e - dopisnik

0
Lišeni slobode dvoje osumnjičenih da su lišili života G.D. i nanijeli povrede V.D u Brezojevici kod Plava
(Ne)djelo rasvijetljeno - istog dana!
    Službenici Uprave policije MUP – Odjeljenja bezbjednosti Plav su sinoć identifikovali i lišili slobode dva lica, M.Š. (24) iz Brezojevice – Opština Plav i A.K. (35) iz Bijelog Polja, zbog sumnje da su istog dana, oko 03,00 ujutru, u selu Brezojevice, sa umišljajem i iz koristoljublja lišili života G.D. (84) i nanijeli povrede njenom suprugu V.D. (82). Pronađen je veći dio novca koji su ova dva lica, kako se sumnja, tom prilikom otuđila, a takođe su identifikovana i još dva lica od kojih je uzeta izjava u vezi sa krivičnim djelima prikrivanje i pomoć učiniocu poslije izvršenog krivičnog djela. 
 
3
Maskirani razbojnici upale oko tri sata nakon ponoći u kuću Dašića, u plavskom selu Brezojevica
Tokom provale - stradala starica!
    Bračni par iz plavskog sela Brezojevica napadnut je tokom noći u svojoj porodičnoj kući, a tokom provale ubijena je Gordana Dašić (84), dok je njeg suprug Vuk Dašić (82) teže povrijeđen. Stariji bračni par je, kako se sumnja, mučen radi iznude novca. 
 
3
Kolašinac B.M. (31) osumnjičen za zloupotrebu položaja
Protivzakonito prodao - čamovu građu!
    Službenici Uprave policije MUP – Odsjeka za suzbijanje privrednog kriminaliteta su državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Kolašinu podnijeli krivičnu prijavu protiv B.M. (31) iz Kolašina, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo zloupotreba položaja u privrednom poslovanju. 
 
2
U Baru rasvijetljena tri krivičnih djela - dvije teške krađe i jedno prikrivanje
Krivične prijave protiv - četvoro!
    Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Bar, preduzimajući planske aktivnosti na otkrivanju, rasvjetljavanju i dokazivanju krivičnih djela iz oblasti imovinskog kriminaliteta izvršenih na teritoriji Opštine Bar, identifikovali i nadležnom tužilaštvu procesuirali četiri osobe, zbog sumnje da su izvršile dva krivična djela teška krađa i jedno krivično djelo prikrivanje. 
 
1
Policija lišila slobode N.T. iz Tivta
Pronašli mu - marihuanu!
    Službenici Uprave policije MUP – Odsjeka za borbu protiv droge, preduzimajući mjere i radnje na otkrivanju, sprječavanju i suzbijanju stavljanja opojnih droga u tzv. uličnu prodaju, lišili su slobode jednu osobu zbog osnovane sumnje da je počinila krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.  
 
1
Večeras oko 21, na graničnom prelazu Debeli brijeg
Zaplijenjeno - sedam kg heroina!
    Večeras oko 21, na graničnom prelazu Debeli brijeg, crnogorska Granična policija zaplijenila je sedam kilograma heroina, nezvanično je potvrđeno Televiziji Crne Gore u policiji. Droga je trebalo da bude unijeta u Hrvatsku.  
 
1
Bjelopoljac E.M. (37) lišen slobode
Osumnjičen za - 19 teških krađa!
    Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Bijelo Polje juče su rasvijetlili 19 krivičnih dijela teške krađe i podnijeli poseban izvještaj kao dopunu krivičnih prijave podnijete protiv nepoznatog počinioca, protiv jednog lica i lišili ga slobode zbog sumnje da je počinio navedena krivična djela.
Policijski službenici juče su lišili slobode E.M. (37) iz Bijelog Polja, zbog osnovane sumnje da je u periodu jula 2016. godine do maja 2017. godine, izvršio 19 krivičnih djela teška krađa, počinjenih na štetu više pravnih i fizičkih lica na području Opštine Bijelo Polje. 
 
0
Nikšićka policija podnijela krivične prijave protiv troje osumnjičenih za četiri krivična djela
Lažno javljali - o postavljanju eksploziva!
    Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Nikšić rasvijetlili su četiri krivična djela lažno prijavljivanje kojima je lažno prijavljeno da su postavljene eksplozivne naprave u Nikšiću. U pitanju su dojave iz januara ove godine, i to koje se odnose na to da je postavljena bomba na parkingu ispred Medicinskog centra u Nikšiću. Policijski službenici su kontinuiranim aktivnostima identifikovali tri osumnjičena da su počinila ova četiri krivična djela. Službenici CB Nikšić su, u konsultaciji sa nadležnim tužiocem, preduzeli niz mjera i radnji i identifikovali su tri lica za koja se sumnja da su počinila ova četiri krivična djela. U pitanju su I.M. (20), P.A. (19) i M.T. (17) iz Nikšića. 
 
2
Na magistralnom putu u blizini Autobuske stanice u Herceg Novom povrijeđen D.R.
Eksplodirala mu kola!
    Dežurna služba Centra bezbjednosti Herceg Novi obaviještena je oko 14,40 da je na magistralnom putu u blizini Autobuske stanice u Herceg Novom došlo do eksplozije u vozilu koje je bilo u pokretu.
U vozilu se, prema informacijama kojima raspolažemo, nalazio D.R. iz Herceg Novog. On je sa povredama transportovan u najbližu medicinsku ustanovu. 
 
2
Protiv nastavnika M.Ć. iz Šavnika podnijeta krivična prijava za zlostavljanje
Ošamario - sedmogodišnju učenicu!
    Službenici Uprave policije MUP – Odeljenja bezbjednosti Šavnik su juče, odmah po prijavljenom događaju, preduzeli sve mjere i radnje na utvrđivanju činjenica vezanih za prijavu da je jedan od nastavnika JZU „Obrazovni centar“ u Šavniku udario maloljetnu učenicu.  
 
2
Protiv G.D. (54) iz Berana policija podnijela krivičnu prijavu
Pronašli mu - automatsku pušku!
    Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Berane su juče, sprovodeći aktivnosti na otkrivanju, sprječavanju i suzbijanju krivičnih djela nedozvoljeno držanje oružja i eksplozovnih materija kod građana, nadležnom tužiocu podnijeli krivičnu prijavu u redovnom postupku protiv G.D. (54) iz Berana.  
 
2
Rasvijetljeno 11 krivičnih djela u Nikšiću
Prijave protiv - šestoro!
    Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Nikšić, preduzimajući planske aktivnosti na otkrivanju, rasvjetljavanju i dokazivanju krivičnih djela iz oblasti imovinskog kriminaliteta izvršenih na području Opštine Nikšić, identifikovali su i nadležnom tužilaštvu procesuirali šest osumnjičenih da su počinila ukupno 11 krivičnih djela, od čega je 10 teških krađa i krađa i jedno oduzimanje vozila.
Kao osumnjičeni identifikovani i procesuirani su D.D. (39), Ž.J. (42), F.H. (19), B.B. (17), D.A. (20) i S.Đ. (22), svi iz Nikšića. 
 
2
Beograđanin V.P. (50) lišen slobode
Policija našla - drogu u kupeu!
    Službenici Uprave policije MUP – Odsjeka za borbu protiv droga, preduzimajući svakodnevne aktivnosti u cilju suzbijanja i sprječavanja krijumčarenja i stavljanja u promet opojnih droga, izvršili su pregled voza koji saobraća na liniji Bar – Beograd i tom prilikom pronašli i oduzeli oko 3,5 kilograma opojne droge marihuana. 
 
2
Osnovni državni tužilac u Herceg Novom naložio krivičnu prijavu potiv D.S. (37) iz Pljevalja
Ukradeno vozilo - našli za dva sata!
    Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Herceg Novi sinoć, nakon nekoliko sati, rasvijetlili su krivično djelo oduzimanje vozila, i protiv jedne osobe nadležnom tužiocu podnijeli krivičnu prijavu u redovnom postupku.  
 
1
Policija rasvijetlila seriju imovinskih delikata u Budvi
Osumnjičeno troje maloljetnih!
    Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Budva rasvijetlili su seriju imovinskih delikata koji su počinjeni prije tri dana, u noći između 16. i 17. aprila ove godine. U pitanju su tri teške krađe i sedam teških krađa u pokušaju. Kao osumnjičena lica, identifikovana su tri maloljetna lica – H.B. (17), B.H. (15) i B.H. (16) iz Podgorice. Prva dva lica su pronađena i od njih je uzeta izjava u policijskim prostorijama, dok se za trećim licem traga. Protiv ova tri lica je nadležnom tužiocu za maloljetnike podnijet posebni izvještaj, kao dopuna krivičnih prijava prethodno podnijetih po nepoznatom počiniocu, zbog osnovane sumnje da su počinili navedenih deset krivičnih djela. 
 
1
Izložba kineskog umjetnika Žanga Runšija „Sve nijanse plave boje Mediterana" otvorena u galeriji „Gayo“ u Tivtu
Postavka inspirisana - ljepotama Crne Gore!
    -Umjetnik, stvarajući ovu postavku, bio je izuzetno inspirisan prirodnim ljepotama Crne Gore, plavim morem, nebom i savršenom prirodom. Crna Gora je njemu dana snagu i inspiraciju za stvaralaštvo. To sve osjećamo u bojama koje je koristio na slikama - ukazao je Nj.E. Cui Živei, ambasador NR Kine u Crnoj Gori, otvarajući izložbu kineskog umjetnika Žanga Runšija „Sve nijanse plave boje Mediterana" u galeriji „Gayo“ u Tivtu. 
 
1
Dopunjene krivične prijave protiv B.P. (37) i B.R. (31) iz Herceg Novog
Spisku krađa - dodali pet!
    Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Herceg Novi su, nakon konsultacija sa državnim tužiocem u Osnovnom državnom tužilaštvu u Herceg Novom, tom tužiocu podnijeli posebni izvještaj, kao dopunu krivičnih prijava podnijetih po nepoznatom počiniocu, protiv B.P. (37) i B.R. (31) iz Herceg Novog, zbog osnovane sumnje da su počinili pet krivičnih djela teška krađa.
Oni su, kako se sumnja, ova krivična djela počinili prethodnih mjeseci, na štetu fizičkih lica koja stanuju ili imaju nekretnine na području Opštine Herceg Novi. 
 
1
Policija podnijela krivičnu prijavu protiv A.D. (70) iz Bara
Prevarom prodao - već prodato!
    Službenici Uprave policije MUP – Odsjeka za suzbijanje privrednog kriminaliteta danas su nadležnom državnom tužiocu podnijeli krivičnu prijavu protiv jednog lica zbog sumnje da je počinio krivično djelo prevara.
Službenici Odsjeka danas su podnijeli krivičnu prijavu protiv A.D. (70) iz Bara, zbog osnovane sumnje da je, u namjeri da sebi pribavi protivpravnu imovinsku korist, nepokretnost koju je već jednom prodao i samim tim više nije bio njen vlasnik ponovo prodao trećem licu, ali ovaj put na prevaran način. 
 
1
Državljanin Republike Slovenije lišen slobode na graničnom prelazu "Debeli brijeg"
U kolima krio - 14 kilograma marihuane!
    - Službenici Uprave policije MUP – Odjeljenja granične bezbjednosti Herceg Novi i službenici Uprave carina – Carinske ispostave Debeli brijeg su danas na Graničnom prelazu Debeli brijeg kontrolom putničkog motornog vozila otkrili oko 14 kilograma marihuane. Lice koje je upravljalo vozilom je lišeno slobode - navedeno je u zajedničkom saopštenju uprava policije i carine. 
 
0
Crna Gora danas dva puta podrhtavala od zemljotresa
"Drmalo" kod - Puke i Plava!
    Sektor za seizmologiju Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju u 15,53 registrovao zemljotres srednje jačine sa epicentrom 31 kilometar južno od Puke u Albaniji. Potres se osjetio i u Podgorici.
Jačina ovog zemljotresa u hipocentru (žarištu) iznosila je 5.1 jedinicu Rihterove skale, što odgovara epicentralnom intenzitetu od šest stepeni Merkalijeve skale (MCS). Žarište ovog zemljotresa locirano je na dubini od 23 kilometra. 
 

|1| |2| |3| |4| |5| |6| |7| |8| |9| |10|