Sedmica - (O)Pozicija

1
Opštinski odbor DPS Pljevlja
Bestidno negiranje - državnosti rne Gore!
       - Najava da će Opština Pljevlja 14. februara organizovati Svečanu akademiju povodom Dana državnosti i Dana ustavnosti Republike Srbije, još jedan je u nizu bestidnih pokušaja negiranja crnogorske nezavisnosti i udar na temelj njene državnosti - ukazao je Opštinski odbor DPS Pljevlja. 
 
1
Opštinski odbor DPS Andrijevica
Vlada da smijeni - nefunkcionalnu vlast!
    -Naš povod za pokretanje navedene inicijative kao i predloga za njeno izglasavanje bio neusvajanje Strateškog plana razvoja opštine, jer taj dokument lokalna vlast na čelu sa predsjednikom Željkom Ćulafićem nije uradila, niti ga je u protekom periodu stavila na Dnevni red sjednice SO, što je u ostavom njegova dužnost i obaveza -- podsjeća Opštinski odbor DPS Andrijevica koji je u saznanju da Opština Andrijevica već duže lažno obavještava Ministarstvo javne uprave o toku sjednica za smjenu predsjednika opštine i predsjednika Skupštine opštine. 
 
2
Opštinski odbor DPS Nikšića o (ne) glasanju za razrješenje predsjednika Opštine Nikšić
Spasili Kovačevića - braneći svoje interese!
    -Uklanjanjem sa dnevnog reda današnje sjednice Skupštine opštine Nikšić tačke o glasanju za razrješenje predsjednika Opštine Nikšić Marka Kovačevića, lokalna vlast je pokazala svu svoju neodgovornost, bahatost, ali i kukavičluk, nespremna da se suoči sa posljedicama svoje politike i svojih postupaka. Takođe, ovim činom su pokazali i omalovažavajući odnos prema građanima Nikšića, zahvaljujući čijim glasovima su se našli na funkcijama - ocijenio je Opštinski odbor DPS Nikšić.  
 
0
DPS Andrijevica povodom demonstriranja mržnje i animozitet prema Crnoj Gori sa velikosrpskim koloritom
U srcu Vasojevića - "pobjednici" vrijeđali!
       - U srcu Vasojevića, đe su iguman Mojsije Zečević, Miljan Vukov, Radomir Vešović, Gavro Vuković i mnogi drugi koji su tokom istorije čuvali identitet Crne Gore, na ulice su nakon proglašenja nove Vlade izašli građani sa zastavama druge države, a vrijeđanje svih onih koji nijesu ,,sa njima´´ nastavilo se i danas - saopštio je DPS Andrijevica povodom demonstriranja mržnje i animozitet prema Crnoj Gori sa velikosrpskim koloritom i otvorenim provokacijama. 
 
0
Dvije akcije nikšićke policije
Oduzeli veću količinu oružja!
    -Službenici Uprave policije MUP – Centra bezbjednosti Nikšić, preduzimajući mjere i radnje u cilju pronalaska vatrenog oružja i eksplozivnih materija u ilegalnom posjedu kod građana, prethodnih dana u dvije odvojene aktivnosti pronašli su i oduzeli četiri komada vatrenog oružja – tri puške i jedan pištolj, tri tzv. klasa eksploziva, detonatorske kapisle i veću količinu municije - saopštila je Uprava policije Crne Gore. 
 
2
Služba za informisanje DPS o netačnim interpretacijama izlaganja predsjednika partije pred Anketnim odborom Skupštine Crne Gore
Đukanović prozvao "Dan" - nije Srbiju!
    - Predsjednik Đukanović nije izjavio da iza tzv. afere Snimak stoji bilo ko iz Republike Srbije niti današnjeg rukovodstva, institucija, pa čak ni vojne bezbjednosne službe danas - saopštila je Služba za informisanje DPS Crne Gore, reagujući na "pogrešno i zlonamjerno interpretirane" Đukanovićeve izjave na Anketnom odboru Skupštine Crne Gore.
Saopštenje Službe za informisanje DPS Crne Gore prenosimo integralno:  
 
2
Predsjednik SNP štiti interesa Bloka za zajedničku državu
Bulatović pisao Solani!
    Predrag Bulatović pisao Havijeru Solani o prigovorima na regularnost referenduma. On je naveo da pismom želi da "zaštiti interese" bloka partija za zajedničku državu i da Solanu upozna s referendumskim procesom prije proglašenja konačnih rezultata referenduma.  
 
2
Tema dana - Umjesto najavljenog okupljanja, opozicija se sve više razbija
Od Tome - svi "nevjerne Tome"!
   Umjesto da se okupe na sastanku koji je bio predvidjen za juče, poslije kojeg bi zajedno "zapucali" na,toliko im omraženi, režim Mila Djukanovića, lideri crnogorske opozicije "raspucali" su se jeedni na druge! "Dan D" opozicionarima bio je sastanak Predraga Bulatovića, predsjednika SNP, sa Tomislavom Nikolićem, predsjednikom SRS i njihov dogovor o zajedničkom djjelovanju."Od Tome" jedni prema drugima ne samo da postadoše "nevjerne Tome", već otvoreno sumnjaju jedni u druge, iskazuju razlike, prepucavaju se. SNP i SNS na jednoj, LS CG i NS na drugoj strani. Jedina "zajednička crta" sada im je to da "oni dugi to rade u interesu vlasti".