e - dopisnik

2
Protiv nastavnika M.Ć. iz Šavnika podnijeta krivična prijava za zlostavljanje
Ošamario - sedmogodišnju učenicu!
    Službenici Uprave policije MUP – Odeljenja bezbjednosti Šavnik su juče, odmah po prijavljenom događaju, preduzeli sve mjere i radnje na utvrđivanju činjenica vezanih za prijavu da je jedan od nastavnika JZU „Obrazovni centar“ u Šavniku udario maloljetnu učenicu.  
 
2
Protiv G.D. (54) iz Berana policija podnijela krivičnu prijavu
Pronašli mu - automatsku pušku!
    Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Berane su juče, sprovodeći aktivnosti na otkrivanju, sprječavanju i suzbijanju krivičnih djela nedozvoljeno držanje oružja i eksplozovnih materija kod građana, nadležnom tužiocu podnijeli krivičnu prijavu u redovnom postupku protiv G.D. (54) iz Berana.  
 
2
Rasvijetljeno 11 krivičnih djela u Nikšiću
Prijave protiv - šestoro!
    Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Nikšić, preduzimajući planske aktivnosti na otkrivanju, rasvjetljavanju i dokazivanju krivičnih djela iz oblasti imovinskog kriminaliteta izvršenih na području Opštine Nikšić, identifikovali su i nadležnom tužilaštvu procesuirali šest osumnjičenih da su počinila ukupno 11 krivičnih djela, od čega je 10 teških krađa i krađa i jedno oduzimanje vozila.
Kao osumnjičeni identifikovani i procesuirani su D.D. (39), Ž.J. (42), F.H. (19), B.B. (17), D.A. (20) i S.Đ. (22), svi iz Nikšića. 
 
2
Beograđanin V.P. (50) lišen slobode
Policija našla - drogu u kupeu!
    Službenici Uprave policije MUP – Odsjeka za borbu protiv droga, preduzimajući svakodnevne aktivnosti u cilju suzbijanja i sprječavanja krijumčarenja i stavljanja u promet opojnih droga, izvršili su pregled voza koji saobraća na liniji Bar – Beograd i tom prilikom pronašli i oduzeli oko 3,5 kilograma opojne droge marihuana. 
 
2
Osnovni državni tužilac u Herceg Novom naložio krivičnu prijavu potiv D.S. (37) iz Pljevalja
Ukradeno vozilo - našli za dva sata!
    Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Herceg Novi sinoć, nakon nekoliko sati, rasvijetlili su krivično djelo oduzimanje vozila, i protiv jedne osobe nadležnom tužiocu podnijeli krivičnu prijavu u redovnom postupku.  
 
1
Policija rasvijetlila seriju imovinskih delikata u Budvi
Osumnjičeno troje maloljetnih!
    Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Budva rasvijetlili su seriju imovinskih delikata koji su počinjeni prije tri dana, u noći između 16. i 17. aprila ove godine. U pitanju su tri teške krađe i sedam teških krađa u pokušaju. Kao osumnjičena lica, identifikovana su tri maloljetna lica – H.B. (17), B.H. (15) i B.H. (16) iz Podgorice. Prva dva lica su pronađena i od njih je uzeta izjava u policijskim prostorijama, dok se za trećim licem traga. Protiv ova tri lica je nadležnom tužiocu za maloljetnike podnijet posebni izvještaj, kao dopuna krivičnih prijava prethodno podnijetih po nepoznatom počiniocu, zbog osnovane sumnje da su počinili navedenih deset krivičnih djela. 
 
1
Izložba kineskog umjetnika Žanga Runšija „Sve nijanse plave boje Mediterana" otvorena u galeriji „Gayo“ u Tivtu
Postavka inspirisana - ljepotama Crne Gore!
    -Umjetnik, stvarajući ovu postavku, bio je izuzetno inspirisan prirodnim ljepotama Crne Gore, plavim morem, nebom i savršenom prirodom. Crna Gora je njemu dana snagu i inspiraciju za stvaralaštvo. To sve osjećamo u bojama koje je koristio na slikama - ukazao je Nj.E. Cui Živei, ambasador NR Kine u Crnoj Gori, otvarajući izložbu kineskog umjetnika Žanga Runšija „Sve nijanse plave boje Mediterana" u galeriji „Gayo“ u Tivtu. 
 
1
Dopunjene krivične prijave protiv B.P. (37) i B.R. (31) iz Herceg Novog
Spisku krađa - dodali pet!
    Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Herceg Novi su, nakon konsultacija sa državnim tužiocem u Osnovnom državnom tužilaštvu u Herceg Novom, tom tužiocu podnijeli posebni izvještaj, kao dopunu krivičnih prijava podnijetih po nepoznatom počiniocu, protiv B.P. (37) i B.R. (31) iz Herceg Novog, zbog osnovane sumnje da su počinili pet krivičnih djela teška krađa.
Oni su, kako se sumnja, ova krivična djela počinili prethodnih mjeseci, na štetu fizičkih lica koja stanuju ili imaju nekretnine na području Opštine Herceg Novi. 
 
1
Policija podnijela krivičnu prijavu protiv A.D. (70) iz Bara
Prevarom prodao - već prodato!
    Službenici Uprave policije MUP – Odsjeka za suzbijanje privrednog kriminaliteta danas su nadležnom državnom tužiocu podnijeli krivičnu prijavu protiv jednog lica zbog sumnje da je počinio krivično djelo prevara.
Službenici Odsjeka danas su podnijeli krivičnu prijavu protiv A.D. (70) iz Bara, zbog osnovane sumnje da je, u namjeri da sebi pribavi protivpravnu imovinsku korist, nepokretnost koju je već jednom prodao i samim tim više nije bio njen vlasnik ponovo prodao trećem licu, ali ovaj put na prevaran način. 
 
1
Državljanin Republike Slovenije lišen slobode na graničnom prelazu "Debeli brijeg"
U kolima krio - 14 kilograma marihuane!
    - Službenici Uprave policije MUP – Odjeljenja granične bezbjednosti Herceg Novi i službenici Uprave carina – Carinske ispostave Debeli brijeg su danas na Graničnom prelazu Debeli brijeg kontrolom putničkog motornog vozila otkrili oko 14 kilograma marihuane. Lice koje je upravljalo vozilom je lišeno slobode - navedeno je u zajedničkom saopštenju uprava policije i carine. 
 
0
Crna Gora danas dva puta podrhtavala od zemljotresa
"Drmalo" kod - Puke i Plava!
    Sektor za seizmologiju Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju u 15,53 registrovao zemljotres srednje jačine sa epicentrom 31 kilometar južno od Puke u Albaniji. Potres se osjetio i u Podgorici.
Jačina ovog zemljotresa u hipocentru (žarištu) iznosila je 5.1 jedinicu Rihterove skale, što odgovara epicentralnom intenzitetu od šest stepeni Merkalijeve skale (MCS). Žarište ovog zemljotresa locirano je na dubini od 23 kilometra. 
 
0
Policija u Herceg Novom dopunila krivičnu prijavu za nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija
Osumnjičenog otkrila - DNK analiza!
    Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Herceg Novi su, u saradnji sa državnim tužiocem u Osnovnom državnom tužilaštvu u Herceg Novom, tom tužiocu podnijeli posebni izvještaj protiv N.Z. (20) iz Herceg Novog, kao dopunu krivične prijave podnešene protiv nepoznatog počinioca, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružija i eksplozivnih materija. 
 
3
Baranin S.R. (52) jutros lišen slobode zbog nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija
Našli mu - puške, bombe i topovski udar!
    Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Bar danas u jutarnjim časovima, sprovodeći aktivnosti na otkrivanju, sprječavnju i suzbijanju krivičnih djela nedozvoljeno držanje oružja i eksplozovnih materija kod građana, lišili su slobode S.R. (52) iz Bara, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.  
 
3
Barska policija rasvijetlila 24 krivična djela
Iza brave - troje iz Srbije!
    Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Bar, rasvijetlili su 24 krivična djela iz oblasti imovinskih delikata i to 20 teških krađa počinjenih na teritoriji Bara, 3 teške krađe na teritoriji Budve, jedno krivično djelo teška krađa počinjeno u Kotoru, kao i krivično djelo falsifikovanje isprava. Zbog sumnje da su počinili navedena krivična djela, policijski službenici CB Bar lišili su slobode D.V.(17), D.T. (25) i N.V. (19), svi iz Bačke Topole, Republike Srbije. 
 
2
Po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva jutros uhapšen predsjednik Opštine Berane od 2006. do 2014.
Goluboviću određen pritvor!
    Bivšem predsjedniku opštine Berane i odborniku DPS Vuki Goluboviću, nakon saslušanja određeno je zadržavanje. Ista mjera određena je i njegovom bratu Milanu i Momčilu Tajičiću, koji su jutros uhapšeni po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva. Oni su jutros uhapšeni zbog sumnje za zloupotrebu službenog položaja. 
 
2
Policija u dvije odvojene aktivnosti zaplijenila preko 4,5 kilograma marihuane
Jedan priveden - drugome prekršajna!
    Službenici Uprave policije MUP – Odsjeka za borbu protiv droge u sadejstvu sa službenicima Centra bezbjednosti Bar, su u petak 24. marta u jednoj aktivnosti, dok su službenici Odjeljenja bezbjednosti Kolašin u subotu u drugoj, tokom vršenja redovnih aktivnosti u oba događaja zaplijenili preko 4,5 kilograma marihuane. Jedna osoba lišena je slobode zbog osnovane sumnje da je počinio KD neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, dok je protiv druge podnesena prekršajna prijava zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sprječavanju zloupotrebe opojnih droga.  
 
2
Na graničnom prelazu "Dobrakovo"
Zaplijenjena - 23 kilograma skanka!
    Službenici Uprave policije MUP –Odeljenja granične bezbjednosti Bijelo Polje su zajedno sa službenicima Uprave Carina – Carinske ispostave Dobrakovo, juče na graničnom prelazu Dobrakovo, pronašli i zaplijenili oko 23 kilograma marihuane tipa skank. Zbog osnovane sumnje da su počinila krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga lišena slobode su D.A.(36) iz Bara i J.P (37) iz Raške, Republika Srbija. 
 
1
Rasvijetljeno devet razbojništava na Cetinju
Prijeteći nožem - oteo četiri hiljade!
    Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Podgorica su u sadejstvu sa službenicima pripadajućeg Odjeljenja bezbjednosti Cetinje rasvijetlili devet krivičnih djela razbojništvo. Zbog osnovane sumnje da je počinio navedena krivična djela, policijski službenici su protiv M.R. (27) iz Cetinja, nadležnom tužiocu podnijeli poseban izvještaj kao dopunu krivilčnih prijava prethodno podnijetih po nepoznatom počiniocu. 
 
1
Krivična prijava protiv R.T. (48) iz Kolašina
Oduzete cigarete - vrijedne 15 000!
    Službenici Uprave policije MUP – Odsjeka za suzbijanje privrednog kriminaliteta, u sadejstvu sa službenicima Odjeljenja bezbjednosti Kolašin juče su krivičnom prijavom nadležnom tužiocu u redovnom postupku procesuirali R.T. (48) iz Kolašina, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljena trgovina. 
 
1
U akciji „Posmatrač“ policija lišila slobode R.M. (40) iz Nikšića
Bavio se - dječjom pornografijom!
    Službenici Uprave policije MUP – Sektora kriminalističke policije su, u sadejstvu sa službenicima Centra bezbjednosti Podgorica, a u koordinaciji i po nalogu državnog tužioca u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici, u okviru akcije „Posmatrač“ danas lišili slobode R.M. (40) iz Nikšića, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo dječja pornografija. 
 

|1| |2| |3| |4| |5| |6| |7| |8| |9| |10| |11| |12| |13| |14| |15| |16| |17| |18| |19| |20| |21| |22| |23| |24| |25| |26| |27| |28| |29| |30| |31| |32| |33| |34| |35| |36| |37| |38| |39| |40| |41| |42| |43| |44| |45| |46| |47| |48| |49| |50| |51| |52| |53| |54| |55| |56| |57| |58| |59| |60| |61| |62| |63| |64| |65| |66| |67| |68| |69| |70| |71| |72| |73| |74| |75| |76| |77| |78| |79| |80| |81| |82| |83| |84| |85| |86| |87| |88| |89| |90| |91| |92|