e - dopisnik

0
Petoro albanskih državljana prekršajno kažnjeni
Ilegalno došli - u krivolov!
    Službenici Uprave policije MUP – Regionalnog centra granične policije Jug danas su lišili slobode pet osoba, državljane Republike Albanije, koji su prethodno plovilima ilegalno prešli granicu sa našom državom na moru, a potom vršili nezakonit izlov ribe na našoj teritoriji. Nakon plaćenih kazni, lica su puštena dok je nezakonito izlovljena riba oduzeta. 
 
0
Cetinje
Policija spriječila - krađu nafte!
    Službenici Uprave policije MUP – Odjeljenja bezbjednosti Cetinje su, preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, spriječili dva lica u izvršenju krivičnog djela i tom prilikom lišili ih slobode zbog osnovane sumnje da su počinili krivično djelo krađa u pokušaju.  
 
0
Napad na novinara RTCG iz Nikšića rasvijetljen u kratkom roku
Napadnut poslije - svađe u kafani!
    -Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Nikšić su u veoma kratkom roku identifikovali lice za koje se sumnja da je napalo G.J. i nanijelo mu tjelesne povrede. Događaju je prethodnio verbalni konflikt koji su G.J. i ova osoba imali u jednom ugostiteljskom objektu. O svemu je obaviješten tužilac koji će kvalifikovati događaj - saopštila je Uprava policije Crne Gore povodom informacije koju su mediji objavili, a koja se odnosi na to da je sinoć u Nikšiću napadnut G.J. (50), novinar RTCG iz Nikšića. 
 
0
Rasvijetljeno teško ubistvo Ukrajinke A.L. u Kotoru
Protiv osumnjičenog - krivična prijava!
    Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Herceg Novi i Odjeljenja bezbjednosti Kotor su, u koordinaciji sa Sektorom kriminalističke policije i državnim tužiocem u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici, nakon intenzivnih policijsko – tužilačkih aktivnosti, rasvijetlili krivično djelo teško ubistvo, počinjeno 11. maja u Kotoru, na štetu A.L. (30), ukrajinske državljanke nastanjene u Kotoru, i danas nadležnom tužiocu podnijeli posebni izvještaj, kao dopunu krivične prijave, protiv A.S. (22) iz Kotora, zbog osnovane sumnje da je izvršio ovo krivično djelo. A.S, koji je u ranijem periodu bio u dugogodišnjoj emotivnoj vezi sa A.L, je od dana izvršenja krivičnog djela nedostupan i za njim je raspisana potjernica.  
 
0
Na obali kod tunela Ćafe pronađena četiri pakovanja dinamita i oprema za izlov ribe
Policija obrađuje - četiri osobe!
    Službenici Uprave policije MUP – Stanice granične policije Bar juče su, tokom preduzimanja mjera i radnji na otkrivanju i sprječavanju krivičnih djela u vezi sa nezakonitim izlovom ribe, na obali u blizini tunela Ćafe pronašli četiri pakovanja dinamita i opremu za izlov ribe. U blizini su pronađena i četiri osobe koje su predmet kriminalističke obrade službenika Centra bezbjednosti Bar zbog sumnje da su dinamit i oprema bili u njihovom posjedu, u namjeri vršenja nezakonitog ribolova. 
 
0
Cetinje
Podgoričanke krale - u butiku!
    Službenici Uprave policije MUP – Odjeljenja bezbjednosti Cetinje su u kratkom roku rasvijetlili krađu izvršenu u butiku. Pronađena su ukradene stvari koje će biti vraćene vlasniku. Slijedi krivična prijava protiv dvije osobe.
 
 
3
Krivična prijava protiv policijskog službenika iz Herceg Novog zbog sumnje da je zloupotrjebio službeni položaj
Strancima nezakonito - produžavao boravak?!
    Službenici Uprave policije MUP – Odsjeka za suzbijanje privrednog kriminaliteta podnijeli su državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Herceg Novom krivičnu prijavu protiv policijskog službenika R.M, starijeg policajca I klase, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo zloupotreba službenog položaja. 
 
3
Nikšićka policija u kratkom roku rasvijetlila krviično djelo ubistvo u pokušaju
U svađi - "radio" nož!
    Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Nikšić su, preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, u kratkom roku rasvijetlili krviično djelo ubistvo u pokušaju i tom prilikom lišili slobode M.V. (71) iz Nikšića zbog postojanja osnovane sumnje da je na štetu Š.H. (42) iz Nikšića počinio ovo krivično djelo. 
 
3
Liššen slobode I.T. (37) iz Nikšića, koji je osumnjičen za razbojništvo u „Lutriji Crne Gore“
Na policiju - izvukao pištolj!
    Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Nikšić su, preduzimajući mjere i radnje u cilju otkrivanja, rasvijetljavanja i dokazivanja težih krivičnih djela počinjenih na teritoriji Opštine Nikšić,lšili slobode bezbjednosno interesantnog I.T. (37) iz Nikšića, koji se potraživao zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo razbojništvo na štetu kladionice „Lutrija Crne Gore“ u aprilu ove godine. Prilikom lišenja slobode ovo lice je pokušalo da pobjegne izvuklo pištolj koji je nosilo za pojasom, ali je uz upotrebu sredstava prinude savladan i razoružan.
 
 
3
Presječen još jedan lanac prodaje opojne droge na teritoriji Opštine Rožaje
Maloljetniku našli - 2,3 kilograma marihuane!
    Službenici Uprave policije MUP – Odsjeka za borbu protiv droge su danas, u sadejstvu sa službenicima Odjeljenja bezbjednosti Rožaje, pretresom kuće u Rožajama pronašli i oduzeli 2,3 kilograma marihuane i lišili slobode osumnjičenog.
 
 
3
Baranima oduzeto 70 kilograma ribe i eksplozivna i druga sredstva namijenjena nezakonitom izlovu
Dvojica "ribolovaca" - "iza brave"!
    Službenici Uprave policije MUP – Stanice granične policije Bar juče su na dvije lokacije kontrolisali tri lica i pronašli i oduzeli eksplozivna i druga sredstva za koja se sumnja da su namijenjena nezakonitom izlovu ribe kao i ribu za koju se sumnja da je izlovljena na nezakonit način. Dvije osobe lišene su slobode, dok je treća novčano kažnjena zbog prekršaja.
 
 
2
Bezbjednosno interesantni B.Đ. (20) i D.H. (21) iz Bara lišeni slobode
Marihuanu krili - ispod haube!
    Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Bar su danas, postupajući na osnovu operativnih saznanja, lišili slobode dva bezbjednosno interesantna lica zbog postojanja osnovane sumnje da su počinila krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanjen u promet opojnih droga.  
 
2
Nikšić
Zaplijenjeno više vrsta narkotika!
    Službenici Uprave policije MUP – Odsjeka za borbu protiv droge su u sadejstvu sa službenicima Centra bezbjednosti Nikšić, u cilju suzbijanja ulične prodaje opojnih droga, u prethodnom periodu sprovodili pojačane aktivnosti na području Nikšića. U sklopu planskih aktivnosti i na osnovu operativnih saznanja, izvršeni su pretresi na više lokacija kao i kontrola većeg broja bezbjednosno interesantnih lica i članova organizovanih kriminalnih grupa. Pronađeno je i zaplijenjeno više vrsta narkotika – marihuana, heroin, kokain i tablete ekstazi, za koje se sumnja da su bili namijenjeni uličnoj prodaji, kao i oružje u ilegalnom posjedu. 
 
2
Policija na Cetinju sankcionisala 28 bezbjednosno interesantnih osoba
Oduzeli - kokain, marihuanu i pištolj!
    Službenici Uprave policije MUP – Odjeljenja bezbjednosti Cetinje su, u prethodnom periodu, preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti kontrolisali bezbjednosno interesantna lica i tom prilikom sankcionisali 28 ovih osoba. Pronađeni su i oduzeti kokain, marihuana i pištolj.  
 
2
Poslije policijske potjere na magistralnom putu Cetinje – Budva
Oduzeli oko - 21 kilogram skanka!
    Službenici Uprave policije MUP – Odjeljenja bezbjednosti Cetinje su, postupajući na osnovu operativnih saznanja, pronašli i oduzeli oko 21 kilogram skanka i tom prilikom lišili slobode dva lica osumnjičena da su počinila krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.  
 
2
Policija prekinula još jednu uličnu prodaju opojne droge u Bijelom Polju
Pretresom našli - marihuanu!
    Službenici Uprave policije MUP – Odsjeka za borbu protiv droge su juče, postupajući na osnovu operativnih saznanja, pronašli i oduzeli oko 390 grama marihuane i tom prilikom lišili slobode lice osumnjičeno da je počinilo krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljenje opojnih droga.  
 
1
U Baru četvoro lišeno slobode zbog sumnje da su počinili krađu u produženom trajanju
Prijavili se poslije - neuspjele "reprize"!
    Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Bar su juče, preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, odmah nakon izvršenog krivičnog djela krađa u produženom trajanju na štetu firme „Intersport“ u Baru, lišili slobode četiri lica zbog postojanja osnovane sumnje da su počinila ovo krivično djelo.  
 
1
Službenici OB Cetinje podnijeli krivičnu prijavu protiv Č.V. (48) zbog zelenaštva
Oštećeni založio - i plac!
    Službenici Uprave policije MUP – Odjeljenja bezbjednosti Cetinje su juče nadležnom tužiocu podnijeli poseban izvještaj, kao dopunu krivične prijave prethodno podnijete protiv nepoznatog počinioca, protiv Č.V. (48) iz Cetinja, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo zelenaštvo.  
 
1
Službenici CB Nikšić rasvijetlili tri krivična djela
"Interesantnom" - određen pritvor!
    Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Nikšić su, preduzimajući mjere i radnje u cilju rasvijetljavanja krivičnih djela iz oblasti imovinskih delikata, rasvijetlili tri krivična djela i tom prilikom procesuirali dva osumnjičena lica, od kojih je jedno lice bezbjednosno interesantno.  
 
1
Potpisan Ugovor za izgradnju dviju žičara vrijednih 12 miliona eura
Gondolom do - Đalovića pećine!
    - Ispod manastira Podvrh krećemo sa jednom impresivnom investicijom, koja će promijeniti Bijelo Polje, ovaj kraj, ali i Crnu Goru. Čuli smo šta će ova invsticija značiti za valorizaciju Bistrice i prirodnog dobra, kakvo je Đalovića pećina. Riječ je o najmodernijoj žičari, gondoli. Čitav posao treba da bude završen za 18 mjeseci - poručio je danas iz Podvrha kod Bijelog Polja, gdje je potpisan Ugovor za izgradnju dviju žičara vrijednih 12 miliona eura, predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković. 
 

|1| |2| |3| |4| |5| |6| |7| |8| |9| |10|