2
Peticiju podrške profesoru FCJK dr Bobanu Batrićeviću - Za slobodu govora - potpisalo preko hiljadu građana
Zovu tužiteljku da - dopiše na hiljade Bobana!

         - Pod svojim imenom i prezimenom, pri čistoj svijesti i zdravoj pameti, i punom moralnom odgovornosti izjavljujem sljedeće: Popovi Crkve Srbije u Crnoj Gori ne propovijedaju vjeru Hristovu. Oni torokaju srpski nacionalizam. Oni indoktriniraju. Šire mržnju i ksenofobiju. Dakle, oni nijesu popovi i kaluđeri, oni su torokuše i propovjednici mržnje. Popovi Crkve Srbije imaju samo jednu misiju - da zagađuju Crnu Goru, da zapišavaju njenu istoriju i teritoriju, da šalju uznemirujuće poruke svim nesrbima ove zemlje. Crkva Srbije je zlo koje dugoročno uništava multietničku i multireligijsku Crnu Goru te crnogorski nacionalni, kulturni i teritorijalni identitet.
Saglasni sa stavovima profesora Batrićevića, pozivamo tužiteljku Snežanu Šišević da pridruži naša imena tužbi koju je podigla protiv Bobana Batrićevića tekstu peticije, objavljenom na Peticije.online.

Više državno tužilaštvo zatražilo je od Suda za prekršaje u Podgorici da pokrene postupak protiv kolumniste Antene M i profesora na FCJK dr Batrićevića i kazni ga po čl. 19 Zakona o javnom redu i miru. Po shvatanju državne tužiteljke Snežane Šišević, Batrićević se ogriješio o zakon i zaslužio kaznu zbog kolumne koju je napisao, a naš portal objavio 11. avgusta ove godine.




Posjeta : 45