Sedmica - Sport

2
U utakmici za peto mjesto na EP u Baarseloni Crna Gora - Grčka 6:8 (1:2, 3:3, 1:1, 0:2)
"Ajkule" završile - šeste u Evropi!
       - Pokušavali su igrači da nađu motivaciju, nemam šta da im zamjerim jer je teško namjestiti glavu za ovakve utakmice. Dosta puta smo igrali za to mjesto. Nijesu ni Grci bili na nekom vrhunskom nivou, maltene odlučila je jedna lopta. Da smo postigli gol kada smo imali priliku, možda bi mogli da kontrolišemo utakmicu. Bilo bi svakako ljepše da smo peti...- žali Vladimir Gojković, selektor vaterpolo reprezentacije Crne Gore, koja je poslije večerašnjeg poraza od Grčke 6:8 (1:2, 3:3, 1:1, 0:2), nastup na EP u Barseloni završila na šestom mjestu. 
 
2
Porazom u četvrtfinalu EP u Barseloni vaterpolisti Crne Gore ostali bez mogućnosti da se bore za medalju
I kada su gubili - vjerovali do kraja!
    -Imali smo igru kakvu smo željeli u prvom dijelu utakmice. Odbrana je držala utakmicu. Koristili smo šanse, vjerovatno da smo pogodili za 6:3 bi odvelo utakmicu onako kako smo željeli. Nakon toga smo primili dva jeftina gola iz kontra napada. Čestitamo protivniku, držali su visok tempo utakmice, pogotovo u drugom dijelu, gdje smo mi dosta promašivali. Nemam šta da zamjerim igračima, i kada su gubili tri razlike vjerovali su do kraja, stvarali su šanse, ali nije išlo - ukazao je Vladimir Gojković, selektor vaterpolo "A" reprezentacije Crne Gore koja je sinoć, u četvrtfinalu EP u Barseloni, poražena od Hrvatske 7:9 i ostala bez mogućnosti da se bore za medalju.  
 
2
U četvrtfinalu EP u Barseloni vaterpolo raprezentacija Crne Gore poražena od Hrvatske 7:9 (2:1, 2:1, 2:4, 1:3)
"Ajkule" pale - nastavku!
    Vaterpolo reprezentacija Crne Gore poražena je u četvrtfinalu Evropskog prvenstva u Barseloni od Hrvatske 7:9, pa joj slijedi borba za plasman od 5. do 8. mjesta. "Ajkule" su odigrale odlično prvo poluvrijeme, vodile 4:2, imali smo i 5:3, ali je uslijedila serija Hrvata od 6:1 koja je i odlučila učesnika polufinala. Naša selekcija naredni meč odigraće u četvrtak protiv Mađarske. 
 
0
Crnogorski košarkaši poraženi u četvrtfinalu SP za igrače do 17 godina od Portorika 60:75
"Crveni" ostali - bez polufinala!
    Crnogorski košarkaši poraženi su u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva za igrače do 17 godina od Portorika 60:75 u borbi za polufinale, pa će takmičenje nastaviti u razigravanju za plasman od 5. do 8. mjesta.  
 
0
Pobjedom nad Argentinom 73:60 kadetska U17 košarkaška reprezentacija Crne Gore plasirala se u četvrtfinale Svjetskog prvenstva
Za polufinale - sa Portorikom!
    - Momci su opet pokazali karakter, odlična posljednja četvrtina. Napravili smo još jedan istorijski rezultat, ostvarili treću pobjedu, ušli među osam. Svi smo srećni, kratko ćemo odmarati, a onda odmah slijedi put u Santa Fe, gdje ćemo imati jedan trening sjutra - naglasio je Mladen Ostojić, selektor kadetske U17 košarkaške reprezentacije Crne Gore, čiji su se izabranici pobjedom nad Argentinom 73:60 stigli do plasmana u četvrtfinale Svjetskog prvenstva.
Crna Gora će za plasman u polufinale igrati protiv Portorika u petak od 23 po našem vremenu. 
 
2
U finalunSvjetske lige za vaterpoliste Mađarska - Crna Gora 11:13
"Ajkule" osvojile - Svjetsku ligu!
    Vaterpolo reprezentacija Crne Gore osvojila je zlato u Svjetskoj ligi! "Ajkule" su u velikom finalu savladale domaćina Mađarsku nakon peteraca 13:11! 
 
1
U drugom kolu grupe A Super finala Svjetske lige Crna Gora - Mađarska 12:9 (3:2, 3:5, 3:2, 3:0)
"Ajkule" slavile - za lakši raspored!
    Vaterpolo reprezentacija Crne Gore savladala je Mađarsku u drugom kolu grupe A Super finala Svjetske lige u Budimpešti 12:9. "Ajkule" su na startu bile bolje od Japana 14:8, dok je domaćin savladao Australiju 12:5. Drugim trijumfom izabranici Vladimira Gojkovića na korak su od prvog mjesta u grupi i lakšeg rivala u četvrtfinalu. 
 
1
U revanš utakmici četvrtfinala Lige šampiona za rukometašice "Đer" - "Budućnost" 30:28 (15:15)
I na oproštaju - pokazale snagu!
    Rukometašice "Budućnosti" nijesu uspjele da se plasiraju u polufinale završnog turnira Lige šampiona. "Budućnost" je u Đeru, u revanš meču četvrtfinala, poražena od istoimenog mađarskog tima 30:28 (15:15).
Zvanični prvak Evrope dobio je i prvi duel u Podgorici 26:20 (12:9). 
 
1
U drugom meču finalne serije plej-ofa ABA Lige "Crvena zvezda m:ts" - "Budućnost Voli" 69:59
O prvaku odlučuju - u "Morači"?!
    U napetom, uzbudljivom meču finalne serije plej-ofa ABA Lige "Budućnost Voli" poražena je od "Crvene zvezde m:ts" u dvorani "Aleksandar Nikolić" - serija se sada, pri rezultatu 1:1 seli u "Moraču".
Najefikasniji u našem timu bili su Nemanja Gordić sa 22 poena i Džastin Dolmen sa 10, dok se kod domaćina izdvojio Alen Omić sa 15.
Treći meč finalne serije igra se u petak.  
 
1
U posljednjem kolu grupe "A" Preliminarnog dijela Svjetske lige Rumunija - Crna Gora 4:12 (1:1, 2:3, 1:4, 0:4)
Za finale - "potopili" Rumuniju!
    - Jurili smo potrebnu razliku, znali smo da nam je potrebno pobjeda od šest golova. U početku nije bilo idealno, dosta smo promašivali, ali se vidjela želja kod svih igrača, a pogotovo starijih koji su povukli ekipu da se izbori plasman na finalni turnir kad smo već cijelu Svjetsku ligu odigrali dobro od početka do kraja. Zadovoljan sam, čestitam igračima jer su svi od prvog do posljednjeg dali maksimum da prođemo među osam najboljih ekipa - istakao je selektor vaterpolo reprezentacije Crne Gore Vladimir Gojković poslije pobjede u posljednjem kolu grupe "A" Preliminarnog dijela Svjetske lige Rumunija - Crna Gora 4:12 (1:1, 2:3, 1:4, 0:4) kojom su "ajkule" obezbijedile plasman među osam najboljih reprezentacije ovog takmičenja. 
 
0
U posljednjem kolu grupne faze Evropa kupa vaterpolista Crna Gora - Francuska 10:6
Za peto mjesto - "ajkule" sa Mađarskom!
    -Jurili smo, igrali smo konfuzno u odbrani, što ne bio trebalo da nam se događa. Stigao nas je i umor. Najbitnije je, međutim, da smo pobijedili i da nijesmo izgubili utakmicu od rivala od koga ne bismo smjeli da izgubimo - istakao je Aleksandar Radović poslije večerašnje pobjede "ajkula" u posljednjem kolu grupne faze Evropa kupa Crna Gora - Francuska 10:6.
Poslije dva poraza i pobjede vaterpolo "A" reprezentacija boriće se za peto mjesto sa selekcijom Mađarske sjutra od 17,30. 
 
0
Muška teniska reprezentacija Crne Gore prva u "B" grupi turnira treće grupe Evropske zone Davis cupa
Izborili baraž - sa Maltom!
    Muška teniska reprezentacija Crne Gore kao prvoplasirana završila je takmičenje u "B" grupi turnira treće grupe Evropske zone Dejvis kupa i izborila baraž za viši rang.
Crnogorski teniseri savladali su danas u Ulcinju, u trećem kolu B grupe, selekciju Grčke 2:1 i upisali treći trijumf.
U prva dva kola slavili su protiv Jermenije 3:0 i Letonije 2:1.  
 
3
Vaterpolo reprezentacija Crne Gore godište 2003. i mlađi savladali i Hrvatsku 10:8
Osvojili turnir - maksimalnim učinkom!
    Vaterpolo reprezentacija Crne Gore godište 2003. i mlađi sa stoprocentnim učinkom osvojila je prestižni Uskršnji turnir u u Napulju koji se održava od 29. do 31. marta - u posljednjem četvrtom kolu Crna Gora je nadigrala i Hrvatsku 10:8.
Izabranici Veljka Uskokovića su u prva tri kola savladali Mađarsku 13:12, Italiju 15:8 i Srbiju 13:4. Naša selekcija je slobodna posljednjeg dana turnira.  
 
2
U finalu WABA lige u Montani "Celje" - "Budućnost Bemaks" 68:71
"Vučice" osvojile trofej!
    Košarkašice "Budućnost Bemaksa" pobjednice su regionalne WABA lige. "Vučice" su večeras u Montani, u finalnom meču pobijedila ekipu "Celja" 71:68. 
 
2
U drugom meču polufinalne serije plej-ofa "Cedevita" - "Budućnost Voli" 82:75
Finalistu odlučuje - majstorica u "Morači"!
    U drugom meču polufinalne serije plej-ofa "Cedevita" je savladala "Budućnost Voli" 82:75, pa će o odlučiti majstorica u "Morači" 1. aprila.
Igrač utakmice u Zagrebu bio je Nikols sa 25 koševa, a u gostujućem timu izdvojili su se Gibson sa 20 i Ivanović sa 16 poena. 
 
2
U četvrtom kolu kvalifikacija rukometašice Crne Gore savladale Poljsku 33:24 (14:13)
"Lavice" trijumfovale - za povoljniji šešir!
    Trijumfalno, u sjajnoj atmosferi bjelopoljske dvorane "Nikoljac", "zlatne lavice" obezbijedile su plasman na EP i to iz povoljnijeg šešira na žrijebu, kao prvoplasirane u grupi. U četvrtom kolu kvalifikacija rukometašice Crne Gore savladale Poljsku 33:24 (14:13). 
 
2
Košarkašice "Budućnost Bemaksa" plasirale su se u finale završnog turnira regionalne WABA lige
Sa Celjem - za trofej!
    Košarkašice "Budućnost Bemaksa" plasirale su se u finale završnog turnira regionalne WABA lige u bugarskoj Montani. Crnogorski prvak pobijedio je večeras u polufinalnom meču domaćina, ekipu Montane 74:67 (20:10, 17:19, 22:18 i 15:20). 
 
0
U prvoj utakmici četvrtfinala Eurocupa "Darušafaka" - "Budućnost Voli" 57:54
"Plavi" propustili - priliku za "brejk"!
    "Budućnost Voli" imala je veliku šansu da napravi brejk u Istanbulu, ali je uzbudljivoj završnici ipak posustala - u prvoj utakmici četvrtfinala Eurocupa, odigranoj na malo poena, slavila je "Darušafaka" 57:54.
Najefikasniji u našem timu bili su Ivanović sa 12, Danilo Nikolić i Gordić su postigli po 10, dok se kod domaćina izdvojio tandem Džonson (17 poena) i Vilbekin (16).
Drugi meč četvrtfinalne serije igra se u petak, u "Morači" od 19. 
 
0
" Fiorentina" tragično ostala bez kapitena
Astori umro - u snu!
    Italijanski fudbaler Davide Astori preminuo je u nedjelju u 32. godini života. 
 
1
U trećoj utakmici grupe "C" Evropa kupa u Palermu Crna Gora - Njemačka 14:4
"Ajkule" ubjedljivo - izborile završnicu!
    -Htjeli smo da se plasiramo na završni turnir i dobijemo još tri teške provjere i uspjeli smo u tome. Završni turnir će dati jasniju sliku o tome gdje smo u ovom momentu. Nadam se da ćemo biti kompletni za taj turnir kako bi vidjeli koliko možemo. Bilo je oscilacija u Palermu, ali ispunili smo očekivano i možemo u neku ruku biti zadovoljni - istakao je Vladimir Gojković, selektor vaterpolo reprezentacije Crne Gore koja je večerašnjom ubjedljivom pobjedom nad Njemačkom 14:4 izborila plasman na završni turnir Evropa kupa. 
 

|1| |2| |3| |4| |5| |6| |7| |8| |9| |10|