1
Barska policija u akciji "Potvrda" kontrolisala poštovanje mjera i naredbi donijetih u cilju sprječavanja širenja koronavirusa
Za 23 krivična djela - procesuirano 12 osoba!

    Barska policija je, u cilju kontrolisanja poštovanja mjera i naredbi donijetih u cilju sprječavanja širenja koronavirusa, sprovela plansku akciju „Potvrda” i proceuriali 12 osoba za 23 krivična djela.

Kontrolama učesnika u saobraćaju službenici Centra bezbjedsnoti Baru su posumnjali da jedan broj građana međugradskom saobracaju u posjedu fiktivnih potvrda izdatih od registrovanih privrednih subjekata sa područja Crne Gore nakon čega su službenici privrednog kriminaliteta izvršili provjere potvrda.
Kriminalističkom obradom policija je ustanovila da određeni broj privrednih društava u cilju nepoštovanja mjera i naredbi izdavao fizičkim licima fiktivne potrvrde o zaposlenju i radnom angažovanjima i koje su tim licima omogućavala kretanje vozilima u međugradskom saobraćaju na teritoroji Crne Gore.
Barska policija je nakon sprovedenih operativnih provjera juče podnijela 12 krivičnih prijava protiv 12 lica zbog postojanja osnovane sumnje da su izvršili 23 krivična djela falsifikovanje isprave i nepostupanje po zdravstevnim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti.
Protiv izvršnog direktora firme Edeks gradnja d.o.o. E.Š. nadležnom tužiocu podnijeta je krivična prijava krivično djelo falsifikovanje isprave.
Protov lica kojima je E.Š. izdao potvrde ponaosobu su podnijete krivilčne prijave za krivično djelo falsifikovanje isprave u sticaju sa krivičnim djelom nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti.
Krivične prijave su podnijete protiv F.B, R.B, B.A, A.Z, A.A, E.I, S.Š, Z.Š, V.K, S.H. i A.K.
Službenici CB Bar vrše provjere svih dokumenata koje su izdala privredna društva gde ce svaka njihova zloupotreba i kršenje mjera biti sankcionisano po zakonu a službenici Uprave policije će nakon utvrđenih nepravilnosti započeti sa kontrolom poslovanja privrednih subjekata koji su zatečeni u kršenju navedenih mjera
Posjeta : 180