0
Čest ženski problem
Pet savjeta da - ojačate nokte!

    Krhki i lomljivi nokti čest su ženski problem, a najčešći krivci za to su stres i loša prehrana. Proces oporavka za nokte nije jednostavan i ne može uspjeti bez truda i predanosti ali se svakako isplati.

1. Prestanite koristiti lakove za nokte
Hemikalije iz lakova za nokte i acetona, pogotovo ako se često koriste i mijenjaju, mogu znatno oslabiti nokte. Pustite nokte da dišu barem dva dana i rezultati će vas zadiviti.
2. Kapsule
U apotekama se mogu kupiti različite vrste tableta za pojačanje rasta kose i noktiju. Ako mislite da je to samo reklamni trik - varate se. Te tablete sadrže sastojke nužne za rast noktiju, a koje vi zbog neuredne prehrane vjerovatno ne donosite dovoljno u organizam. Ako želite ojačati svoje nokte, svakako počnite redovno uzimati tablete koje će vam u tome pomoći.
3. Pravilna prehrana
Ono što je uništilo vaše nokte, može ih ponovno i oporaviti. Jedite redovno i unosite u organizam dovoljno vitamina i kalcijuma kako bi vaša koža, kosa i nokti ponovno zablistali.
4. Lakovi za jačanje
Većina ovih lakova zaista pomaže, ali problem je u tome što ih ne nanosimo prema uputstvima. Budite uporni i nanosite lak za jačanje noktiju svaki dan.
5. Ne koristite nokte kao alat
Pazite na svoje nokte i ne otvarajte s njima limenke, ne perite suđe bez rukavica i ne "kopajte" stalno po licu jer ih i tako savijate i uništavate.




Posjeta : 1667