Kapija Zadovoljstva - Zanimljivosti

2
Slika (nekadašnjih) dana
Srećan Dan mladosti!
 
 
2
Pojavile su se prije 200 miliona godina
Danas je - Dan kornjača!
    Pojavile su se prije 200 miliona godina. Danas je njihov praznik. Utemeljila ga neprofitna organizacija "American Tortoise Rescue"(ATM), 1990., s ciljem podizanja svijesti o važnosti zaštite kornjača. 
 
2
Petnaestogodišnji filipinski srednjoškolac privukao pažnju svjetskih medija
Dječak sa - 15 imena!
    Petnaestogodišnji filipinski srednjoškolac privukao je pažnju svjetskih medija, jer ima 40 imena uz prezime. Za priču su se zainteresovali kada se dječak upisao u srednju školu u gradu Pangasinanu.  
 
2
Izbjegnuta najveća krađa u Slovačkoj u posljednjoj deceniji
Pokušao da ukrade - milijardu eura!
    Jedan Njemac u Slovačkoj se lažno predstavio kao predstavnik dvije kompanije i zatražio od bankara da na njegov račun prenesu milijardu eura. Uhapšen je odmah u banci, pa je tako izbjegnuta najveća krađa u Slovačkoj u posljednjoj deceniji.  
 
2
Nevjerovatna sreća britanskog padobranca
Preživio pad sa - tri hiljade metara!
    Nevjerovatnu sreću da preživi imao je britanski padobranac Metju Gou. Nakon što se otisnuo sa 300 metara visoke litice, njegov padobran se nije otvorio. 
 
1
Zabranjena ljubav
Zaljubljeni skočili - u Cijevnu!
    Podgorički par, djevojka A.K. (18) i njen momak Z.T. (20) skočili su juče u Cijevnu, a zahvaljujući brzoj reakciji policije izbjegnuta je tragedija.  
 
0
Istraživanje fokusirano na iskustvo
Pedeset stvari koje - ispunjavaju život!
    Istraživači su napravili listu 50 stvari koje čine nečiji život ispunjenim. Međutim, prosječna osoba tokom života precrta svega 8 stvari sa te liste. 
 
0
Bio je doživotni predsjednik SFRJ i lider jugoslovenskih komunista
Od Titove smrti - 33 godine!
    Na današnji dan prije 33 godine umro je dugogodišnji predsjednik SFRJ i lider jugoslovenskih komunista Josip Broz Tito, ličnost koja je obilježila jedan istorijski period na balkanskim prostorima.  
 
0
Irske bebe imaju svega nekoliko mjeseci, a već su na putu da postanu slavne
Bliznakinje rođene - u razmaku od 87 dana!
    Irske bliznakinje, Ejmi i Kejti Eliot, imaju svega nekoliko mjeseci, ali su već na putu da postanu slavne. 
 
2
Istraživanja kompanije "Career Cast"
Najnepoželjnije je biti - "sedma sila"!
    Najnepoželjnije ili najgore zanimanje u 2013. godini, među 200 profesija je novinarstvo, nalazi su istraživanja kompanije "Career Cast".  
 
2
Na sjeveru Indije
Preko "FB" prodao - unuka!
    Policija na sjeveru Indije uhapsila je Feroz Kana, koji je, uz pomoć dva radnika u porodilištu, oteo od svoje ćerke tek rođeno dijete, koje je pokušao da proda preko Fejsbuka za 640 eura. 
 
1
Nakon što se u njegovom vlasništvu našao muzički portal “We Are Hunted”
Tviter pokreće - muzički servis!
    Društvena mreža Tviter odlučila je pokrenuti novi muzički servis nakon što se u njegovom vlasništvu našao muzički portal “We Are Hunted”. 
 
1
Imovinski kartoni funkcionera u Francuskoj
Senator prijavio da - ima samo magarca!
    Samo dan nakon što je francuski premijer Žan-Mark Ero naložio ministrima i poslanicima da hitno prijave imovinu, jedan senator je na svom blogu objelodanio da se njegovo bogatstvo svodi na "katalonskog magarca starog osam meseci".  
 
1
Solidarnost za istoriju
Taksisti osvijetlili - da avion uzleti!
    Oko 300 moto-taksista parkiralo svoja vozila na neosvijetljenoj pisti u Kontamani u Peruu, i uključilo farove, kako bi avion u kome je bila žena sa novorođenčetom mogao da poleti. 
 
0
Najveći zec na svijetu živi u Velikoj Britaniji
Zekonja za obrok pojede - 120 eura!
    Ralf ima 4 godine i živi u Velikoj Britaniji, težak je 24 kilograma, a u Ginisovoj knjizi rekorda nalazi se kao najveći zec od 2010.  
 
0
"Pravda je spora, ali dostižna"
Nevin odrobijao - 40 godina!
    Osuđenik zbog ubistva u požaru u jednom hotelu u Arizoni gdje je poginulo 29 ljudi, postigao je sporazumni dogovor sa sudom pošto je njegova krivica, te i presuda dovedena u pitanje. 
 
0
Ruskoj Državnoj Dumi
Predložio zakon - protiv bijelog luka!
    Ruskoj Državnoj Dumi danas je predložen zakon o zaštiti ljudi od posljedica konzumiranja bijelog luka. Tim zakonom se predlaže uvođenje centralizovane kontrole nad proizvodnjom i prodajom bijelog luka stanovništvu. 
 
3
U Australiji
Mljekadžija ugasio požar - mlijekom!
    Jedan mljekadžija u Australiji ugasio je vatru mlijekom koje je trebalo da dostavi kupcima. 
 
3
Kako bi, prema bosanskom portalu Sport.ba, danas izledala fudbalska reprezentacije ex-YU
Jovetić u timu - Mirko na klupi!
    Mnogi se i dan danas pitaju kako bi izgledala reprezentacija Jugoslavije u ovom trenutku, kakav bi se fudbal igrao i da li bi u tom slučaju bili na vrhu svijeta? 
 
2
Cnogorski reprezentativci solidarisali se sa SPFCG
"Sokoli" na - igrici FIFA!
    Ljubitelji video igrice FIFA, koju godinama kreira kompanija EA sports, ubuduće će moći da izaberu i reprezentaciju Crne Gore i da se u virtuelnom svijetu nadmeću sa rivalima iz najjačih svjetskih selekcija, saopšteno je iz Sindikata profesionalnih fudbalera Crne Gore. 
 

|1| |2| |3| |4| |5| |6| |7| |8| |9| |10|