Kapija Zadovoljstva - Savjeti

0
Čest ženski problem
Pet savjeta da - ojačate nokte!
    Krhki i lomljivi nokti čest su ženski problem, a najčešći krivci za to su stres i loša prehrana. Proces oporavka za nokte nije jednostavan i ne može uspjeti bez truda i predanosti ali se svakako isplati. 
 
3
Uymite stvari u svoje ruke
Pet savjeta koji - mijenjaju život!
    Najgora stvar na svijetu je osjećati se kao da se naš život odvija bez naše kontrole. Ako ste nesretni time kako vaš život sada izgleda, uzmite stvari u svoje ruke i postanite sretnija osoba. Evo pet savjeta koji će promijeniti vaš život. 
 
0
Ubrajaju se u jednu od najzdravijih vrsta voća
Višnje dobre - za srce!
Aromatični plodovi višnje mogu da se konzumiraju u neograničenim količinama, zato što su prava riznica vitamina i minerala.  
 
1
Zdrava ishrana - ključ za dugovječnost
Maslinovo ulje sprečava - moždani udar!
    Da je maslinovo ulje, kao osnova najzdravije, mediteranske prehrane, najbolji izbor za pripremanje jela stručnjaci ističu već godinama.  
 
0
Blagotvorna za čitav organizam
Masaža obnavlja energiju!
    Zbog blagotvornog efekta na čitav organizam, masaže bi trebalo da postanu dIo naše svakodnevice.
 
 
0
Opasna moda
"Gladijatorke" opasne za noge!
    - Omiljene sandale "gladijatorke" ne bi trebalo nositi svaki dan, već samo u posebnim prilikama - upozoravaju brojni stručnjaci. 
 
2
Njemačko istraživanje pokazalo
Mlijeko "briše" stres!
    Čaša mlijeka odličan je lijek protiv stresa, zaključili su njemački naučnici proučavajući uticaj namirnica na stres. 
 
1
Štite od dijabetesa, gojaznosti, srčanog i moždanog udara
Mandarine su - tonik za srce!
    Prema istraživanjima, konzumiranje ovog voća štiti od srčanog udara, dijabetesa i moždanog udara, kao i od gojaznosti. Nobiletin, pigment koji se nalazi u mandarininoj kori, deset puta je jači od sličnog sadržaja u grejpu.
 
 
0
Kako prepoznati dobrog ljubavnika
Žene vole - samopouzdane!
    Kako prepoznati dobrog ljubavnika, žene je zanimalo oduvijek. Pet je karakteristika, tvrde seksolozi, a prenosi Daily Mail. 
 
2
Proljeće je na vratima
Sve se nosi - od baletanki do visokih peta!
    Proljeće je na vratima, vrijeme da napokon očistite i spremite čizme do iduće zime. No, što obuti, upitaće se svaka žena, bez obzira na to koliko prati modu. 
 
1
Oprezno s mirisnim svijećama
Zaljubljenost koja - vodi u bolest!
    Ako ste među onima koji se najbolje opuštaju uz mirisne svijeće, možda vas novo američko istraživanje natjera da se predomislite, piše Daily Mail. 
 
1
Bake su imale pravo, kineski naučnici potvrdili
Jabuka dnevno - tjera doktora!
    Jabuke su male riznice antioksidansa, hranjivih tvari koje usporavaju starenje i bolesti, te mogu produljiti život 10 odsto. Potvrdili su to nedavno kineski naučnici, te istakli da žene koje često jedu jabuke i do 22 odsto manje obolijevaju od srčanih bolesti.  
 
0
Dobro je jesti voće
Jabuka za - duži život!
    Zna se da je jabuka dnevno čuvar zdravlja, a sada su naučnici otkrili kako voće vodi do dužeg života. 
 
2
Glumljenje sreće
Lažni osmjeh vodi - u depresiju!
    Premda lažni osmijeh neki smatraju jednim od načina za skrivanje pravih osjećaja, novo istraživanje provedeno na Sveučilištu Michigan tvrdi da glumljenje sreće može prouzrokovati pogoršanje opšteg raspoloženja i povlačenje u sebe. 
 
2
Acidoza,bolest o kojoj se malo zna
Stres je okidač - za kisjelu smrt!
    Težak osjećaj u želucu, nadutost, nesanica, nervoza, zadržavanje vode, migrena, zatvor pa čak i proliv... tek su neki od simptoma acidoze, stanja organizma pri kojem pH vrijednost krvi pada ispod 7,35, odnosno po Tarri Barat, ispod 7,0. O problemu kisjelosti organizma kod nas se još malo zna, tek nešto više među makrobiotičarima.  
 
2
Humani papiloma virus
Oralni seks opasniji od duvana?
    Virus koji se prenosi tokom oralnog seksa sada je glavni uzrok raka grla kod ljudi ispod 50 godina, upozoravaju naučnici. 
 
2
Od 250 bolesti koje mogu sa životinja prelaziti na ljude, 100 dolazi od kućnih ljubimaca
Mace i kuce - nisu za ljubljenje!
    U ustima čovjekovog najboljeg prijatelja mogu da žive klice opasnih bolesti kao što su upala moždanih ovojnica i gangrena, pa zato stručnjaci savjetuju da djeci ne treba dozvoliti da svoje pseće ljubimce ljube, da puštaju da ih ližu po licu i da s njima idu u krevet.
 
 
0
Važi samo za kvalitetne veze
Udvoje je - lakše i ljepše!
    Život udvoje je ljepši i lakši, oko toga nema nikakve dileme, no često “dvojac” ne funkcioniše onako kako smo to zamišljali ili isprobali u prvim danima dok nas je još držao adrenalin i dok smo letjeli na krilima zaljubljenosti. 
 
2
Jutarnji seks je višestruko koristan
Seks prije kafe? Da!
    Jutarnji seks je višestruko koristan i za muškarce i za žene, pokazala su istraživanja sprovedena u Velikoj Britaniji.  
 
2
Cvijetom da ti kažem
Orhideja zavodi - jasin obara s nogu!
    Jeste li ikada razmišljali o govoru cvijeća? Darivanje cvijeća, osim što je gesta dobre volje, pažnje i poštovanja, u pravilu nosi i poruku. Stara škola kavaljera vrlo dobro je poznavala rječnik cvijeća i pažljivo birala vrstu, boju i količinu... Ako volite primati i darivati cvijeće, vrlo je važno znati kakav ćete cvijet u kojoj prilici i kome odabrati za dar. 
 

|1| |2| |3| |4| |5| |6| |7| |8| |9| |10|