e - dopisnik

1
Lišeni slobode F.T. (25) iz Kotora i S.M. (20) iz Nikšića
"Pali" zbog - opojnih droga!
    Službenici Uprave policije MUP – Odsjeka za borbu protiv droge su juče, preduzimajući mjere i radnje u cilju sprječavanja ulične prodaje opojnih droga na području Opštine Budva, pronašli i oduzeli 52 grama heroina i 10,5 grama marihuane. Osumnjičeni je lišen slobode.  
 
1
Cetinje
Otkrili laboratoriju -za marihuanu!
    Službenici Uprave policije MUP – Odjeljenja bezbjednosti Cetinje lišili su slobode J.J. (29) iz Cetinja nakon što su danas u kući u Drušićima koju ova osoba koristi pronašli laboratoriju u kojoj se, kako se sumnja, proizvodila marihuana i uzgajala ova opojna droga. Pronađena je i oduzeta 31 saksija sa biljkom kanabis od koje se proizvodi ova droga. 
 
1
Crna Gora dobila međunarodni kod
Vašington priznao - crnogorski jezik!
    - Crna Gora je dobila međunarodni kod za crnogorski jezik u okviru ISO međunarodnog standarda - saopštio je danas na konferenciji za novinare direktor Nacionalne biblioteke Crne Gore “Đurđe Crnojević“ Bogić Rakočević. Oznaka za crnogorski jezik biće CNR. 
 
0
Albanac N.S. (37) iz Skadra lišen slobode u Ulcinju
Zaplijenili mu - 50 kg skanka!
    Službenici Uprave policije MUP – Odjeljenja granične bezbjednosti Ulcinj su u pronašli i oduzeli oko 50 kilograma skanka. Osumnjičeni je lišen slobode zbog sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.  
 
0
U 13. akciji u borbi protiv organizovanih kriminalnih grupa policija pretresla 10 stanova u Danilovgradu
Oduzeli drogu - oružje i vozila!
    Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Podgorica, zajedno sa pripadajućim Odjeljenjem bezbjednosti Danilovgrad, uz podršku Posebne jedinice policije, a u koordinaciji Sektora kriminalističke policije, u nastavku aktivnosti koje se preduzimaju u cilju borbe protiv organizovanih kriminalnih grupa, preduzimajući unaprijed planirane mjere i radnje usmjerene na rasvjetljavanje najtežih krivičnih djela, razbojništva, namjernog paljenja vozila, kao i rješavanje krivičnih djela nastalih kao posljedica sukoba OKG, danas izvršili su pretrese deset stanova na deset lokacija koje koriste 12 osoba. Jedna osoba lišena je slobode. Pronađeni su i oduzeti oružje, droga, sredstva komunikacije i vozila.
 
 
0
Krivična prijava protiv A.Z. (44) i I.G. (22) iz Nikšića
Izmislili udes - zbog osiguranja!
    Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Nikšić, u sadejstvu sa službenicima Sektora kriminalističke policije – Odsjeka za suzbijanje organizovanog kriminala i korupcije, u nastavku policijske akcije „Udar", državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Nikšiću podnijeli su krivičnu prijavu protiv dvije osobe zbog osnovane sumnje da su počinile krivično djelo navođenje na ovjeravanje neistinitog sadržaja. 
 
3
U 12. akciji u borbi protiv organizovanih kriminalnih grupa krivična prijava protiv S.B. (27) iz Kotora
Neovlašćeno organizovao - igre na sreću!
    Službenici Uprave policije MUP – Sektora kriminalističke policije su u sadejstvu sa službenicima Odeljenja bezbjednosti Kotor, u nastavku aktivnosti koje se preduzimaju u cilju borbe protiv organizovanih kriminalnih grupa na području Boke Kotorske, shodno mjerama i radnjama koje su planirane od strane Operativnog štaba „Boka", a postupajući po naredbi sudije za istragu Osnovnog suda u Kotoru, izvršili pretres prostorija koje koristi član organizovane kriminalne grupe, S.B. (27) iz Kotora, a u kojima su, kako se sumnja, bile neovlašćeno organizovane igre na sreću. Protiv S.B. će biti podnijeta krivična prijava zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćeno organizovanje igara na sreću.  
 
2
Budvanin M.B. (32) osumnjičen za krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija
Poslije vještačenja - pritvoren zbog bombi!
    Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Budva su danas, nakon dobijenih rezultata vještačenja iz Forenzičkog centra, lišili slobode M.B. (32) iz Budve zbog postojanja osnovane sumnje da je ljetos počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. 
 
2
Poslije pogibije jednog radnika i povređivanja drugog na budvanskom gradilištu
Slobode lišena - dvojica odgovornih!
    Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Budva lišili su sinoć slobode R.G. (33) iz Nikšića, izvršnog direktora firme „Globalis trade“, i A.M. (28) iz Nikšića zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivično djelo teška djela protiv opšte sigurnosti u vezi krivičnog djela izazivanje opasnosti neobezbjeđenjem mjera zaštite na radu, kojom prilikom je došlo do smrti D.P. sa Kosova i povrjeđivanja S.G, takođe sa Kosova. 
 
2
Na putnom pravcu Andrijevica – Mateševo
Podgoričaninu oduzeta - 33 kg skanka!
    Službenici Uprave policije MUP – Odsjeka za borbu protiv droga su u sadejstvu sa službenicima Centra bezbjednosti Berane i Odjeljenja bezbjednosti Andrijevica lišili slobode jednu osbu zbog sumnje da je počinila krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga. 
 
2
Poslije tragičnog događaja, pokušaja ubistva i samoubistva u Igalu
Ranjena Novljanka - životno ugrožena!
    Novljanka Olga Perović (46), na koju je jutros u Igalu pucao Miodrag Kršikapa (56), vozač iz Nikšića, zadobila je teške tjelesne povrede i nalazi se u šok sobi na odjeljenju hirurgije u Opštoj bolnici Meljine. Kršikapa je, nakon što je pokušao da ubije Perović, počinio samoubistvo. 
 
2
Rasvijetljene dvije teške krađe u Danilovgradu
Jedan opljačkao pumpu - drugi kuću!
    Službenici Uprave policije MUP – Odjeljenje bezbjednosti Danilovgrad, preduzimajući mjere i radnje u cilju rasvijetljavanja krivičnih djela iz oblasti imovinskog kriminaliteta, rasvijetlili su dva krivična djela teška krađa.
 
 
2
Službenci OB Cetinje pretresli kuće i druge prostorije koje koristi M.S. (34)
Oduzeli eksplozivna sredstva - municiju i pištolj!
    Službenici Uprave policije MUP – Odjeljenja bezbjednosti Cetinje su juče, postupajući na osnovu operativnih saznanja izvršili pretres i tom prilikom pronašli i oduzeli minsko – eksplozivna sredstva, veću količinu municije i pištolj.
 
 
2
Protiv N.P. (24) iz Nikšića biće podnijeta krivična prijava zbog nedozvoljene trgovine
Oduzete cigarete - vrijedne 7 000!
    Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Nikšić su zaplijenili cigarete vrijedne oko 7.000 eura koje su, kako se sumnja, bile predmet nedozvoljene trgovine, a u vezi sa navedenim će biti podnijeta krivična prijava protiv jedne osobe. 
 
2
Poslije tuče u ugostiteljnskom objektu „Zadruga“ u Sutomoru
Privedena - tri brata!
    Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Bar lišili su slobode tri osobe zbog sumnje da su počinile krivično djelo nasilničko ponašanje i krivično djelo teška tjelesna povreda. 
 
2
Službenici Centra bezbjednosti Nikšić rasvijetlili sedam teška krađa
Noću krali - kola sa parkinga!
    Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Nikšić, preduzimajući mjere i radnje u cilju rasvijetljavanja krivičnih djela iz oblasti imovinskih delikata, počinjenih na teritoriji Opštine Nikšić, rasvijetlili su sedam krivičnih djela teška krađa i tom prilikom procesuirali dvije osobe osumnjičene da su počinila ova krivična djela. 
 
2
Lišen slobode M.D. (74) iz Andrijevice zbog nedozvoljeno držanja oružja i nasilja u porodici
Sin prijavio - prijetnje!
    Službenici Uprave policije MUP – Odjeljenja bezbjednosti Andrijevica, postupajući gpo operativnim podacima, lišili slobode jednu osobu osumnjičenu da je počinila krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih i krivično djelo nasilje u porodici i porodičnoj zajednici.  
 
2
Policija u Kotoru pretresla šest lokacija koje koriste bezbjednosno interesantna lica
Priveli šest osoba - pritvorili jednu!
    Službenici Uprave policije MUP – Sektora kriminalističke policije i Odjeljenja bezbjednosti Kotor su u sadejstvu sa Centra bezbjednosti Herceg Novi i Odjeljenje bezbjednosti Tivat, u koordinaciji sa tužilaštvom a postupajući shodno pribavljenim naredbama sudija za istrage Osnovnog suda u Kotoru, u nastavku aktivnosti koje se preduzimaju u cilju borbe protiv organizovanih kriminalnih grupa izvršili pretrese na šest lokacija koje koriste bezbjednosno interesantna lica. U službene prostorije je privedeno šest lica. Kriminalistička obrada nad ovim licima je u toku. Jedno lice je lišeno slobode. 
 
2
Krivična prijava protiv Z.N. (60) iz Pljevalja za zloupotrebu položaja i prekoračenja ovlašćenja
Jedan dug - naplaćivala više puta!
    Službenici Uprave policije MUP – Odsjeka za suzbijanje privrednog kriminaliteta su nadležnom tužiocu podnijeli krivčnu prijavu u redovnom postupku protiv jedne osobe zbog postojanja osnovane sumnje da je počinila krivično djelo zloupotreba položaja u privrednom poslovanju. 
 
2
Krivičnu prijava protiv V.D. (31) iz Republike Srbije i d.o.o. „D&N Compani” sa sjedištem u Beranama
Oštetio budžet - za 40 hiljada!
    Službenici Uprave policije MUP i službenici Uprave carina Sektora bezbjednosti su realizovali zajedničku aktivnost koja je rezultirala podnošenjem krivične prijave od strane Uprave policije nadležnom tužiocu protiv jednog pravnog i jednog fizičkog lica zbog krivičnog djela utaja poreza i doprinosa. 
 

|1| |2| |3| |4| |5| |6| |7| |8| |9| |10|