2
Služba za informisanje DPS o netačnim interpretacijama izlaganja predsjednika partije pred Anketnim odborom Skupštine Crne Gore
Đukanović prozvao "Dan" - nije Srbiju!

    - Predsjednik Đukanović nije izjavio da iza tzv. afere Snimak stoji bilo ko iz Republike Srbije niti današnjeg rukovodstva, institucija, pa čak ni vojne bezbjednosne službe danas - saopštila je Služba za informisanje DPS Crne Gore, reagujući na "pogrešno i zlonamjerno interpretirane" Đukanovićeve izjave na Anketnom odboru Skupštine Crne Gore.
Saopštenje Službe za informisanje DPS Crne Gore prenosimo integralno:

- Povodom netačnih interpretacija izlaganja predsjednika DPS Mila Đukanovića tokom davanja izjave na sjednici Anketnog odbora u Skupštini Crne Gore, a posebno netačnog saopštenja agencije Beta i drugih koje su prenijeli i ostali mediji da je predsjednik DPS rekao da iza Afere snimak stoji srpska vojno-obavještajna služba Demokratska partija socijalista daje sljedeće reagovanje:
Predsjednik Đukanović nije izjavio da iza tzv. afere Snimak stoji bilo ko iz Republike Srbije niti današnjeg rukovodstva, institucija, pa čak ni vojne bezbjednosne službe danas.
Predsjednik DPS je kazao da je takozvanu aferu Snimak kreirao i sproveo dnevni list DAN koji je osnovala služba bezbjednosti bivše SRJ, a kasnije podržavala služba Srbije, te da je osnovni zadatak tog glasila, u posljednjih 10 godina, bilo rušenje legalno izabranog rukovodstva u Crnoj Gori i suprotstavljanje njenoj nezavisnosti. Taj list, kako je kazao predsjednik Đukanović, po inerciji iz vremena kada je osnovan kreira takve i slične afere pomažući one političke snage u Crnoj Gori koje se uporno zalažu i dalje za te iste „vrijednosti“. Štaviše, tokom davanja odgovora članovima Anketnog odbora, predsjednik DPS-a je nekoliko puta ukazao na izuzetno bliske odnose današnjih rukovodstava Crne Gore i Srbije, obnavljanje prijateljstva i dobrosusjedskih odnosa, eksplicitno ističući da niko od predstavnika zvanične Srbije ne stoji iza afere Snimak. Zbog toga smatramo da je ova vrsta netačnog, neprofesionalnog i zlonamjernog interpretiranja izlaganja predsjednika DPS-a upravo pokušaj istih ovih snaga koje stoje iza afere Snimak da zaustave razvoj dobrosusjedskih odnosa, jer je njihov politički model zasnovan na stvaranju izmišljenih afera i sukoba na kojima žele politički da profitiraju.



                      Služba za informisanje DPS Crne Gore




Posjeta : 1940