e - dopisnik

0
Cetinje
Podgoričanke krale - u butiku!
    Službenici Uprave policije MUP – Odjeljenja bezbjednosti Cetinje su u kratkom roku rasvijetlili krađu izvršenu u butiku. Pronađena su ukradene stvari koje će biti vraćene vlasniku. Slijedi krivična prijava protiv dvije osobe.
 
 
3
Krivična prijava protiv policijskog službenika iz Herceg Novog zbog sumnje da je zloupotrjebio službeni položaj
Strancima nezakonito - produžavao boravak?!
    Službenici Uprave policije MUP – Odsjeka za suzbijanje privrednog kriminaliteta podnijeli su državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Herceg Novom krivičnu prijavu protiv policijskog službenika R.M, starijeg policajca I klase, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo zloupotreba službenog položaja. 
 
3
Nikšićka policija u kratkom roku rasvijetlila krviično djelo ubistvo u pokušaju
U svađi - "radio" nož!
    Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Nikšić su, preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, u kratkom roku rasvijetlili krviično djelo ubistvo u pokušaju i tom prilikom lišili slobode M.V. (71) iz Nikšića zbog postojanja osnovane sumnje da je na štetu Š.H. (42) iz Nikšića počinio ovo krivično djelo. 
 
3
Liššen slobode I.T. (37) iz Nikšića, koji je osumnjičen za razbojništvo u „Lutriji Crne Gore“
Na policiju - izvukao pištolj!
    Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Nikšić su, preduzimajući mjere i radnje u cilju otkrivanja, rasvijetljavanja i dokazivanja težih krivičnih djela počinjenih na teritoriji Opštine Nikšić,lšili slobode bezbjednosno interesantnog I.T. (37) iz Nikšića, koji se potraživao zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo razbojništvo na štetu kladionice „Lutrija Crne Gore“ u aprilu ove godine. Prilikom lišenja slobode ovo lice je pokušalo da pobjegne izvuklo pištolj koji je nosilo za pojasom, ali je uz upotrebu sredstava prinude savladan i razoružan.
 
 
3
Presječen još jedan lanac prodaje opojne droge na teritoriji Opštine Rožaje
Maloljetniku našli - 2,3 kilograma marihuane!
    Službenici Uprave policije MUP – Odsjeka za borbu protiv droge su danas, u sadejstvu sa službenicima Odjeljenja bezbjednosti Rožaje, pretresom kuće u Rožajama pronašli i oduzeli 2,3 kilograma marihuane i lišili slobode osumnjičenog.
 
 
3
Baranima oduzeto 70 kilograma ribe i eksplozivna i druga sredstva namijenjena nezakonitom izlovu
Dvojica "ribolovaca" - "iza brave"!
    Službenici Uprave policije MUP – Stanice granične policije Bar juče su na dvije lokacije kontrolisali tri lica i pronašli i oduzeli eksplozivna i druga sredstva za koja se sumnja da su namijenjena nezakonitom izlovu ribe kao i ribu za koju se sumnja da je izlovljena na nezakonit način. Dvije osobe lišene su slobode, dok je treća novčano kažnjena zbog prekršaja.
 
 
2
Bezbjednosno interesantni B.Đ. (20) i D.H. (21) iz Bara lišeni slobode
Marihuanu krili - ispod haube!
    Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Bar su danas, postupajući na osnovu operativnih saznanja, lišili slobode dva bezbjednosno interesantna lica zbog postojanja osnovane sumnje da su počinila krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanjen u promet opojnih droga.  
 
2
Nikšić
Zaplijenjeno više vrsta narkotika!
    Službenici Uprave policije MUP – Odsjeka za borbu protiv droge su u sadejstvu sa službenicima Centra bezbjednosti Nikšić, u cilju suzbijanja ulične prodaje opojnih droga, u prethodnom periodu sprovodili pojačane aktivnosti na području Nikšića. U sklopu planskih aktivnosti i na osnovu operativnih saznanja, izvršeni su pretresi na više lokacija kao i kontrola većeg broja bezbjednosno interesantnih lica i članova organizovanih kriminalnih grupa. Pronađeno je i zaplijenjeno više vrsta narkotika – marihuana, heroin, kokain i tablete ekstazi, za koje se sumnja da su bili namijenjeni uličnoj prodaji, kao i oružje u ilegalnom posjedu. 
 
2
Policija na Cetinju sankcionisala 28 bezbjednosno interesantnih osoba
Oduzeli - kokain, marihuanu i pištolj!
    Službenici Uprave policije MUP – Odjeljenja bezbjednosti Cetinje su, u prethodnom periodu, preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti kontrolisali bezbjednosno interesantna lica i tom prilikom sankcionisali 28 ovih osoba. Pronađeni su i oduzeti kokain, marihuana i pištolj.  
 
2
Poslije policijske potjere na magistralnom putu Cetinje – Budva
Oduzeli oko - 21 kilogram skanka!
    Službenici Uprave policije MUP – Odjeljenja bezbjednosti Cetinje su, postupajući na osnovu operativnih saznanja, pronašli i oduzeli oko 21 kilogram skanka i tom prilikom lišili slobode dva lica osumnjičena da su počinila krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.  
 
2
Policija prekinula još jednu uličnu prodaju opojne droge u Bijelom Polju
Pretresom našli - marihuanu!
    Službenici Uprave policije MUP – Odsjeka za borbu protiv droge su juče, postupajući na osnovu operativnih saznanja, pronašli i oduzeli oko 390 grama marihuane i tom prilikom lišili slobode lice osumnjičeno da je počinilo krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljenje opojnih droga.  
 
1
U Baru četvoro lišeno slobode zbog sumnje da su počinili krađu u produženom trajanju
Prijavili se poslije - neuspjele "reprize"!
    Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Bar su juče, preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, odmah nakon izvršenog krivičnog djela krađa u produženom trajanju na štetu firme „Intersport“ u Baru, lišili slobode četiri lica zbog postojanja osnovane sumnje da su počinila ovo krivično djelo.  
 
1
Službenici OB Cetinje podnijeli krivičnu prijavu protiv Č.V. (48) zbog zelenaštva
Oštećeni založio - i plac!
    Službenici Uprave policije MUP – Odjeljenja bezbjednosti Cetinje su juče nadležnom tužiocu podnijeli poseban izvještaj, kao dopunu krivične prijave prethodno podnijete protiv nepoznatog počinioca, protiv Č.V. (48) iz Cetinja, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo zelenaštvo.  
 
1
Službenici CB Nikšić rasvijetlili tri krivična djela
"Interesantnom" - određen pritvor!
    Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Nikšić su, preduzimajući mjere i radnje u cilju rasvijetljavanja krivičnih djela iz oblasti imovinskih delikata, rasvijetlili tri krivična djela i tom prilikom procesuirali dva osumnjičena lica, od kojih je jedno lice bezbjednosno interesantno.  
 
1
Potpisan Ugovor za izgradnju dviju žičara vrijednih 12 miliona eura
Gondolom do - Đalovića pećine!
    - Ispod manastira Podvrh krećemo sa jednom impresivnom investicijom, koja će promijeniti Bijelo Polje, ovaj kraj, ali i Crnu Goru. Čuli smo šta će ova invsticija značiti za valorizaciju Bistrice i prirodnog dobra, kakvo je Đalovića pećina. Riječ je o najmodernijoj žičari, gondoli. Čitav posao treba da bude završen za 18 mjeseci - poručio je danas iz Podvrha kod Bijelog Polja, gdje je potpisan Ugovor za izgradnju dviju žičara vrijednih 12 miliona eura, predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković. 
 
1
Humani službenici Uprave policije MUP – Odjeljenja bezbjednosti Mojkovac
Policajci spasili - mladića iz Tare!
    Službenici Uprave policije MUP – Odjeljenja bezbjednosti Mojkovac su danas, nakon anonimne prijave, izašli na lice mjesta i iz rijeke Tare izvukli jedno lice u svjesnom stanju, koje je, sumnja se, palo u rijeku sa Starog mosta na rijeci Tari.  
 
1
U policijskoj akciji "Radna dozvola" krivična prijava protiv privrednog društva „Fundament Monte“ d.o.o Budva i izvršnog direktora
Utajio - dvjesta hiljada!
    Službenici Uprave policije MUP – Odsjeka za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije su u sadejstvu sa službenicima Odsjeka za suzbijanje privrednog kriminaliteta, sprovodeći akciju „Radne dozvole“, a postupajući na osnovu operativnih saznanja, državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru podnijeli krivičnu prijavu protiv jednog fizičkog i jednog pravnog lica zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivično djelo utaja poreza i doprinosa i na taj način pričinili štetu Budžetu Crne Gore u iznosu od oko 200.000 eura.  
 
1
Na zajedničkom graničnom prelazu Sukobin – Murićani
Oduzeli preko - 15 kilograma skanka!
    Službenici Uprave policije MUP – Odjeljenja granične bezbjednosti Ulcinj i Uprave carina – Carinske ispostave Sukobin, su danas na Zajedničkom graničnom prelazu Sukobin – Murićani, u saradnji sa graničnom policijom Republike Albanije, kontrolom teretnog motornog vozila pronašli i oduzeli preko 15 kilograma skanka. Lice, droga i vozilo su predati policijskim službenicima Republike Albanije.
 
 
1
Baranka M.Š. (30) uhapšena
Osumnjičena da je - zadavila sina!
    Baranka M.Š. (30) uhapšena je zbog sumnje da je zadavila svog šestomjesečnog sina, saopšteno je iz Uprave policije. 
 
1
Iz Agrobudžeta za 2018.
Za 60 mladih farmera - 10 000!
    -Mladi farmer su nova snaga i nova energija crnogorskog sela, i njegova perspektiva. Nova snaga oslonjena na nasljeđe njihovih vrijednih očeva i đedova, oslonjena na tradiciju, a oplemenjena sa energijom mladih ljudi, sa novim znanjima, njihovim preduzetništvom i sve izdašnijom podrškom Vlade i resornog ministarstva - ocijenio je potpredsjednik Vlade Crne Gore i ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja Milutin Simović, koji je danas u Bijelom Polju uručio 60 rješenja o dodjeli podrške od 10 000 eura mladim farmerima koji su ispunili kriterijume Javnog poziva za pokretanje poslovanja mladih poljoprivrednika, u okviru Agrobudžeta za 2018.  
 

|1| |2| |3| |4| |5| |6| |7| |8| |9| |10| |11| |12| |13| |14| |15| |16| |17|