0
Izložbom Dragana Karadžića “Slike, crteži, akvareli 2012 - 2022” počeo 30. DEUS
Jubilarni otvoren - retrospektivom velikana!

       - Nije slučajjnot što i DEUS, nakon "Podgoričkog ljeta" započinjemo otvaranjem izložbe vellikana savremene crnogorske likovne scene. Naprotiv, to je odraz i vrijednovanja i poštovanja kojje iskazujemo za njihovo stvaralaštvo čije već decenijama na najblji način promoviše Podgoricu i Crnu Goru - istakla je kusto[kinja Sema Đečević, otvarajući sinoć u Modernoj galeriji Izložbu akademika Dragana Karadžića “Slike, crteži, akvareli 2012 - 2022”, koja je prvi program jubilarnog tridesetog izdanja manifestacije Decembarska umjetnička scena koju organizuje Glavni grad Podgorica.

Ona je podsjetila na Rilkeov stav da je pjesma postojanje. Kako kaže, to prošireno stanovište o pojmu pjevanja autentično je sadržano u knjizi slika Dragana Karadžića koje diraju u san svijeta.
Izložba radova Dragana Karadžića propraćena je luksuznim katalogom sa tekstovima akademika Pavla Goranovića i Selme Đečević. Izdavači su JU Muzeji i galerije Podgorice i CANU. Postavka će publici biti dostupna naredna tri mjeseca.




Posjeta : 207