0
Predstava Studentskog teatra iz Podgorice sjutra u KIC "Budo Tomović"
Premijera - “Desert flower”!

          Predstava Studentskog teatra iz Podgorice, “Desert flower”, po tekstu i režiji Dragana Koprivice, biće premijerno izvedena sjutra od 20 u velikoj sali KIC “Budo Tomović”.
U komadu koji reditelj DraganKoprivica žanrovski određuje kao tragikomediju apsurda igraju talentovani dramski amateri iz Podgorice. Prvi put i to u glavnoj ulozi pojavljuje se izuzetno talentovana Marija Đuranović, a u ostalim Nađa Labudović, Ljiljana Grbović, Darko Bulić, Sanja Veličković Radonjić, Stefana Baltić, Hristina Knežević, Ljudmila Vorobjova, Kristina Babić i Emir Tičić.
Majstor tona i svjetla je Dražen Milić, a majstor scene Željko Jovanović.

Akcenat je stavljen na odsustvo komunikacije među ljudima u savremenom dobu. Iz toga slijede groteskni scenski obrti, kojima se pokazuje da su svi likovi svjesni tuđe mentalne izvitoperenosti, ali ne i sopstvene, što rezultira jednim brojem bizarnih scena u kojim dominira glavna junakinja komada, obojenog traganjem za čuvenim pitanjem “Ko je kriv”.
I to posebno zbog očitog raspada sistema ustaljenih vrijednosti. Stoga komad predstavlja tragikomediju apsurda iz čijeg bezizlaza junaci tragaju ka svjetlu na kraju tunela. A pritom svjesni začaranog kruga u kojem obitavaju u znaku besmisla i bunta sa malim izgledima na uspjeh i izvlačenje iz životne kolotečine u jednom pustinjskom restoranu pod nazivom “Desert flower”.
Koprivica je nastojao i da rediteljska rješenja i ukupni dramski štimung upodobi štivu, tragajući za sinhronijom tekstualnih i scenskih efekata radi postizanja sveukupne atmosfere, koja istovremeno predstavlja i sukob nade i beznađa, želje da razum i sloboda pobijede sve prepreke u jednoj mikrosredini kao lavirintu.
Nakon premijere u KIC-u “Budo Tomović”, slijede brojna izvođenja predstave u Crnoj Gori i okruženju, kao i učešća na festivalima.
Ulaz je besplatan.




Posjeta : 155