1
Opštinski odbor DPS Pljevlja
Bestidno negiranje - državnosti rne Gore!

       - Najava da će Opština Pljevlja 14. februara organizovati Svečanu akademiju povodom Dana državnosti i Dana ustavnosti Republike Srbije, još jedan je u nizu bestidnih pokušaja negiranja crnogorske nezavisnosti i udar na temelj njene državnosti - ukazao je Opštinski odbor DPS Pljevlja.

- Naime, proslavom 220 godina Prvog srpskog ustanka i 189 godina od proglašenja Sretenjskog ustava, predsjednik Opštine Pljevlja Dario Vraneš, izvođenjem radova pogubnih agendi koje su dovodile do sukoba na prostoru bivše Jugoslavije, još jednom grubo produbljuje podjele i stvaranje sve veće distance među građanima našeg grada.
Podsjetimo da je 28. seprembra prošle godine većina u lokalnom parlamentu usvojila odluku o promjeni Statuta opštine te time omogućila promjenu Dana opštine umjesto dotadašnjeg 20. novembra, dana oslobođenja grada od fašizma, za Dan opštine odredila crkveni praznik 27. oktobar dan Svete Petke.
Sada, proslavom inostranih praznika lokalna vlast politikom agresivnog velikosrpskog nacionalizma samo nastavlja dalju klerikalizaciju pljevaljske sredine i crnogorskog društva, na šta koalicioni partneri, zarobljeni trulim kompromisima, sramno ćute.
Na najslikovitiji način nam se šalje poruka da čelni ljudi Opštine Pljevlja na čelu sa Dariom Vranešom, DF, kao partija kojoj pripada, koja je ujedno glavni konstituent vlasti i na lokalnom niovu u Pljevljima ali i na državnom, ne poštuje niti drži do pravnog poretka i Ustava Crne Gore, a samim tim ni do nezavisnosti i suverenosti naše države.




Posjeta : 22