e - dopisnik

1
Inovaciono-preduzetnički centar Tehnopolis otvoren danas u Nikšiću
Otvorena preteča - Naučno-tehnološkog parka!
    - Tehnopolis bi u periodu 2016.-2020. trebao da zaživi u punom kapacitetu, da u njemu posluje tridesetak kompanija sa više od 100 zaposlenih. Vjerujem da će ovaj projekat vratiti Nikšiću status grada istraživanja, inovacija i preduzetništva. Vlada Crne Gore nastaviće konkretnim mjerama da podržava sve koji žele da krenu u inovativno-preduzetnički poduhvat razvoja ekonomije zasnovane na znanju -naglasio je predsjednik Vlade Crne Gore Milo Đukanović, otvarajući danas u Nikšiću Inovaciono-preduzetnički centar Tehnopolis.  
 
1
Dani meda otvoreni u Nikšiću
Za tri godine - "izvrcali" napredak!
    -Prije tri godine kada sam prvi put došao na ovu manifestaciju sreo sam proizvođača iz Trebinja koji mi je objašnjavao koliko su oni u tom momentu ispred nas. Drago mi je da sam ga sreo i ove godine, jer mi je rekao da smo sada mi daleko ispred njih. A sve smo to postigli za tri godine, radeći zajedno. Napravili smo Kuću meda, nabavili potrebnu opremu, uredili smo registre, izradili praviilnike kako bi svi poštovali pravila. Na vremenske prilike nijesmo mogli da utičemo. Znam da ove godine niste izvrcati meda koliko ste htjeli, ali je važno da iz godine u godinu povećavamo broj ljudi koji se ozbiljnije i profesionalnije bave pčelarstvom. Tako ćemo povećati prinose - ukazao je potpredsjednik Vlade Crne Gore Petar Ivanović, otvarajući danas "Dane meda" u Nikšiću na kojima je svoje proizvode danas izložilo oko 40 izlagača  
 
1
Nikšić
Oduzeli veću količinu - oružja i municije!
    Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Nikšić, su sprovodeći planske aktivnosti na otkrivanju, sprječavanju i suzbijanju krivičnih djela nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, prethodnih dana od četiri osobe oduzeli sedam komada vatrenog oružja, 285 komada municije, 34 patrona kalibra 16 mm i 21 patron kalibra 12 mm, 4 prazna okvira od automatske puške, palicu i lisice. 
 
1
Oko ponoći u barskom naselju Šušanj ubijen S.P. (58)
Lišen života - vatrenim oružjem!
    Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Bar i drugih operativnih struktura, u koordinaciji i po nalogu nadležnog tužilaštva, intenzivno rade na rasvjetljavanju ubistva S.P. (58) iz Bara, koje je u naselju Šušanj u Baru izvršeno tokom prethodne noći oko ponoći, kada je oštećeni S.P. lišen života hicima iz vatrenog oružja.  
 
1
Nikšićanin M.B. (20) lišen slobode
Ucijenjivao je - fotografijama!
    Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Nikšić lišili su danas slobode Ž.M, starog 19 godina iz Mojkovca, zbog sumnje da je na štetu M.B. (20) iz Nikšića počinio krivično djelo ucjena. 
 
1
CB Budva rasvijetlio lažnu dojavu o postavljenoj eksplozivnoj napravi u turističkoj agenciji "Cipa Travel"
Uzbunu stvorio - maloljetnik!
    Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Budva identifikovali su osobu koja je, kako se sumnja, 9. septembra lažno prijavila da je u prostorijama turističke agencije „Cipa Travel“, koja se nalazi u naselju Sveti Stefan, postavljena eksplozivna naprava. U pitanju je maloljetnik I.Z. (13) iz Podgorice. 
 
0
Anonimni poziv turističkoj agenciji „Cipa Travel“ na Svetom Stefanu
Dojava o eksplozivu - lažna!
    Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Budva rade na identifikovanju osobe koja je danas lažno prijavila da je u prostorijama turističke agencije „Cipa Travel“, koja se nalazi u naselju Sveti Stefan, postavljena eksplozivna naprava. 
 
0
Policija intenzivno radi na rasvjetljavanju sinoćnjeg ubistva Ž.V. (39) iz Bara
Počinilac ispalio - više hitaca!
    Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Bar, u sadejstvu sa službenicima Odsjeka za suzbijanje opšteg kriminaliteta i u saradnji sa Specijalnim policijskim odjeljenjem, a u koordinaciji i po nalogu nadležnog tužilaštva, preduzimaju intenzivne aktivnosti na rasvjetljavanju sinoćnjeg ubistva Ž.V. (39) iz Bara. 
 
0
U akciji „Glorija“ policija lišila slobode M.B. (36) i B.V. (25) iz Budve i S.F. (31) iz Tivta
Posredovali u - prostituciji!
    Službenici Uprave policije MUP – Odsjeka za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije Sektora kriminalističke policije su danas, nakon sprovođenja višemjesečnih aktivnosti tokom 2016. u sadejstvu sa službenicima Centra bezbjednosti Budva, realizovali akciju pod radnim nazivom „Glorija“ u kojoj su slobode lišena tri osobe zbog posredovanja u prostituciji. Policijski službenici, u saradnji i po nalogu državnog tužioca u Osnovnom državnim tužilaštvu u Kotoru, prikupili su činjenice na osnovu kojih su lišili slobode M.B. (36) i B.V. (25) iz Budve i S.F. (31) iz Tivta. 
 
0
Barska policija lišila slobode ruskog državljanina
Zemljaku pometnuo - požar!
    Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Bar u kratkom roku, istog dana kada je događaj prijavljen, rasvijetili su podmetanje požara u kući ruskog državljanina E.K, koja se nalazi u naselju Pobrđe u Sutomoru, i zbog ovog krivičnog djela lišili slobode takođe ruskog državljanina, S.T. starog 50 godina iz Moskve. 
 
0
Službenici OB Kotor, u saradnji sa Odsjekom i Specijalnim policijskim odjeljenjem, intenzivno rade na rasvjetljavanju krivičnog djela
Od eksplozije - dvoje stradalo!
    Danas oko 16,30 u naselju Muo – Opština Kotor aktivirana je improvizovana eksplozivna naprava od čijeg dejstva su smrtno stradala dva lica iz Kotora, G.B (28) i M.B. (25).
Prema informacijama kojima raspolažemo u ovom momentu, eksplozivna naprava je bila postavljena u blizini kuće G.B. Ova dva lica su se kretala pješice kada je eksplozivna naprava aktivirana.
O događaju su obaviješteni državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici i Specijalni državni tužilac - saopštila je Uprava policije Crne Gore. 
 
0
Krivična prijava protiv bivšeg izvršnog direktora firme „Bjelasica Rada“ iz Bijelog Polja
Poreski dug platio - bez pokrića!
    Službenici Uprave policije MUP – Odsjeka za suzbijanje privrednog kriminaliteta Sektora kriminalističke policije juče su državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Bijelom Polju podnijeli krivičnu prijavu protiv bivšeg izvršnog direktora firme „Bjelasica Rada“ iz Bijelog Polja, G.Č. (56) iz Bijelog Polja, zbog osnova sumnje da je u vrijeme dok je obavljao poslove izvršnog direktora ovog preduzeća počinio krivično djelo izdavanje čeka i sredstava bezgotovinskog plaćanja bez pokrića, čime je nastala šteta za budžet od tri stotine devedest tri hiljade i dvije stotine jedanaest eura. 
 
3
Na prostoru tvrđave Besac u Virpazaru
Startuje prvi - "Besac Fest"!
    Književni, muzički, filmski i arhitektonski segment, radionice i tribine glavne su aktivnosti multimedijalnoog festivala "Besac Fest", koji će prvi put - u organizaciji turističke agencije „Guliver“ - od petka do 1. oktobra biti priređen na prostoru tvrđave Besac u Virpazaru.  
 
3
Podgoričanin B.D. lišen slobode u Mojkovcu
Usluge platio - lažnim eurima!
    Službenici Uprave policije MUP – Odsjeka za suzbijanje privrednog kriminaliteta su u sadejstvu sa službenicima Odjeljenja bezbjednosti Mojkovac juče u Mojkovcu lišili su slobode B.D. (35) iz Podgorice, zbog sumnje da je počinio krivično djelo falsifikovanje novca. 
 
2
Policija lišila slobode A.K. (24) iz Kotora za kojim je bila raspisana nacionalna potjernica
Traženom našli - razne droge!
    Službenici Uprave policije MUP – Odjeljenja bezbjednosti Kotor pronašli su juče i lišili slobode A.K. (24) iz Kotora, koji se nacionalnom potjernicom potraživao radi izdržavanja kazne zatvora. Nakon lišenja slobode, službenici OB Kotor, u sadejstvu sa službenicima Odsjeka za borbu protiv droge i Posebne jedinice policije, u stanu koji je koristi A.K. pronašli su i oduzeli kokain, marihuanu, hašiš i ekstazi, zbog čega će protiv njega nadležnom tužiocu biti podnijeta krivična prijava, zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga. 
 
2
Nikšićanin osumnjičen za pokušaj ubistva L.L. (21) iz Herceg Novog
Osumnjičeni uhvaćen - iiste večeri!
    Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Herceg Novi rasvijetili su u kratkom roku ubistvo u pokušaju, počinjeno na štetu L.L. (21) iz Herceg Novog, i identifikovali i u sadejstvu sa CB Nikšić lišili slobode osumnjičenog za ovo krivično djelo, S.B. (61) iz Herceg Novog. Prilikom lišenja slobode osumnjičenog u Nikšiću kod njega je pronađeno pet komada municije a kasnije pretresom njegovog stana u Herceg Novom i još 102 komada municije različitog kalibra u ilegalnom posjedu. 
 
2
Policija sat poslije ponoći izvela raciju u „Ka’banya kitesurf” na Velikoj plaži u Ulcinju
Zbog droge - dvoje lišeno slobode!
    Službenici Uprave policije MUP – Odsjeka za borbu protiv droge Sektora kriminalističke policije u sadejstvu sa službenicima Centra bezbjednosti Bar, Odjeljenja bezbjednosti Ulcinj, Odjeljenja granične bezbjednosti Ulcinj i Posebne jedinice policije danas su u Ulcinju izveli raciju u objektu „Ka’banya kitesurf” na Velikoj plaži u Ulcinju. Procesuirali su sedam osoba zbog posjedovanja droge, od kojih su dvije lišena slobode. 
 
2
Krivična prijavu protiv vlasnika firme „La Stva Group“ d.o.o. Cetinje
Platio - mjenicama bez pokrića!
    Službenici Uprave policije MUP – Odsjeka za suzbijanje privrednog kriminaliteta danas su državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Nikšiću podnijeli krivičnu prijavu protiv G.N. (37) iz Cetinja zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo izdavanje čeka i sredstava bezgotovinskog plaćanja bez pokrića, kojim je pribavio protivpravnu imovinsku korist u iznosu od oko 17.775 eura.
 
 
2
Protiv D.T. (56) iz Berana biće podnesena krivična prijava zbog nedozvoljenog držanje oružja
Naoružao se - kao Rambo!
    Protiv D.T. (56) iz Berana biće podnesena krivična prijava, zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Berane kod njega su pronašli i iduzeli mu malokalibarsku pušku, šest ručnih bombi, tri noža i 73 komada municije različitog kalibra. 
 
2
Sedmi muzički festival Bedem fest počinje sjutra u Nikšiću
,,Vjeruj“ okuplja - 22 izvođača!
    Sedmi muzički festival Bedem fest, pod sloganom ,,Vjeruj“, počeće sjutra u Nikšiću i do subote okupiće 22 izvođača. Na nikšićkoj tvrđavi će nastupiti sastavi: S vremena na vreme, Drugi način, E-play, Aerodrom, Alex Kelman trio, Kralj Čačka, Bo, Škrtice, Zoster, Nežni Dalibor, Bitipatibi, Šank, Gomila nesklada, Džej Džej Okoča, Laka, Irie FM-a, Frenki, Degeneza, Empathy soul project, Tight grips, From another mother...  
 

|1| |2| |3| |4| |5| |6| |7| |8| |9| |10|