e - dopisnik

1
Kontinuirane aktivnosti policije na suzbijanju nezakonitog izlova ribe
Oduzeli 11 pakovanja eksploziva!
    Službenici Uprave policije MUP – Sektora granične policije, preduzimaći aktivnosti u vezi sa suzbijanjem nezakonitog izlova ribe, a postupajući shodno operativnim saznanjima, na nepristupačnom terenu priobalja mora kod Krimovice – Opština Kotor juče supronašli i oduzeli 11 pakovanja eksploziva koji je, kako se sumnja, bio namijenjen vršenju ovog krivičnog djela. Službenici granične policije takođe su prethodno, 19. maja ove godine, na području Kotora, na stijenama u blizini naselja Žukovica, pronašli tri eksplozivne naprave i tri inicijalne kapisle sa štapinima koji su takođe, sumnja se, bili namijenjeni nezakonitom izlovu ribe. Radi se na identifikaciji lica koja su sakrila eksploziv na ovim mjestima radi vršenja ovog krivičnog djela. O oba događaja je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru a pronađeni eksploziv i druge stvari i predmeti su upućeni u Forenzički centar radi vještačenja i izuzimanja bioloških tragova. 
 
0
Krivične prijave protiv M.K. (54) iz Bijelog Polja i d.o.o. „Milka MDK“
Oštetili Budžet - za oko 15 000!
    Službenici Uprave policije MUP – Odsjeka za suzbijanje privrednog kriminaliteta danas su podnijeli nadležnom tužiocu krivičnu prijavu u redovnom postupku protiv M.K. (54) iz Bijelog Polja i pravnog lica d.o.o. „Milka MDK“ iz Bijelog Polja zbog osnovane sumnje da su počinili krivično djelo utaja poreza i doprinosa.  
 
0
Policija pretresla kuću M.P. (33) iz Cetinja
Oduzeli mu - oružje i municiju!
    Službenici Uprave policije MUP – Odjeljenja bezbjednosti Cetinje su danas pretresom jedne kuće pronašli i oduzeli dva komada vatrenog oružja, municiju i okvire.
Službenici OB Cetinje su, na osnovu operativnih saznanja i nakon pribavljene naredbe sudije za istragu Osnovnog suda u Cetinju, izvršili pretres kuće i drugih prostorija koje koristi M.P. (33) iz Cetinja. 
 
0
Po međunarodnoj potjernici NCB Interpol Brisel
Beograđanin lišen slobode!
    Službenici Uprave policije MUP – Sektora granične policije, postupajući po međunarodnoj potjernici izdatoj od NCB Interpol Brisel, na Graničnom prelazu Dobrakovo, prilikom pokušaja ulaska u Crnu Goru, lišili slobode M.T. (24) iz Beograda, državljanina Republike Srbije. 
 
0
Ulcinjska policija podnijela krivičnu prijavu protiv M.R. (44), V.I. (41) i M.R. (42)
Prevarom prisvojili - preko pola miliona!
    Službenici Uprave policije MUP – Odsjeka za suzbijanje privrednog kriminaliteta su državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Ulcinju podnijeli krivičnu prijavu protiv M.R. (44), V.I. (41) i M.R. (42) iz Ulcinja, zbog osnovane sumnje da su, na štetu V.N.E. iz Ruske Federacije i A.M. iz Bara, počinili krivično djelo prevara kojom su od ovih lica protivpravno prisvojili 539.000 eura. 
 
0
Krivična prijava protiv F.L. (24) iz Nikšića
Prisvojio novac - izmislio razbojništvo!
    Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Nikšić rasvijetlili su lažno prijavljeno razbojništvo i državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Nišćiću podnijeli krivičnu prijavu protiv F.L. (24) iz Nikšića, koji se sumnjiči da je počinio krivično djelo lažno prijavljivanje u sticaju sa krivičnim djelom zloupotreba položaja u privrednom poslovanju. 
 
0
Bjelopoljac N.V.(27) lišen slobode zbog sumnje da se bavio prodajom droge
U kući mu našli - skank i eksploziv!
    Službenici Uprave policije MUP – Odsjeka za borbu protiv droge su u sadejstvu sa službenicima Centra bezbjednosti Bijelo Polje, preduzimajući mjere i radnje na otkrivanju, sprječavanju i suzbijanju stavljanja droga u tzv. uličnu prodaju, lišili slobode jednu osobu zbog osnovane sumnje da je počinila krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.  
 
0
Protiv dvije bezbjednosno interesantne osobe iz Berana podnijete krivične prijave
Policija im oduzela - pištolje, municiju i nož!
    Službenici Uprave policije MUP –Centra bezbednosti Berane juče, u cilju pronalaska vatrenog oružja u ilegalnom posjedu građana, nadležnom tužiocu podnijeli su dvije krivične prijave protiv dvije osobe zbog osnovane sumnje da su počinila krivična djela nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. 
 
0
Kotoranin S.T. (30) lišen slobode u policicijskoj akciji "Svetionik"
"Pao" zbog - zelenašeenja i iznude!
    Službenici Uprave policije MUP – Odsjeka za suzbijanje privrednog kriminaliteta su, u koordinaciji i po nalogu državnog tužioca u Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru, u okviru obavještajnog projekta „Loan“, u kojem Sektor kriminalističke policije istražuje više osoba i grupacija za koja postoje saznanja da vrše krivična djela zelenaštvo, realizovali dvadesetpetu policijsku akciju „Svetionik“ u kojoj su lišili slobode osumnjičenog S.T. (30) iz Kotora.
S.T. je uz krivičnu prijavu danas priveden nadležnom tužiocu, zbog osnovane sumnje da je počinio krivična djela zelenaštvo i iznuda u pokušaju. 
 
0
Seminar „Mladi-Budućnost Regiona“ otvoren u Petrovcu
Mladi važni kao - ekonomija i politika!
    - Projekti koji se odnose na mlade, jednako su važni koliko i oni koji se tiču ekonomije ili politike- ocijenjeno je na otvaranju dvodnevnog seminara „Mladi- budućnost Regiona“ koji je u Petrovcu okupio mlade iz Crne Gore i Regiona.  
 
0
Prva u Crnoj Gori
Barskoj marini - Plava zastavica!
    - Međunarodni komitet pod okriljem Foundation for Envirnonmental Education (FEE) za dodjelu Plavih zastavica za plaže i marine, potvrdio odluku Nacionalne komisije o dodjeli Plave zastavice AD Marini Bar - potvrdila je danas Nacionalna komisija programa Plave zastavice za plaže i marine u Crnoj Gori.
AD Marina Bar postala je prva marina u Crnoj Gori sa Plavom zastavicom.
 
 
0
Lišeni slobode dvoje osumnjičenih da su lišili života G.D. i nanijeli povrede V.D u Brezojevici kod Plava
(Ne)djelo rasvijetljeno - istog dana!
    Službenici Uprave policije MUP – Odjeljenja bezbjednosti Plav su sinoć identifikovali i lišili slobode dva lica, M.Š. (24) iz Brezojevice – Opština Plav i A.K. (35) iz Bijelog Polja, zbog sumnje da su istog dana, oko 03,00 ujutru, u selu Brezojevice, sa umišljajem i iz koristoljublja lišili života G.D. (84) i nanijeli povrede njenom suprugu V.D. (82). Pronađen je veći dio novca koji su ova dva lica, kako se sumnja, tom prilikom otuđila, a takođe su identifikovana i još dva lica od kojih je uzeta izjava u vezi sa krivičnim djelima prikrivanje i pomoć učiniocu poslije izvršenog krivičnog djela. 
 
3
Maskirani razbojnici upale oko tri sata nakon ponoći u kuću Dašića, u plavskom selu Brezojevica
Tokom provale - stradala starica!
    Bračni par iz plavskog sela Brezojevica napadnut je tokom noći u svojoj porodičnoj kući, a tokom provale ubijena je Gordana Dašić (84), dok je njeg suprug Vuk Dašić (82) teže povrijeđen. Stariji bračni par je, kako se sumnja, mučen radi iznude novca. 
 
3
Kolašinac B.M. (31) osumnjičen za zloupotrebu položaja
Protivzakonito prodao - čamovu građu!
    Službenici Uprave policije MUP – Odsjeka za suzbijanje privrednog kriminaliteta su državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Kolašinu podnijeli krivičnu prijavu protiv B.M. (31) iz Kolašina, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo zloupotreba položaja u privrednom poslovanju. 
 
2
U Baru rasvijetljena tri krivičnih djela - dvije teške krađe i jedno prikrivanje
Krivične prijave protiv - četvoro!
    Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Bar, preduzimajući planske aktivnosti na otkrivanju, rasvjetljavanju i dokazivanju krivičnih djela iz oblasti imovinskog kriminaliteta izvršenih na teritoriji Opštine Bar, identifikovali i nadležnom tužilaštvu procesuirali četiri osobe, zbog sumnje da su izvršile dva krivična djela teška krađa i jedno krivično djelo prikrivanje. 
 
1
Policija lišila slobode N.T. iz Tivta
Pronašli mu - marihuanu!
    Službenici Uprave policije MUP – Odsjeka za borbu protiv droge, preduzimajući mjere i radnje na otkrivanju, sprječavanju i suzbijanju stavljanja opojnih droga u tzv. uličnu prodaju, lišili su slobode jednu osobu zbog osnovane sumnje da je počinila krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.  
 
1
Večeras oko 21, na graničnom prelazu Debeli brijeg
Zaplijenjeno - sedam kg heroina!
    Večeras oko 21, na graničnom prelazu Debeli brijeg, crnogorska Granična policija zaplijenila je sedam kilograma heroina, nezvanično je potvrđeno Televiziji Crne Gore u policiji. Droga je trebalo da bude unijeta u Hrvatsku.  
 
1
Bjelopoljac E.M. (37) lišen slobode
Osumnjičen za - 19 teških krađa!
    Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Bijelo Polje juče su rasvijetlili 19 krivičnih dijela teške krađe i podnijeli poseban izvještaj kao dopunu krivičnih prijave podnijete protiv nepoznatog počinioca, protiv jednog lica i lišili ga slobode zbog sumnje da je počinio navedena krivična djela.
Policijski službenici juče su lišili slobode E.M. (37) iz Bijelog Polja, zbog osnovane sumnje da je u periodu jula 2016. godine do maja 2017. godine, izvršio 19 krivičnih djela teška krađa, počinjenih na štetu više pravnih i fizičkih lica na području Opštine Bijelo Polje. 
 
0
Nikšićka policija podnijela krivične prijave protiv troje osumnjičenih za četiri krivična djela
Lažno javljali - o postavljanju eksploziva!
    Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Nikšić rasvijetlili su četiri krivična djela lažno prijavljivanje kojima je lažno prijavljeno da su postavljene eksplozivne naprave u Nikšiću. U pitanju su dojave iz januara ove godine, i to koje se odnose na to da je postavljena bomba na parkingu ispred Medicinskog centra u Nikšiću. Policijski službenici su kontinuiranim aktivnostima identifikovali tri osumnjičena da su počinila ova četiri krivična djela. Službenici CB Nikšić su, u konsultaciji sa nadležnim tužiocem, preduzeli niz mjera i radnji i identifikovali su tri lica za koja se sumnja da su počinila ova četiri krivična djela. U pitanju su I.M. (20), P.A. (19) i M.T. (17) iz Nikšića. 
 
2
Na magistralnom putu u blizini Autobuske stanice u Herceg Novom povrijeđen D.R.
Eksplodirala mu kola!
    Dežurna služba Centra bezbjednosti Herceg Novi obaviještena je oko 14,40 da je na magistralnom putu u blizini Autobuske stanice u Herceg Novom došlo do eksplozije u vozilu koje je bilo u pokretu.
U vozilu se, prema informacijama kojima raspolažemo, nalazio D.R. iz Herceg Novog. On je sa povredama transportovan u najbližu medicinsku ustanovu. 
 

|1| |2| |3| |4| |5| |6| |7| |8| |9| |10|