0
Senat Prijestonice Cetinje
Pitanja razvoja - infrastruktura i radna mjesta!

    - Dva su osnovna pitanja razvoja Prijestonice, kvalitetno i trajno unapređenje infrastrukture i stvaranje uslova za otvaranje novih radnih mjesta. U tom kontekstu ukazao je da je potrebno završiti započete projekte trajnog rješavanja pitanja vodosnabdijevanja Cetinja, prečišćavanje otpadnih voda i odlaganja čvrstog otpada, kao i racionalna rekonstrukcija puteva - naglasio je Milo Đukanović, predsjednik Senata Prijestonice koji je danas usvojio Izvještaj o realizaciji Godišnjeg programa razvoja Prijestonice Cetinje do 31.05.2019, Izvještaj o radu Senata Prijestonice za 2018. godinu i razmotrena informacija o realizaciji pojedinih razvojnih projekata iz Godišnjeg programa razvoja Prijestonice za prethodnu godinu.

- Jedan od najvažnijih preduslova za dalji razvoj grada su nova radna mjesta i razvoj proizvodnih kapaciteta, za šta je potrebno osmisliti konkretne projekte i primarno valorizovati završenu kupovinu imovine bivše fabrike Obod, kazao je Predsjednik. Cilj ovakvih projekata je da se nađu rješenja koja će preporoditi ovaj grad i pruži nova šansa žiteljima Cetinja - poručio je Đukanović.
Uz ocjenu da su ovogodišnji planirani projekti u samoj Prijestonici dobro osmišljeni, dodao je da je u ovoj fazi potrebno formirati kvalitetne i stručne timove koji će se postarati za kvalitet realizacije kako bi se koristi od tih projekata osjetile što ranije.




Posjeta : 1028