e - dopisnik

1
Policija u Budvi za 15 minuta rasvijetlila razbojništvo u objektu "Idea"
"Dobio" u kladionici - "pao" u marketu!
    Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Budva sinoć su rasvijetlili razbojništvo 15 minuta nakon što je ovo krivično djelo prijavljeno policiji. Kod osumnjičenog je pronađen novac koji je, kako se sumnja, otuđen prilikom ovog razbojništva a radi se o sumi od preko 1.400 eura. Kriminalistička obrada koja je sprovedena uputila je na sumnju da je ovo lice, osumnjičeno za razbojništvo, noć ranije počinilo i krađu. 
 
1
Beranska policija lišila slobode S.I.(19)
Osumnjičen za - ubistvo dječaka!
    Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Berane identifikovali su i lišili slobode S.I. (19) iz Berana, zbog sumnje da je lišio života maloljetno lice muškog pola starosti 13 godina. Ovo krivično djelo rasvijetljeno je u kratkom roku. Beživotno tijelo trinaestogodišnjeg dječaka pronađeno je danas oko 11, a njegov nestanak policiji je prijavljen juče.  
 
1
U Baru postavljen kamen-temeljac za gradnju vrtića vrijednog 2,5 miliona eura
Kuriozitet - višenamjenska sala!
    - Riječ je o objektu koji se prostire na oko 3 000 kvadratnih metara, kapacitet mu je oko 400 djece i kao takav predstavlja jedan od najvećih objekata koji radimo u saradnji sa Bankom za razvoj SE. Ukupna vrijednost investicije je 2,5 miliona eura, rok za završetak radova je 12 mjeseci od uuvođenja izvođača u posao. Obbjekat ima šest jaslenih grupa, osam vrtićkih, a kuriozitet je što je predviđena multifunkcionalna sala za sportske i druge sadržaje na oko 400 kvadrata - istakao je ministar prosvjete Damir Šehović, koji je sa predsjednikom Opštine Bar Dušanom Raičevićem, postavio kamen-temeljac za gradnju vrtića vrijednog 2,5 miliona eura.  
 
1
U Baru policija realizovala akciju „Time“, u kojoj je sedam osoba osumnjičeno za zelenaštvo
Plasirao novac - iz zatvora!
    Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Bar, u sadejstvu sa službenicima Odsjeka za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije, danas su realizovali akciju „Time“ (Tajm) u sklopu obavještajnog projekta „Loan“ koji se odnosi na sprječavanje i dokazivanje krivičnih djela zelenaštvo, i tom prilikom lišili slobode šest osoba zbog sumnje da su počinile krivično djelo zelenaštvo.  
 
0
U Herceg Novom rasvijetljeno 15 krivičnih djela iz oblasti imovinskog kriminaliteta
Dvoje pritvoreno - maloljetnicima prijave!
    Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Herceg Novi, preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti u cilju rasvijetljavanja krivičnih djela iz oblasti imovinskog kriminaliteta rasvijetlili su 15 krivičnih djela, i to 10 krivičnih djela teška krađa, četiri krivična djela teška krađa u pokušaju i krivično djelo uništenje i oštećenje tuđe stvari. Dva lica su lišena slobode dok je protiv četiri maloljetna lica podnijeta krivična prijava u redovnom postuku.  
 
0
Rasvijetljeno teško ubistvo u pokušaju počinjeno sredinom septembra na Cetinju
Na Studenskom trgu - pucao na dvojicu!
    Službenici Uprave policije MUP – Odjeljenja bezbjednosti Cetinje identifikovali su osobu koja je, kako se sumnja, u septembru ove godine upotrebom vatrenog oružja nanijela povrede M.K. (32) iz Cetinja i N.Š. (33) iz Budve. Policijski službenici su danas državnom tužiocu u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici podnijeli krivičnu prijavu protiv P.Ž. (31) iz Cetinja zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo teško ubistvo u pokušaju u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija na štetu ove dvije osobe. 
 
0
Na graničnom prelazu Ilino brdo
Oduzeto oko - 6,7 kilograma opojne droge!
    Službenici Uprave policije MUP – Odjeljenja granične bezbednosti Nikšić i službenici Uprave carina – Carinske ispostave Ilino brdo su, na izlazu iz Crne Gore, kontrolom autobusa kod jedne osobe pronašli i oduzeli oko 6,7 kilograma opojne droge marihuana tipa skank. Osumnjičeni je lišen slobode zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.  
 
0
Ulcinj
"Interesantnom" oduzeli - pušku i municiju!
    Službenici Uprave policije MUP – Odjeljenja bezbjednosti Ulcinj su, preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, a postupajući na osnovu operativnih saznanja, pretresom pronašli i oduzeli pušku i municiju.  
 
0
Cetinje
Pretresom pronašli - oružje i municiju!
    Službenici Uprave policije MUP – Odjeljenja bezbjednosti Cetinje, preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti a u cilju pronalaska vatrenog oružja, postupajući na osnovu operativnih saznanja pretresom su pronašli i oduzeli oružje, municiju i druge predmete. 
 
0
Lišen slobode D.S. (54) iz Danilovgrada
U stanu imao - od pancira do eksploziva!
    Službenici Uprave policije MUP – Odjeljenja bezbjednosti Danilovgrad lišili su slobode D.S. (54) iz Danilovgrada, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. On će uz krivičnu prijavu biti priveden nadležnom tužiocu. 
 
0
Nikšićanin F.M. u Budvi lišen slobode zbog teškog ubistva u pokušaju
Na dvoje - ispalio više hitaca!
    Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Budva lišili su slobode F.M. (23) iz Nikšića, F.M. je pristupio danas u prostorije CB Budva, a potraživao se zbog sumnje da je 27. septembra ove godine u Budvi počinio krivično djelo teško ubistvo u pokušaju, na štetu V.G. i B.A. 
 
0
Na Zajedničkom graničnom prelazu Sukobin – Murićani
Oduzeli oko - 8,2 kilograma skanka!
    Službenici Uprave policije MUP – Odjeljenja granične bezbjednosti Ulcinj i Uprave carina – Carinske ispostave Sukobin su na Zajedničkom graničnom prelazu Sukobin – Murićani a u saradnji sa kolegama iz Republike Albanije pregledom vozila pronašli i oduzeli oko 8,2 kilograma skanka.  
 
0
U više gradova širom Crne Gore
Osvanuli plakati - "Nikad više 1918."!
    U više gradova širom Crne Gore jutros su osvanuli plakati sa natpisom “Nikad više 1918”.
Neimenovani autori, podsjećajući na istorijske događaje iz prve polovine prošlog vijeka, sa plakata su poručili kako se navršava “100 godina od zločina i sramote bijelog terora”.
Slogan plakata je “Za pravo, čast i slobodu Crne Gore”. 
 
2
Cetinjska policija rasvijetlila krivično djelo nasilničko ponašanje na štetu N.D. (25)
Prijave protiv - troje "interesantnih"!
    Službenici Uprave policije MUP – Odjeljenja bezbjednosti Cetinje, preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, rasvijetlili su krivično djelo nasilničko ponašanje, koje je počinjeno na štetu N.D. (25) iz Cetinja. Policijski službenici su juče nadležnom tužilaštvu podnijeli poseban izvještaj kao dopunu krivične prijave protiv tri bezbjednosno interesantna lica i to: M.Đ. (48), R.M. (29) i M.R. (46), svi iz Cetinja, zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili navedeno krivično djelo.  
 
2
Državljani Albanije lišeni slobode u Baru
Oduzeto skoro - 65 kg marihuane!
       Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Bar i Regionalnog centra granične policije „Jug“ su juče, postupajući na osnovu operativnih podataka pronašli i oduzeli oko 64,8 kg marihuane. Tom prilikom su slobode lišeni I.K. (24) i A.L. (23) državljani Albanije, zbog postojanja osnovane sumnje da su počnili kriivčno djelo neovlašena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, dok je E.B. (29), takođe državljanin Albanije, lišen slobode zbog sumnje da je počinio navedeno krivično djelo putem pomaganja.  
 
1
Lišeni slobode po međunarodnim poternicama
Izručen Ruskoj federaciji!
    Službenici Uprave policije MUP – Odjeljenja granične bezbjednosti Tivat na aerodromu Tivat su lišili slobode lice koje se potražuje po međunarodnoj potjernici NCB Interpol Kijev. Takođe, danas su službenici NCB Interpol Podgorica u saradnji sa službenicima Posebne jedinice policije realizovali ekstradiciju lica koje se potražuje po potjernici raspisanoj od strane NCB Interpol Moskva.  
 
1
U Beranama i Kolašinu
Oduzeto oko - 100 kilograma duvana!
    Službenici Uprave policije MUP – Odsjeka za borbu protiv droge, u sadejstvu sa službenicima Centra bezbjednosti Berana, preduzimajući mjere i radnje u cilju suzbijanja tzv. ulične prodaje opojne droge, pronašli su i oduzeli marihuanu i tom prilikom lišili slobode lice osumnjičeno da je počinilo krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga. Nadalje, službenici OB Kolašin su, preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, pronašli i oduzeli oko 100 kilograma rezanog duvana.  
 
1
Policija u Kolašinu rasvijetlila današnju krađu u crkvi
Pokrao - priloge vjernika!
    Službenici Uprave policije MUP – Odjeljenja bezbjednosti Kolašin rasvijetlili su danas u kratkom roku krađu koja je jutros počinjena u crkvi Svetih Pantelejmona i Klimenta Ohridskog u Barama Radovića – Opština Kolašin. Otuđeni novac je pronađen kod osumnjičenog. Protiv njega će nadležnom tužiocu biti podnijeta krivična prijava zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo krađa. 
 
1
Cetinjska policija lišila slobode ruskog državljanina, kojeg je kaznila zbog prekoračenja brzine
Nudio mito i - napao službenika!
    Službenici Uprave policije MUP – Odjeljenja bezbjednosti Cetinje, prilikom vršenja redovne saobraćajne kontrole, lišili su slobode lice zbog sumnje da je počinilo krivično djelo davanje mita i krivično djelo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti.  
 
1
Policija tokom današnjih petresa u Nikšiću pronašla sredstva namijenjena izvršenju teških krivičnih djela
Oduzeli eksploziv - oružje, municiju...!
    Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Nikšić i Sektora kriminalističke policije su danas, u sadejstvu sa Posebnom jedinicom policije i Grupom za antiteroristički pregled, preduzimajući planske aktivnosti na sprječavanju izvršenja najtežih krivičnih djela protiv života i tijela koja su posljedica sukoba bezbjednosno interesantnih lica i članova organizovanih kriminalnih grupa, izvršili pretrese stanova i drugih prostorija na četiri lokacije u Nikšiću. Pronađeni su i oduzeti eksploziv, oružje, municija, uređaj za praćenje i ostala sredstva namijenjena za izvršenje teških krivičnih djela. 
 

|1| |2| |3| |4| |5| |6| |7| |8| |9| |10|