2
Porazom u četvrtfinalu EP u Barseloni vaterpolisti Crne Gore ostali bez mogućnosti da se bore za medalju
I kada su gubili - vjerovali do kraja!

    -Imali smo igru kakvu smo željeli u prvom dijelu utakmice. Odbrana je držala utakmicu. Koristili smo šanse, vjerovatno da smo pogodili za 6:3 bi odvelo utakmicu onako kako smo željeli. Nakon toga smo primili dva jeftina gola iz kontra napada. Čestitamo protivniku, držali su visok tempo utakmice, pogotovo u drugom dijelu, gdje smo mi dosta promašivali. Nemam šta da zamjerim igračima, i kada su gubili tri razlike vjerovali su do kraja, stvarali su šanse, ali nije išlo - ukazao je Vladimir Gojković, selektor vaterpolo "A" reprezentacije Crne Gore koja je sinoć, u četvrtfinalu EP u Barseloni, poražena od Hrvatske 7:9 i ostala bez mogućnosti da se bore za medalju.

- Bolji ide dalje... Borili smo se, dali smo sve od sebe. Krenuli smo odlično, ali se na kraju vidjelo da je Hrvatska odmornija. Zasluženo su pobijedili i čestitam im. Vidjeli ste kakve smo golove primili, nakon odbitka, te dva peterca. Sreću valjda treba zaslužiti... Idemo dalje, napredovali smo dosta u odnosu na prošlo ljeto, mislim da mnogo bolje igramo. Ovo ljeto smo izgubili samo dvije utakmice, od dvije najbolje ekipe na svijetu, Hrvatske i Srbije. Čekaju nas utakmice za plasman, i daćemo sve od sebe. Moramo nastaviti da napredujemo, približili smo se jako najboljim ekipama. To se vidjelo večeras, i to je jako bitno. Moramo da nastavimo da napredujemo, sljedeće godine čeka nas Svjetsko prvenstvo i siguran sam da će sve biti kako treba - ističe Draško Brguljan.
- Igrali smo odličnu utakmicu, ali u nekim momentima nijesmo imali sreće. Primili smo dva, tri gola poslije odbitka, ali to se dešava u sport, a nama eto baš večeras. Dali smo sve od sebe, od prvog do posljednjeg, odigrali pravu utakmicu, ali nekad to nije dovoljno. Ne može se nikome ništa zamjeriti - smatra i Dejan Lazović.
- Poslije poraza u četvrtfinalu teško je bilo šta reći. Stvarno smo se borili, nemamo šta zamjeriti jedan drugome. Nedostajalo je malo sportske sreće koja je neophodna da se dođe do medalje. Ponosan sam na ekipu, daleko od toga da je sve crno. Đuro Radović, Spaić i Đurđić su pokazali da ih čeka svijetla budućnost. Zajedno sa iskusnim igračima, mislim da Crna Gora ne treba da brine za budućnost. Izgubili smo od prvaka svijeta, nijesmo se obrukali. Ako na kraju budemo peti bio bi uspjeh poslije dvije medalje ovog ljeta - zaključuje Saša Mišić.




Posjeta : 1083