e - dopisnik

2
Službenici CB Herceg Novi u kratkom roku rasvijetlili dva krivična djela iz oblasti imovinskih delikata
Krali u - Kumboru i Baošićima!
    Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Herceg Novi u kratkom roku rasvijetlili su dva krivična djela iz oblasti imovinskih delikata i to krivično djelo teška krađa na naročito drzak ili opasan način u pokušaju i krivično djelo krađa, i tom prilikom lišili slobode dvije osobe zbog sumnje da su počinile ovo krivično djelo.
 
 
2
Službenici Odeljenja bezbjednosti Tivat dopunili krivičnu prijavu
Park zapalio - maloljetnik!
    Službenici Uprave policije MUP – Odeljenja bezbjednosti Tivat su, preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, rasvijetlili krivično djelo izazivanje opšte opasnosti počinjeno u avgustu 2017. godine, i tom prilikom protiv osumnjičenog podnijeli poseban izvještaj kao dopunu krivične prijave prethodno podnijete protiv nepoznatog počinioca zbog osnovane sumnje da je počinio ovo krivično djelo. 
 
2
Policija sprečavala nezakonit izlov ribe
Oduzeli - eksploziv, dinamit i dvije puške!
    Službenici Uprave policije MUP – Sektora granične policije su danas u sadejstvu sa službenicima CB Bar, OB Ulcinj, CB Budva, CB Herceg Novi, OB Kotor i OB Tivat, na osnovu prikupljenih informacija, a po prethodno pribavljenim naredbama sudija za istragu nadležnih sudova, u sklopu kontinuranih aktivnosti na spriječavanju nezakonitog izlova ribe upotrebom eksploziva, izvršili pretrese na području ovih gradova. Tom prilikom policijski službenici su pretresali 12 osoba, jedno plovilo i nekoliko vozila. Oduzeta je velika količina eksploziva i oružja.  
 
1
Odjeljenje granične bezbjednosti Ulcinj
Našli sedam eksploziva - za izlov ribe!
    Službenici Uprave policije MUP – Odjeljenja granične bezbjednosti Ulcinj juče su, postupajući po operativnoj informaciji, a preduzimajući aktivnosti na otkrivanju, sprječavanju i suzbijanju nezakonitog izlova ribe, u uvali Valdanos, sakrivene u šiblju, pronašli sedam eksplozivnih naprava za koje se sumnja da su bile namijenjene vršenju ovog krivičnog djela.
 
 
1
U kratkom roku rasvijetljeno podmetanje požara na službenom policijskom vozilu u Baru
Vandalizam "prikrili" - paljenjem!
    Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Bar u kratkom roku, za oko deset sati od kada je krivično djelo počinjeno, rasvijetlili su podmetanje požara na službenom policijskom vozilu koje je bilo na zaduženju kod komandira u Odjeljenju granične bezbjednosti Bar – SGP Ulcinj.  
 
1
Osumnjičeni za pokušaj ubistva u Herceg Novom lišen slobode u kratkom roku
U tuči - "radio" i pištolj!
    Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Herceg Novi u kratkom roku rasvijetlili su krivično djelo ubisto u pokušaju koje je počinjeno juče. Ubrzo nakon izvršenja ovog krivičnog djela, službenici CB Herceg Novi su pronašli i lišili slobode S.D. (64), rođenog u Goraždu – Bosna i Hercegovina, sa prebivalištem u Herceg Novom, državljanina Crne Gore, zbog sumnje da je, na štetu D.P. iz Herceg Novog, počinio navedeno krivično djelo. Osumnjičeni je istog dana, uz krivičnu prijavu priveden državnom tužiocu u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici, zbog osnovane sumnje da je počinio KD ubistvo u pokušaju u sticaju sa KD nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. Tužilac je za S.D. nakon saslušanja donio rješenje o zadržavanju u policijskim prostorijama do privoda nadležnom sudiji za istragu. 
 
1
U akciji "Mimoza" protiv organizovanih kriminalnih grupa policija lišila slobode Š.R. (34), I.A. (31). i G.P. (39) iz Herceg Novog
Zelenašenjem stekli - pola miliona!
    Službenici Uprave policije MUP – Sektora kriminalističke policije, zajedno sa službenicima Centra bezbjednosti Herceg Novi i uz podršku Specijalne antiterorističke jedinice i Posebne jedinice policije, u akciji „Boka“ koja je usmjerena na organizovane kriminalne grupe i bezbjednosno – interesantne osobe, danas su izveli kodnu akciju „Mimoza“ u kojoj su po nalogu tužioca lišili slobode Š.R. (34), I.A. (31). i G.P. (39) iz Herceg Novog, članove OKG Kavač, zbog sumnje da su počinili krivično djelo zelenaštvo. 
 
1
Na graničnom prelazu Dobrakovo lišeni slobode crnogorski državljanin D.M. (23) i državljanin Republike Srbije Ž.G. (24)
Drogu sakrili - u braniku!
    Službenici Uprave policije MUP i Uprave carina su sinoć, na Graničnom prelazu Dobrakovo, na izlazu iz Crne Gore, u vozilu kojim je upravljao crnogorski državljanin D.M. (23), a u kojem se kao putnik nalazio i državljanin Republike Srbije Ž.G. (24), pronašli i oduzeli oko 1,1 kilogram skanka i oko 3 grama kokaina. 
 
1
Rasvijetljene tri teške krađe u Šavniku
Provalio u - poštu i kuću!
    Službenici Uprave policije MUP – Odjeljenja bezbjednosti Šavnik, na osnovu operativnih saznanja i prikupljenih materijalnih dokaza, rasvijetlili su tri krivična djela teška krađa koja su počinjena u periodu od 9. do 12.oktobra na području Opštine Šavnik, u mjestima Gornja Bukovica i Provalija. 
 
1
U akciji „Boka“ koju policijski službenici sprovode u borbi protiv organizovanih kriminalnih grupa
Oduzeli mu oružje - i municiju!
    Službenici Uprave policije MUP – Odjeljenja bezbjednosti Tivat su juče, u koordinaciji sa Sektorom kriminalističke policije, podnijeli kriviču prijavu protiv K.B. iz Tivta, zbog postojanja osnovane sumnja da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.
U akciji „Boka“ koju policijski službenici sprovode u borbi protiv organizovanih kriminalnih grupa, izvršen je pretres stana koji koristi bezbjednosno interesantni M.B. Tom prilikom policijski službenici su pronašli i oduzeli osam komada vatrenog oružja i veći broj municije. 
 
1
Nikšićanin D.V. (34) lišen slobode zbog sumnje da je namjeravao da prodaje heroin
Pronašli mu - 10 "polutki"!
    Službenici Uprave policije MUP – Odsjeka za borbu protiv droge su, preduzimajući aktivnosti na suzbijanju tzv. ulične prodaje droge, juče u Nikšiću lišili slobode D.V. (34) iz Nikšića, kod kojeg su pronašli deset paketića sa oko pet grama opojne droge heroin.  
 
0
Policija nastavila akciju u borbi protiv organizovanih kriminalnih grupa
Do sada - privedeno 20 osoba!
    Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Berane i Odjeljenja bezbjednosti Rožaje su, uz podršku Posebne jedinice policije i uz koordinaciju sa državnim tužiocem u Višem državnom tužilaštvu u Bijelom Polju, u nastavku preventivno – represivnih aktivnosti usmjerenih ka kriminalnim grupama i bezbjednosno – interesantnim licima, danas izvršili pretrese stanova, drugih prostorija i vozila na 16 lokacija na području ove dvije opštine. Do sada je privedeno 20 osoba. Oduzeta su vozila, municija, prigušivač i sredstva kojima se može izvršiti napad na život i tijelo. Slijede dalje policijske aktivnosti. 
 
1
Na Zajedničkom graničnom prelazu Sukobin – Murićani
Našli im - dva kilograma skanka!
    Službenici Uprave policije MUP – Odjeljenja granične bezbjednosti Ulcinj i Uprave carina – Carinske ispostave Sukobin su na Zajedničkom graničnom prelazu Sukobin – Murićani otkrili oko dva kilograma skanka i tom prilikom lišili slobode dvije osobe.
 
 
1
Katolička relikvija
Tijelo Sv.Leopolda - u Novom!
    Tijelo svetog Leopolda stiglo je u Herceg Novi - u parku nekadašnjeg hotela Boka velikog katoličkog sveca, rođenog u Herceg Novom, dočekali su predstavnici katoličke crkve, vjernici iz Boke i okruženja, građani I čelnici opštine. 
 
1
Policija lišila slobode S.R. (22) iz Nikšića
Našli mu - osam pakovanja kokaina!
    Službenici Uprave policije MUP-a – Odsjeka za borbu protiv droge, u aktivnostima koje preduzimaju na suzbijanju tzv. ulične prodaje droge, lišili su slobode S.R. (22) iz Nikšića kod kojeg su pronašli kokain. 
 
1
Budva
Uhvaćena četvorica - sa potjernica!
    Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Budva, u toku avgusta, lišili su slobode četiri osobe za kojima su bile raspisane međunarodne Interpolove potjernice.
 
 
1
U 16,32, kilometar istočno od Tivta
Registrovan slabiji zemljotres!
    Sektor za seizmologiju Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju danas u 16,32 registrovao zemljotres manje jačine sa epicentrom kilometar istočno od Tivta. Jačina ovog zemljotresa u hipocentru iznosila je 2.9 jedinica Rihterove skale, što odgovara epicentralnom intenzitetu od IV stepena Merkalijeve skale. Žarište ovog zemljotresa locirano je na dubini od 11 kilometara. 
 
1
Nikšićanin R.K. (40) i N.A. (26) i D.M. (34) iz Podgorice lišeni sllobode
Oduzeto im - automatsko oružje!
    Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Nikšić lišili su slobode R.K. (40) iz Nikšića, N.A. (26) iz Podgorice i D.M. (34) iz Podgorice, nakon što su u vozilu u kojem su se nalazili, a kojim je upravljao R.K. pronašli automatsko oružje „Heckler & Koch“ i pištolj „Glock“. 
 
0
Andrijevica
Oduzeli mu- pištolj, pušku i 28 metaka!
    Službenici Uprave policije MUP – Odjeljenja bezbjednosti Andrijevica danas su pretresom stana kod jedne osobe pronašli i oduzeli pištolj, pušku i 28 metaka u ilegalnom posjedu.
 
 
2
Budvanin M.M. (29) lišen slobode zbog ugrožavanja sigurnosti
Pucao sa - bijele barke!
    ;b:Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Budva u sadejstvu sa Plovnom jedinicom granične policije u Budvi su rasvijetlili krivično djelo ugrožavanje sigurnosti i tom prilikom lišili slobode jednu osobu. 
 

|1| |2| |3| |4| |5| |6| |7| |8| |9| |10|