e - dopisnik

0
Službenici Uprave policije MUP – Grupe policije za bezbjednost saobraćaja registrovali više teških saobraćajnih prekršaja
Mladić vozio - 172 km/h!
    Službenici Uprave policije MUP – Grupe policije za bezbjednost saobraćaja registrovali su više teških saobraćajnih prekršaja prethodnih dana, od kojih izdvajamo prekoračenje brzine upravljanja vozilom mladog vozača. 
 
0
Cetinje
Protiv "interesantnih" - tri prijave!
    Službenici Uprave policije MUP – Odjeljenja bezbjednosti Cetinje podnijeli su nadležnom tužiocu krivične prijave protiv tri osobe, od kojih su dvije bezbjednosno interesantne osobe, zbog osnovane sumnje da su počinile krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. 
 
0
Rasvijetljeno pet krivičnih djela iz oblasti imovinskog kriminaliteta počinjenih u Budvi, Baru i Nikšiću
U kladionicama "dobijao" - prijetnjom!
    Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Budva rasvijetlili su pet imovinskih delikata – četiri razbojništva i jednu tešku krađu. Od ovih pet krivičnih djela dva su počinjena u Budvi, dva u Baru i jedno u Nikšiću. Lice osumnjičeno da ih je izvršilo, P.Š. (26) iz Podgorice, je lišeno slobode. 
 
0
Na magistralnom putu Kolašin – Mojkovac u mjestu Štitarička rijeka
Oduzeli - 47 kilograma marihuane!
    Službenici Uprave policije MUP – Odsjeka za borbu protiv droge su u sadejstvu sa službenicima Odjeljenja bezbjednosti Mojkovac, preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti a postupajući na osnovu operativnih saznanja, pronašli i oduzeli oko 47 kilograma marihuane koja je bila sakrivena u stvarima koje su prevožene u kamionu. Osumnjičeni je lišen slobode zbog sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.  
 
3
Barska policija lišila slobode M.Č. (42) iz Minska, sa privremenim boravkom u geadu pod Rumijom
Bjelorus uzgajao - marihuanu!
    Službenici Uprave policije MUP – Odsjeka za borbu protiv droge u Baru su, pretresom kuće i dvorišta koje je koristio državljanin Bjelorusije M.Č. (42) iz Minska, sa privremenim boravkom u Baru, pronašli i oduzeli 40 stabljika marihuane koje su bile zasađene u plasteniku i još oko 30 grama marihuane u kući. Ova osoba lišena je slobode.
 
 
2
Pomen borcu za dostojanstvo, čast i slobodu Gore Gore
Krsto Zrnov - ostao na pravoj strani!
    Predstavnici lokalnih uprava, mjesnih zajednica Katunske i Riječke nahije, dijaspore, kao i brojni građani, poklonili se sjenima crnogorskog generala Krsta Zrnova Popovića u selu Lipa u Cucama. Sveštenstvo Crnogorske pravoslavne crkve, kako je saopšteno, održalo je pomen borcu za dostojanstvo, čast i slobodu Gore Gore. 
 
2
Herceg Novi
Svađu okončao - nožem!
    Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Herceg Novi lišili su slobode J.M. (37) iz Herceg Novom i protiv njega državnom tužiocu u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici podnijeli krivičnu prijavu, zbog osnovane sumnje da je danas, na štetu sugrađanina R.M. (34), počinio krivično djelo ubistvo u pokušaju i to tako što mu je nakon kraće rasprave nanio više povreda upotrebom noža. R.M. nije životno ugrožen. 
 
2
Bjelopoljska policija oduzela oružje i municiju u ilegalnom posjedu
Lopova uhvatili - na djelu!
    Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Bijelo Polje su juče izvršili pretres na jednoj lokaciji kojom prilikom su pronašli i oduzeli oružje i municiju. Protiv osumnjičenog će biti podnijeta krivična prijava u redovnom postupku zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. Takođe, tokom noći uspješnom i brzom akcijom službenika bjelopoljske policije lišeno je slobode osobba koja je zatečena u vršenju krivičnog djela teška krađa. 
 
2
Krivična prijava protiv V.M. (27) sa Cetinja
Nevjenčanu ženu tukao - mobilnim!
    Službenici Uprave policije MUP – Odjeljenja bezbjednosti Cetinje su juče nadležnom tužiocu podnijeli krivičnu prijavu protiv bezbjednosno interesantnog lica krivičnu prijavu zbog postojanja osnovane sumnje da je počinilo krivično djelo nasilje u porodici ili u porodičnoj zajednici. 
 
2
Rasvijetljena krađa počinjena u prostorijama Prijestonice Cetinje
Osumnjičeni već - "iza brave"!
    Službenici Uprave policije MUP – Odjeljenja bezbjednosti Cetinje, preduzimajući operativne mjere i radnje, rasvijetlili su krivično djelo krađa, počinjeno u aprilu 2018. u Cetinju. Zbog osnovane sumnje da je izvršio ovo krivično djelo, državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Cetinju je podnijet posebni izvještaj, kao dopuna krivične prijave prethodno podnijete protiv nepoznatog izvršioca, protiv R.L. (54) iz Valjeva – Republika Srbija. 
 
1
Policija u Beranama i Rožajama rasvijetlila teške krađe
Za dvoje pritvor - za dvoje prijave!
    Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Berane su, preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, u cilju rasvijetljavanja krivičnih djela iz oblasti imovinskih delikata, rasvijetlili dva krivična djela teška krađa i tom prilikom lišili slobode jedna osoba osumnjičena da je počinila navedena krivična djela. Takođe, službenici Odjeljenja bezbjednosti Rožaje su rasvijetlili dva krivična djela krađa i tom prilikom lišili slobode jedna osoba osumnjičena da ih je počinila, dok je protiv druge podnijeta krivična prijava u redovnom postupku.
 
 
1
U akciji „Radne dozvole“ policija podnijela krivičnu prijavu protiv jednog fizičkog i jednog pravnog lica
Utajom oštetili budžet!
    Službenici Uprave policije MUP – Odsjeka za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije su u sadejstvu sa službenicima Odsjeka za suzbijanje privrednog kriminaliteta, sprovodeći akciju „Radne dozvole“, a postupajući na osnovu operativnih saznanja, državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Herceg Novom podnijeli krivičnu prijavu protiv jednog fizičkog i jednog pravnog lica zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivično djelo utaja poreza i doprinosa i na taj način pričinili štetu Budžetu Crne Gore u iznosu od oko 31.500 eura. 
 
1
Otkriven spomenik Čedomiru Ljubu Čupiću na centralnom Trgu slobode u Nikšiću
"Heroj na korzu" - i dalje prkosi!
    - Osmjehom koji je Ljubo uputio zločincima koji su izvršavali smrtnu presudu je nezabilježen u svjetskoj istoriji. Poslije smrtne presude koju su zločinci izrekli Ljubu Čupiću, odmah su ga poveli preko Trga Slobode na gubilište. Ljubo je dostojanstveno prošao pored prisutnih Nikšićana, poručujući im svojim osmjehom da će fašizam biti pobijeđen. To se i desilo 1945. godine. A Ljubo će im sa nikšićkog trga vječno slati svoj osmjeh prkosa i hrabrosti, kao znak pobjede nad fašizmom, i podstrek za sve antifašiste svijeta - ukazao je Opštine Nikšić Veselin Grbović, koji je sa predsjednikom Crne Gore Milom Đukanovićem otkrio spomenik Čedomiru Ljubu Čupiću. Istovremeno je otvoren i renovirani, centralni Trg Slobode u Nikšiću. 
 
1
Službenici Uprave policije MUP
Zaplijenili pištolj - i marihuanu!
    Službenici Uprave policije MUP- Odjeljenja bezbjednosti Ulcinj su danas, postupajući na osnovu operativnih saznanja, pretresom pronašli i oduzeli pištolj u ilegalnom posjedu i marihuanu. Protiv jednog lica je podnijeta krivična prijava zbog sumnje da je počinilo krivično djelo nedozvoljno držanje oružja i eksplozivnih materija, dok je protiv drugog podnijeta prekršajna prijava zbog prekršaja iz Zakona o spriječavanju zloupotrebe droga.
 
 
1
Dvadetdeveta akcija u okviru rada Operativnog štaba „Boka“,
Oduzeli i oružje - i drogu!
    Službenici Uprave policije MUP su danas, postupajući shodno naredbama nadležnih sudija za istragu, sproveli dvadetdevetu akciju u okviru rada Operativnog štaba „Boka“, a u cilju rasvijetljavanja teških krivičnih djela počinjenih u prethodnom periodu na teritoriji opština Herceg Novi, Kotor i Tivat, sa akcentom na pronalaženju vatrenog oružja u ilegalnom posjedu i drugih predmeta i tragova koji se mogu povezati sa izvršenjem krivičnih djela.  
 
0
Beranac S.A. (36) lišen slobode
Osumnjičen za - silovanje!
    Službenici Uprave policije MUP-a – Centra bezbjednosti Berane lišili su slobode S.A. (36) iz Berana zbog sumnje da je na štetu četrdesetšestogodišnje osobe ženskog pola počinio krivično djelo silovanje. 
 
0
Na ostacima Hrama Svetog Jovana Krstitelja u Svaču – Opština Ulcinj
Policija zabranila - liturgiju SPC!
    -Nije tačno da je Mitropolija crnogorsko primorska održala liturgiju na ostacima Hrama Svetog Jovana Krstitelja u Svaču – Opština Ulcinj. Policija je skup zabranila iz više razloga zasnovanih na zakonu te je MCP liturgiju održana na dvadesetak metara od ove lokacije. Nakon liturgije sveštenstvo MCP se razišlo. Policija je preventivno djelovala i do ovog momenta nije bilo incidenata - saopštila je Uprava policije Crne Gore povodom informacija koje su se pojavile u pojedinim medijima da policija obezbjeđuje liturgiju Srpske pravoslavne crkve – Mitropolije crnogorske primorske no ostacima Hrama Svetog Jovana Krstitelja u Svaču – Opština Ulcinj. 
 
0
Saobraćajna nesreća u Jasenovom polju kod Nikšića
Poginuli - otac i sin!
Otac i sin V.M. (28) i D.M. (58) poginuli su u udesu, koji se danas oko 14 dogodio kod Nikšića, saopšteno je iz policije. Portal RTCG nezvanično saznaje da je riječ o ocu i sinu, koji su stradali nakon što je automobil sletio s puta i prevrnuo se. 
 
0
Jutros u 3,39
"Zaljuljalo" blizu - Očinića!
    Jutros u 3,39 Sektor za seizmologiju Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju registrovao je zemljotres manje jačine sa epicentrom na tri kilometra južno od Očinića.
   Jačina ovog zemljotresa u hipocentru (žarištu) iznosila je 3.5 jedinica Rihterove skale, što odgovara epicentralnom intenzitetu od četiri-pet stepeni Merkalijeve skale (MCS). Žarište ovog zemljotresa locirano je na dubini od 18 kilometara. Zemljotres nije mogao izazvati materijalne štete u epicentralnom području.  
 
0
Protiv tri osobe u Herceg Novom podnijete prekršajne prijave, a jedna lišena slobode
Pronađena marihuana - džoint, ekstazi i LSD!
    Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Herceg Novi su u sadejstvu sa službenicima Odsjeka za borbu protiv droge, tokom proteklog vikenda, preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, kontrolom četiri osobe pronašli i oduzeli oko 83 grama marihuane, džoint i ekstazi. Protiv ovih lica su podnijete prekršajne prijave zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sprječavanju zloupotrebe droga. Takođe, na GP Sitnica službenici Uprave policije i Uprave carina su u autobusu pronašli 20 komada LSD i manju količinu marihuane, nakon čega je osoba koja je posjedovala ovu drogu lišena slobode. 
 

|1| |2| |3| |4| |5| |6| |7| |8| |9| |10|