2
Tivat
Uhapšeni po potjernici!

    Službenici Uprave policije su danas u Tivtu, u okviru ciljane protrage koja je sprovedena u saradnji sa nadležnim službama Portugala i Republike Hrvatske, lišili slobode dvije osobe koja se potražuju od strane NCB Interpol Lisabon zbog trgovine drogom.
Policijski službenci su danas lišili slobode M.A. (46) i Ž.B. (53), državljani Republike Hrvatske.

Ove osobe se potražuju po međunarodnoj potjernici NCB Interpol Lisabon radi obezbjeđivanja njihovog prisustva u krivičnom postupku koji se vodi protiv njih zbog sumnje da su počinili krivično djelo trgovina drogom.
Oni su, kako se sumnja, 23. juna 2018. godine sa Kariba u Portugal brodom prevozili opojnu droge kokain, koja je bila skrivena u unutrašnjosti broda. Ukupno je pronađeno i oduzeto oko 1.200 kilograma opojne droge kokain.
U aktivnostima ciljane potrage učestvovali su službenici Sektora kriminalističke policije, Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije i službenici Odjeljenja bezbjednosti Tivat.
Službenici Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije su u vezi sa ovim predmetom održavali neposrednu komunikaciju sa kolegama iz Portugala i Republike Hrvatske.
Realizacije ove ciljane potrage je pokazatelj uspješne međunarodne policijske saradnje.




Posjeta : 848