0
U Beranama i Ulcinju
Policija zaplijenila - heroin i skank!

    Službenici Uprave policije, preduzimajući operativne aktivnosti u cilju otkrivanja i suzbijanja krijumčarenja narkotika, na teritoriji Berana i Ulcinja zaplijenili su veću količinu heroina i skanka. Jedno lice je u lišeno slobode zbog sumnje da je počinilo krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.



Službenici Odsjeka za borbu protiv droge su, u sadejstvu sa službenicima Centra bezbjednosti Berane, izvršili pregled vozila marke „Peugeot 307“ kojim je upravljao E.M. (36) iz Rožaja, dok su se u vozilu nalazili N.G. i S.G. Pregledom vozila u rezervnom pneumatiku policijski službenici pronašli su pvc pakovanje sa sadržajem praškaste materije svijetlobraon boje za koju se sumnja da je opojna droga heroin ukupne težine 522,9 grama. O događaju je obaviješten državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Bijelom Polju koji je naložio da se E.M. liši slobod i da mu se privede uz krivičnu prijavu zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.
Nadalje, službenici Odjeljenja granične bezbjednosti Ulcinj su postupajući po operativnim podacima, u akvatorijumu rijeke Bojane, prije zajedničkog ušća, pri crnogorskoj obali pronašli sedam odbačenih velikih putničkih torbi. O događaju su obaviješteni službenici Odsjeka koji su izašli na lice mjesta i zajedno sa službenicima Odjeljenja bezbjednosti Ulcinj izvršili uviđaj. Torbe su sadržale ukupno 143 pvc pakovanja sa sadržajem biljne materije tamnozelene boje za koju se sumnja da je opojna droga marihuana tipa skank, ukupne težine 170,25 kg.
Policija preduzima neophodne mjere i radnje u cilju pronalaska lica koje je krijumčarilo pronađenu drogu.
Pronađeni heroin i skank biće upućeni u Forenzički centar radi vještačenja.




Posjeta : 1017