1
U prvoj utakmici finalne serije play-ofa za prvaka ABA lige "Crvena zvezda m:ts" - "Budućnost Voli" 91:72
U nastavku - šampion "zablokirao"!

    Aktuelni šampion ABA lige nije uspio da na startu finalne serije napravi brejk u Beogradu, u prvoj utakmici finalne serije play-ofa za prvaka ABA lige "Crvena zvezda m:ts" - "Budućnost Voli" 91:72.
Iako su cijelo prvo poluvrijeme vodili i imali egal rezutat, "plavi" su u nastavku totalno zablokirali i doživjeli ubjedljiv poraz.

"Plavi" su sjajno započeli meč, Bitadze je sa 2 trojke ulio samopouzdanje saigračima, na to se nadovezala dobra odbrana pa je prednost bila na strani naše ekipe u uvodnim minutima. Četvrtinu je zaključio Barović polaganjem na asistenciju Gordića za 20-18 u korist naše ekipe. U drugom kvartalu je prednjačio MVP prošlogodišnje finalne serije, Nemanja Gordić, koji je bio neuhvatljiv za protivnike. Plavi su stekli 6 poena prednosti, ali je domaćin uzvratio pomognut sa nekoliko izgubljenih lopti naše ekipe i preokrenuo rezultat. Na poluvrijeme se otišlo rezultatom 45:42 za domaćina.
Treću četvrtinu su obilježile sjajne odbrane i jedne i druge ekipe. Teško se dolazilo do poena, Cole je pogodio trojku za 45-45 i onda je došlo do neshvatljivog pada. Uslijedila je serija 15-2 domaće ekipe a Plavi su išli iz greške u grešku. Dodatni problem su bile 4 lične greške Bitadzea i Jacksona, pa se naša ekipa našla u teškoj situaciji. U posljednjoj četvrtini agresivnost u odbrani je u potpunosti izostala, posebno na perimetru pa je domaćin pogodio mnogo trojki i stekao veliku prednost. Jedini dvocifreni u našoj ekipi bio je Cole sa 18, dok je domaćina predvodio Baron sa 19 poena.
Drugi meč serije na programu je u nedelju 14. aprila takođe u Beogradu. Start duela zakazan je za 19 časova.




Posjeta : 1028