e - dopisnik

0
U nastavku policijske akcije „Boka“ u Herceg Novom
Još dvoje - lišeno slobode!
    Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednoti Herceg Novi danas, u koordinaciji sa službenicima Sektora kriminalističke policije i Odsjeka za borbu protiv droga, u nastavku akcije „Boka“, lišili su slobode dvije osobe zbog postojanja osnovane sumnje da su počinile krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.
 
 
0
Policija demantuje da je na „Polo“ barskih registarskih oznaka bačena bomba
Vozilo se - zapalilo samo!
    Danas, oko 12, u ulici Jovana Stojanovića u Baru, došlo je najvjerovatnije do samozapaljivanja putničkog motornog vozila marke „Polo“ barskih registarskih oznaka, vlasništvo S.P. iz Bara, gdje je nakon startovanja vozila od strane S.P. došlo do požara u djelu motora i akumulatora - saopštila je Uprava policije Crne Gore povodom dezinformacije na društvenim mrežama da je u Baru bačena bomba pod putničko motorno vozilo. 
 
0
Službenici CB Bar rasvijetlili 17 krivičnih djela krađa
Na plažama krao - novac, torbe, mobilne!
    Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Bar, preduzimajući mjere i radnje u cilju rasvijetljavanja krivičnih djela iz oblasti imovinskih delikata, rasvijetlili su 17 krivičnih djela krađa i tom prilikom podnijeli krivičnu prijavu u redovnom postupku protiv maloljetnika zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio ova krivična djela. 
 
0
Protiv N.P. (25) podnijeta krivična prijava zbog bedozvoljene trgovine
Oduzeto oko - 400 boksova cigareta!
    Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Nikšić su, vršeći redovne kontrole na magistralnom putu Nikšić – Podgorica pronašli i oduzeli cigarete bez akciznih markica i zbog toga protiv jedne osobe podnijeli krivičnu prijavu zbog postojanja osnovane sumnje da je počinila krivično djelo nedozvoljena trgovina. 
 
0
U akciji „Boka 3“ policija pretresla 27 lokacija na području Herceg Novog, Kotora, Tivta, Nikšića i Danilovgrada
Privedeno 16 - četvoro lišeni slobode!
    Službenici Uprave policije MUP – Sektora kriminalističke policije su zajedno sa službenicima CB Herceg Novi, OB Kotor, OB Tivat, CB Nikšić i CB Podgorica i uz podršku Posebne jedinice policije, a postupajući shodno pribavljenim naredbama sudija za istragu osnovnih sudova u Kotoru, Herceg Novom, Nikšiću i Danilovgradu, u nastavku aktivnosti koje se preduzimaju u cilju borbe protiv organizovanih kriminalnih grupa na području Boke Kotorske, danas izveli akciju „Boka 3“ koja je usmjerena ka članovima organizovanih kriminalnih grupa (OKG) i bezbjednosno interesantnim licima (BIL). 
 
0
Lišeni slobode M.Đ. (28) iz Berana i V.S. (29) iz Podgorice
Prvi pokušao da ubije - drugi da pobjegne!
    Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Berane rasvijetlili su krivično djelo teško ubistvo u pokušaju koje je 21. oktobra ove godine počinjeno u Beranama postavljanjem eksplozivne naprave pod vozilo u vlasništvu K.S. i koje je počinjeno na štetu ovog i još tri osobe i s tim u vezi lišili slobode M.Đ. (28) iz Berana, koji je osumnjičen da je počinio ovo krivično djelo. Osim M.Đ, slobode je lišen i V.S. (29) iz Podgorice, koji je pokušavo da ilegalno napusti teritoriju naše države a koji se potraživao zbog izdržavanja kazne zatvora u trajanju od jedne godine i deset mjeseci zbog krivičnih djela nasilničko ponašanje i teška tjelesna povreda. 
 
0
Rasvijetljena krađa vozila u Kumboru
Kola "odvezli - maloljetnici!
    Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Herceg Novi, zajedno sa službenicima Odjeljenja bezbjednosti Kotor, rasvijetlili su krivično djelo oduzimanje vozila i tom prilikom protiv dvije maloljetne osobe podnijeli krivičnu prijavu u redovnom postupku.  
 
0
Podgoričanka A.Ć. (24) osumnjičena za zloupotreba položaja u apoteci u Baru
Prisvojila skoro - 50.000 eura!
    Službenici Uprave policije MUP – Odsjeka za suzbijanje privrednog kriminaliteta Sektora kriminalističke policije su, nakon preduzetih mjera i radnji, juče državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Baru podnijeli krivičnu prijavu protiv A.Ć. (24) iz Podgorice, nastanjene u Baru, zbog osnovane sumnje da je počinila krivično djelo zloupotreba položaja u privrednom poslovanju. 
 
3
Večeras u 19,03
Malo zatreslo - kod Ulcinja!
    Večeras u 19,03 Sektor za seizmologiju Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju registrovao zemljotres manje jačine sa epicentrom 11 kilometara zapadno od Ulcinja. Jačina ovog zemljotresa u žarištu iznosila je tri jedinice Rihterove skale, što odgovara epicentralnom intenzitetu od četiri-pet stepeni Merkalijeve skale.
Ovaj zemljotres nije mogao izazvati materijalne štete u epicentralnom području.  
 
2
Protiv I.Ć. (27) iz Bara podnijeta krivična prijava
Omogućavao uživanje - opojnih droga!
    Službenici Uprave policije MUP – Službenici Centra bezbjednosti Bar, postupajući po operativnim saznanjima izvršili su pregled lica u neposrednoj blizini OŠ „Jugoslavija“ u Baru, i tom prilikom protiv jedne osobe podnijeli krivičnu prijavu u redovnom postupku zbog postojanja osnovane sumnje da je počinila krivično djelo omogućavanje uživanja opojnih droga.
 
 
2
Službenici CB Herceg Novi u kratkom roku rasvijetlili dva krivična djela iz oblasti imovinskih delikata
Krali u - Kumboru i Baošićima!
    Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Herceg Novi u kratkom roku rasvijetlili su dva krivična djela iz oblasti imovinskih delikata i to krivično djelo teška krađa na naročito drzak ili opasan način u pokušaju i krivično djelo krađa, i tom prilikom lišili slobode dvije osobe zbog sumnje da su počinile ovo krivično djelo.
 
 
2
Službenici Odeljenja bezbjednosti Tivat dopunili krivičnu prijavu
Park zapalio - maloljetnik!
    Službenici Uprave policije MUP – Odeljenja bezbjednosti Tivat su, preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, rasvijetlili krivično djelo izazivanje opšte opasnosti počinjeno u avgustu 2017. godine, i tom prilikom protiv osumnjičenog podnijeli poseban izvještaj kao dopunu krivične prijave prethodno podnijete protiv nepoznatog počinioca zbog osnovane sumnje da je počinio ovo krivično djelo. 
 
2
Policija sprečavala nezakonit izlov ribe
Oduzeli - eksploziv, dinamit i dvije puške!
    Službenici Uprave policije MUP – Sektora granične policije su danas u sadejstvu sa službenicima CB Bar, OB Ulcinj, CB Budva, CB Herceg Novi, OB Kotor i OB Tivat, na osnovu prikupljenih informacija, a po prethodno pribavljenim naredbama sudija za istragu nadležnih sudova, u sklopu kontinuranih aktivnosti na spriječavanju nezakonitog izlova ribe upotrebom eksploziva, izvršili pretrese na području ovih gradova. Tom prilikom policijski službenici su pretresali 12 osoba, jedno plovilo i nekoliko vozila. Oduzeta je velika količina eksploziva i oružja.  
 
1
Odjeljenje granične bezbjednosti Ulcinj
Našli sedam eksploziva - za izlov ribe!
    Službenici Uprave policije MUP – Odjeljenja granične bezbjednosti Ulcinj juče su, postupajući po operativnoj informaciji, a preduzimajući aktivnosti na otkrivanju, sprječavanju i suzbijanju nezakonitog izlova ribe, u uvali Valdanos, sakrivene u šiblju, pronašli sedam eksplozivnih naprava za koje se sumnja da su bile namijenjene vršenju ovog krivičnog djela.
 
 
1
U kratkom roku rasvijetljeno podmetanje požara na službenom policijskom vozilu u Baru
Vandalizam "prikrili" - paljenjem!
    Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Bar u kratkom roku, za oko deset sati od kada je krivično djelo počinjeno, rasvijetlili su podmetanje požara na službenom policijskom vozilu koje je bilo na zaduženju kod komandira u Odjeljenju granične bezbjednosti Bar – SGP Ulcinj.  
 
1
Osumnjičeni za pokušaj ubistva u Herceg Novom lišen slobode u kratkom roku
U tuči - "radio" i pištolj!
    Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Herceg Novi u kratkom roku rasvijetlili su krivično djelo ubisto u pokušaju koje je počinjeno juče. Ubrzo nakon izvršenja ovog krivičnog djela, službenici CB Herceg Novi su pronašli i lišili slobode S.D. (64), rođenog u Goraždu – Bosna i Hercegovina, sa prebivalištem u Herceg Novom, državljanina Crne Gore, zbog sumnje da je, na štetu D.P. iz Herceg Novog, počinio navedeno krivično djelo. Osumnjičeni je istog dana, uz krivičnu prijavu priveden državnom tužiocu u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici, zbog osnovane sumnje da je počinio KD ubistvo u pokušaju u sticaju sa KD nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. Tužilac je za S.D. nakon saslušanja donio rješenje o zadržavanju u policijskim prostorijama do privoda nadležnom sudiji za istragu. 
 
1
U akciji "Mimoza" protiv organizovanih kriminalnih grupa policija lišila slobode Š.R. (34), I.A. (31). i G.P. (39) iz Herceg Novog
Zelenašenjem stekli - pola miliona!
    Službenici Uprave policije MUP – Sektora kriminalističke policije, zajedno sa službenicima Centra bezbjednosti Herceg Novi i uz podršku Specijalne antiterorističke jedinice i Posebne jedinice policije, u akciji „Boka“ koja je usmjerena na organizovane kriminalne grupe i bezbjednosno – interesantne osobe, danas su izveli kodnu akciju „Mimoza“ u kojoj su po nalogu tužioca lišili slobode Š.R. (34), I.A. (31). i G.P. (39) iz Herceg Novog, članove OKG Kavač, zbog sumnje da su počinili krivično djelo zelenaštvo. 
 
1
Na graničnom prelazu Dobrakovo lišeni slobode crnogorski državljanin D.M. (23) i državljanin Republike Srbije Ž.G. (24)
Drogu sakrili - u braniku!
    Službenici Uprave policije MUP i Uprave carina su sinoć, na Graničnom prelazu Dobrakovo, na izlazu iz Crne Gore, u vozilu kojim je upravljao crnogorski državljanin D.M. (23), a u kojem se kao putnik nalazio i državljanin Republike Srbije Ž.G. (24), pronašli i oduzeli oko 1,1 kilogram skanka i oko 3 grama kokaina. 
 
1
Rasvijetljene tri teške krađe u Šavniku
Provalio u - poštu i kuću!
    Službenici Uprave policije MUP – Odjeljenja bezbjednosti Šavnik, na osnovu operativnih saznanja i prikupljenih materijalnih dokaza, rasvijetlili su tri krivična djela teška krađa koja su počinjena u periodu od 9. do 12.oktobra na području Opštine Šavnik, u mjestima Gornja Bukovica i Provalija. 
 
1
U akciji „Boka“ koju policijski službenici sprovode u borbi protiv organizovanih kriminalnih grupa
Oduzeli mu oružje - i municiju!
    Službenici Uprave policije MUP – Odjeljenja bezbjednosti Tivat su juče, u koordinaciji sa Sektorom kriminalističke policije, podnijeli kriviču prijavu protiv K.B. iz Tivta, zbog postojanja osnovane sumnja da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.
U akciji „Boka“ koju policijski službenici sprovode u borbi protiv organizovanih kriminalnih grupa, izvršen je pretres stana koji koristi bezbjednosno interesantni M.B. Tom prilikom policijski službenici su pronašli i oduzeli osam komada vatrenog oružja i veći broj municije. 
 

|1| |2| |3| |4| |5| |6| |7| |8| |9| |10| |11| |12| |13| |14| |15| |16| |17| |18| |19| |20| |21| |22| |23| |24| |25| |26| |27| |28| |29| |30| |31| |32| |33| |34| |35| |36| |37| |38| |39| |40| |41| |42| |43| |44| |45| |46| |47| |48| |49| |50| |51| |52| |53| |54| |55| |56| |57| |58| |59| |60| |61| |62| |63| |64| |65| |66| |67| |68| |69| |70| |71| |72| |73| |74| |75| |76| |77| |78| |79| |80| |81| |82| |83| |84| |85| |86| |87| |88| |89| |90| |91| |92| |93| |94| |95| |96| |97|