e - dopisnik

1
Tokom održavanja muzičkog festivala „Sea dance 2017” zaplijenjeni marihuana, ekstazi i kokain
Protiv dvoje - krivične prijave!
    Službenici Uprave policije MUP – Odsjeka za borbu protiv droge su sa službenicima drugih organizacionih jedinica Uprave policije realizovali planske aktivnosti u cilju sprječavanja zloupotrebe opojnih droga tokom održavanja muzičkog festivala „Sea dance 2017”, od 13. do 15. jula, na plaži Jaz u Budvi. Službenici policije su tom prilikom podnijeli 70 prijava, od čega dvije krivične i 68 prekršajnih prijava, protiv ukupno 70 osoba. Od tih 70 dvije osobe su lišena slobode zbog sumnje da su počinile krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, dok je 17 lica lišeno slobode zbog prekršaja iz čl. 52 Zakona o zloupotrebama droga. Ostale se po prekršaju procesuirane u redovnom postupku. 
 
1
Službenici CB Herceg Novi rasvijetlili niz krivičnih djela imovinskih delikata
Za pet krađa - osumnjičeno četvoro!
    Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Herceg Novi su, preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti rasvijetlili niz krivičnih djela iz oblasti imovinskih delikata, i to 3 krivična djela krađa, krivično djelo teška krađa i teška krađa u pokušaju, i tom prilikom procesuirali četiri osobe zbog sumnje da su počinile ova krivična djela.  
 
1
Nikšićanin M.Đ. (60) osumnjičen za krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja
Oduzeli mu - dvije puške!
    Službenici Uprave policije MUP – Odjeljenja bezbjednosti Šavnik su danas zajedno sa službenicima Centra bezbjednosti Nikšić, podnijeli krivičnu prijavu u redovnom postupku protiv jednog lica zbog sumnje da je počinilo krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. 
 
0
U policijskim akcijama na graničnim prelazima "Dobrakovo" i "Tuzi" uhapšene tri osobe
Zaplijenjeno - 19 kg skanka!
    Službenici Uprave policije i carina su, na dva granična prelaza, na sjeveru i jugu države, u dva slučaja u vozilima otkrili i zaplijenili ukupno 19 kilograma skanka za šta su uhapšene tri osobe.  
 
0
Službenici Uprave policije MUP – Grupe policije za bezbjednost saobraćaja registrovali nekoliko teških saobraćajnih prekršaja
Mladić vozio - 193 km/h!
    Službenici Uprave policije MUP – Grupe policije za bezbjednost saobraćaja registrovali su juče nekoliko teških saobraćajnih prekršaja.
Među tim prekršajima je i drastično kršenje ograničenja brzine kretanja vozilom. Vozač R.Z. (29) je, upravljajući putničkim motornim vozilom marke „Peugeot“, kotorskih registarskih oznaka, počinio teški prekršaj na način što se vozilom, na magistralnom putu Nikšić – Kotor, u mjestu Dragalj (Opština Kotor), kretao brzinom od 193 km/h iako je ograničenje brzine kretanja na toj dionici puta 80 km/h. Protiv R.Z. je Sudu za prekršaje podnijeta prekršajna prijava zbog počinjenog prekršaja iz člana 318 stav 1 tačka 1 ZOBS-a a na licu mjesta od njega je privremeno oduzeta vozačka dozvola do odluke Suda. 
 
0
Za razbojništvo u filijali „Prve banke“ osumnjičeni i C.M (32) iz Podgorice i G.M. (38) iz Bara
Iza brave - još dvojica!
    Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Berane, u sadejstvu sa centrima bezbjednosti Podgorica i Bar, juče su lišili slobode dvije osobe koje su osumnjičene da su počinile krivično djelo razbojništvo u saizvršilaštvu na štetu Filijale „Prve banke“ u Beranama. Time su ukupno lišena slobode četiri osobe osumnjičene za ovo krivično djelo jer su druga dvije lišene slobode neposredno nakon izvršenja krivičnog djela, 13. marta. 
 
0
Za vrijeme održavanja muzičkog festivala „Southern Soul Festival 2017“ u Ulcinju
Zbog droge - šestoro lišeno slobode!
    Službenici Uprave policije MUP - Odsjeka za borbu protiv droga zajedno sa službenicima CB Bar i CB Ulcinj, preduzimajući mjere i radnje u cilju otkrivanja, sprječavanja i suzbijanja zloupotrebe opojnih droga, tokom održavanja muzičkog festivala „Southern Soul Festival 2017“ na plaži Dolcinium Kite Club, Copacabana beach – Ulcinj, lišili su slobode šest osoba zbog sumnje da su počinila krivično djelo omogućavanje uživanja opojnih droga i podnijeli protiv njih 6 krivičnih prijava. Policijski službenici su takođe, podnijeli i 10 prekršajnih prijava protiv 10 lica zbog prekršaja iz čl. 52 Zakona o sprječavanju zloupotrebe droga.  
 
0
Požar u hotelu na obali Plavskog jezera
Od "Kule Damjanove" - zgarište!
    Hotel na obali Plavskog jezera izgorio je danas u požaru koji izbio oko 15 sati. Gosti i osoblje hotela su na vrijeme evakuisani, pa nije bilo povrijeđenih. 
 
3
Nikšićka policija rasvijetlila razbojništvo u sportskoj kladionici „Hemingvej“
Jedan uhapšen - drugi ga "čeka"!
    Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Nikšić su juče, preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, u cilju rasvjetljavanja krivičnih djela iz oblasti imovinskog kriminaliteta, rasvijetili krivično djelo razbojništvo u pokušaju koje je izvršeno u maju ove godine. Jedna osoba lišena je slobode zbog sumnje da je počinila ovo krivično djelo, dok je protiv druge podnijeta krivična prijava u redovnm postupku.  
 
3
Protiv R.B. (55) iz Kolašina policija podnijela krivičnu prijavu za nesavjestan rad u službi
"Nije vidio" - bespravnu sječu šume!
    Službenici Uprave policije MUP – Odsjeka za suzbijanje privrednog kriminaliteta danas su nadležnom tužiocu podnijeli krivičnu prijavu u redovnom postupku protiv R.B. (55) iz Kolašina zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nesavjestan rad u službi. 
 
2
Hercegnovska policija podnijela krivične prijave protiv L.E. iz ovog grada i protiv albanskog državljanina
Novljanin prijetio - ženi i rodbini!
    Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Herceg Novi podnijeli su krivičnu prijavu protiv jednog lica iz Herceg Novog zbog nedozvoljenog držanja oružja i eksplozivnih materija, nakon što je prijavljeno nasilje u porodici. Takođe, službenici CB Herceg Novi će nadležnom tužiocu podnijeti i krivičnu prijavu protiv jednog lica, albanskog državljanina, zbog falsifikovanja isprave jer policijskim službenicima na Graničnom prelazu Debeli brijeg dao na uvid falsifikovana dokumenta sa lažnim imenom. 
 
2
Krivična prijava protiv D.O. (51) iz Nikšića za krijumčarenje
Iz BiH švercovao - limenke piva!
    Službenici Uprave policije MUP – Odsjeka za suzbijanje privrednog kriminaliteta su državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Nikšiću podnijeli krivičnu prijavu protiv D.O. (51) iz Nikšića, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo krijumčarenje. 
 
2
Bivši savjetnik za naplatu poreza u Bijelom Polju osumnjičen za zloupotrebu položaja i falsifikovanje
Zadržavao novac - poreskih obveznika!
    Službenici Uprave policije MUP – Odsjeka za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije su danas državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Bijelom Polju podnijeli krivičnu prijavu protiv M.O. (58) iz Bijelog Polja, bivšeg savjetnika i za naplatu lokalnih javnih prihoda u Upravi javnih prihoda Bijelo Polje, zbog osnovane sumnje da je u vrijeme dok je obavljao ove poslove počinio krivično djelo zloupotreba službenog položaja u sticaju sa krivičnim djelom falsifikovanje službene isprave. 
 
2
Službenici CB Nikšić i Podgorica lišili slobode R.R. (57) iz Nikšića
Organizovao prenošenje - tri pištolja i 70 metaka!
    Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Nikšić i Centra bezbjednosti Podgorica su danas u koordiniranoj akciji u Podgorici lišili slobode tzv. bezbjednosno interesantno lice, R.R. (57) iz Nikšića, zbog sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. 
 
2
Rasvijetljene dvije teške krađe u Beranama
Iste noći - u dvije krađe!
    Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Berane su nadležnom tužiocu podnijeli poseban izvještaj, kao dopunu krivične prijave prethodno podnijete protiv nepoznatog počinioca, protiv Ž.I. (37) iz Berana, zbog postojanja osnovane sumnje da je u Beranama izvršio dva krivična djela teška krađa.  
 
2
U Nikšiću rasvijetljeno sedam imovniskih delikata
Krivične prijave protiv - osmoro!
    Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Nikšić su rasvijetlili sedam krivičnih djela iz oblasti imovinskog kriminaliteta počinjinih na teritoriji Opštine Nikšić, i to pet kivičnih djela krađa, krivično djelo teška krađa i teška krađa u pokušaju. Osam lica je procesuirano krivičnim prijavama u redovnom postupku. 
 
1
Protiv R.J. iz Nikšića podnijeta krivična prijava za zloupotrebu položaja u privrednom poslovanju
"Lobovala" kladionicu - za 23 hiljade!
    Službenici Uprave policije MUP – Odsjeka za suzbijanje privrednog kriminaliteta su juče nadležnom tužiocu podnijeli krivičnu prijavu u redovnom postupku protiv jedne osobe zbog postojanja osnovane sumnje da je počinila krivično djelo zloupotreba položaja u privrednom poslovanju.  
 
1
Nikšićka policija radi na sprječavanju sukoba između članova organizovanih kriminalnih grupa
Podstrekavao druga - da ubije!
    Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Nikšić, u koordinaciji sa Sektorom kriminalističke policije i Višim državnim tužilaštvom u Podgorici, preduzimajući mjere i radnje na sprječavanju sukoba između članova organizovanih kriminalnih grupa i bezbjednosno interesantnih osoba, juče, u 12,45 časova, u naselju Mokra njiva u Nikšiću, lišili su slobode lice D.J. (35) iz Nikšića.  
 
1
U vozu na relaciji Bar – Beograd
Putniku našli - skank!
    Službenici Uprave policije MUP – Stanice granične policije Bijelo Polje danas su na Graničnom prelazu Željeznička stanica Bijelo Polje, prilikom izlaska iz Crne Gore, u vozu koji saobraća na relaciji Bar – Beograd pronašli oko 420 grama skanka. Službenici Odsjeka za borbu protiv droge, koji su obaviješteni o pronalasku marihuane, su kriminalističkom obradom identifikovali osumnjičeno lice, putnika u vozu R.B. (40) iz Priboja – Republika Srbija. 
 
1
U akciji „Zasjeda“ na području Opštine Bar
Pronađen eksploziv za - izlov ribe!
    Službenici Uprave policije MUP – Sektora granične policije su danas, preduzimajući aktivnosti u vezi sa suzbijanjem nezakonitog izlova ribe, sproveli akciju „Zasjeda“ na po dručju Opštine Bar i tom prilikom kontrolisali jednu osobu kod koje su pronađena eksplozivna sredstva koja su, kako se sumnja, bila namijenjena nezakonitom izlovu ribe. 
 

|1| |2| |3| |4| |5| |6| |7| |8| |9| |10|