1
U policijskoj akciji "Toranj" u Pljevljima otkrivena kriminalna organizacija koja se bavila neovlašćenom proizvodnjom, držanjem i stavljanjem u promet opojnih droga
Tužilaštvu pet prijava - jedan u bjekstvu!

- Slobode su lišeni M.M, N.N. i N.O. Pretresom stana kod jednog od pripadnika ove kriminalne grupe pronađena je i zaplijenjena jedna automatska puška sa dva okvira municije a oduzeto je i vozilo marke ´Porsche Cayenne´. Krivičnom prijavom podnešenom juče Specijalnom državnom tužilaštvu u Podgorici, procesuirano je osam lica zbog postojanja osnovane sumnje da su počinila krivična djela stvaranje kriminalne organizacije i neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga. Od osam procesuiranih, tri su uhapšena ranije u Srbiji, tri su lišena slobode na dan realizacije akcije, dok se jedno lice nalazi u pritvoru zbog drugog krivičnog djela, a za jednim licem policija intenzivno traga - saopštila je Uprava policije Crne Gore povodom akcije "Toranj", u kojoj su u Pljevljima uhapšene tri osobe, pripadnici kriminalne grupe, za koju se sumnje da su počinili krivična djela stvaranje kriminalne organizacije i neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga. Specijalnom državnom tužilaštvu u okviru iste akcije podnijeto je još pet krivičnih prijava.

Aktivnostima koje je Uprava policije Crne Gore sprovodila od 31. maja 2018. do 31. jula 2019. prikupljeni su dokazi o kriminalnoj grupi iz Pljevalja, koja se pod vođstvom I.T. u navedenom periodu bavila krijumčarenjem velikih količina opojne droge marihuane na relaciji Crna Gora – Republika Srbija, kao i uličnom distribucijom opojne droge kokain.
- Tokom 2018. godine na teritoriji Republike Srbije u dva navrata zaplijenjeno je ukupno 33 kilograma opojne droge marihuana i u tim akcijama lišeno je slobode pet crnogorskih državljana, pripadnika ove kriminalne grupe, koji se i dalje nalaze u pritvoru u toj zemlji, a od kojih su tri lica krivično procesuirana juče u Crnoj Gori - ističu u policiji.




Posjeta : 595