2
Dosta gladovanja
Smršajte - zdravo i jednostavno!

    Isprobale ste sve dijete na svijetu, svaki dan znojite se po teretanama i fitness centrima, a nekoliko kilograma viška muči vas i dalje? Riješite se kilograma u nekoliko sedmica, a da si pritom ne uskraćujete omiljena jela. "Kako!?", pitate se? Stiže odgovor na vaše pitanje.

Jedna ste od onih koje su lude za brzom hranom? Vaš najbolji prijatelj u posljednje vrijeme postao je dostavljač iz lokalnog restorana? Ne brinite, možete se nastaviti družiti, ali kada naručujete hamburger zamolite da vam za prilog stave duplu porciju povrća, no na priloge poput majoneza i kečapa zaboravite!
Od hamburgera vam je draži kebab? Odlično! Umjesto svinjskog mesa neka u vaš kebab stave piletinu, a sada se već mogu pronaći i kebabi sa integralnim hljebom.
Ne trebate odustati niti od pizze, ali promijenite sastojke koje stavljate na nju. Rješenje je u tome da stavite više sastojaka biljnog porijekla. Dakle, pobacajte po pizzi rajčicu, svježu papriku, rikolu, gljive i niskokaloričnu šunku. Najbolji sastojak ipak je rajčica koja uklanja masne naslage jer je bogata antioksidansima.
Ako ste jedna od onih koje moraju, ali naprosto moraju jesti naveče, onda neka vaš obrok bude jogurt, voće ili povrće, a glad možete zavarati i voćnim čajem.
Kako biste smanjili holesterol jedite ćureće i pileće meso, ali ako se ne možete odreći teletine, junetine i drugog mesa umjesto da ga pečete - skuhajte ga, a nakon kuhanja isperite. Nećete vjerovati koliko ispiranje smanjuje masnoću. Kada kuvate meso napravite supu, ali nemojte u nju ubacivati puno tijesta, nego više mrkve i celera koji sam po sebi otapa masnoće.
Natjerajte se da s vremena na vrijeme pojedete brokulu, poriluk ili blitvu. Osim što je ovo povrće jako dobro za skidanje kilograma, odlično je i za čišćenje organizma od virusa i bakterija.
Ako niste ljubitelj povrća, nego voća, jedite grejp i ananas, jako su dobre i šljive koje potiču probavu.
Kako ne bi bile živčane nakon ručka, pojedite red čokolade, ali pripazite neka to zaista bude samo red. I nipošto ne zaboravite piti puno vode.
Uz ove male promjene smršavit ćete lako i bez gladovanja, a ako uz to dodate aerobno vježbanje nekoliko puta tjedno - rezultati će biti odlični!




Posjeta : 1677