0
"Socijaldemokrate" Cetinja zahvaljuju svim građankama i građanima koji su 4. i 5. septembra bili na blokadama
Branila se - građanska država!

    -Ovo nije bilo samo crnogorsko pitanje. Ovo je bilo pitanje države i njenog građanskog karaktera. Zato su sa nama, Crnogorcima, na Cetinju bili i Srbi koji ne podržavaju djelovanje ove Vlade i crkve koja dijeli umjesto da sabira, i Bošnjaci, Muslimani, Albanci, Hrvati, Romi i svi ostali građani Crne Gore, ma kako se zvali i izjašnjavali. To je naša najveća pobjeda - naglašavaju "Socijaldemokrate" Cetinja i zahvaljuju "svim građankama i građanima koji su 4. i 5. septembra bili u našem gradu, na blokadama, na trgu ili na bilo kojem drugom mjestu na Cetinju odakle se branila Crna Gora".

- Mi, Cetinjanke i Cetinjani, trudili smo se da svakom gostu, kao i uvijek, boravak u našem gradu učinimo što ljepšim i prijatnijim. Tih dana možda i još više nego inače, jer smo dijelili zajedničku sudbinu i branili naše Cetinje, naš jedini dom.
Naša je obaveza da pamtimo Cetinje 4. i 5. septembra 2021. godine. Mi nikad nećemo zaboraviti šta su nam od doma, od našeg Cetinja napravili, kao ni zvjersko divljanje ljudi u uniformama koji su satim maltretirali i staro i mlado po Cetinju. Istorija će pisati o herojima belvederske noći, a naši potomci će ponosno zboriti da su im očevi i đedovi bili tamo đe se branila Crna Gora.
Zato se mi, Socijaldemokrate Cetinja, još jednom zahvaljujemo našim sestrama i braći koji su rizikovali svoje živote braneći Cetinje i ponos Crne Gore. I odbranili smo ga, jer bez obzira na sve što se desilo, slike koje su obišle svijet nijesu naša, nego sramota onih koji su demonstrirali silu i do svega ovoga doveli.




Posjeta : 359