e - dopisnik

1
Dvadetdeveta akcija u okviru rada Operativnog štaba „Boka“,
Oduzeli i oružje - i drogu!
    Službenici Uprave policije MUP su danas, postupajući shodno naredbama nadležnih sudija za istragu, sproveli dvadetdevetu akciju u okviru rada Operativnog štaba „Boka“, a u cilju rasvijetljavanja teških krivičnih djela počinjenih u prethodnom periodu na teritoriji opština Herceg Novi, Kotor i Tivat, sa akcentom na pronalaženju vatrenog oružja u ilegalnom posjedu i drugih predmeta i tragova koji se mogu povezati sa izvršenjem krivičnih djela.  
 
0
Beranac S.A. (36) lišen slobode
Osumnjičen za - silovanje!
    Službenici Uprave policije MUP-a – Centra bezbjednosti Berane lišili su slobode S.A. (36) iz Berana zbog sumnje da je na štetu četrdesetšestogodišnje osobe ženskog pola počinio krivično djelo silovanje. 
 
0
Na ostacima Hrama Svetog Jovana Krstitelja u Svaču – Opština Ulcinj
Policija zabranila - liturgiju SPC!
    -Nije tačno da je Mitropolija crnogorsko primorska održala liturgiju na ostacima Hrama Svetog Jovana Krstitelja u Svaču – Opština Ulcinj. Policija je skup zabranila iz više razloga zasnovanih na zakonu te je MCP liturgiju održana na dvadesetak metara od ove lokacije. Nakon liturgije sveštenstvo MCP se razišlo. Policija je preventivno djelovala i do ovog momenta nije bilo incidenata - saopštila je Uprava policije Crne Gore povodom informacija koje su se pojavile u pojedinim medijima da policija obezbjeđuje liturgiju Srpske pravoslavne crkve – Mitropolije crnogorske primorske no ostacima Hrama Svetog Jovana Krstitelja u Svaču – Opština Ulcinj. 
 
0
Saobraćajna nesreća u Jasenovom polju kod Nikšića
Poginuli - otac i sin!
Otac i sin V.M. (28) i D.M. (58) poginuli su u udesu, koji se danas oko 14 dogodio kod Nikšića, saopšteno je iz policije. Portal RTCG nezvanično saznaje da je riječ o ocu i sinu, koji su stradali nakon što je automobil sletio s puta i prevrnuo se. 
 
0
Jutros u 3,39
"Zaljuljalo" blizu - Očinića!
    Jutros u 3,39 Sektor za seizmologiju Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju registrovao je zemljotres manje jačine sa epicentrom na tri kilometra južno od Očinića.
   Jačina ovog zemljotresa u hipocentru (žarištu) iznosila je 3.5 jedinica Rihterove skale, što odgovara epicentralnom intenzitetu od četiri-pet stepeni Merkalijeve skale (MCS). Žarište ovog zemljotresa locirano je na dubini od 18 kilometara. Zemljotres nije mogao izazvati materijalne štete u epicentralnom području.  
 
0
Protiv tri osobe u Herceg Novom podnijete prekršajne prijave, a jedna lišena slobode
Pronađena marihuana - džoint, ekstazi i LSD!
    Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Herceg Novi su u sadejstvu sa službenicima Odsjeka za borbu protiv droge, tokom proteklog vikenda, preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, kontrolom četiri osobe pronašli i oduzeli oko 83 grama marihuane, džoint i ekstazi. Protiv ovih lica su podnijete prekršajne prijave zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sprječavanju zloupotrebe droga. Takođe, na GP Sitnica službenici Uprave policije i Uprave carina su u autobusu pronašli 20 komada LSD i manju količinu marihuane, nakon čega je osoba koja je posjedovala ovu drogu lišena slobode. 
 
0
Plav
Čedomorka lišena slobode!
    Službenici Uprave policije MUP – Odjeljenja bezbjednosti Plav lišili su slobode E.K. zbog sumnje da je počinila krivično djelo teško ubistvo na štetu svog maloljetnog djetela muškog pola starog četiri mjeseca.  
 
2
Policija na Cetinju rasvijetlila krivično djelo teška krađa
Obio kiosk - brze hrane!
    Službenici Uprave policije MUP – Odjeljenja bezbjednosti Cetinje su, preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, u kratkom roku rasvijetlili krivično djelo teška krađa i tom prilikom lišili slobode osobu osumnjičenu da je počinila ovo krivično djelo.
 
 
2
Barska policija pretresla „štek“ stan
Osumnjičeni uhvaćen - u bjekstvu!
    Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Bar su danas, preduzimajući aktivnosti na prevenciji vršenja krivičnih djela i na pojačanoj kontroli bezbjedosno interesantnih lica i njima bliskih lica, a postupajući na osnovu operativnih informacija, prilikom pretresa pronašli i oduzeli pištolj i municiju, kao i veću količinu predmeta i garderobe za koje se sumnja da potiuču iz krivičnog djela. Osumnjičeni je lišen slobode.  
 
1
Nastupom „KIC POP hora" počeo novi segment "Barskog ljetopisa"
Otvoren prvi - festival horova!
    Nastupom na velikoj sceni na Šetalištu kralja Nikole, pri gradskoj marini, „KIC POP hor" otvorio je sinoć 1. Festival horova, novi programski segment pratećeg programa „Barskog ljetopisa“.
Festival horova nastavlja se 19. i 20. juna. Na šetalištu kod gradske marine nastupiće i hor „Jedinstvo“ iz Kotora, horovi „Zima“ i „Antivari Musica“ iz Bara, kao i Hor Umjetničke škole „Vasa Pavić“ iz Podgorice. Svi koncerti počinju u 21,30.  
 
1
Danilovgrađanin N.L. (32) lišen slobode u Budvi
Oduzeto mu - oko 46 grama heroina!
    Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjedosti Budva su danas, preduzmajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, kontolom lica i vozila pronašli i oduzeli oko 46 grama heroina. Osumnjičeni je lišen slobode zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga. 
 
1
Krivična prijava protiv V.K. (47) iz Berana
Lugar "posjekao" - 54.300 eura!
    Službenici Uprave policije MUP – Odsjeka za suzbijanje privrednog kriminaliteta su, preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, podnijeli nadležnom tužiocu krivičnu prijavu u redovnom postupku protiv lica osumnjičenog da je počinilo krivično djelo zloupotreba službenog položaja.  
 
0
Petoro albanskih državljana prekršajno kažnjeni
Ilegalno došli - u krivolov!
    Službenici Uprave policije MUP – Regionalnog centra granične policije Jug danas su lišili slobode pet osoba, državljane Republike Albanije, koji su prethodno plovilima ilegalno prešli granicu sa našom državom na moru, a potom vršili nezakonit izlov ribe na našoj teritoriji. Nakon plaćenih kazni, lica su puštena dok je nezakonito izlovljena riba oduzeta. 
 
0
Cetinje
Policija spriječila - krađu nafte!
    Službenici Uprave policije MUP – Odjeljenja bezbjednosti Cetinje su, preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, spriječili dva lica u izvršenju krivičnog djela i tom prilikom lišili ih slobode zbog osnovane sumnje da su počinili krivično djelo krađa u pokušaju.  
 
0
Napad na novinara RTCG iz Nikšića rasvijetljen u kratkom roku
Napadnut poslije - svađe u kafani!
    -Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Nikšić su u veoma kratkom roku identifikovali lice za koje se sumnja da je napalo G.J. i nanijelo mu tjelesne povrede. Događaju je prethodnio verbalni konflikt koji su G.J. i ova osoba imali u jednom ugostiteljskom objektu. O svemu je obaviješten tužilac koji će kvalifikovati događaj - saopštila je Uprava policije Crne Gore povodom informacije koju su mediji objavili, a koja se odnosi na to da je sinoć u Nikšiću napadnut G.J. (50), novinar RTCG iz Nikšića. 
 
0
Rasvijetljeno teško ubistvo Ukrajinke A.L. u Kotoru
Protiv osumnjičenog - krivična prijava!
    Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Herceg Novi i Odjeljenja bezbjednosti Kotor su, u koordinaciji sa Sektorom kriminalističke policije i državnim tužiocem u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici, nakon intenzivnih policijsko – tužilačkih aktivnosti, rasvijetlili krivično djelo teško ubistvo, počinjeno 11. maja u Kotoru, na štetu A.L. (30), ukrajinske državljanke nastanjene u Kotoru, i danas nadležnom tužiocu podnijeli posebni izvještaj, kao dopunu krivične prijave, protiv A.S. (22) iz Kotora, zbog osnovane sumnje da je izvršio ovo krivično djelo. A.S, koji je u ranijem periodu bio u dugogodišnjoj emotivnoj vezi sa A.L, je od dana izvršenja krivičnog djela nedostupan i za njim je raspisana potjernica.  
 
0
Na obali kod tunela Ćafe pronađena četiri pakovanja dinamita i oprema za izlov ribe
Policija obrađuje - četiri osobe!
    Službenici Uprave policije MUP – Stanice granične policije Bar juče su, tokom preduzimanja mjera i radnji na otkrivanju i sprječavanju krivičnih djela u vezi sa nezakonitim izlovom ribe, na obali u blizini tunela Ćafe pronašli četiri pakovanja dinamita i opremu za izlov ribe. U blizini su pronađena i četiri osobe koje su predmet kriminalističke obrade službenika Centra bezbjednosti Bar zbog sumnje da su dinamit i oprema bili u njihovom posjedu, u namjeri vršenja nezakonitog ribolova. 
 
0
Cetinje
Podgoričanke krale - u butiku!
    Službenici Uprave policije MUP – Odjeljenja bezbjednosti Cetinje su u kratkom roku rasvijetlili krađu izvršenu u butiku. Pronađena su ukradene stvari koje će biti vraćene vlasniku. Slijedi krivična prijava protiv dvije osobe.
 
 
3
Krivična prijava protiv policijskog službenika iz Herceg Novog zbog sumnje da je zloupotrjebio službeni položaj
Strancima nezakonito - produžavao boravak?!
    Službenici Uprave policije MUP – Odsjeka za suzbijanje privrednog kriminaliteta podnijeli su državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Herceg Novom krivičnu prijavu protiv policijskog službenika R.M, starijeg policajca I klase, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo zloupotreba službenog položaja. 
 
3
Nikšićka policija u kratkom roku rasvijetlila krviično djelo ubistvo u pokušaju
U svađi - "radio" nož!
    Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Nikšić su, preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, u kratkom roku rasvijetlili krviično djelo ubistvo u pokušaju i tom prilikom lišili slobode M.V. (71) iz Nikšića zbog postojanja osnovane sumnje da je na štetu Š.H. (42) iz Nikšića počinio ovo krivično djelo. 
 

|1| |2| |3| |4| |5| |6| |7| |8| |9| |10| |11| |12| |13| |14| |15| |16| |17| |18|