e - dopisnik

2
Akcije policijskih službenika na Cetinju i u Baru
Baraninu našli - i granatu!
    Policijski službenici Odjeljenja bezbjednosti Cetinje pronašli su i oduzeli tri komada vatrenog oružja, municiju, startni pištolj i improvizovani uređaj za ispaljivanje municije 
 
2
Državljanin Republike Srbije M.Š. (54) iz Paraćina lišen slobode na graničnom prelazu Sukobin – Murićani
Pronašli mu - 18 kg skanka!
    Službenici Uprave policije i Uprave carina su jutros, u saradnji sa službenicima granične policije Albanije, na Zajedničkom graničnom prelazu Sukobin – Murićani, u vozilu otkrili preko 18 kilograma skanka.
 
 
2
Na graničnom prelazu Ilino brdo lišen slobode M.S. (35) iz Bosne i Hercegovine
U kolima - "bunkeri" puni cigara!
    Službenici Uprave policije – Odjeljenja granične bezbjednosti Nikšić i službenici Uprave carina – Carinske ispostave Ilino brdo juče su na izlazu iz Crne Gore kontrolom vozila pronašli i oduzeli 2145 paklica cigareta bez akciznih markica. Policijski službenici su lišili slobode osobu osumnjičenu za krivično djelo nedozvoljena trgovina. 
 
1
Humani i požrtvovani službenici Centra bezbjednosti Bijelo Polje
Spasili davljenika - iz korita rijeke!
    Službenici Centra bezbjednosti Bijelo Polje brzom i efikasnom reakcijom sinoć su spasili čovjeka koji je upao u rijeku.
 
 
1
Premijer Marković otvorio u Gusinju novi administrativni centar vrijedan više od 1,2 miliona eura
Funkcionalan objekat - za kvalitetnije usluge!
    - Ovo je zaista jedan lijep i funkcionalan objekat za smještaj i rad lokalne administracije, ali i za kvalitetnije usluge građanima opštine Gusinje. Istovremeno smo danas razgovarali i o svemu onome što smo uradili u 2018. godini, kako iz budžeta lokalme samouprave tako i iz kapitalnog budžeta i složili smo se da je da je dosta toga urađeno ali i da su se stvorile pretpostavke da se i dalje radi na unapređenju komunalne, društvene i druge infrastrukture u opštini Gusinje - ukazao je predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković, otvarajući danas, sa predsjednicom opštine Gusinje Anelom Čekić, novi opštinski administrativni centar površine veće od 1.000 m˛, vrijedan više od 1,2 miliona eura.  
 
1
Vlada Crne Gore fokusirana na poboljšanje kvaliteta života građana posebno na sjeveru
Za Gusinje - 30 odsto više!
    - Vlada je svakodnevno fokusirana na poboljšanje kvaliteta života građana posebno na sjeveru zemlje. Zbog toga je za Gusinje opredijeljeno 30 odsto više novca iz budžeta nego prošle godine – saopšteno je danas u Gusinju na sastanku premijera Duška Markovića i lokalnog rukovodstva na čelu sa predsjednicom Opštine Anelom Čekić. 
 
1
Barska policija rasvijetlila koruptivno krivično djelo u „MONTER.ING“ d.o.o
Nezakonito prisvojili - imovinsku korist!
    Policijski službenici Odsjeka za suzbijanje privrednog kriminaliteta rasvijetlili su koruptivno krivično djelo i s tim u vezi su državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Baru podnijeli poseban izvještaj, kao dopunu krivične prijave, protiv I.P. (44) iz Bosne i Hercegovine sa privremenim boravkom u Budvi, ovlašćenog lica u pravnom licu „MONTER.ING“ d.o.o iz Bara, B.B. (36) iz Kosova koji je osnivač i izvršni direktor ove firme pravnog lica „MONTER.ING“ d.o.o, zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivično djelo utaja poreza i doprinosa u sticaju sa koruptivnim krivičnim djelom zloupotreba ovlašćenja u privredi.  
 
1
državljanin Republike Srbije lišen slobode na graničnom prelazu Šćepan Polje
Našli mu - 35 kg marihuane!
    Službenici Uprave policije – Stanice granične policije Plužine i službenici Uprave carine – Carinske ispostave Šćepan Polje su, na Graničnom prelazu Šćepan Polje kontrolom vozila pronašli oko 35 kilograma marihuane. Osumnjičeni je lišen slobode. 
 
1
Dvije osobe uhapšene su u Baru
Krijumčarili žene - za hiljadu eura!
    Dvije osobe uhapšene su u Baru zbog nedozvoljenog preaza državne granice i krijumčarenja ljudi. Policija je sa njima u stanu pronašla četiri strane državljanke za koje se sumnja da su prevarene kako bi ilegalno prešle granicu.  
 
1
Tridesetosmogodišnji D.B. iz Podgorice uhapšen je u naselju Štoj kod Ulcinja
Bježao sa - 200 kg marihuane!
    Tridesetosmogodišnji D.B. iz Podgorice uhapšen je u naselju Štoj kod Ulcinja, koji je u džipu "Nissan Terrano", podgoričkih tablica, prevozio 207 kilograma marihuane, saopšteno je Televiziji Crne Gore iz Uprave policije. 
 
1
Pojačana kontrola saobraćaja na magistralnom putu Nikšić – Podgorica
Nikšićanin vozio sa - 4,31 g/kg alkohola!
    Nikšićka policija je sprovodeći aktivnosti pojačane kontrole saobraćaja na magistralnom putu Nikšić – Podgorica u mjestu Brlja, kontrolisala pmv marke ,,Golf II´´ kojim je upravljao D.V. (54) iz Nikšića. Alkotestiranjem vozača konstatovano je prisustvo alkohola u organizum u koncentraciji od 4,31 g/kg alkohola. D.V. je lišen slobode nakon čega je uz zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka priveden Sudu za prekršaje u Podgorici – Odjeljenje u Nikšiću, na dalju nadležnost.  
 
0
Policija lišila slobode D.V. (36) iz Nikšića
Dao hiljadu eura - pod kamatu!
    Službenici Centra bezbjednosti Nikšić, preduzimajući aktivnosti u sklopu obavještajnog projekta „Loan“ koji sprovodi Sektor kriminalisitičke policije, a koji se odnosi na sprječavanje i dokazivanje krivičnih djela zelenaštvo, lišili su slobode D.V. (36) iz Nikšića zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo zelenaštvo na štetu R.M. iz Nikšića.  
 
0
Povodom Dana SO Bijelo Polje otvoren pješački most Sutivan – Njegnjevo
Otvoreni tenderi - vrijedni 13,5 miliona!
    -Ovo će značiti novi kvalitet života za građane ovog kraja, i za one koji su dugo ovdje, ali i za one koji su tek počeli da žive na ovom prostoru. I ne samo to. U decembru smo otvorili tendere za radove u prostoru Bijelog Polja u vrijednosti od preko 13,5 miliona eura. Oni se tiču i novog skijališta na Cmiljači, radova na Đalovića pećini, vodovoda u Zatonu... Pripremamo se i za rekonstrukciju drugih puteva prema Koritima prije svega u vrijednosti od dva miliona eura. Dakle, 2019. i 2020. godina će za Vladu i građane Bijelog Polja biti godina pregnuća i novih rezultata i velikih uspjeha - naglasio je premijer Duško Marković, otvarajući danas, povodom Dana SO Bijelo Polje, most Sutivan – Njegnjevo za koji je kamen-temeljac položio tačno prije godinu. 
 
2
Cetinje
Policija pronašla - kokain i pušku!
    Službenici Uprave policije MUP – Odjeljenja bezbjednosti Cetinje su, postupajući na osnovu operativnih saznanja, pretresom pronašli kokain, a pregledom vozila pušku u ilegalnom posjedu. Jedna osoba lišena je slobode.  
 
2
Pretresi na više lokacija u Risnu
Pronašli pušku - i 16 metaka!
    Službenici Uprave policije MUP – Sektora kriminalističke policije, Centra bezbjednosti Herceg Novi i Posebne jedinice policije su danas, preduzimajući aktivnosti koje se odnose na pojačanu kontrolu bezbjednosno interesantnih lica na području Boke Kotorske, a postupajući na osnovu sudskih naredbi izvršili pretrese na više lokacija u Risnu. Pronađeni su automatska puška i municija. Jedna osoba lišena je slobode.  
 
2
Barska policija lišila slobode Z.K, dok za A.C. intenzivno traga
Razvili mrežu za - prevoz migranata!
    Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Bar, preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, rasvijetlili su krivično djelo trgovina ljudima koje je počinjeno na štetu više osoba i tom prilikom lišili slobode jednu bezbjednosnu interesantnu osobu, dok je za drugom raspisana potjernica i intenzivno se radi na njenom lociranju. 
 
1
Nikšićanin Ž.D. (31) lišen slobode zbog izazivanja opšte opasnosti
Naredio psu - da ujede!
    Službenici Uprave polcije MUP – Centra bezbjednosti Nikšić su u kratkom roku rasvijetlili krivično djelo izazivanje opšte opasnosti i lišili slobode Ž.D. (31) iz Nikšića zbog sumnje da je počinio ovo krivično djelo na štetu S.D. 
 
1
Policijske akcije u Cetinju i Baru
Oduzeli oružje, bombu i municiju!
    SUPlužbenici Uprave policije MUP – Odjeljenja bezbjednosti Cetinje, postupajući na osnovu operativnih informacija, a po prethodno pribavljenoj naredbi sudije za istragu, izvršili su pretres stana i tom prilikom pronašli i oduzeli veću količinu oružja i municije. Osumnjičeni je lišen slobode zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.  
 
1
Rožajac N.T. (61) odveden na izdržavanje kazne
Uprkos opiranju - završio u zatvoru!
    Policijski službenici Odjeljenja bezbjednosti Rožaje lišili su jutros slobode N.T. (61) iz Rožaja, koji se potraživao radi privođenja na izdržavanje kazne zatvora na koju je osuđen zbog krivičnog djela ucjena u produženom trajanju, izvršenom u našoj državi na štetu ženske osobe iz Hrvatske.  
 
1
Novljanin M.R. (24) lišenn slobode
Pucao na - policajce!
    Službenici Centra bezbjednosti Herceg Novi lišili su slobode M.R. (24) iz Herceg Novog zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo teško ubistvo u pokušaju na štetu dva policijska službenika S.Lj. i A.V. koji u momentu izvršenja krivičnog djela nisu bila na dužnosti. 
 

|1| |2| |3| |4| |5| |6| |7| |8| |9| |10|