e - dopisnik

1
Rasvijetljeno pet imovinskih delikata u Herceg Noovom
Prijave protiv - osmoro!
    Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Herceg Novi, preduzimajući planske aktivnosti na otkrivanju, rasvjetljavanju i dokazivanju krivičnih djela iz oblasti imovinskog kriminaliteta izvršenih na teritoriji Opštine Herceg Novi rasvijetlili su pet delikata, i to jedno krivično djelo teška krađa, tri krivična djela krađa i krivično djelo oduzimanje vozila. Policijski službenici su državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Herceg Novom podnijeli pet krivičnih prijava protiv osam osoba zbog sumnje da su počinila ova krivična djela.  
 
1
Policija rasvijetlila 16 teških krađa
Podgoričani "operisali" - u Budvi i Baru!
    Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Bar rasvijetlili su 16 krivičnih djela teška krađa od kojih je 11 počinjeno u Baru a pet u Budvi. Identifikovali su i lišili slobode osumnjičene S.A. (28) i S.V. (35) iz Podgorice. 
 
1
Policija rasvijetlila događaj u diskoteci „Cataleya“ u Nikšiću
Predao se i - četvrti akter!
    Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Nikšić lišili su jutros slobode i četvrtog aktera događaja u diskoteci „Cataleya“ u Nikšiću, D.J. (39) iz Nikšića, jedinu osobu koju su potraživali.
D.J. je lišen slobode nakon što je sa advokatom pristupio u prostorije CB Nikšić, a sumnjiči da je juče ujutru, na štetu P..K. (39) iz Nikšića, počinio krivično djelo ubistvo u pokušaju tako što mu je zadao tri uboda nožem. Sumnja se da je P.K. neposredno prije toga na štetu D.J. i osoba koje su bile sa njim u društvu počinio teško ubistvo u pokušaju tako što je iz pištolja u njihovom pravcu ispalio više projektila. Ostala dvojica, V.Đ. (20) i D.M. (40), takođe se sumnjiče da su počinila krivična djela u ovom događaju i to V.Đ. teško ubistvo u pokušaju putem pomaganja i nedozvoljeno držanje oružja i eskplozivnih materija a D.M. sprječavanje dokazivanja. 
 
1
Kontinuirane aktivnosti policije na suzbijanju nezakonitog izlova ribe
Oduzeli 11 pakovanja eksploziva!
    Službenici Uprave policije MUP – Sektora granične policije, preduzimaći aktivnosti u vezi sa suzbijanjem nezakonitog izlova ribe, a postupajući shodno operativnim saznanjima, na nepristupačnom terenu priobalja mora kod Krimovice – Opština Kotor juče supronašli i oduzeli 11 pakovanja eksploziva koji je, kako se sumnja, bio namijenjen vršenju ovog krivičnog djela. Službenici granične policije takođe su prethodno, 19. maja ove godine, na području Kotora, na stijenama u blizini naselja Žukovica, pronašli tri eksplozivne naprave i tri inicijalne kapisle sa štapinima koji su takođe, sumnja se, bili namijenjeni nezakonitom izlovu ribe. Radi se na identifikaciji lica koja su sakrila eksploziv na ovim mjestima radi vršenja ovog krivičnog djela. O oba događaja je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru a pronađeni eksploziv i druge stvari i predmeti su upućeni u Forenzički centar radi vještačenja i izuzimanja bioloških tragova. 
 
0
Krivične prijave protiv M.K. (54) iz Bijelog Polja i d.o.o. „Milka MDK“
Oštetili Budžet - za oko 15 000!
    Službenici Uprave policije MUP – Odsjeka za suzbijanje privrednog kriminaliteta danas su podnijeli nadležnom tužiocu krivičnu prijavu u redovnom postupku protiv M.K. (54) iz Bijelog Polja i pravnog lica d.o.o. „Milka MDK“ iz Bijelog Polja zbog osnovane sumnje da su počinili krivično djelo utaja poreza i doprinosa.  
 
0
Policija pretresla kuću M.P. (33) iz Cetinja
Oduzeli mu - oružje i municiju!
    Službenici Uprave policije MUP – Odjeljenja bezbjednosti Cetinje su danas pretresom jedne kuće pronašli i oduzeli dva komada vatrenog oružja, municiju i okvire.
Službenici OB Cetinje su, na osnovu operativnih saznanja i nakon pribavljene naredbe sudije za istragu Osnovnog suda u Cetinju, izvršili pretres kuće i drugih prostorija koje koristi M.P. (33) iz Cetinja. 
 
0
Po međunarodnoj potjernici NCB Interpol Brisel
Beograđanin lišen slobode!
    Službenici Uprave policije MUP – Sektora granične policije, postupajući po međunarodnoj potjernici izdatoj od NCB Interpol Brisel, na Graničnom prelazu Dobrakovo, prilikom pokušaja ulaska u Crnu Goru, lišili slobode M.T. (24) iz Beograda, državljanina Republike Srbije. 
 
0
Ulcinjska policija podnijela krivičnu prijavu protiv M.R. (44), V.I. (41) i M.R. (42)
Prevarom prisvojili - preko pola miliona!
    Službenici Uprave policije MUP – Odsjeka za suzbijanje privrednog kriminaliteta su državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Ulcinju podnijeli krivičnu prijavu protiv M.R. (44), V.I. (41) i M.R. (42) iz Ulcinja, zbog osnovane sumnje da su, na štetu V.N.E. iz Ruske Federacije i A.M. iz Bara, počinili krivično djelo prevara kojom su od ovih lica protivpravno prisvojili 539.000 eura. 
 
0
Krivična prijava protiv F.L. (24) iz Nikšića
Prisvojio novac - izmislio razbojništvo!
    Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Nikšić rasvijetlili su lažno prijavljeno razbojništvo i državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Nišćiću podnijeli krivičnu prijavu protiv F.L. (24) iz Nikšića, koji se sumnjiči da je počinio krivično djelo lažno prijavljivanje u sticaju sa krivičnim djelom zloupotreba položaja u privrednom poslovanju. 
 
0
Bjelopoljac N.V.(27) lišen slobode zbog sumnje da se bavio prodajom droge
U kući mu našli - skank i eksploziv!
    Službenici Uprave policije MUP – Odsjeka za borbu protiv droge su u sadejstvu sa službenicima Centra bezbjednosti Bijelo Polje, preduzimajući mjere i radnje na otkrivanju, sprječavanju i suzbijanju stavljanja droga u tzv. uličnu prodaju, lišili slobode jednu osobu zbog osnovane sumnje da je počinila krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.  
 
0
Protiv dvije bezbjednosno interesantne osobe iz Berana podnijete krivične prijave
Policija im oduzela - pištolje, municiju i nož!
    Službenici Uprave policije MUP –Centra bezbednosti Berane juče, u cilju pronalaska vatrenog oružja u ilegalnom posjedu građana, nadležnom tužiocu podnijeli su dvije krivične prijave protiv dvije osobe zbog osnovane sumnje da su počinila krivična djela nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. 
 
0
Kotoranin S.T. (30) lišen slobode u policicijskoj akciji "Svetionik"
"Pao" zbog - zelenašeenja i iznude!
    Službenici Uprave policije MUP – Odsjeka za suzbijanje privrednog kriminaliteta su, u koordinaciji i po nalogu državnog tužioca u Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru, u okviru obavještajnog projekta „Loan“, u kojem Sektor kriminalističke policije istražuje više osoba i grupacija za koja postoje saznanja da vrše krivična djela zelenaštvo, realizovali dvadesetpetu policijsku akciju „Svetionik“ u kojoj su lišili slobode osumnjičenog S.T. (30) iz Kotora.
S.T. je uz krivičnu prijavu danas priveden nadležnom tužiocu, zbog osnovane sumnje da je počinio krivična djela zelenaštvo i iznuda u pokušaju. 
 
0
Seminar „Mladi-Budućnost Regiona“ otvoren u Petrovcu
Mladi važni kao - ekonomija i politika!
    - Projekti koji se odnose na mlade, jednako su važni koliko i oni koji se tiču ekonomije ili politike- ocijenjeno je na otvaranju dvodnevnog seminara „Mladi- budućnost Regiona“ koji je u Petrovcu okupio mlade iz Crne Gore i Regiona.  
 
0
Prva u Crnoj Gori
Barskoj marini - Plava zastavica!
    - Međunarodni komitet pod okriljem Foundation for Envirnonmental Education (FEE) za dodjelu Plavih zastavica za plaže i marine, potvrdio odluku Nacionalne komisije o dodjeli Plave zastavice AD Marini Bar - potvrdila je danas Nacionalna komisija programa Plave zastavice za plaže i marine u Crnoj Gori.
AD Marina Bar postala je prva marina u Crnoj Gori sa Plavom zastavicom.
 
 
0
Lišeni slobode dvoje osumnjičenih da su lišili života G.D. i nanijeli povrede V.D u Brezojevici kod Plava
(Ne)djelo rasvijetljeno - istog dana!
    Službenici Uprave policije MUP – Odjeljenja bezbjednosti Plav su sinoć identifikovali i lišili slobode dva lica, M.Š. (24) iz Brezojevice – Opština Plav i A.K. (35) iz Bijelog Polja, zbog sumnje da su istog dana, oko 03,00 ujutru, u selu Brezojevice, sa umišljajem i iz koristoljublja lišili života G.D. (84) i nanijeli povrede njenom suprugu V.D. (82). Pronađen je veći dio novca koji su ova dva lica, kako se sumnja, tom prilikom otuđila, a takođe su identifikovana i još dva lica od kojih je uzeta izjava u vezi sa krivičnim djelima prikrivanje i pomoć učiniocu poslije izvršenog krivičnog djela. 
 
3
Maskirani razbojnici upale oko tri sata nakon ponoći u kuću Dašića, u plavskom selu Brezojevica
Tokom provale - stradala starica!
    Bračni par iz plavskog sela Brezojevica napadnut je tokom noći u svojoj porodičnoj kući, a tokom provale ubijena je Gordana Dašić (84), dok je njeg suprug Vuk Dašić (82) teže povrijeđen. Stariji bračni par je, kako se sumnja, mučen radi iznude novca. 
 
3
Kolašinac B.M. (31) osumnjičen za zloupotrebu položaja
Protivzakonito prodao - čamovu građu!
    Službenici Uprave policije MUP – Odsjeka za suzbijanje privrednog kriminaliteta su državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Kolašinu podnijeli krivičnu prijavu protiv B.M. (31) iz Kolašina, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo zloupotreba položaja u privrednom poslovanju. 
 
2
U Baru rasvijetljena tri krivičnih djela - dvije teške krađe i jedno prikrivanje
Krivične prijave protiv - četvoro!
    Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Bar, preduzimajući planske aktivnosti na otkrivanju, rasvjetljavanju i dokazivanju krivičnih djela iz oblasti imovinskog kriminaliteta izvršenih na teritoriji Opštine Bar, identifikovali i nadležnom tužilaštvu procesuirali četiri osobe, zbog sumnje da su izvršile dva krivična djela teška krađa i jedno krivično djelo prikrivanje. 
 
1
Policija lišila slobode N.T. iz Tivta
Pronašli mu - marihuanu!
    Službenici Uprave policije MUP – Odsjeka za borbu protiv droge, preduzimajući mjere i radnje na otkrivanju, sprječavanju i suzbijanju stavljanja opojnih droga u tzv. uličnu prodaju, lišili su slobode jednu osobu zbog osnovane sumnje da je počinila krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.  
 
1
Večeras oko 21, na graničnom prelazu Debeli brijeg
Zaplijenjeno - sedam kg heroina!
    Večeras oko 21, na graničnom prelazu Debeli brijeg, crnogorska Granična policija zaplijenila je sedam kilograma heroina, nezvanično je potvrđeno Televiziji Crne Gore u policiji. Droga je trebalo da bude unijeta u Hrvatsku.  
 

|1| |2| |3| |4| |5| |6| |7| |8| |9| |10|