e - dopisnik

1
U mjestu Jabukov do u blizini Rijeke Crnojevića, policija pronašla zapaljeno vozilo
Našli "Megana” - traže Medina?!
    Jutros oko 9, u mjestu Jabukov do u blizini Rijeke Crnojevića, na teritoriji Opštine Bar, službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Bar pronašli su zapaljeno vozilo marke ,,Renault Megan”, bez registarskih oznaka.  
 
2
Službenici Uprave policije MUP – Stanice granične policije Bar danas imali dvije uspješne akcije
Spasili devetoro davljenika!
    Službenici Uprave policije MUP – Stanice granične policije Bar imali su danas dvije uspješne akcije spasavanja na moru u kojima su spasili devet lica. Ovo je četvrta akcija spasavanja koju su ovi službenici izveli u proteklih deset dana, a u prethodne dvija akcije spasili su još tri lica.  
 
2
Inicijativa prijatelja i poštovalaca djela nikšićkog kantaautora
Šobića za - Trinaestojulsku!
    - Uvažavajući Miladinove stihove kojima nam je poručio da je on "sviro da ne brine niko", želim da kažem da ja brinem. Brinem, zato što je on svojom iskrenom dušom i muzikom brinuo za sve nas i podijelio sa nama svoja najiskrenija i najdublja osjećanja - navedeno je u inicijativi za kandidaturu nikšićkog kantaautora Miladina Šobića za Trinaestojulsku nagradu koju su pokrenuli prijatelji i poštovaoci djela jedinstvenog muzičara i koja će biti potpisivana do 30. juna. 
 
1
Budvanska policija lišila slobode četiri osobe
Ukrali motocikl - vozilom na policajca!
    -Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Budva lišili su slobode četiri osobe - N.M. (28) iz Malog Požarevca – Republika Srbija, Ž.R. (46) iz Kotora, R.R. (35) iz Budve i R.P (42) iz Aranđelovca – Republika Srbija, nastanjenog u Kotoru, zbog otuđenja motocikla i napada na policijskog službenika u vršenju službene dužnosti kada su ih policijski službenici zaustavili.  
 
1
Luksuzno nautičko naselje "Porto Montenegro" u Tivtu i ovog ljeta biće stjecište savremene svjetske umjetnosti i prezentacije ex-yu i crnogorske likovne scene
U cijelom naselju - art-punktovi!
    Izložbom djela Tijane Dujović, Željka Reljića, Nikole Radovića, Milutina Obradovića, Miloša Mikija Popovića, Vladislava Patrića i Ratka Odalovića, koju je u korporativnoj zgradi kompanije Adriatic Marinas priredila podgorička galerija "Konsul", luksuzno nautičko naselje "Porto Montenegro" u Tivtu počelo je atraktivnu umjetničku sezonu. I ovog ljeta ono će biti stjecište savremene svjetske umjetnosti, ali i prezentacije ex-yu i crnogorske likovne scene. Ljubitelji umjetnosti uživaće u raznolikom kolažu likovnih ekspresija, stilova i umjetničkih identiteta - u dobro osmišljenom, bogatom konceptu takozvanih art-punktova duž cijelog tivatskog naselja.  
 
1
Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Nikšić i Centra bezbjednosti Bar rasvijetlili devet imovinskih delikata
Ukradena kola - vraćena vlasnicima!
    -Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Nikšić i Centra bezbjednosti Bar rasvijetlili su devet imovinskih delikata počinjenih na štetu šest fizičkih i tri pravna lica na teritorijama opština Nikšić i Bar - saopštila je Uprava policije Crne Gore.  
 
1
Druga krivična prijava protiv predsjednika Opštine Plav za zloupotrebu službenog položaja
Spriječio naplatu - oštetio opštinu?!
    Službenici Uprave policije MUP – Odsjeka za suzbijanje privrednog kriminaliteta državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Plavu podnijeli su krivičnu prijavu protiv predsjednika Opštine Plav Orhana Šahmanovića, zbog sumnje da je počinio krivično djelo zloupotreba službenog položaja. 
 
1
Slika dana
Kiša "potopila" Kotor!
 
 
1
Kraljevsko pozorište "Zetski dom"
Kiša odložila - Josipin koncert!
    -Koncert Josipe Lisac, zbog vremenskih neprilika pomjera se za četvrtak u 21 na Ljetnjoj pozornici Cetinje, a predstava "Guliver" pomjerena je za petak od 18 na Studentskom trgu na Cetinju - saopšteno je iz Kraljevskog pozorišta "Zetski dom".  
 
0
U mjestu Bakovići – Opština Kolašin
Zaplijenjeno - 245 paketa cigara!
    - Službenici Uprave policije MUP i Uprave carina su mjestu Bakovići – Opština Kolašin, u okviru obavještajnog projekta „Merlin“ koji je usmjeren na suzbijanje sive ekonomije, zaplijenili su 245 paketa inostranih cigareta bez akciznih markica, vrijednosti od oko 180.000 eura. Zbog sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljena trgovina, policijski službenici su slobode lišili R.R. (48) iz Kolašina - navedeno je u zajedničkom saopštenju Uprave policije i Uprave carina Crne Gore. 
 
0
Ni oproštajno pismo potpuno ne rasvjetljava porodičnu tragediju u Kolašinu
O samoubistvu - odlučili zajedno!
    - Oproštajno pismo pronađeno u blizini tijela Dragana (64) i Ane Pižurica (30), koji su juče pronađeni mrtvi u porodičnoj vikendici u Kolašinu, pokazuje da su se njih dvoje zajednički odlučili na samoubilački čin - pišu Dnevne novine. 
 
3
Protiv H.Ć. (62) iz Dečana, nastanjenog u Ulcinju, policija podnijela još jednu prijavu za zelenaštvo
Uz treću prijavu - finansijska istraga!
    Službenici Uprave policije MUP – Odsjeka za suzbijanje privrednog kriminaliteta, u saradnji i po nalogu državnog tužioca u Osnovnom državnom tužilaštvu u Ulcinju, u okviru obavještajnog projekta „Loan“, u kojem Sektor kriminalističke policije vrši istraživanje prema više lica i grupacija za koja postoje saznanja da vrše krivična djela zelenaštvo, realizovali su dvadesetprvu policijsku akciju ,,Dijagonala 2 “ i nadležnom tužilaštvu podnijeli krivičnu prijavu protiv H.Ć. (62) iz Dečana – Kosova, nastanjenog u Ulcinju, zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo zelenaštvo. 
 
2
U 20. akciji "Rai 2" poliinicija u Nikšiću lišila slobode N.R.(19) zbog zelenašenja
U jubilarnoj akciji - "pao" povratnik!
    Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Nikšić, u saradnji i po nalogu državnog tužioca u Osnovnom državnom tužilaštvu u Nikšiću, u okviru obavještajnog projekta „Loan“, u kojem Sektor kriminalističke policije vrši istraživanje prema više osoba i grupacija za koja postoje saznanja da vrše krivična djela zelenaštvo, realizovali su dvadesetu policijsku akciju ,,Rai 2“ i slobode lišili N.R.(19) iz Nikšića zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo zelenaštvo. 
 
2
Zajedničko saopštenje Uprave policije i Uprave carina Crne Gore
Zaplijenili oko - 4,5 kg marihuane!
    - Službenici Uprave policije MUP i Uprave carina su na Graničnom prelazu Debeli brijeg otkrili oko 4,5 kilograma marihuane koja je bila sakrivena u vozilu a za koju se sumnja da je bila namijenjena krijumčarenju preko granice radi dalje prodaje - navedeno je u zajedničkom saopštenju Uprave policije i Uprave carina Crne Gore. 
 
1
I.M. (31) iz Herceg Novog i D.T. (29) iz Valjeva osumnjičeni za izazivanje opšte opasnosti
Dvije prijave za - paljenje dvoje kola!
    Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Herceg Novi rasvijetlili su dva slučaja paljenja vozila izvršena u martu ove godine. Policijski službenici su državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Herceg Novom juče podnijeli posebne izvještaje kao dopunu krivičnih prijava protiv I.M. (31) iz Herceg Novog i D.T. (29), državljanina Republike Srbije iz Valjeva, zbog osnova sumnje da su počinili krivična djela izazivanje opšte opasnosti. 
 
1
Višemjesčnom akcijom "Dijana" policija razbila međunarodnu kriminalnu organizaciju i presjekli lanac krijumčarenja ljudi
Kosovare prebacivali - u Italiju!
    -Službenici Uprave policije MUP – Odsjeka za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije Sektora kriminalističke policije, u sadejstvu sa službenicima Centra bezbjednosti Bar, a u koordinaciji i po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva, nakon preduzimanja višemjesečnih aktivnosti, realizovali su akciju „Diana“ u kojoj su lišili slobode šest osoba, čime su razbili međunarodnu kriminalnu organizaciju i presjekli lanac krijumčarenja ljudi. Slobode su lišeni B.I, star 45 godina, iz Đakovice, državljanin Kosova, Š.S, star 58 godina, iz Đakovice, državljanin Kosova, N.M, star 48 godina, iz Rožaja, državljanin Crne Gore, E.S, star 25 godina iz Rožaja, državljanin Crne Gore, I.O, star 49 godina, iz Misasa, državljanin Ruske Federacije, sa boravkom u Crnoj Gori, u Baru i A.E, star 27 godina, iz Misasa, državljanin Ruske Federacije, sa boravkom u Crnoj Gori, u Baru. Oni su išeni slobode zbog osnova sumnje da su počinili krivična djela stvaranje kriminalne organizacije i nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi - ukazala je na press konferenciji savjetnica za odnose s javnošću Uprave policije MUP Tamara Popović.
 
 
0
Prva Fabrika stočne hrane u Crnoj Gori otvorena danas u Spužu
Proizvodiće i - za izvoz!
    - Prva Fabrika stočne hrane u Crnoj Gori - danas u Spužu otvorio je ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja profesor dr Petar Ivanović - proizvodiće visokokvalitetne i cjenovno povoljne krmne smješe za potrebe crnogorskog tržišta i izvoz. U fabrici, jednoj od najsavremenijih te vrste u regionu, zaposlenje je našlo 20 radnika - saopštila je PR Služba Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja.  
 
0
Poslije ubistva V.B. iz Tivta
Osumnjičeni priveden sudiji!
    Službenici Uprave policije MUP – Odjeljenja bezbjednosti Kotor, uz krivičnu prijavu, sudiji za istragu Višeg suda u Podgorici priveli su D.P. (30) iz Kotora, zbog sumnje da je, na štetu V.B (22) iz Tivta, počinio krivično djelo ubistvo. Krivičnom prijavom D.P. se na teret stavlja i osnov sumnje da je počinio i krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.
 
 
2
Kotorska policija i Interventna jedinica iz Herceg Novog pretresli stanove M.K. i M.K
Zatražili vještačenje - oduzetog!
    -Službenici Uprave policije MUP – Odjeljenja bezbjednosti Kotor, shodno nalogu Osnovnog državnog tužilaštva u Kotoru, nakon provjere postavljanja video nadzora na javnim površinama u Kotoru, a postupajući po prethodno pribavljenoj naredbi sudije za istragu Osnovnog suda u Kotoru, u mjestu Plagenti – Opština Kotor, zajedno sa službenicima Interventne jedinice Centra bezbjednosti Herceg Novi, juče su pretresli stanove i druge prostorije koje koriste M.K. i M.K. Tokom pretresa pronađeni su i oduzeti predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnih djela, kao i sa tri osobe koje su 25. aprila lišene slobode prilikom pokušaja uklanjanja kamera u Kotoru.
Pretresima su pronađeni i izuzeti tehnički uređaj – dron, vazdušna puška, dva optička nišana, dvije ručne radio veze i DVR uređaj za skladištenje memorije video nadzora. 
 
2
Poslije neuspjelih višesatnih pregovora policije sa osumnjičenim za dvostruko ubistvo u Pljevljima
Osumnjičenog likvidirali - pripadnici SAJ!
    Višesatni pregovori policije sa G.D. (47) iz Pljevalja, osumnjičenim za teško ubistvo izvršenim preksinoć na štetu supružnika S.R. i R.T. iz Pljevalja, završeni su večeras oko 20,00 upotrebom vatrenog oružja koju je započeo osumnjičeni u namjeri da liši života policijske službenike, pri čemu je on smrtno stradao - saopštila je Uprava policije Crne Gore, 
 

|1| |2| |3| |4| |5| |6| |7| |8| |9| |10|