2
Predsjednik SNP štiti interesa Bloka za zajedničku državu
Bulatović pisao Solani!

    Predrag Bulatović pisao Havijeru Solani o prigovorima na regularnost referenduma. On je naveo da pismom želi da "zaštiti interese" bloka partija za zajedničku državu i da Solanu upozna s referendumskim procesom prije proglašenja konačnih rezultata referenduma.

Ovo tim prije što je realno očekivati da će konačni rezultati referenduma biti proglašeni odlučujućim glasom predstavnika EU i predsjednika Republičke referendumske komisije Františeka Lipke", navedeno je u Bulatovićevom.
Bulatović u pismu navodi da je Lipka svojim glasom odbio svih 238 prigovora bloka partija za državnu zajednicu. Predsednik SNP i koordinator tog političkog bloka upoznao je Solanu da se pomenutim prigovorima traži ponavljanje glasanja na 187 biračkuih mesta koja obuhvataju 119.768 birača, što čini 24,71 odsto ukupnog biračkog tela.
On je, takođe, naveo da je nakon raspisivanja referenduma u birački spisak upisano 5.076 osoba koje, kako je navedeno, imaju prebivalište u Srbiji, na Kosovu i u Bosni i Hercegovini
U pismu Solani, Bulatović navodi da je RRK prigovoreno zbog "više slučajeva" da je na referendumu isto lice glasalo dva puta na različitim glasačkim mestima i da u glasačkim knjigama "nedostaje veliki broj potpisa lica čiji su glasovi uračunati u rezultat".




b92

Posjeta : 2199