1
Fudbalska "A" reprezentacija sjutra igra prijateljsku utakmicu sa Češkom
Motiviše ih - prva međusobna pobjeda!

- Kada se igra za reprezentaciju, nema prijateljskih utakmica. Uvijek se igra za nešto - plasman, prestiž, mjesto na FIFA rang listi... Četiri puta smo igrali sa Česima, svaki put smo poraženi bez datog gola. To je motiv više da odigramo takmičarski. Dobiće šansu igrači koji su dugo sa nama, koji su marljivo radili i dobro se ponašali. Vidjećemo koliko možemo da računamo na njih. Ekipa koja je tu moći će da suprotstavi renomiranom rivalu - poručio je Miodrag Radulović, selektor fudbalske "A" reprezentacije Crne Gore, koja sjutra od 18 dočekuju Češku na "Gradskom stadionu" u Podgorici.

Zbog povreda ili drugih obaveza protiv Češke u protokolu neće biti Marka Vešovića, Aleksandra Šćekića, Miloša Raičkovića, Igora Vujačića, Seada Hakšabanovića, Nikole Šipčića i Vladimira Jovovića.
- - Poslije dublje analize, bod protiv Mađarske dobija na specifičnoj težini jer se vidi kako smo ga ostvarili. Posjed lopte je mrtvo slovo na papiru, bili smo bolji po šansama, udarcima, broju konera, ali nijesmo dali gol kako bi slika bila kompletna. Čestitam igračima na izuzetnoj igri protiv favorita, ekipe iz prvog šešira, i možemo da žalimo što nijesmo dali pogodak, ali ponosni smo kako smo odigrali - osvrnuo se Radulović na duel sa Mađarskom.
- - Onaj tim koji izađe je najbolji. Izuzetno su kvalitetna ekipa, igrali su na posljednjem Evropskom prvenstvu, dobro su otvorili ove kvalifikacije i izuzetno ih cijenimo. Imamo motiva da pokažemo naš kvalitet protiv još jednog bolje rangiranog rivala i nadam se da ćemo imati više razloga za zadovoljstvo nego protiv Mađarske, dodao je - dodao je selektor "hrabrih sokola".
- - Na kraju smo sezone, ali ujedno i na početku nove jer većina igrača iz reprezentacije ide direktno na klupske pripreme, mnoge od nas čekaju kvalifikacije za evropska takmičenja. Svako na svoj način treba da zadrži ili podigne formu. Motiva kad se igra za reprezentacju nikada ne može da nedostaje, ovakve utakmice služe da selektor proba nove sisteme i igrače. Igrači će biti maksimalno motivisani i pokušaće da se nametnu za narednu utakmicu – maksimalno ozbiljan pristup najavljuje i vezista Marko Janković:
- - Analizirali smo ih, svaka reprezentacija ima određeni kvalitet. Nijesmo u poziciji da bilo koga potcijenimo, ulazimo maksimalno ozbiljno u meč. Igrali smo ranije s njima, nijesmo imali pozitivne rezultate i pokušaćemo da im se revanširamo.
Sjutrašnji meč u Podgorici sudiće tim iz Malte, na čelu sa Metjuom Gabrieleom, kojem će asistirati Jirgen Spiteri i Mičel Sćeri. Ulogu četvrtog sudije obavljaće Miloš Bošković iz Crne Gore.




Posjeta : 130