2
Puštien u rad vodovod u bjelopoljskom selu Zaton
Voda im znači - više od žičare!

    -Vi u Zatonu ne biste bili srećni ni sa početkom rada žičare na Sinjajevini niti sa Đalovića pećinom i tim velikim bjelopoljskim i crnogorskim potencijalom da nijeste dobili ili da nemate vodu ovdje. Kao što nećete biti srećni ako u Bijelom Polju ne uredimo svaku školu, ne uredimo svaki zdravstveni objekat, ne obezbijedimo da učenici imaju dobre uslove u učionicama, da građani imaju dobru zdravstvenu zaštitu, da imamo svuda vode, da su nam uređeni parkovi, da su nam uređena dječja igrališta… Dakle, kapitalne investicije ništa ne znače ako ne onemogućimo komforan život stanovnicima na tom prostoru. Kapitalna investicija donosi vrijednost, novac, kvalitet života mora biti nadomješten našim aktivnostima na ovim pitanjima - ukazao je premijer Duško Marković, svečano pustiajući u rad vodovod do bjelopoljskog sela Zaton i tom prilikom poručio da će Vlada nastaviti sa kapitalnim investicijama u Sjeverni region, ali i sa aktivnostima za bolji život građana, te da Sjever mora biti motor stabilne, sigurne, moderne, evropske Crne Gore.

- Sa ovim investicijama, moramo da pojačamo naš investicioni zamah na Sjeveru, moramo da zainteresujemo mlade ljude da ostanu ne samo da rade nego da lijepo žive. Dakle Sjever mora biti motor stabilne, sigurne, moderne, evropske Crne Gore – kazao je premijer Duško Marković okupljenim mještanima.
Premijer se zahvalio građanima na zajedništvu i solidarnosti.
- Važno je da smo zajedno. Niti može Vlada niti može opština posebno, niti mogu Vlada i opština zajedno ako nemamo podršku građana i razumijevanje. Danas ovdje vidim zajedništvo, snagu i solidarnost – kazao je predsjednik Vlade Duško Marković.
U ime mještana Premijeru se zahvalio v.d. predsjednika MZ Zaton Marko Dangubić: „Današnji dan, 28. avgust, ostaće upisan velikim slovima kao značajan datum kada se riješilo jedno od višedecenijskih infrastrukturnih pitanja o kojem su generacije maštale i sanjale. Želim da izrazim duboku zahvalnost Vladi Crne Gore na čelu sa predsjednikom Duškom Markovićem koji su odvojili oko 600.000 eura da se ovaj kapitalni projekat realizuje. Veliko hvala od srca“ – kazao je predsjednik MZ Zaton.
Rok za završetak kompletnog projekta 11 km duge vodovodne mreže prema bjelopoljskim selima planiran je za posljednji kvartal ove godine. U okviru projekta trebalo bi da bude izgrađen preko Lima čelični most dužine 92 m koji bi nosio vodovodne cijevi.
Posjeta : 103