e - dopisnik

0
Policija u Kolašinu podnijela krivičnu prijavu protiv M.P. (53) iz Nikšića
Oduzeto oružje - u ilegalnom posjedu!
    Službenici Uprave policije MUP – Odjeljenja bezbjednosti Kolašin, postupajući na osnovu operativnih informacija, pronašli su i oduzeli oružje i municiju u ilegalnom posjedu i tom prilikom nadležnom tužiocu podnijeli krivičnu prijavu u redovnom postupku protiv M.P. (53) iz Nikšića, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljno držanje oružja i eksplozivnih materija.  
 
0
Policija pretresla tri lokacije u Kolašinu i oduzela oružje i municiju
Jedan priveden - dvojici krivične!
    Službenici Uprave policije MUP – Odjeljenja bezbjednosti Kolašin su danas u saradnji sa službenicima Stanice policije za javni red i mir Centra bezbjednosti Podgorica, izveli akciju u kojoj su lišili slobode jedno lice dok će protiv dva lica podnijeti krivične prijave u redovnom postupku zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. Oduzeto je pet komada vatrenog oružja među kojima i automatsko kao i veća količina municije.  
 
3
Policija u Herceg Novom rasvijetlila tri razbojništva i tešku krađu u produženom trajanju
"Dobijao" u kladionicama - nožem!
    Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Herceg Novi, preduzimajući mjere i radnje u cilju rasvijetljavanja krivičnih djela iz oblasti imovinskih delikata, rasvijetlili su tri krivična djela razbojništvo i jedno krivično djelo teška krađa u produženom trajanju.  
 
3
Na cetinjskom Studentskom trgu policija kontrolisala “Citroen C3”
Pronašli - gram kokaina!
    Službenici Uprave policije MUP – Odjeljenja bezbjednosti Cetinje su danas, postupajući na osnovu operativnih informacija, izvršili pregled lica i vozila i tom prilikom pronašli oko gram kokaina.  
 
3
Jutros u 5,45
Zemljotres kod - Utjehe!
    Jutros u 5,45 Sektor za seizmologiju Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju registrovao je zemljotres manje jačine sa epicentrom na 3 km sjeverno od Utjehe. Jačina ovog zemljotresa u hipocentru (žarištu) iznosila je 3.5 jedinica Rihterove skale, što odgovara epicentralnom intenzitetu od pet stepeni Merkalijeve skale. Žarište ovog zemljotresa locirano je na dubini od 10 kilometara.
Zemljotres nije mogao izazvati materijalne štete u epicentralnom području.  
 
2
Cetinjanin B.N. (53) osumnjičen za prevaru
Prodavao - tuđi stan!
    Službenici Uprave policije MUP – Odjeljenja bezbjednosti Cetinje su preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti rasvijetlili krivično djelo prevara i tom prilikom podnijeli krivičnu prijavu protiv osobe za koju se sumnja da je počinil krivično djelo.  
 
2
Krivčna prijavu protiv Ž.P. (67) kao odgovornog lica u „Zavodu za izgradnju Bar” AD
Nije evidentirao - uplatu za dva stana!
    Službenici Uprave policije MUP – Specijalnog policijskog odjeljenja su, po nologu Specijalnog državnog tužilaštva, podnijeli krivčnu prijavu protiv Ž.P. (67) iz Bara zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo zloupotreba položaja u privrednom poslovanju 
 
2
Pojačana kontrola bezbjednosno interesantnih osoba na Cetinju
Podgoričaninu našli - kokain!
    Službenici Uprave policije MUP – Odjeljenja bezbjednosti Cetinje, postupajući po planskim, preventivnim aktivnostima, sa akcentom na kontrolu bezbjednosno interesantnih osoba, izvršili su raciju u ugostiteljskom objektu “KUD Njegoš“ u ulici Njegoševoj.
Naime, službenici OB Cetinje su u ugostiteljskom objektu „KUD Njegoš“ kontrolisali R.M. (34) iz Podgorice. Prilikom pregleda R.M. pronađen je pvc zamotuljak, koji je on pokušao da odbaci, sa sadržajem bijele praškaste materije za koju se sumnja da je opojna droga kokain.  
 
2
Rasvijetljeno krivično djelo lažno predstavljanje u Baru
"Inspektori" maloljetnicima - uzeli mobilne!
    Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Bar, preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, juče su lišili slobode M.M. (26) i E.V. (21), oba iz Bara, zbog sumnje da su počinili krivično djelo lažno predstavljanje na štetu maloljetnih Š.V. i U.N. iz Bara.  
 
2
Premijer obilježio početak gradnje trgovinskog centra kompanije ETC u Bijelom Polju
Počeli investiciju - od 3,5 miliona!
    - Sa zadovoljstvom konstatujem da smo danas u Bijelom Polju obilježili početak jedne nove i važne investicije za Bijelo Polje koja je vrijedna 3,5 miliona eura i koja će obezbijediti 100 novih radnih mjesta. Zaista izražavam zahvalnost kompanijskom menadžmentu, posebno vlasniku kompanije ELKOS grupe gospodinu [Ramizu] Keljmendiju za njegovu poslovnu odluku da pokrene ovu investiciju u Bijelom Polju i naravno, sa već uspostavljenom ili funkcionalnom investicijom u Rožajama, doprinese ne samo razvoju Bijelog Polja, nego i razvoju Crne Gore i rastu njene ekonomije - naglasio je predsjednik Vlade Duško Marković, postavljajući danas kamen-temeljac za početak gradnje trgovinskog centra kompanije ETC. 
 
2
Protiv M.M. sa Cetinja biće podnijeta prekršajna prijava iz Zakona o sprječavanju zloupotrebe droga
Oduzeli mu - marihuanu i drobilicu!
    Službenici Uprave policije MUP – Odjeljenja bezbjednosti Cetinje, postupajući na osnovu operativnih informacija, pronašli su i oduzeli marihuanu, rizlu i filtere. Protiv osumnjičenog će biti podnijeta prekršajna prijava iz Zakona o sprječavanju zloupotrebe droga u redovnoj proceduri. 
 
2
Jutros u 8,29
Plav opet - podrhtao!
    Jutros u 8,29 aparati Seizmološkog zavoda Crne Gore registrovali su zemljotres jačine tri jedinice Rihterove skale, sa epicentrom na osam kilometara zapadno od Plava.
Na osnovu numeričkog modela promjene intenziteta sa rastojanjem u ovom regionu, magnitude zemljotresa i dubine hipocentra, ovaj zemljotres nije mogao izazvati materijalne štete u epicentralnom području.  
 
1
Policijski i carinski službenici u saradnji sa kolegama iz Albanije
Spriječeno krijumčarenje - heroina!
    Službenici Uprave policije MUP- – Odjeljenja granične bezbjednosti Ulcinj i Uprave carina – Carinske ispostave Sukobin su na Zajedničkom graničnom prelazu Sukobin – Murićani, prilikom ulaska jednog vozila u Crnu Goru, otkrili oko 4,4 kilograma heroina. Osumnjičena osoba, koja je upravljalo vozilom, lišena je slobode. 
 
1
Bjelopoljac S.K. (32) osumnjičen za navođenje na ovjeravanje neistinitog sadržaja
Kod notara ovjerio - da nema obaveza!
    Službenici Uprave policije MUP – Odsjeka za suzbijanje privrednog kriminaliteta su nadležnom tužiocu podnijeli krivičnu prijavu u redovnom postupku protiv osumnjičenog za krivično djelo navođenje na ovjeravanje neistinitog sadržaja.  
 
1
Krivična prijava protiv Z.N. (60) iz Pljevalja zbog sumnje da je zloupotrijebila položaj u privrednom poslovanju
Plaćene dugove - opet naplaćivala!
    Službenici Uprave policije MUP – Odsjeka za suzbijanje privrednog kriminaliteta su nadležnom tužiocu podnijeli krivičnu prijavu protiv Z.N. (60) iz Pljevalja zbog postojanja osnovne sumnje da je počinila krivično djelo zloupotreba položaja u privrednom poslovanju.  
 
1
Barani M.K. (55) i O.Z. (56) lišeni slobode
Oduzete cigarete - vrijedne 30 000!
    Službenici Uprave policije MUP – Odsjeka za suzbijanje privrednog kriminaliteta su, u cilju sprovođenja planskih aktivnosti na suzbijanju sive ekonomije, lišili slobode M.K. (55) iz Bara i O.Z. (56) iz Bara i nadležnom tužiocu podnijeli krivičnu prijavu zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivično djelo nedozvoljena trgovina.
 
 
1
U kući koju koristi dvadesetogodišnji A.Š. policija pronašla marihuanu
Beranac lišen slobode!
    Službenici Uprave policije MUP – Odsjeka za borbu protiv droge su juče u sadejstvu sa službenicima Centra bezbjednosti Berane, preduzimajući aktivnosti u cilju suzbijana ulične prodaje opojne droge, lišili slobode osobu osumnjičenu za krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.  
 
1
Za privredni kriminal u Bijelom Polju
Dvije prijave protiv - tri osobe!
    Službenici Uprave policije MUP – Odsjeka za suzbijanje privrednog kriminaliteta su podnijeli dvije krivične prijave protiv tri lica, i to protiv jednog lica krivičnu prijavu zbog sumnje da je počinilo krivično djelo nedozvoljena trgovina, dok je protiv dva lica podnijeta krivična prijava zbog sumnje da su počinila krivično djelo navođenje na ovjeravanje neistinitog sadržaja. 
 
1
U Beranama rasvijetljena dva krivična djela iz oblasti imovinskih delikata
Jedan krao pirotehniku - drugi kola!
    Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Berane, preduzimajući mjere i radnje u cilju rasvijetljavanja krivičnih djela iz oblasti imovinskih delikata, rasvijetlili su dva krivična djela i tom prilikom nadležnom tužiocu podnijeli krivične prijave protiv dvije osobe.  
 
1
Krivična prijava prootiv V.M. (57) samostalnog referenta u Fondu PIO iz Nikšića
Falsifikatima omogućavala kredite!
    Službenici Uprave policije MUP – Odsjeka za suzbijanje privrednog kriminaliteta su, preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti izvršili provjere u vezi sa nepravilostima u radu Fonda penzijsko invalidskog osiguranja – PJ Nikšić i informacije o predmetu dostavili nadležnom tužiocu koji je pokrenuo krivični postupak protiv V.M. (57) iz Nikšića, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinila krivično djelo zloupotreba službenog položaja i produženo krivično djelo falsifikovanje isprave, i protiv G.D. (56) iz Nikšića zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo falsifikovanje isprave.
 
 

|1| |2| |3| |4| |5| |6| |7| |8| |9| |10|