e - dopisnik

1
Službenici Uprave policije MUP i Uprave carina osujetili šverc 338,5 kilograma marihuane
Lišili slobode - troje stranaca!
    Službenici Uprave policije MUP i Uprave carina na dva granična prelaza, Božaj i Debeli brijeg, u teretnom i putničkom motornom vozilu otkrili ukupno 326 pakovanja sa oko 338,5 kilograma marihuane. Slobode su lišena tri lica, strani državljani, koja su prevozila drogu u namjeri da je, kako se sumnja, prokrijumčare preko granice, u čemu su osujećeni od strane policijskih i carinskih službenika. 
 
1
Beranska policija podnijela krivične prijave protiv S.P. (33) i T.P. (57) iz Berana
Plavljanina prevario - za 19 hiljada?!
    Službenici Uprave policije MUP – Odsjeka za suzbijanje privrednog kriminaliteta proteklih dana nadležnom državnom tužiocu Osnovnog državnog tužilaštva u Beranama podnijeli su dvije krivične prijave protiv S.P. (33) – državljanina Bosne i Hercegovine zbog osnova sumnje da počinio KD prevara, i protiv T.P. (57) iz Berana zbog osnova sumnje da je počinio KD nesavjestan rad u službi. 
 
0
Policija lišila slobode D.D. (70) iz Nikšića, osumnjičenog da je danas ranio dvoje sugrađanina
Osumnjičeni uhvaćen - za dva sata!
    Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Nikšić lišili su slobode D.D. (70) iz Nikšića, osumnjičenog da je danas iz vatrenog oružja nanio više povreda A.B. (19) i jednu povredu D.K. (54) iz Nikšića. 
 
0
Danas oko 13 u Nikšiću
Bjegunac ranio dvojicu!
    Policija traži osobu za koju se sumnja da je u Nikšiću danas oko 13 ranila dvoje ljudi, prenosi portal Onogošt. 
 
0
Crno "treće poluvrijeme" košarkaške utakmice "Mornar" - "Crvena zvezda"
Ubijen - sa motora!
    - Neposredno po završetku košarkaškog meča "Mornar" - "Crvena zvezda", u blizini Sportskog centra "Topolica" u Baru, inoć oko 20 ubijen je I.L.(29) iz Murina - potvrđeno je Portalu RTCG iz policije. 
 
2
Pretresom stanova u Kotoru i Budvi
Kotoraninu našli - arsenal oružja!
    Službenici Uprave policije MUP – Odjeljenja bezbjednosti Kotor i Centra bezbjednosti Budva izvršili su pretrese kuća i stanova na području ova dva grada, a koja koriste pet osoba. Tokom pretresa su na lokacijama na području Kotora i Budve koje koristi D.Ć (54) iz Kotora, pronašli ukupno šest komada vatrenog oružja – četiri puške i dva pištolja i veću količinu municije, kao i druge predmete. 
 
1
Policija pretresla kuće i stanove na pet lokacija na području Opštine Kotor, koje koriste pet osoba
Zbog ilegalnog oružja - dvoje "iza rešetaka"!
    Službenici Uprave policije MUP – Odjeljenja bezbjednosti Kotor, postupajući na osnovu operativnih saznanja, danas su pretresli kuće i stanove na pet lokacija na području Opštine Kotor, koje koriste pet osoba, tokom kojih su na dvije lokacije pronašli i oduzeli veću količinu oružja, municije i eksploziva u ilegalnom posjedu – četiri komada vatrenog oružja (puškomitraljez i tri puške), startni pištolj, eksploziv, metke, štapine i kapisle. Dvije osobe, kod kojih su pronađeni oružje, meci, eksploziv i druge nedozvoljene materije, lišene su slobode. 
 
1
Policijski i carinski službenici realizovali međunarodnu akciju
Baraninu hašiš stigao - pismom!
    -Službenici Uprave policije MUP i Uprave carina u koordinaciji sa Tužilaštvom, realizovali su međunarodnu policijsko – carinsku akciju u kojoj je sprovedena koordinirana aktivnost koja je rezultirala uspješnom realizacijom kontrolisane isporuke na području Bara i zaplenom 103 grama hašiša od naručioca ove pošiljke - navedeno je u zajedničkom saopštenju Uprave carina i Uprave policije Crne Gore. 
 
1
U nastavku aktivnosti policije na pronalasku oružja u ilegalnom posjedu građana u Nikšiću
Oduzeli - pušku, karabin, eksploziv!
    Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Nikšić, u nastavku aktivnosti na pronalasku oružja u ilegalnom posjedu građana, pretresima kuća i drugih prostorija koje koriste dvije osobe pronašli su i oduzeli automatsku pušku, karabin, eksploziv, veću količinu municije i bajonet. 
 
1
Peti međunarodni Spa i Wellness simpozijum otvoren u hotelu „Splendid“
Zdravstveni produžava - sezonski turizam!
    -Zdravstveni turizam, koji na globalnom nivou predstavlja 15 odsto turističkih putovanja doprinijeće takođe prevazilaženju sezonalnosti. Da postoji veliko interesovanje za razvijanje ovog vida turizma potvrđuje i lista sponzora na kojoj je između ostalog „Azmont Investments - istakao je generalni direktor Direktorata za upravljanje turističkom destinacijom, Marko Petričević na otvaranju 5. međunarodnog Spa i Wellness simpozijuma u hotelu „Splendid“.  
 
1
Sinoć, oko 23,10, na Cetinju ubijen R.Đ. (41)
Vozilo ubica - nađeno zapaljeno!
    Službenici Uprave policije MUP, u koordinaciji i po nalogu nadležnog tužioca, preduzimaju intenzivne aktivnosti na rasvjetljavanju ubistva koje je sinoć izvršeno na štetu R.Đ. (41) iz Cetinja. Policijski službenici su, preduzimajući mjere i radnje na identifikovanju izvršilaca ovog krivičnog djela, već došli do određenih saznanja - saopštila je Uprava policije Crne Gore. 
 
1
Nikšićanin P.K.(52) lišen slobode zbog sumnje da je počinio ubistvo
Ubio suprugu - i predao se?!
    Nikšićanin P.K.(52) lišen je slobode zbog sumnje da je danas lišio života suprugu B.K. (46). 
 
0
Podgoričanin T.K. (50) lišen slobode na magistralom putu Cetinje – Budva
Pijan vozio - i svojom i suprotnom trakom!
    >-Službenici Odjeljenja bezbjednosti Cetinje danas su lišili slobode T.K. (50) iz Podgorice kod kojeg je alkotestiranjem utvrđeno da je upravljao vozilom sa 2,98 promila alkohola u krvi. On je kontrolisan nakon što su policijski službenici, tokom preduzimanja pojačanih aktivnosti kontrole učesnika u saobraćaju, primijetili da vozač nekoliko puta tokom vožnje prelazi vozilom iz jedne trake u drugu - saopštila je Uprava policije Crne Gore, napominjući da službenici Uprave policije MUP, zbog saobraćajnih nezgoda sa smrtno stradalima koje su se dogodile posljednjih dana, na teritoriji cijele države preduzimaju pojačane preventivne i represivne aktivnosti.  
 
0
Krivične prijave protiv načelnika i službenice Uprave za nekretnine Ulcinj
Kupca oštetili - za sto hiljada?!
    Službenici Uprave policije MUP– Odsjeka za suzbijanje privrednog kriminaliteta danas su državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Ulcinju podnijeli krivičnu prijavu protiv Đ.Ć. (59) iz Ulcinja, načelnika Područne jedinice Ulcinj Uprave za nekretnine, i B.M. (63) iz Ulcinja, službenice Područne jedinice Ulcinj Uprave za nekretnine, zaposlene na poslovima pravnika,
zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo zloupotreba službenog položaja. 
 
0
Policija pretresla dva iznajmljena stana G.P, (25) iz Nikšića i lišila ga slobode
Pronašli mu - drogu i pištolj!
    Službenici Uprave policije MUP – Odsjeka za borbu protiv droge lišili su slobode G.P, (25) iz Nikšića, nakon što su u dva iznajmljena stana u Nikšiću koje je koristio pretresima otkrili oko 50 grama kokaina i oko sedam kilograma marihuane, kao i pištolj u ilegalnom posjedu. 
 
0
Jutros u Nikšiću ubijen D.M. (56)
Upucan iz - dva pištolja!
    -Službenici Uprave policije MUP-a – Centra bezbjednosti Nikšić lišili su slobode P.Đ. (43) i D.K. (33) iz Nikšića, zbog sumnje da su danas u Nikšiću lišili života sugrađanina D.M. (56) - saopštila je Uprava policije Crne Gore. 
 
3
Krivična prijava protiv d.o.o. „Gradnjainvest Montenegro“ i izvršnog direktora S.Č.
Osumnjičeni da su utajili - 32 000!
    Službenici Uprave policije MUP – Odsjeka za suzbijanje privrednog kriminaliteta Sektora kriminalističke policije, u sadejstvu sa službenicima Centra bezbjednosti Herceg Novi, nadležnom državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Herceg Novom podnijeli su krivičnu prijavu protiv d.o.o. „Gradnjainvest Montenegro“ iz Herceg Novog, kao pravnog lica, i S.Č.(50) iz Herceg Novog, osnivača, ovlašćenog zastupnika i izvršnog direktora „Gradnjainvest Montenegro“ d.o.o. Herceg Novi, kao odgovornog fizičkog lica, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično djelo utaja poreza i doprinosa. U namjeri da izbjegnu plaćanje poreza – izlaznog PDV u iznosu od 31.768,32 eura, nijesu Poreskoj upravi podnijeli poreske PDV prijave, a što su shodno zakonu bili dužni da učine. 
 
1
Inovaciono-preduzetnički centar Tehnopolis otvoren danas u Nikšiću
Otvorena preteča - Naučno-tehnološkog parka!
    - Tehnopolis bi u periodu 2016.-2020. trebao da zaživi u punom kapacitetu, da u njemu posluje tridesetak kompanija sa više od 100 zaposlenih. Vjerujem da će ovaj projekat vratiti Nikšiću status grada istraživanja, inovacija i preduzetništva. Vlada Crne Gore nastaviće konkretnim mjerama da podržava sve koji žele da krenu u inovativno-preduzetnički poduhvat razvoja ekonomije zasnovane na znanju -naglasio je predsjednik Vlade Crne Gore Milo Đukanović, otvarajući danas u Nikšiću Inovaciono-preduzetnički centar Tehnopolis.  
 
1
Dani meda otvoreni u Nikšiću
Za tri godine - "izvrcali" napredak!
    -Prije tri godine kada sam prvi put došao na ovu manifestaciju sreo sam proizvođača iz Trebinja koji mi je objašnjavao koliko su oni u tom momentu ispred nas. Drago mi je da sam ga sreo i ove godine, jer mi je rekao da smo sada mi daleko ispred njih. A sve smo to postigli za tri godine, radeći zajedno. Napravili smo Kuću meda, nabavili potrebnu opremu, uredili smo registre, izradili praviilnike kako bi svi poštovali pravila. Na vremenske prilike nijesmo mogli da utičemo. Znam da ove godine niste izvrcati meda koliko ste htjeli, ali je važno da iz godine u godinu povećavamo broj ljudi koji se ozbiljnije i profesionalnije bave pčelarstvom. Tako ćemo povećati prinose - ukazao je potpredsjednik Vlade Crne Gore Petar Ivanović, otvarajući danas "Dane meda" u Nikšiću na kojima je svoje proizvode danas izložilo oko 40 izlagača  
 
1
Nikšić
Oduzeli veću količinu - oružja i municije!
    Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Nikšić, su sprovodeći planske aktivnosti na otkrivanju, sprječavanju i suzbijanju krivičnih djela nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, prethodnih dana od četiri osobe oduzeli sedam komada vatrenog oružja, 285 komada municije, 34 patrona kalibra 16 mm i 21 patron kalibra 12 mm, 4 prazna okvira od automatske puške, palicu i lisice. 
 

|1| |2| |3| |4| |5| |6| |7| |8| |9| |10|