1
Na magistralnom putu Sukobin – Ulcinj, u mjestu Vladimir
Motociklisti oduzeli - 4,5 kg marihuane!

    Službenici Uprave policije – Odsjeka za brobu protiv droge i Odjeljenja bezbjednosti Ulcinj su, preduzimajući mjere i radnje u cilju suzbijanja tzv. ulične prodaje opojne droge na terirtoriji Opštine Ulcinj, pronašli i oduzeli oko 4,5 kg marihuane i tom prilikom lišili slobode dva lica.

Službenici Odsjeka i OB Ulcinj su juče na magistralnom putu Sukobin – Ulcinj u mjestu Vladimir pokušali radi kontrole da zaustave motocikl marke „Yamaha“ kojim je upravljao A.B. (40) iz Ulcinja, a koji se kada je ugledao polcijske službenike dao u bjekstvo. Nakon kraće potjere brzom i efikasnom akcijom policije ovo lice je sustignuto i lišeno slobode. Pregledom motocikla policijski službenici su pronašli i oduzeli jedno veće pvc pakovanje sa sadržajem biljne materije tamnozelene boje za koju se sumnja da je opojna droga marihuana težine oko 4,3 kilograma.
Nadalje, preduzimajući dalje mjere i radnje u vezi sa ovim predmetom, policijski službenici su izvršili pretres podruma jedne kuće i tom prilikom pronašli pvc kesu sa sadržajem iste materije za koju se sumnja da je opojna droga marihuana težine 249,8 grama, kao i više predmeta koji upućuju na sumnju da se na tom mjestu nalazila veća količina ove opojne droge i da su u njoj vršilo prepakivanje u manja pakovanja radi dalje ulične distribucije. U odnosu na ovu pronađenu opojnu drogu slobode je lišen B.B. (33) iz Ulcinja.
Pronađena i oduzeta opojna droga biće upućena u Forenzički centar radi vještačenja.
O događaju je obaviješten državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici koji je naložio da se A.B. liši slobode i da mu se privede uz krivičnu prijavu zbog sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, a da mu se B.B. liši slobode i privede uz krivičnu prijavu zbog sumnje da je počinio isto krivično djelo u vezi sa krivičnim djelo pomaganje.




Posjeta : 959