godine bio potpredsjednik Mediteranske konfederacije, jednoglasnom odlukom delegata izabran je za za predsjednika Mediteranske rukometne konfederacije. 
 
01.07.19
U osmini finala Eurobasketa za košarkašice Crna Gora - Velika Britanija 71:92
"Crvene" eliminisane!
    Poslije pobjede nad Èeškom, crnogorske košarkašice imale snage za korak više - poražene su od Velike Britanije 92:71 u meèu za èetvrtfinale Eurobasketa.  
 
07.06.19
Neoèekivano, pred utakmicu 3. kola kvalifikacija za EP sa Kosovom
"Sokoli" (ne) igraju - pod pritiskom!
    Tandem iz Crvene zvezde u reprezentaciji Crne Gore se susreæe sa pritiscima pred meè sa takozvanim Kosovom, saznaje MONDO. 
 
14.05.19
Pripadnik Protivteroristièke jedinice Uprave policije prvi u praktiènom streljaštvu na takmièenju u BiH
Vujoševiæ osvojio - još jedno zlato!
    Pripadnik Protivteroristièke jedinice Uprave policije Saša Vujoševiæ osvojio je prvo mjesto na regionalnom takmièenju prvog kola ljetnje lige Bosne i Hercegovine u praktiènom streljaštvu koje je održano u Sarajevu.  
 
11.05.19
Na turniru juniorskih selekcija rukometašica u Budimpešti
Mlade "lavice" - osvojile bronzu!
    Novi uspjeh crnogorskog rukometa - juniorke su osvojile bronzanu medalju na turniru u Budimpešti, koji je odigran kao uvertira za finalni turnir Lige šampiona za rukometašice.
Izabranice Suzane Lazoviæ u polufinalu su poražene od domaæina Maðarske, dok su u meèu za treæe mjesto slavile protiv Slovenije. Na turniru je uèestvovala i selekcija Rusije. 
 
14.04.19
U drugom meèu finalne serije za prvaka ABA lige "Crvena zvezda m:ts" - "Buduænost Voli" 107:69
"Zvezda" (ni) je - završila posao!
    Aktuelni šampion ABA lige ne samo da nije uspio da napravi brejk u drugom meèu finalne serije, deklasiran je od "Crvene Zvezde m:ts" 107:69 , pa se serija sada seli u Podgoricu.  
 
13.04.19
U utakmici 4. kola kvalifikacija rukometaša za EP Danska - Crna Gora 37:26
Prvaci se "osvetili" - "lavovima"!
    Za poraz od prije tri dana u "Moraèi" svjetski i olimpijski prvaci "osvetili" su se i to "debelo" "lavovima" u prepunoj "Royal areni" - u 4. kolu kvalifikacija rukometaša za EP Danska - Crna Gora 37:26 (14:11). 
 
13.04.19
U drugom meèu èetvrtfinala Lige šampiona za rukometašice "Vipers" - "Buduænost" 25:18 (11:8)
Opet ostale - bez F4!
    Rukometašice "Buduænosti" nijesu uspjele da izbore plasman na finalni turnir Lige šampiona koji æe u maju biti odigran u Budimpešti – izabranice Dragana Adžiæa poražene su od "Vipersa" i u drugom meèu èetvrtfinala elitnog takmièenja 25:18 (11:8), pa æe drugu godinu zaredom nastup završiti u èetvrtfinalu.  
 
12.04.19
U prvoj utakmici finalne serije play-ofa za prvaka ABA lige "Crvena zvezda m:ts" - "Budućnost Voli" 91:72
U nastavku - šampion "zablokirao"!
    Aktuelni šampion ABA lige nije uspio da na startu finalne serije napravi brejk u Beogradu, u prvoj utakmici finalne serije play-ofa za prvaka ABA lige "Crvena zvezda m:ts" - "Budućnost Voli" 91:72.
Iako su cijelo prvo poluvrijeme vodili i imali egal rezutat, "plavi" su u nastavku totalno zablokirali i doživjeli ubjedljiv poraz.  
 
08.04.19
U majstrici polufinala "play-offa" ABA lige "Cedevita" - "Buduænost Voli" 73:78
Brane titulu - u reprizi!
    Košarkaši "Buduænost Voli" ostvarili su trijumf u najbitnijem meèu sezone u majstorici polufinalne serije ABA lige nad Cedevitom rezultatom 73:78. 
 
16.03.19
Mladi Cetinjanin slavio na masters turniru u italijanskom Linjanu
Radoviæ osvojio - novo zlato!
    Crnogorski stonoteniser Filip Radoviæ osvojio je masters turnir u italijanskom Linjanu, u pojedinaènoj konkurenciji, prenosi Cetinjski list.
Radoviæ je kao prvoplasirani sa sva tri maksimalna trijumfa završio takmièenje u “B” grupi u klasi “S10”. 
 
23.02.19
U finalu na Mediteranskom prvenstvu rukometaša Crna Gora - Francuska 27:28
"Crveni" osvojili - srebro!
    Kadetska reprezentacija osvojila je srebrnu medalju na Mediteranskom prvenstvu rukometaša u Egiptu – Brana Božoviæa u uzbudljivom finalu poraženi su od selekcije Francuske 28:27 (8:11, 10:9, 10:7). 
 
22.02.19
U 23. meču Evrolige u Kaunasu "Žalgiris" - "Budućnosti""Budućnost" 84:76
Fedor Žugić ušao - u istoriju!
    Košarkaši "Budućnosti" izgubili su meč 23. kola Evrolige.U Kaunasu, domaći "Žalgiris" bio je bolji sa 84:76, iako je rezultatski bilo prilično neizvjesno do posljednje četvrtine.
U posljednjem minutu meča debitovao je i Fedor Žugić i tako postao najmlađi igrač u istoriji Evrolige koji je zaigrao meč sa samo 15 godina i 157 dana. 
 
22.02.19
U kvalifikacionoj utakmici košarkaša za plasman na SP Ukrajina - Crna Gora 74:76
Strpljivo do - trijumfa!
    - Crna Gora je moja zemlja, Ukrajina moja košarkaška zemlja. Počeli smo loše, ali nijesmo ušli u paniku. Bili smo strpljivi, a zatim odigrali odlično u drugom poluvremenu. Čestitke momcima na pobjedi. Nijesmo komplikovali, to je bio ključ u preokretu. Bili smo fokusirani nakon poluvremena, igrali smo jednostavan pik-n-rol, tražili dodatni pas i na kraju smo uspjeli - objasnio je Zvezdan Mitrović, selektor košarkaške reprezentacije Crne Gore, koja je u kvalifikacionoj utakmici za SP savladala Ukrajinu u Kijevu 74:76 i gotovo obetbijedila plasman na Mundobasket. 
 
31.01.19
Handball planet
U osam najboljih - dvije "lavice"!
    Najbolje lijevo krilo na svijetu u 2018. je Majda Mehmedoviæ, a Jovanka Radièeviæ najbolja je igraèica na svijetu, na poziciji desnog krila - rezultati su takmièenja održanog u organizaciji NBSC (New Belgrade Summer Cup), koji je objavio portal Handball planet. 
 
16.01.19
Žrijeb u Briselu za EP odbojkaša
"Crveni" na "lale" - u Roterdamu!
    Odbojkaši Crne Gore na Evropskom prvenstvu igraæe u grupi D protiv selekcija Holandije, Poljske, Èeške, Estonije i Ukrajine - odluèeno je veèeras na žrijebu u Briselu.
Naša grupa igraæe se u Roterdamu, Holandija. Na žrijebu u Briselu je ispred Odbojkaškog saveza Crne Gore prisustvovao predsjednik Cvetko Pajkoviæ. 
 
09.01.19
U 17.kolu Eurolige "Maccabi FOX Tel Aviv" - "Buduænost VOLI" 81:76
U finišu - fallilo sreæe!
    Plavi nijesu uspjeli da u 17.kolu upišu prvu pobjedu na gostovanjima u Evroligi.
Košarkaši Buduænost VOLI poraženi su u 17. kolu Evrolige od ekipe "Maccabi FOX Tel Aviv" rezultatom 81-76.  
 

|1| |2| |3| |4| |5| |6| |7| |8| |9| |10|